Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 kwie 2026, 13:40
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 kwie 2026, 14:35
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 02 kwie 2026, 14:44
Hannibal
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 02 kwie 2026, 17:41
Niestety i na szczęście ciocia nie chce wynajmować, bo zawsze może mieć sama ochotę przyjechać, a i lista potencjalnych gości nie jest zbyt długa. Szczególnie w sezonie miałaby dobry zarobek, bo to nowy budynek i spore mieszkanie.
karollo89
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 02 kwie 2026, 19:58
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 kwie 2026, 20:16
Eyesmon
19B10
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 02 kwie 2026, 21:19
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 kwie 2026, 21:41
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 kwie 2026, 9:18
Skad ten wniosek?
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 03 kwie 2026, 12:44
Bo jest drogo. Ja zawsze jeździłem w góra dwa, trzy miejsca z listy 10 wcześniej przygotowanych i sprawdzonych. No i przestałem, bo wszyscy w ciągu ostatnich 7-6 lat podnieśli ceny co najmniej dwukrotnie. Od trzech lat nie byłem w ogóle, szczerze nawet nie chce mi się sprawdzać ile teraz w tych miejscach kosztuje nocleg.
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 kwie 2026, 12:58
Temu nie przecze. Dlatego dokladnie wspomnialem o okresie 2019/2020. Nie wiem z czego sie to wzielo, moze juz wplyw covida, ale w 2019 bylem w Zakopcu w jakiejs fajnej willi, co prawda pogoda byla tragiczna, ale chyba jechalem tam glownie na spotkanie z WIelickim i reszta himalaistow w trakcie festiwalu filmow o gorach. Rok pozniej ten sam nocleg kosztowal mnie juz x2. I tak prawie co roku te podwyzki sa odczuwalne. No ale jak popatrzysz po tych bardziej popularnych miejscowkach, to tak jest wszedzie, ze ceny poszly w gory. Nad morzem jakis tam wiekszy wybor masz pewnie, jesli chodzi o polskie Tatry, to jak ktos ma konkretne oczekiwania jak ja, to zostaje mu Zakopane i albo sie z tym pogodzi albo nie. Ceny nie wplyna na to, ze np. Murzasihle bedzie lepsza baza wypadowa.
Komfort komfortem, ale i na glebie spac juz nie tak latwo. Maja przepisy PPOŻ i jak za wczesnie tam trafisz to potrafia przegonic, chyba ze ma sie dobre gadane. Ja na podlodze nigdy nie musialem, bo tak planowalem wycieczki ze rezerwowalem sobie spanie w schronisku - swoja droga te ceny tez niezle poszly w gore. Ogolnie tak jak pamietam z czasow studenckich to wypad na tydzien do Zakopanego to nie byl jakis mocny wydatek, najdrozszy byl dojazd autem, a reszta naprawde spoko, czy to noclegi czy zarcie na miescie choc nie takie knajpy jakich szukalbym teraz. Przede wszystkim na pewno bylo taniej niz nad morzem.
Przema
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio