FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1065

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 mar 2010, 20:53

Dlaczego nie moglismy zagrac tak przez cale 90 minut?

Bardzo dobra druga polowa.

Messi jest po prostu niewiarygodny. Swietny mecz Pique, po prostu profesura i to w takim wieku.

Pique bodajze z 6 zółtek jakie dostal w tym sezonie tylko jedno bylo za faul ['].

Henry mimo, ze bez formy jest wciaz duzo bardziej przydatny na boisku niz Bojan. Jestem za wypozyczeniem naszego mlodziaka po sezonie.

Visca!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 mar 2010, 20:53

Ciekawe jakby wyglądała Barca gdyby Messi nie mógł grać z jakiegoś powodu do końca sezonu :)
Zasłużona i w pełni spodziewana wygrana Gospodarzy.

A jak patrzę na środkowych napastników Valencii, to nie zdziwie się jak znowu nie puszczą Villi do innego klubu.
Zigic = MAtusiak, a Dominguez typowy zawodnik co postrzelał sobie w lidze rosyjskiej, a teraz będzie drewnić na zachodzie. (Miałem to napisać już po jego wejściu z Atletico)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 14 mar 2010, 20:55

Jarzinho pisze:Messi, Messi, Messi- z jednej strony on grający i zapewniający Barcelonie punkty, z drugiej reszta, która dzisiaj ciągnie, zobaczymy ile będzie miał jeszcze siły, bo na wózku z napisem balast jest coraz więcej zawodników.
Dokładnie. Miałem pisać po pierwszej połowie, że nasza gra polega na podaniu piłki do Messiego i może coś wykombinuje. Dziś Leo ratuje nam tyłek, rozgrywając świetne zawody.
W 2 poł. po wejściu Heńka Francuz nawet rozruszał grę, co mnie trochę zdziwiło :D Nawet Iniesta się rozkręcił po przerwie. Najważniejsze 3 punkty.
Btw. liniowy dzisiaj coś nie tak, 2 odgwizdane spalone, których oczywiście nie było, a okazje na bramkę owszem.
Aha, i dzięki Zigic za ładne zjebanie i nie doprowadzenie do remisu :spoko:
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, 21:00 przez Keres, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 mar 2010, 21:00

Pierwsza połowa :x , druga świetna, taką Barcę chcę ogladać do końca sezonu :jupi:
Bardzo dobra zmiana Henrego, miał kilka zagrań, których oczekuje od Zlatana w formie, asysta no i tylko ślepocie sędziego zawiedzięcza brak bramki(albo asysty)
Messi zajebiście, od tego są geniusze :jupi:
Ktoś w przerwie kopnąl graczy Barcy w dupę i bardzo dobrze. Wierzyłem, że wyramy z taką grającą Valencję, ale nie że w takim stylu. Oby to był impuls dla lepszej gry

a i oczywiscie brawa dla Valdesa za obronę strzału serbskiego drewna 8)
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, 21:01 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 14 mar 2010, 21:01

No i udało się wygrać! Niezła gra naszej ekipy, w obronie poza dwoma, trzema błędami, raczej bardzo dobrze. Pomoc w pierwszej połowie wyglądała niezbyt dobrze, ale w drugiej już była miazga. Co do ofensywy, to niestety, ale liczyłem na więcej u Bojana, niemniej jednak walczył i biegał, a jak nie idzie to i to się ceni. Pedro średni, on jest IMO dobry na 30 minut, bo w przeciągu całego meczu prezentuje się nie najlepiej, z ławki wnosi więcej. Messi, chociaż wiele mu nie wychodziło, zrobił to, co musiał, czyli zajebał trzy bramki i pozamiatał. Niemniej jednak, jak on nie będzie tego ciągnął i strzelał, to boję się o skuteczność w innych meczach. Henry według mnie wniósł bardzo wiele. To było dobre 45 minut w wykonaniu Heńka, weźcie też pod uwagę fakt, iż ostatnio grał tyle co nic, więc naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Wszedł, stworzył kolegom dwie setki i sam miałby jedną, ale boczny gdzieś spalonego widział :roll: W dodatku asysta na 3:0 do Messiego - palce lizać. Może tak z Henrym wyjśc na Stuttgart? Pewnie to nierealne, ale pokazał się dzisiaj z pozytywnej strony. Szkoda, że Guardiola go nie trafi i znów będziemy musieli oglądać Ibrę..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 mar 2010, 21:04

FCB keres pisze:Aha, i dzięki Zigic za ładne zjebanie i nie doprowadzenie do remisu
Jemu dziekować za co, taki się urodził, a Valdes nie pierwszy raz ratuje dupsko reszcie w kluczowym momencie. 1-1 potrafi bronić jak mało kto. Cieszy mnie 0 z tyłu, przeraża fakt, że Pep wystawił dzisiaj tylu wychowanków. Przesadza z tym i to bardzo, takie pogrywanie z Toure skończy się tym, że po sezonie odejdzie. Nie piszę, że Sergio dzisiaj zagrał słabo, ale po prostu widać, że Pep stawia na niego mimo, słabych występów. Pique może i w pewnym momencie kasował sporo akcji, ale jego postawa na początku spotkania mi się nie podobała.
Dobrze, że jest Messi bo bieda jaką reprezentuje linia ataku Barcy nie licząc Argentyńczyka przeraża mnie. 4 zawodników razem wziętych nie dorasta dzisiaj Leo do pięt. Muszą się brać za siebie, bo nie przystoi tak grać w trykocie Barcy.
Teraz trzeba pyknąć i to w dobrym stylu VFB i czekać co przyniesie losowanie.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 14 mar 2010, 21:06

Jarzinho jedyne, co usprawiedliwia Pepa z sytuacją na linii Toure - Sergio, to może fakt, iż daje Yayi odpocząć przed rewanżem. Niemniej jednak jak zobaczymy w środę w meczu z VfB na DMC Busquetsa to będzie wielkie zdziwienie. Do środy jednak trochę czasu jeszcze jest, cieszmy się liderem i wygraną z bądź, co bądź groźnym rywalem! VeB! :jupi:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 14 mar 2010, 21:21

Dobrze, że mamy w składzie takiego cienkiego i przereklamowanego bramkarza, który broni tylko dlatego, że Barcelona też musi mieć w składzie wychowanka na bramce i czasem napastnikowi rywali uda się w niego kopnąć :boruta:

W pierwszej połowie na boisko panował taki bezład, że aż oczy bolały. Nic nie funkcjonowało tak jak powinno. W drugiej jakby zupełnie inny zespół i niesamowity Messi. Można by się przyczepić jeszcze do kilku spraw, ale po takim meczu lepiej się cieszyć niż marudzić.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 mar 2010, 21:33

Jako fan Arsenalu cieszy fakt, że Henry wszedł za słabego Bojana i rozruszał mecz :lol: chcialbym go zobaczyc w meczu z VfB Stuttgart, bo co rusz jak oglądam mecz Barcelony to Ibra po prostu kaleczy.

Ogólnie fajny meczyk, kiepska gra Barcelony w pierwszej połowie, przebudzenie i geniusz Lionela w drugiej, od razu przypomniał mi się gol Fabregasa z Tottenhamem po trzeciej bramce :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 mar 2010, 21:43

Valencia prezentowała się słabiutko, mało atutów w ofensywie, w obronie też się mocno gubili, zwłaszcza po stracie bramki. Messi błysnął geniuszem, ale i bez tego pewnie Barca by wygrała. I ewentualna bramka Zigica(gorzej tego spieprzyć nie mógł) pewnie też by tu wiele nie zmieniła. Blaugrana wygrała mecz, bo była lepsza, a może też i przede wszystkim, tak jak już pisałem, Valencia prezentuje się bez swoich najlepszych graczy dużo gorzej.

Nie jestem pewien, czy druga żółta dla Maduro była konieczna, ale wielkiego błędu chyba sędzia nie popełnił.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 mar 2010, 23:08

Pierwsza polowa tragiczna. Valencia mogla prowadzic ale juz pod koniec stracila swoja werwe. Bojan odbijal sie od przeciwnika jak pileczka tenisowa. Ewidentnie nie wykorzystal szansy jaka dal mu Pep. O tym jak slabo zagral swiadczy zmiana juz w przerwie meczu, ktorze rzadko ogladamy,
W drugiej polowie o wiele lepiej zagralismy. Henry wniosl ozywienie jakie nam bylo potrzebne od poczatku spotkania. Messi w przeciwienstwie do pierwszej polowy zagral skutecznie i mamy zwyciestwo. Ciezko chwalic za ten mecz bo widac nasza wolna gre. W srodku totalnie slabo. Pedro z Bojanem to w ofensywie grali jak ogory z pola. Dobrze ze Messi ciagnal gre.
Mamy miesiac do GD i musimy zaczac lepiej grac. Na szwabow nasza forma jest optymalna ale na lige juz niekoniecznie.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 15 mar 2010, 9:47

101 goli monotonnego,lewonoznego kurdupla, strasznie niewyraznie mowiacego:

Obrazek

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 15 mar 2010, 17:00

Po pierwszej połowie byłem mile zaskoczony wynikiem, niestety kontuzja Albeldy zrobiła swoje - Fernandes nie radził sobie w ogóle z Xavim i Iniestą i Barcelona zdominowała grę. Pierwsza bramka to błysk geniuszu Messiego, dwie kolejne to efekt wykluczenia Maduro (po raz kolejny potwierdził że nie nadaje się nawet na ławkę) i kontuzji Saltora - Alba i Baraja w obronie więc kolejne bramki były tylko kwestią czasu.

Szkoda mi tylko Miguela, zaraz po Messim najlepszy gracz na boisku - czyścił wszystko i wszystkich w obronie i często brał udział w akcjach ofensywnych.

Villa może podziękować kolegom za pozbawienie go szans na zdobycie "pichichi".

Barcelona ogólnie słabo, jeśli zagrają tak w środę to mogą mieć spore problemy.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 15 mar 2010, 21:28

Aha, a ja naiwny wierzyłem, że w drugiej połowie zagraliśmy lepiej i dzięki temu wygraliśmy. No ale skoro ogólnie słaba gra pozwoliła pokonać Valencię, to i może uda się wyeliminować Stuttgart.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2010, 1:35

Wynik lepszy od gry. Forma zespołu martwi i czas najwyższy wrzucić wyższy bieg bo okres słabszej gry niebezpiecznie się przedłuża.

Messi w niewiarygodny wręcz sposób ciągnie naszą grę w ofensywie (w ostatnich trzech meczach zdobyliśmy siedem bramek z czego sześć jego autorstwa), ale nie może być tak, że jeden zawodnik stanowi 90% potencjału ofensywnego Barcelony a tak to ostatnio wygląda.

Brawa dla Valdesa za wybronienie setki w delikatnym momencie. Komentarze bardzo typowe tzn. nie tyle Victor wybronił co Zigic zepsuł. Gdyby to Casillas wyszedł zwycięsko z takiej sytuacji mielibyśmy kolejny wpis pod beatyfikacją Ikera, ale zdążyłem się już do tego przyzwyczaić. Barcelona traci mało bramek bo bla bla bla a nie dlatego, że Valdes jest dobry. Barcelona nie wygrywa bo gra dobrze tylko przeciwnik gra słabo. Ziew...

Messi w następnym sezonie wskoczy na podium klasyfikacji strzelców klubu a wydaje się jakby niedawno debiutował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”