Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1065

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 20 wrz 2009, 22:40

DREWNIANY SRACZ pisze:po1. Yago to zaden wasz wychowanek.
yago to nie nasz wychowanek? serio? dzieki za cynk. chodziło mi ogólnie o gówniarzy z primavery.
poza marchisio i criscito reszta to graczy przeciętnio-średni jak giovinco, czy de ceglie, albo bardzo przeciętni jak lanzafame, czy palladino.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 wrz 2009, 22:59

[k****] Ruud znowu kontuzjowany [']

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 20 wrz 2009, 23:01

RealFan pisze:[k****] Ruud znowu kontuzjowany [']
właśnie miałem o tym napisać, chyba naderwanie mięśnia 3maj się Ruud a Valencia remis

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 21 wrz 2009, 7:30

Ruud, to jest gość. wielu chciało się go pozbyć a to najbardziej klasowy napastnik w Realu, jak widać trzeba chłopaka oszczędzać na trudniejsze mecze, póki co Karim może mu buty wiązać

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 wrz 2009, 10:48

Tacy zawodnicy jak Ruud czy Inzaghi są cholernie niedoceniani (nawet we własnych klubach) ale za to cholernie cenni.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 wrz 2009, 11:10

Inzaghi niedoceniany w Milanie?Żarty sobie stroisz - zarząd chce z nim przedłużyć kontrakt,który kończy się po tym sezonie...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 wrz 2009, 11:40

Przez wszystkich kibiców jest doceniany czy tylko przez tych co się trochę znają? Nie mówiąc już o tym, że kibice innych klubów śmieją się z niego bo nie potrafi dośrodkować z krzyżaka. Ale jak się o kimś nie pisze w bravo sport to skąd dzieci mają wiedzieć kto to jest Inzaghi?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 wrz 2009, 12:03

Boromir pisze:Tacy zawodnicy jak Ruud czy Inzaghi są cholernie niedoceniani (nawet we własnych klubach)
Przesadzasz. Gdyby Ruud byl niedoceniany w Realu to pewnie dolaczylby do tych kilkunastu pilkarzy, ktorzy opuscili klub tego lata, szczegolnie ze oferty za niego byly. O tym, jakim szacunkiem cieszy sie w Madrycie swiadczy chocby reakcja publiki, kiedy pierwszy raz po kontuzji pojawil sie na boisku.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 wrz 2009, 12:28

Nie przesadzam, nie napisałem że nie są doceniani ale że większość znawców którzy piłkę oglądają raz na dwa tygodnie w TV uważa, że są to zawodnicy słabi bo taki Ronaldo nie dość że strzela, to jeszcze ładnie drybluje. Takich zawodników jest niewielu i powiedzmy sobie szczerze, Złotej Piłki to oni nigdy nie dostaną. Nie ma w mediach takiego szumu na jaki, moim zdaniem, zasługują.
A RVN to nie był przypadkiem blisko Romy tylko się na kontrakt nie zgodził?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 21 wrz 2009, 12:43

Gdyby chciał byłby w Romie, klub na siłę nikogo nie zatrzymywał o czym świadczy przykład Robbena, trudno mi się zgodzić z tezą, że Superpippo czy VdM są lub byli niedoceniani, po prostu powszechna uwaga się na nich nie skupiała, nie byli wielkimi idolami ale chyba każdy ,przeciętny kibic wie z kim mam do czynienia słysząc ich nazwiska, Raul również nie wygrał jakiejś indywidualnej, poważnej nagrody a legendą jest

E: 6 tygodni dla Ruuda, [k****] mać!

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 wrz 2009, 13:37

Boromir, napisales, ze sa niedoceniani w klubach, co w odniesieniu do Ruuda nie jest prawda i tylko do tego sie odwoluje. Holender mial oferte z Romy, ale nie chcial odchodzic. Nikt go z klubu nie wyganial, w przeciwienstwie do innych pilkarzy, ktorym odejsc kazano. Pellegrini od poczatku podkreslal ze widzi go w tym projekcie i chce zeby zostal.
Oceny niedzielnego kibica to inna kwestia, ktora szczerze mowiac srednio mnie interesuje.

6 tygodni Ruuda :x Oby sie chlopak nie zalamal. Dobrze chociaz ze z Xabim nie jest tak zle.

PS
Obrazek :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 wrz 2009, 13:46

Ale chodziło mi o kibiców (i to kibiców sukcesu jakich Real i Milan mają pełno) a nie o zarząd czy piłkarzy. Jak ktoś się zna na piłce, to będzie ich doceniał. Faktem jednak jest, że pomimo iż regularnie ładują co sezon mnóstwo bramek to i tak będą w cieniu innych zawodników bo ich styl gry nie jest piękny i nie polega na graniu piętką (no chyba że Inzaghi bo ten to wszystkim potrafi bramkę strzelić).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 wrz 2009, 14:04

Przesadzasz Boromir. Kogo interesuje opinia dzieciaków? Nikogo. Pisanie o tym, że dzieci wolą Cristiano czy Messiego od Ruuda, Pippo to jak pisanie, że 2+2=4. Można o tym pisać, ale po co? Oczywista oczywistość.

Zresztą większość takich małolatów prędzej czy później rozwinie trochę myślenie oraz wiedzę o piłce i będą patrzeć na piłkę nieco inaczej. Normalna kolej rzeczy.

Jak zaczynałem kibicować Barcelonie to też wolałem Kluiverta od chociażby Guardioli czy potem Xaviego. Dziwne?

a teraz, jak już dorosłeś, to sobie go do avka wrzuciłeś :lol2: ;) // eboue

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 wrz 2009, 14:39

No dobra napiszę inaczej o co mi chodzi. Za 10 lat jak ktoś Cię poprosi o wymienienie najlepszych zawodników Milanu z sezonu 2008/2009 roku to powiesz: Kaka, Ronaldinho, Seedorf, Pirlo, Pato. Inzaghi owszem znajdzie się w tym gronie, ale mimo iż ratował im dupsko wielokrotnie to pewnie najpierw wpadniesz na Ronaldinho niż na Inzaghiego. Tak samo w Portugalii, kto by wymienił Pauletę który ma najwięcej bramek w historii a kto Ronaldo, Figo czy Deco?
Dobra, koniec już offtopa bo i tak do niczego nie dojdziemy. Może i przesadzam, ale swojego zdania nie zmienię.
Mentor pisze:Jak zaczynałem kibicować Barcelonie to też wolałem Kluiverta od chociażby Guardioli czy potem Xaviego. Dziwne?
Tylko, że Kluivert to był klasowy piłkarz. Teraz dzieci naoglądają się Quaresmy i mają wypaczone pojęcie piłki nożnej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 wrz 2009, 14:25

Kadra na Villarreal:

Porteros
Casillas y Dudek
Defensas
Ramos, Marcelo, Drenthe, Albiol y Garay
Centrocampistas
Gago, Diarra, Kaká, Lass, Guti, Van der Vaart y Granero
Delanteros
Raúl, Cristiano Ronaldo, Benzema y Higuaín

Pojawił się w kadrze VdV - coś nowego.

Kaka' ciągle nie został poddany rotacjom więc pewnie przyszła już pora na niego.

Liczę na występy od początku Higuaina, Granero i Gutiego oraz na to, że szansę dostanie Diarra. I oby Pellegrini nie zechciał akurat w tym meczu postawić na lewej obronie Drenthe. Lepiej jak zrobi to dopiero z Tenerife.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”