FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1058

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 lut 2010, 21:48

Ale nuda.

Dobrze, ze wszystko nam dzisiaj wchodzilo i rywal byl slaby.

Czas na Stuttgart,

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lut 2010, 21:54

Trudno, by nie był słaby, skoro grał w mocno rezerwowym składzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 lut 2010, 22:00

Takich spotkań powinno być więcej w tym sezonie, gdzie taki Jeffren, Thiago czy dos Santos mają okazję pograć 20-30 minut bo sprawa 3 oczek już dawno została załatwiona...
Dobre przetarcie przed VFB, powrót Toure, Chugrynkyi także był na ławce więc już jest gotowy. Spodziewałem się ich w kolejnym spotkaniu, ale dobrze, że są. O meczu nie ma co się rozpisywać, bo nie miał Racing czym postraszyć, a bramki ich tylko dobijały. Oby podobnie było w LM. :D

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 20 lut 2010, 22:02

Szybko strzelone trzy bramki ustawiły mecz. Rywal jakoś nie kwapił się do odrabiania strat i chyba zdał sobie sprawę z tego, że nie jest w stanie strzelić FCB trzech goli w ciągu 70 minut. Blaugrana kontrolowała grę i była stroną dominującą - wygrana 4:0 zasłużona, co cieszy.

Całkiem niezły występ Bojana, pozytywnie mnie zaskoczył. Co prawda nic nie strzelił, ale był bardzo aktywny i nie zmienia tego nawet ta nie wykorzystana setka pod koniec pierwszej połowy. Tym samym mam nadzieję, że w meczu ze Sttutgartem Krkic dostanie swoją szansę, zaś Ibra jeżeli w ogóle będzie w kadrze to zasiądzie na ławce. Według mnie Bojan zaprezentował się dzisiaj dużo pozytywniej, aniżeli Zlatan w ostatnim spotkaniu.

Kolejny fakt, który cieszy to, iż do gry powrócili kontuzjowani - Yaya, Czygra. Obawiam się tylko o zdrowie Puyola, który po pojedynku główkowym chwilę leżał na murawie i konieczna była zmiana. Liczę, że na mecz z niemieckim klubem będzie jednak gotowy.

W końcu dziękuję Guardioli, że dał pograć Henry'emu. Francuz jakoś szczególnie nie zachwycił, ale grał na miarę oczekiwań i zdobył gola, co dodatkowo podnosi jego ocenę. Pozostaje tylko się cieszyć i czekać na mecz z VfB. Oby moje obawy, co do tego pojedynku nie sprawdziły się i Barca zagrała tak, żeby na Camp Nou musiała tylko dopełnić formalności.

I zapomniałbym...

Thiago :jupi:

RealFan - szkoda, że jak FCB przegrało z Atletico, to nie mówiłeś, że Blaugrana grała w okrojonym składzie :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lut 2010, 22:23

Barcelona miała trochę osłabień w defensywie, ale czy naprawdę chcesz porównywać szerokość kadry Barcelony i Racingu, a nawet wartość osłabień dla zespołów? Tchite, Munitis i Colsa nie mają wartościowych zmienników - to głównie oni stanowią o sile ataku Racingu, a w obronie zagrali Crespo, czy Oriol, to zawodnicy grający bardzo mało, więc o czym mowa w ogóle? Połowa składu. Bramkarz też był rezerwowy.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 20 lut 2010, 22:38

RealFan pisze:Trudno, by nie był słaby, skoro grał w mocno rezerwowym składzie.
jutro villareal zagra na bernabeu bez gonzalo, godina, rossiego i cazorli. 4 graczy z podstawowego skladu. ciekawym jestem czy po meczu napiszesz ze real zagral przeciw slabemu rywalowi? nie tak dawno na riazor depor przeciw realowi wystapilo tez bez 3 graczy z najsilniejszej "11". to samo espanyol - przyjechal do madrytu z 5(!) pilkarzami rezerw. jakos nie widzialem wowczas uwag twojego autorstwa o slabosci kolejnych rywali madrytu.

ps. guardiola wystawil dzis 10 wychowankow na 14 pilkarzy ktorzy pokazali sie ostatecznie na murawe(valdes,puyol,pike,iniesta,busquets,messi,bojan,pedro,jeff,thiago).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lut 2010, 22:44

Jak zwykle, tylko ten Madryt i Madryt, masz jakiś problem? Nie umiesz normalnie się odnieść do treści bez uwag w stronę Realu? :)

Znowu mógłbym rozwijać, gdzie 4 graczy Villarreal i 3 Depor, a gdzie 6 Racingu, ale nie chce mi się.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2010, 22:46 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 20 lut 2010, 22:45

twoje uwagi sa glupie i pelne zlosliwego jadu, dlatego bede tepil cie na kazdym kroku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lut 2010, 22:49

W moim poście nie było ani odrobiny złośliwości ani jadu, co było głupiego też nie wiem, ale już tak masz. Ja natomiast nie zamierzam się nad Tobą znęcać. Za dużo już przeczytałem. szkoda nerwów.

jak nie przestaniecie, to ja się nad wami poznęcam :smile2: // Eboue nurkował

Przecież nic złego nie napisałem, to tylko taki mały OT, do którego zostałem sprowokowany :foch: // nie mający DNA Barcy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lut 2010, 3:22

RealFan pisze:W moim poście nie było ani odrobiny złośliwości ani jadu, co było głupiego też nie wiem, ale już tak masz. Ja natomiast nie zamierzam się nad Tobą znęcać. Za dużo już przeczytałem. szkoda nerwów.
zgadzam sie. Byl pelen kompleksow.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 lut 2010, 3:56

Bienias pisze: zgadzam sie. Byl pelen kompleksow.
Kompleksow? Prosze ja Ciebie. Wszystkiego co wazne Real zdobyl wiecej, ba duzooo wiecej.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 21 lut 2010, 8:55

Gdyby Racing zagrał w pełnym składzie, wynik byłby odwrotny :lol: zwłaszcza gdyby zagrał ibra, który by marnował tylko setki i łapał się na spalonym. Warto by było czasem zmienic Messiego, któremu wczoraj nic nie wychodziło. Prawie nic, bo mógłby mieć asystę gdyby Bojan strzelił bramkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lut 2010, 11:07

Pozwolę sobie zauważyć, iż mój post był jedynie rozwinięciem myśli mistyka i niczym więcej i jestem przekonany, że gdyby to on napisał to samo, nikt by nie zareagował. Dlatego panowie zastanówcie się, kto tu jest złośliwy, pluje jadem i ma kompleksy.

Bez odbioru.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 lut 2010, 11:20

arek_ahig pisze:Kompleksow? Prosze ja Ciebie. Wszystkiego co wazne Real zdobyl wiecej, ba duzooo wiecej.
Wątpię, żeby RealFan pamiętał drużynę Di Stefano i Puskasa. Piątki Sępa też pewnie nie bardzo kojarzy z gry, także odkąd od kiedy pamięta (tak zgaduję że nie ma 40 lat :P) Barca jest na równi z Realem, jeśli nie wygrała więcej. No i to my złamaliśmy system i wygraliśmy 6 pucharów. Można się nabawic leciutkich kompleksów. Nie twierdzę, że takowe ma RealFan, ale można. Aha i to my mamy więcej Pucharów Króla :P

A co do meczu, to zrobiłem chytry myk i zamiast oglądać go na żywo obejrzałem sobie Małysza, a potem nie sprawdzając wyniku obejrzałem powtórkę na C+ o 24. No i co mogę powiedzieć to wynik leszy niż gra chyba. Jakoś tak mi się nie podobała ta nasza gra. Może stałem się wybredny po zeszłym sezonie, no ale nic nie poradzę. Znowu były czasami głupie straty w środku pola, co doprowadzić mogło do zagrożenia pod bramką VV. Oprócz tego rozluźnienie środkowych obrońców czasem było irytujące. Pique jest wg mnie daleko od formy chociażby z GD na Bernbeu z zeszłego roku. A rafa mimo asysty i bramki mimo wszystko musi być bardziej skoncentrowany na zadaniach defensywnych i nie kopać piłką w zawodnikow rywala :D ale to takie moje pierdolenie, bo niby 4:0 dobry wynik, tylko trzeba będzie powoli łapać tę wyższą formę. A i jeszcze chciałem napisać o kartce dla Henry'ego. Mam nadzieję, że Barcelona się od niej odwoła, bo Henry nic nie zrobił, by ją dostać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 lut 2010, 11:31

Ja do tego meczu nie przykladam wiekszej wagi. Zobaczymy jednak jak nam pojdzie we wtorek i przekonamy sie w jakiej jestesmy obecnie formie. Watpie tez, zeby Alves wrocil na Stuttgart, nie beda z nim ponownie ryzykowac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”