FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 107

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 kwie 2006, 22:03

Niggaz pisze:Publiczne wyciąganie brudów to kiepski plan na to, aby po odejściu z Barcelony znowu o sobie przypomnieć Rolling Eyes
W sumie w najgorszym wypadku, to moze wplynac na morale w druzynie. Zaraz sie ktos przeczyta, ze Ryj wcale nie chcial miec takich i takich ludzi w skladzie i moze byc afera.
Jak sam mowisz, wiarygodnosc jest bardzo mala, ale pewnie Rossell poruszy niebo i ziemie, zeby ublizyc Laporcie. Jesli napisze tam jakas hipermegasensacje, to moze to nawet doprowadzic, do tego, ze Laporta nie wygra w wyborach nastepnych. Chociaz to raczej bardzo malo prawdopodobne. Ta ksiazka po cos musi byc...w sumie, Sandro moze obsmarowac czlonkow zarzadu, co doprowadzi do paru dymisji. Ta ksiazka bez echa na pewno nie przejdzie, chocby tam byly najwieksze bzdury napisane

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 13 kwie 2006, 22:04

ja myślę, że środowisko piłkarskie jest dość niezdrowe i poza boiskiem wszystko jest możliwe, więc jestem skłonna uwierzyć w różne mało sympatyczne sensacje. i chętnie przeczytałabym książkę Rossella, bo mimo że faktycznie zachował się głupio (wielu ludzi po odejściu z klubu, skończeniu kariery powiązanej z piłką próbuje zwrócić na siebie uwagę i to też jest chore), odkąd usłyszałam o tej książce mnie zainteresowała- wiedzy na niektóre tematy nigdy nie za dużo, choć często trzeba ją przesiać, aby dojść do czegokolwiek co się kupy trzyma :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2006, 22:15

Intencje Rossella są oczywiste. Klub musiał wybrać między Laportą a Rossellem. Sandro musiał spakować manatki mimo, że drużyna bardzo wiele mu zawdzięcza. To samo tyczy się Laporty a więc wybór nie był prosty. Nie mniej jednak Rossell mógł to przyjąć z godnością (przynajmniej w miarę bo rozumiem, że mógł się poczuć źle potraktowany) i darować sobie takie akcje jakie teraz urządza. Celem jest tylko i wyłącznie osłabienie pozycji poszczególnych osób w klubie z Laportą i Rijkaardem na czele. Zresztą to daje nam dość jasny obraz tego jakim Barcelonistą jest Sandro. Takim, który przede wszystkim myśli o sobie a nie o klubie. Tyle. Pokazuje także, że jest bardzo fałyszywy człowiekiem twierdząc, że Laporta chciał zdymisjonować Rijkaarda. Nie od dziś wiadomo, że to Rossell był zwolennikiem Scolariego a nie Holendra. Szkoda, że tak się kompromituje ten człowiek.

Książka będzie ciekawa o ile nastawimy się z góry, że przesycona jest zawiścią i fałszem.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 kwie 2006, 0:12

Mam pytanie do kibiców Barcy. Weszłem sobie właśnie na pewną stronke o Lidze Mistrzów i znalazłem ciekawą wypowiedź waszego lidera obrony Puyola, nie wiem czy jest to prawda bo źródła nie znalazłem.

Oto ta wypowiedź:

"- Bezsprzecznie pragnę zakończyć moją piłkarską drogę, w Barcelonie i nigdy nie zagram dla innego hiszpańskiego teamu. Jednakże gdyby przyszło mi kiedyś opuścić Hiszpanię, to chciałbym przeprowadzki do Milanu. Wszak Paolo Maldini, Alessandro Nesta, Alessandro Costacutra i Jaap Stam to wspaniali obrońcy, z którymi gra byłaby wyróżnieniem oraz stwarzałaby możliwość nauczenia się czegoś nowego. – powiedział ostatnio Puyol La Gazzetta dello Sport."

Jeżeli to prawda to dobrze wiedzieć. Fajnie się czyta wypowiedź takiego piłkarza jakim jest Puyol że gdyby los chciał jego przeprowadzki do innego klubu ( mało realne ) to byłby to Milan.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2006, 0:16

Łukasz[ACM] kibice Barcy wiedzą to już od dawna :wink: Carles rzeczywiście darzy Milan dużym szacunkiem, ale tak czy inaczej nigdy tam nie trafi. Kiedyś nawet pojawiały się pytania przestraszonych kibiców Barcy, ale 'Tarzan' szybko rozwiał wątpliwości. Odejdzie z Barcelony tylko na wyraźne życzenie zarządu a to jak dobrze wiemy jest niemożliwe :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 kwie 2006, 0:20

Niggaz pisze:ale tak czy inaczej nigdy tam nie trafi.
Nie przecze ;) Ale dobrze wiedzieć że Milan cieszy się dobrą renomą u takiego zawodnika jak Puyol.

Teraz może tak nieco z innej beczki, co wkońcu z Marquezem :?: Miał nie grać a tu nagle ląduje w karze na mecz z Villareal i jego występ w meczu z Milanem zdaje się być pewny o ile forma na to pozwoli.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2006, 0:22

Rafael Marquez jest już zdrowy i rzeczywiście znalazł się w kadrze na Villarreal, ale jutro raczej nie pogra za dużo. Wejdzie w drugiej połowie ewentualnie. Na Milan będzie już na 100% gotowy od pierwszych minut :] Forma teoretycznie jest niewiadomą, ale uważam, że można na niego liczyć i pewnie Mister go wystawi.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 kwie 2006, 0:26

Sytuacja podobna do tej z Maldinim i Cafu z tym że Ci przechodzili operacje a Marquez chyba nie :?: Trzeba jeszcze dodać że ich przerwa była znacznie dłuższa, zwłaszcza Cafu bo Maldini już coś kopał. Jutro po meczu z Interem będziemy widzieli coś więcej, śmiem twierdzic że będziesz rozpracowywał przeciwnika :?: :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 kwie 2006, 17:26

juz za 3 godziny zacznie sie mecz Barcelona - Villarreal. Ostatnio Barca nie zachwycala ale dlatego ze skupiala sie bardziej na rozgrywkach LM, kiedy po 0:0 z Benfica Barca nie byla juz taka pewna przed rewanzem i musiala bardziej sie skupic na LM niz lidze. Ostatnio stracila punkty z niezbyt dobrym Racingiem Santander. Byl to chyba jeden z najslabszych jesli nie najslabszy mecz Blaugrany...Villarreal ostatnio nierowno sie prezentuje. W ostatnich 3 meczach wygral, przegral i zremisowal. Praktycznie stracili juz szanse na miejsce premiowane udzialem w PUEFA. Villarreal bedzie liczyl na punkty w meczu z Barca tym bardziej ze nie zagraja Messi i Ronaldinho, a pozatym Barce czeka za kilka dni mecz polfinalowy LM z Milanem. Wraca za to do skladu Marquez, ktory uporal sie z urazami, wiec bedzie to na pewno wzmocnienie tylow.

Przewidywane sklady:
Barcelona: Victor Valdés, Oleguer, Belleti, Puyol, Silvinho, Iniesta, Deco, Van Bommel, Giuly, Eto'o, Larsson

Villarreal: Barbosa, Josemi, Pena, Gonzalo Rodríguez, Arruabarrena, Cazorla, Roger, Josico, Marcos Senna, Jose Mari, Franco, Lopez Vallejo

Mecz zaczyna sie o 20.30, transmisja oczywiscie w C+Sport zaraz po wielkich derbach Mediolanu :D

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 14 kwie 2006, 17:36

Wydaje mi się, że Braca zwycięży ale Villareal zrobiłby miłą niespodziankę gdyby wygrał z Katalończykami, którzy jak wiadomo niegrają w podstawowym składzie. Żłóta Łódź Podwodna też musi oszczędzać siły na mecz z Arsenalem w LM. Są to dwie ostatnie drużyny Hiszpańskie, które grają w LM czekam na mecz :wink:

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 14 kwie 2006, 19:10

a teraz z innej beczki...
onet.pl pisze: Eto'o podpisał kontrakt z arabskim klubem!

Jak podaje oficjalna strona Azjatyckiej Konfederacji Piłkarskiej, kameruński napastnik FC Barcelona Samuel Eto'o podpisał kontrakt z grającym w Arabii Saudyjskiej Al Ittihad.

Kameruńczyk zagra w arabskiej drużynie na zasadzie wypożyczenia.

- Nie tylko ja gram dla pieniędzy. Szczęście to mój priorytet dlatego zdecydowałem się grać w barwach Ittihad w Azjatyckiej Lidze Mistrzów - powiedział Eto'o.

Szczegółów kontraktu nie podano. Kameruńczyk najprawdopodobniej zagra tylko w meczach Azjatyckiej Ligi Mistrzów, których ćwierćfinały rozpoczynają się we wrześniu. Może również wystąpić w grudniowych finałach klubowych mistrzostw świata jeśli Al Ittihad się do nich zakwalifikuje.

Klub z Arabii Saudyjskiej utworzy również razem z Eto'o szkółkę piłkarską w Kamerunie - poinformował prezes Al Ittihad Mansoor Al-Balawi.

Źródło: the-afc.com

czyżby poleciał na kase? :] co o tym sądzicie?

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 14 kwie 2006, 19:17

Jeśli to prawda to nic innego nie wchodzi w grę tyko kasa :!: Bo po co by miał rzucać wielką Barcelonę dla jakiegoś przeciętniaka z Arabii :?: Bo chce pomóc drużynie? Mówie jeśli to prawda to tylko chodzi o pięniądze :!:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 kwie 2006, 19:26

Jey pisze:Bo po co by miał rzucać wielką Barcelonę dla jakiegoś przeciętniaka z Arabii

Wcale nie rzuca Barcelony tylko zagra podczas spotkan Al-Ittihad w Azjatyckiej LM i ewentualnie w Klubowych MŚ i wroci do Barcy...Tak mi sie wydaje przynajmniej...Za te kilka meczy dostanie pewnie full kasy i to ona go skusila do zaakceptowania tej oferty ;)

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 14 kwie 2006, 19:31

Martinho pisze:Wcale nie rzuca Barcelony tylko zagra podczas spotkan Al-Ittihad w Azjatyckiej LM i ewentualnie w Klubowych MŚ i wroci do Barcy...
Ale przez te kilka meczy Barcy go nie będzie :P Napewno go kasa skusiła.
Bo po co by miał przechodzić na kilka meczy do jakiegoś klubu z Arabii?

Awatar użytkownika
el_loko
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 14 kwie 2006, 20:04

I to ten znakomity zawodnik, ktorego kazdy z Was wychwalał....
Jak dziwne sa te koleje losu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”