Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1062

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lut 2014, 0:17

Fałsz. Prócz Milanu ograliście jeszcze Trapini 3:2 w Pucharze Włoch :lol:

A tak na serio to ten sezon jest identyczny co zeszły. Na 10 ostatnich meczy w lidze 1 wygrana...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2014, 0:32

Bo nie ma czym grać, taka prawda. Sezon w sezon jest coraz gorzej. Wiążę nadzieje z Hernanesem, ale on też nie rozwiąże wszystkich problemów. Wciąż brakuje jakości w drugie linii a co gorsza zaczyna brakować w ataku, bo na Palacio ostatnio nie mogę patrzeć a czas Milito dobiegł końca i chyba nawet on to widzi. Za to Icardi mimo powrotu od zdrowia jest przez Mazzarriego konsekwentnie pomijany, nie dostaje nawet 10 minut... Ciekawe. Młody musi grać by sie rozwijać a tu sezon wydaje się być dla niego stracony :|

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lut 2014, 8:41

Zachodze w glowe jak Mazzarri mogl zamienic stabilne Napoli z dobrymi persepktywami na przyszlosc na Inter, ktoremu slowo stabilny jest zupelnie obce na przestrzeni ostatnich lat. Od odejscia Mou z roku na rok jest z wami gorzej.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2014, 12:25

Zapewne chciał spróbować czegoś innego. Opuszczając Sampdorię i Napoli zostawiał uporządkowane kluby, z którymi osiągał bardzo dobre wyniki. Nie chodziło o kasę, bo gdyby chciał podwyżki, De Laurentiis raczej by mu ją dał. Z pewnością przeliczył się na potencjale kadrowym Interu. Musi operać grę na zawodnikach klasy Kuzmanovicia czy Jonathana, gdzie w Napoli miał na tych pozycjach Maggio i Inlera. Zaryzykował wiele, może nawet więcej niż się spodziewał. Zwyczajnie nie ma wystarczającego materiału ludzkiego który poprawnie wypełni jego założenia taktyczne. Jestem pewien że nawet niemal 33-letni obecnie Maicon spisywałby się w obecnym schemacie o niebo lepiej od Jonathana bo to pozycja w sam raz dla niego.
Walter przyszedł bo wierzył w swój projekt i ja wciąż mu ufam. Musi tylko otrzymać odpowiednie wsparcie a zarząd zrozumieć, że dopóki do drużyny będą sprowadzane półśrodki typu Kuzmanovic, dopóty nie będzie mowy o powrocie do czołówki. Na szczęście dni Brancy w Interze zdają się dobiegac końca. Jego brak już sam w sobie będzie sporym wzmocnieniem. Ten sezon należy zatem zaliczyć (już trzeci ale co tam) do przejściowych. Nie wiem na którym miejscu wylądujemy na koniec rozgrywek. Już mnie to wiele nie interesuje. Czekam na zmiany.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 03 lut 2014, 12:39

No ja mam nadzieję, że Hernanes będzie swoistym impulsem dla gry Interu w drugiej rundzie. Sassuolo w niedzielę to idealna okazja żeby się przełamać. Dać szansę D'Ambrosio, Bottcie i Hernanesowi. Mimo wszystko nadal jestem za Mazzarim i mam nadzieję, że w mega słabej Serie-A da się jeszcze 4 miejsce wyciągnąć.

Na dobrą sprawę przegrywamy od 2 miesięcy, a my cały czas jesteśmy na 5-6 miejscu :O

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2014, 13:22

Zapomniałeś dodać Icardiego. Chłopak siedział na ławce z Catanią i Juve a nie dostał nawet ogonów. Palacio bez formy, Milito po kontuzji jak zawsze nie potrafi prosto kopnąć piłki. Kiedy jak nie teraz? Objechaliśmy jesienią Sassuolo jak burą sukę, gdyby teraz urwali nam punkty na San Siro byłby wstyd. No i generalnie sądzę że najbliższy mecz będzie przełomowy. Wygramy i coś zaskoczy, po prostu to czuję :P

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lut 2014, 13:37

Z ta slaboscia Serie A bym polemizowal. Moim zdaniem poziom ligii stale aczkolwiek powoli rosnie od sezonu 2010/11, ktory byl cholernie slaby i tylko Milan wygladal na druzyne z wysokiego poziomu. Teraz takich zespolow jest napewno 4.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2014, 14:02

Nie to żebym się czepiał, ale jaki mistrz taka liga. A Juve choć dominuje na krajowym podwórku, wciąż nie potrafi godnie reprezentować włoskiej piłki w europejskich pucharach :wink: Cztery drużyny? Roma wygląda fajnie, ale wciąż są nieprzewidywalni. Napoli za Beniteza kompletnie mnie nie przekonuje. Ostatnio nie grają dużo lepiej niż beznadziejny Inter. A kto czwarty? Fiorentina?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lut 2014, 15:03

Wiesz do czasow ostatniego sezonu Mou Inter niszczyl lige, a w Europie nie bylo tak kolorowo :P. Nie mniej jednak oceniac tamtego Interu czy obecnego Juve tylko ze wzgledu na LM nie wypada. Lepsze zespoly z grupy nie wychodzily i wystrczy wspomniec tu United, City oraz Chelsea, ale czy to oznacza, ze PL jest slaba?

Juve przez wlasna glupote zajebal awans i to jest wstyd, ale obiektywnie patrzac stac ten zespol spokojnie na cwiercfinal, co pokazal zeszly sezon. Z kolei Napoli w tym roku z kazdej innej grupy wyszloby ze swoimi 12 punktami, a to ze maja obecnie wahania formy jest dla mnie oczywiste bowiem wymienili trenera, system i kilku graczy. Potencjal tam jest, ale potrzeba czasu zeby to wszystko zatrybilo, bo nie kazdy musi powtorzyc droge Juve czy Romy. Jezeli juz o Rzymianach mowa to jest to obecnie jedyny zespol w lidze, ktory zagra z nami otwarta pilke, a ich druga linia wcale nie odstaje od naszej. 3-0 w Turynie bylo ich wielka kleska, ale do 60 minuty sprawiali nam sporo problemow i gdyby wytrzymali mentalnie, az tak bardzo by nie ulegli. Za rok z pewnoscia beda mocniejsi. Czwarta rzeczywiscie jest dla mnie Viola. Maja ogarnietego trenera i ciekawych zawodnikow pasujacych do jego wizji. Brak Rossiego i Gomeza odbil sie napewno na ich pozycji w tabeli, ktora moglaby byc wyzsza. Wspomniana wyzej dwojka czy Curdado to gracze z najwyzszej ligowej polki.

Jest jeszcze jeden argument, ktory potwierdza, ze te druzyny sprawily, ze liga powoli wstaje z kolan. Jest nim odpowiedzialne i racjonalne zarzadzanie. Juve ma Marotte, ktory wyrosl na czolowego DS w Serie A, a takze Conte i gwiazdy, ktore stworzylismy placac za nie niewiele. Roma pieniadze ze sprzedazy zainwestowala w lepszych i tanszych zawodnikow, a w zimie bez problemu pozwolila sobie na Radje. W dodatku sa najblizej wlasnego stadionu w porownaniu z reszta ligii. Napoli co sezon notuje zyski i utrzymuje silna pozycje w lidze z roku na rok mimo, ze na przestrzeni ostatnich lat pozbyli sie Lavezziego i Edisona. Fiorentina za to stworzyla druzyne za niewielkie pieniadze i dopelnila ja klasowymi napastnikami.

Jak widzisz, to ze w tym zestawieniu nie ma Interu czy Milanu nie oznacza, ze liga oslabla. Druzyny z Mediolanu niszczejace od srodka zostaly wyprzedzone i caly czas ten dystans zdaje sie powiekszac.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2014, 15:22

Ale ja wcale nie trwierdzę że liga jest słaba bo z czołówki wypadły mediolańskie ekipy :wink: Po prostu Roma i Napoli choć potrafią zrobić widowisko i zagrać dobry mecz, wciąż są niestabilni. Rzymianie będą silniejsi, jestem tego pewien. Awans do LM i kasa od UEFA z pewnością im w tym pomogą. Napoli za Beniteza według mnie nie będzie lepsze niż za Mazzarriego. Rafa nie ogarnia włoskiej piłki i być może nigdy tego nie zrobi a jego drużyna ciągnie bardziej na indywidualnych przebłyskach Higuaina, Hamsika czy Callejona. Nawet teraz większym zaufaniem obdarzył przeciętnego Albiola niż kapitana i wieloletnią ostoję defensywy - Paolo Cannavaro. To nie przypadek że po przyjściu do Neapolu sprowadzał niemal wyłącznie hiszpańskojęzycznych graczy. Tak mu wygodniej, na marginesie ciekaw jestem w jakim stopniu poznał język włoski. Mourinho nie zajęło to wiele czasu. Fiorentina dopiero się buduje, ale są na najlepszej drodze by powrócić do czołówki. Może uda im się to już w tym sezonie, ale wiele będzie zależało od dyspozycji Gomeza (bo na Rossiego chyba już w tym sezonie nie będzie można liczyć :? )

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lut 2014, 15:30

Rossi powinien juz zagrac gdzies w polowie marca.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2014, 15:34

Wątpię by Montella tak szybko z niego skorzystał. Rossi ma w perspektywie Mundial. Kolejna kontuzja (a widać że problemy z więzadłami ma nie od dziś) i może o nim zapomnieć więc teraz trzeba się z nim obchodzić jak z jajkiem. Dużo zależeć będzie od postawy Gomeza, no i jest awaryjnie ściągnięty Matri.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 03 lut 2014, 17:56

A co to obchodzi Montelle, że Rossi ma mundial ? :p

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 lut 2014, 20:32

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 533

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 04 lut 2014, 8:36

Salas11 pisze:Roma i Napoli choć potrafią zrobić widowisko i zagrać dobry mecz, wciąż są niestabilni. Rzymianie będą silniejsi, jestem tego pewien. Awans do LM i kasa od UEFA z pewnością im w tym pomogą.
Nie rozumiem co masz do Romy. Jak są niestabilni? Punktują bardzo regularnie - 15 wygranych, 5 remisów i 1 porażka. Za chwilę okaże się, że zdobędą tyle punktów że w każdym poprzednim sezonie zdobyliby mistrzostwo.

Co do Napoli to daje kredyt zaufania Benitezowi (podobnie jak Mazzarriemu w Interze). Jego pracę będę oceniał w 2. sezonie. Słowa o Albiolu i Cannavaro - to nie Albiol jest problemem, bo akurat Hiszpan jest najlepszym stoperem w Napoli i sprawia dobrze wrażenie, Cannavaro z niewiadomych przyczyn przegrywał walkę z przecietnym Britosem i marnym Fernandezem. Dziwie się również dlaczego nie zgłosił Jorginho do LE skoro ten z miejsca zaczął rządzić środkiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”