AS Roma (zbiorczy) - Strona 107

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 04 lut 2007, 11:45

Siema ROMAniści :) Piszę do was w bardzo ważnej sprawie. Ostatnio słucham Hymnów klubowych i tylko wasz zrobił na mnie super wrazenie :!: Najlepszy hymn na swiecie 'Roma, Roma, Roma' :) Macie gdzieś może jego wykonanie ale kibiców (chodzi o dobrą jakość) :?:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 lut 2007, 12:13

UltraInter pisze:Macie gdzieś może jego wykonanie ale kibiców (chodzi o dobrą jakość) Question
sprawdz na stronie, tego hymnu w wykonaniu kibicow jest mnostwo... odwiedz tez wloskie strony... ktore sa podane na polskiej z lewej strony... a i radze jeszcze przesluchac starsza wersje hymnu pt Grazie Roma....

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 10 lut 2007, 20:14

Witam, mam male pytanko do kibiców Romy i ogólnie osób zorientowanych w tym temacie. Mianowicie, z jakim wyprzedzeniem należy kupować bilety na mecze LM (konkretnie chodzi mi o spotkanie z Olympique Lyon 21.01)?

Awatar użytkownika
Lelinho73
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lelinho73 » 11 lut 2007, 17:23

Roma-Parma 3:0
51'Totti
66'Perotta
90'Taddei

Kolejny dobr mecz Romy

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 11 lut 2007, 17:25

Na mecze ligowe bilety sa w kasach na tydzen przed wiec na LM moze byc podonie

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 11 lut 2007, 17:30

Widziałem drugą połówkę i dobrze bo ponoć pierwsza nie za bardzo...

Jak większości teoretycznie mocniejszych drużyn także Romie potrzeba pierwszej bramki. Gra się wtedy lżej, swobodniej, więcej wychodzi. A gdy już jest przewaga dwubramkowa to zaczyna się prawdziwa zabawa- dużo gry z pierwszej piłki, ryzykownych zagrań. Tak było i dzisiaj.

Fantastyczna akcja przy drugiej bramce, klepka jak na treningu. Świetne zawody Maxa, bardzo dobrze spisywał się na środku obrony Panucci. Szkoda, że ma już swoje lata bo taki zawodnik to prawdziwy skarb.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 11 lut 2007, 17:39

deltinho pisze:Widziałem drugą połówkę i dobrze bo ponoć pierwsza nie za bardzo...
dokladnie jestem w tej samej sytacji...

I druga polowa wygladala, dobrze... :) Pierwsza bramka szybko zdobyta, a pozniej z gorki...druga akcja: klepka az milo..Pietka Tottiego do De Rossiego, ten z pierwszej pily do Maxa..Max do Simone, a ten juz przed soba mial tylko pusta bramke...swietnie:P...co prawda wylaczylem za szybko mecz i nie doczekalem sie bramki Rodrigo w 95 minucie... ;)

Palermo traci pkt (niespodzianka...) jednak Inter znow swoje, i srobuje ten swoj rekord..szkoda... ale najwazniejsze ze my nie tracimy

Forza!!!

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 11 lut 2007, 18:01

chmmmm...czy wynik Palermo - Empoli byl niespodzianka ? dla mnie nie az tak wielka...to bylo pewne, ze sycylijczycy nie wytrzymaja tempa i spuchna...wielki spadek formy najpierw wykorzystalo Lazio, ktore rozkochalo sie w tym zwyciestwie nie pamietajac o tym, ze nie uznano na poczatku spotkania prawidlowej bramki Rosanero( swoja droga, predzej Roma zdobedzie Scudetto w tym sezonie, n niz Lazio zakonczy rozgrywki na 4 miejscu, nie mowie tego, bo jestem kibicem Giallorossi, ale LM bez Milanu ?)...
z Catania powienien byc remis...
imponuje mi Reggina, naprawde ci "chlopcy" sa niesamowici...dla mnie, druzyna roku, mowie to juz teraz...
Torino...najwiekszy zawod...fenomenalny Rosina/..
narzekalem na zarzad Romy, ze nie zainteresowal sie Mistrzem Swiata Barone...Bogu dzieki, bo gra tego Pana to jedno wielkie NIEPOROZUMIENIE! i to nie tylko w dzisiejszym meczu ;F

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 11 lut 2007, 18:02

Podwojne :ok: za 2 polowie ... :naughty: za 1 polowe ... :P

Takim wydarzeniem ktore zwrocilo moja uwage jest forma, a raczej jej brak u Mancieniego ... straty, nieudane dryblingi, niedokladne podanie ... chcialo by sie rzecz " co to k***a jest" :roll: Chippen wchodzi na boisko w 70 minucie i robi wiecej udanych akcji niz Amantino od poiczatku meczu :? .... moze czas zrobic jakies roszady w zelaznej jedenstace Spala :roll:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 lut 2007, 22:44

Perrotta znowu kontuzjowany :/. Podobno podczas treningu skręcił kostkę i nie zagra za tydzień z Lyonem... Pocieszający przynajmniej jest fakt, że na LM wróci długo leczony Aquilani.

A poza tym świetnie, ze zarzad wreszcie chce sie zajac kontraktami Amantino, Mexesa i Chivu :). Wszyscy ich oczywiscie chca kupic, ale chlopaki zapewniaja, ze sie nigdzie nie ruszają :). FORZA ROMA!!!

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 lut 2007, 22:57

A mnie tam te sprawy kontraktowe bardziej niepokoją niż napawają optymizmem. Bo o tym, że zarząd chce słyszymy już chyba od pół roku. O tym, że się zbiera i niedługo przystąpią do negocjacji też jest informacja dosłownie co tydzień.

No ale mam nadzieje, ze nie wykraczę. Udało się ze Spalem to powinni dać też rade z zawodnikami.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 lut 2007, 23:24

deltinho pisze:Udało się ze Spalem to powinni dać też rade z zawodnikami.
a ja jestem pewien ze podpisza... Obiecywal to Spal, obiecywal Conti, obiecuje teraz Prade...cos w tym musi byc... na dniach maja sie dogadac...wszyscy raczej wyrazaja chec pozostania w klubie...Spala nam tez obiecali, i Spala mamy...wiec jesli chodzi o mnie, ja sie niczego nie boje;)

Na Lyon bedzie dobrze...jesli nic sie zlego nie wydarzy, niedyspozycyjny bedzie tylko Simone...

Forza Roma!

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 16 lut 2007, 18:20

Shabani Nonda świetnie czuje się w Blackburn i nie zamierza wracac do Rzymu. Moim zdaniem wielka szkoda, swietny napastnik, niestety trapiony przez kontuzje. W Romie grał mało, a mimo to bramki strzelał (kilka trafień w Serie A, gol w Coppa Italia, wreszcie pamiętne bramki w Pucharze UEFA z Bazyleą i Crveną Zvezdą). Na pewno bardziej mi go żal, niż Mido (dużo gadania, mało goli) i myslę, że zarząd trochę go skrzywdził zsyłając do Premiership. Swoją drogą Egipcjanin też wolał pozostac w Anglii niż wrócić do Wiecznego Miasta, więc coś w tym musi być...

Nietypowo - bo w sobote, czyli juz jutro kolejny mecz Giallorossich w Serie A. Zmiana spowodowana zbliżającym się wielkimi krokami meczem w LM z Lyonem. Rywalem rewelacyjne Empoli, moim zdaniem grające dużo lepszą piłkę niż chociażby Catania, którą wszyscy 'znawcy' się tak podniecają (wciaz w pamieci to 7-0 :D ). Mecz rzecz jasna odbędzie się bez udziału publiczności, w związku z wydarzeniami na Sycylii. Na szczęscie tym razem nie będzie problemów ze skompletowanem jedenastki. Jedynym, który może nie zagrać jest Simone Perrotta (o którego urazie juz pisalem), wraca po przerwie Cristian Chivu. Z pewnością będzie to szczególny mecz dla Francesco Tottiego i Francesco Tavano. Il Capitano w ostatniej konfrontacji z Empoli złamał nogę po brutalnym faulu Vanigliego (który teraz oczywiście przeprasza i ma nadzieję na wymianę koszulkami :lol: ), a Tavano przed kilkoma laty błyszczał w barwach niebieskich. Miejmy nadzieję, że oba Franki wpisza się na listę strzelców i Giallorossi zgarną cenne trzy oczka :). FORZA ROMA!!!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 16 lut 2007, 18:42

Einar pisze:Moim zdaniem wielka szkoda,
w ogole... na dzien dzisiejszy nam nie potrzebny./..niech sobie radzi w Anglii..wszyscy sa szczelisi..on tez, najwazniejsze...

No bo po co nam teran byly napastnik AS Monaco?! Do formy wraca Mirko...Francesco T Juz sie zakochal w Rzymie :wink: , i tez niebawem cos czuje wroci do tej formy z Empoli...zostaje Mlody Okaka, ktory za jakis czas miejmy nadzieje bedzie wielka gwiazda SerieA..ma na to zadatki, a i tak na szpicy Spal stawia na Tottiego...gdzie tutaj Nonda?! marnowalby sie w Rzymie..a tak niech gra swoje w Anglii i chwala mu za to :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 lut 2007, 23:06

wole Mirko Tavano badz Chippena niz Nonde :) .. grajac 1 apastnikem jest on po prostu w Romie niepotrzebny a jak mu sie uklada w Angli to dla dobra obu stron niech tam zostanie.. jescze wroci prawdopodonie Montella

co do Empoli to malo mnie ten mecz pociagja bo juz mysle o Lyonie :P .. aczkowiek Empoli jest wysoko w tabeli i spisuje sie bardzo dobrze dlatego obawiam sie ze to bedzie ciezki mecz a Spal wystawia podstawowy sklad :( .. zmecza sie przed Lyonem a Lyon nie dosc ze wygral czym podbudowal sobie morla to ma 1 dzien dluzej do meczu cwaniaki !! :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”