Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 107

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 01 lut 2007, 23:18

Meczetinio pisze:czytaj uważnie na jego miejscu wolałbym -(ja)siedzieć na ławce mozę masz racje ze ma cos do udowodnienia ,ale dam ci przykład piłkarza który siedzi na ławce za kase David Beckham z tego co wiem to nierozegra maksymalnej ilosci meczy mozna powiedziec "bedzie sie obijał"
Dokładnie - Beckham to materialista, choć nie leń, poszedł do LA Galaxy, gdzie będzie grał regularnie przez wiele lat, ale z drugiej strony będzie więcej zarabiał.

Co do opinii o Bridgu, ostateczne sądy można będzie wydać po letnim okienku transferowym, wtedy zobaczymy jaka będzie jego deczyzja co do dalszej przyszłośći.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2007, 23:29

RóżA pisze: Bridge jest co najmniej o klasę gorszy od Cole'a.
Adi_LFC pisze: Ashley jest o klasę lepszym zawodnikiem
Meczetinio pisze:est oczywiscie o klase gorszy(od Terrego i Cola'a) ale jakos sobie radzi

Jak to było w szkole
1. Teza
2. Argumenty
3. Podsumowanie rozważań

Cos w tym stylu. Jednak u was sie konczy na 1... Za to był niedostateczny chyba, ze ktos napisal to bez bledu to moze dop.

Meczetinio pisze:spoczywa na nim duza odpowiedzialność , to wielki sprawdzian dla jego umiejetności, jest oczywiscie o klase gorszy(od Terrego i Cola'a) ale jakos sobie radzi, a kase i tak by dostwał jakby siedział na ławce wiec na jego miejscu wolałbym siedzieć na łwace bo nie musi sie "poazywac" bo nie ma gdzie przejsć , poieważ gra w jednym znajleszpysz klubów swiata (przykład wygodne zecye J.Dudka posiedzi na ławce kase weźmie wejdzie na boisko, pusci pare szmat i znwu na ławke )
Meczetinho wrocil, wow wiadomosc konkurujaca z awansem Polakow do finalu.
Jak wiadomo Cole został sprowadzony kilka minut przed zakonczeniem okienka, wtedy to Wayne mial czac conajwyzej na telefon do Mou. Wiec jakos wyboru nie mial wiekszego. Wiec został bedac pewnym, ze bedzie jedynym nominalnym lewym defensorem.
W Fulham gral naprawde dobrze, wrocil do Chelsea włąsnei dlatego, ze Londynczycy pozbyli sie Del Horno i mial wielkie szanse na gre w pierwszym skladzie. Teraz kiedy sotaje szanse na ogol gra bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 lut 2007, 23:37

Jarzinho argumenty z mojej strony miałeś na poprzedniej stronie. Niestety na żadnym z angielskich serwisów nie jest dostępna liczba przechwytów, udanych wślizgów czy wybić piłki. Zapewne nikt tego tak dokładnie nie sprawdza. Jedyne co można znaleźć to ilość rozegranych meczy, strzelone bramki i zaliczone asysty.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2007, 23:44

RóżA pisze:Jarzinho argumenty z mojej strony miałeś na poprzedniej stronie. Niestety na żadnym z angielskich serwisów nie jest dostępna liczba przechwytów, udanych wślizgów czy wybić piłki. Zapewne nikt tego tak dokładnie nie sprawdza. Jedyne co można znaleźć to ilość rozegranych meczy, strzelone bramki i zaliczone asysty.

No wiec własnie to sa puste słowa, bez pokrycia. Bo tak moze napisac kazdy o kazdym.
Wg. mnie Wayne jest lepszy w odbiorze, pewniejszy, nie biega bezsensu na całej szerokosci, jest przydatniejszy w ofensywie. Wygrywa wiecej głowek, wiecej ma podan lewa noga, czesciej sie usmiecha... Prawda. Tylko nie mam dowodow na ta teorie. jednak zawszem oge tak myslec.
Domyslac sie a miec pewnosc to nie jest roznica.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 lut 2007, 23:47

I naprawdę myślisz że wieloletnie powoływanie do reprezentacji Anglii Ashley'a zamiast Bridge'a jest również spowodowane pustymi słowami? Tak bo tak? Podobnie sytuacja ma się w Chelsea, jeżeli grasz słabo- wylatujesz, grasz dobrze- graj tak dalej. Mourinho doskonale wie co robi :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lut 2007, 0:00

RóżA pisze:I naprawdę myślisz że wieloletnie powoływanie do reprezentacji Anglii Ashley'a zamiast Bridge'a jest również spowodowane pustymi słowami? Tak bo tak? Podobnie sytuacja ma się w Chelsea, jeżeli grasz słabo- wylatujesz, grasz dobrze- graj tak dalej. Mourinho doskonale wie co robi

Ja nie wnikam w jakim celu powolywani sa Cole czy Beckham.
Teraz nie wiem czy mam ciebie powaznie traktowac, czy w Chelsea gra sie dlatego, ze jest sie w najwyzszej foriem... Sheva, Ballack. To sa zaprzeczenia. Podobnie i w tym przypadku, Wayne mail kapitalny, poczatek wiec dlaczego grał Cole, zaraz po transferze, dlatego ze on jest Ashley Cole, a Ballack to Ballack. Moze komus sie podoba, ze Cole robie 20 pustych przebiegow, a Bridge 5 ale z jakims celem. Czy dosrodkowuje do sedziego liniowego na drugim skrzydle.
Jakos trudno mi uwiezyc, ze w otoczeniu Premiership brak takich statystyk. Bo to tak wyglada jakbym napisał Giuly wygrywa wiecej gornych pojedynkow, a statystyki mowia co innego. Statystyki łatwo dostepne dla chcacego. Nie mozna, a raczej nie wypada mowic, ze Cole ma wiecej wslizgow czy wiecej wygranych pojedynkow, skoro to sa tylko przemyslenia bez poparcia.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 lut 2007, 0:14

Chcesz statystyk? OK. Jestem gotów nawet poświęcić Ci te 5 minut i znaleźć statystyki.

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję że to w zupełności wystarczy. Dodam tylko, że w obecnym sezonie Wayne zagrał w 12 meczach (4 z ławki) natomiast Ashley w 19 (2 z ławki). Ile w tym prawdy? Nie mam pojęcia, brałem je ze strony Eurosportu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 lut 2007, 0:36

RóżA pisze:Jarzinho argumenty z mojej strony miałeś na poprzedniej stronie. Niestety na żadnym z angielskich serwisów nie jest dostępna liczba przechwytów, udanych wślizgów czy wybić piłki. Zapewne nikt tego tak dokładnie nie sprawdza. Jedyne co można znaleźć to ilość rozegranych meczy, strzelone bramki i zaliczone asysty.
robia - dwie firmy w europie. obsluguja wszystkie ligi liczace sie. mam wszystkie statsy z ostanich 4 lat w anglii

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 02 lut 2007, 10:26

Każdy ma inne zdanie na temat piłkarza, nawet jeśli ktoś ma słabsze statystyki to i tak to nie zmieni podejścia do piłkarza, jeden woli, by grał np. Cole, a drugi wystawiałby do składu Bridge'a.

Co do statystyk do widać, że Cole ma więcej (prawie dwa razy) skutecznych odbiorów, ale ma dwa razy mniej nieudanych odbiorów. Ashley w statystykach ma nawet trzy strzały... Ale jak wyżej napisałem, pomimo statystyk pewnie każdy będzie miał inne zdanie na tamat piłkarza.
I zgodzę się z RóżĄ-nie wiadomo ile w tych statystykach jest prawdy...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 lut 2007, 16:15

Wczoraj przeprowadzono szczegółowe badania nogi Ashley'a. Wykazały one, że Cole ma zerwane więzadła kolanowe, czego konsekwencje mogę ciągnąć się do końca kariery lewego obrońcy Chelsea. Kontuzja ta eliminuje zawodnika na kilka miesięcy, więc możemy nie ujrzeć już w tym sezonie na boisku ex-Kanoniera.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 lut 2007, 17:58

RóżA pisze:Wczoraj przeprowadzono szczegółowe badania nogi Ashley'a. Wykazały one, że Cole ma zerwane więzadła kolanowe, czego konsekwencje mogę ciągnąć się do końca kariery lewego obrońcy Chelsea. Kontuzja ta eliminuje zawodnika na kilka miesięcy, więc możemy nie ujrzeć już w tym sezonie na boisku ex-Kanoniera.
eh w tym sezonie juz go chyba rzeczywiscie nie zobaczymy, a szkoda bo naprawde lubie tego pikarza. Cos Chelsea sie ma z tymi kontuzjami w tym sezonie, podobnie jak Barcelona. Dobrze by bylo nad tym problemem troche popracowac, bo pilka nozna duzo traci na nieobecnosci tych najlepszych.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lut 2007, 18:13

Czy traci, ciekawie to ostatnio wyglada z Diarra i Obi Mikelem. Słabiej w ofensywie, ale to raczej wina Ballacka i Shevy, nie kontuzji.
Moze byc jeszcze ciekawie w Premiership... Ten miesiac powinien juz wyłonic dwojke, kotra bedzie wlaczyc o mistrzostwo i przewage jaka bedzie mial lider. Dochodzi LM i zobaczymy, kto z "4" jest naprawde mocny.

pooco
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pooco » 19 lut 2007, 1:24

kto wie ile meczy wygrała chelsea ile barca a ile było remisów w konfrontacji tych dwóch zespołów?? Na to pytanie moderator udzielił mi odpowiedzi informacją ile wślizgów miał COLE... A mi nie dokładnie o to chodziło

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lut 2007, 23:46

Przeciętny mecz Chelsea. Spokojnie mogli przegrać to spotkanie. Wspomnę choćby piękne uderzenie z 'fałsza' Quaresmy. A na Stamford Chelsea też może mieć problemy, bo bez Terry'ego The Blues prezentuje się fatalnie.

Naprawdę żal mi Anglika. Piszę to absolutnie szczerze.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 22 lut 2007, 0:19

Cris7 a komu nie zal? Naprawde kiepskie to spotkanie bylo, ale dobrze ze remis wypadl. Porto zagralo naprwde dobrze, ale nie tylko brak Terrego jest widoczny. Wszedl Robben by po 30 minutach zejsc... Kolejna kontuzja- 4 od poczatku sezonu... Milo ;/ Nie zapominajmy ze w pierwszych minutach Drogba tez ucierpial. Ale to nic groznego.

W londynie bedzie lepiej, Ferreira moze wystapi, bo teraz gralismy 3ma obroncami z cofnietym Essienem. Oraz napawa optymizmem Shevchenko... Bramka w LM, ostatnio tez strzelil. 11sta w sezonie... Lepiej mu coraz idzie... Kiepsko bylo, ale teraz widac kim jest... Walczy jak nigdy. W koncu strzela. Podnosimy sie.

A kryzys obrony trwa... Terry... ehh... Fajnie jest ze Mou daje szanse mlodzikowi- Diarr'rze :) Prezentuje sei znakomicie! Mimo ze prawa obrona to nie miejsce dla niego, ale naprawde kilka znakomitych obron mial... Szczegolnie mi sie podobalo jak wykaraskal sei z ataku 2 Portowcow przy lini bocznej... Mourinho w ktoryms momencie po udanej obronie Diarry podbiegl i zaczal mu bic brawo...
Atmosfera widac jest, brakuje tego czegos rzadzacego kontuzjami... Widac Bog tak chcial :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”