FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1066

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 mar 2010, 12:42

valdes
alves - puyol (milito) - pique - maxwell
toure
xavi - iniesta
messi - ibra - henry

tak powinnismy zaczac

henry dobrymi 45 minutami z valencia mysle,ze zaklepal sobie wyjscie w pierwszym skladzie
do ostatnich chwil sztab medyczny bedzie walczyl z bolami plecow puyola-jesli bedzie jakiekolwiek ryzyko urazu to zagra gabi
toure odpoczywal w niedziele,wiec dzis rozpocznie mecz
wraca ibra i mysle,ze majac wsparcie z lewej strony od thierrego i z prawej messiego powroci do formy z jesieni (na przekor krytykanckim uwagom yayi24toure)

na koniec dodam,ze grozba pauzy w nastepnym meczu zagrozeni sa puyol i pique,wiec powinni uwazac (chociaz,moze lepiej by jeden z nich to zoltko dzis zlapal i pauzowal w ewentualnej przyszlej fazie rozgrywek, niz mialoby dojsc do sytuacji,ze nie daj boze,obaj wypadliby w tym samym momencie)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 mar 2010, 13:00

Xavi nie zagra, coś sobie naciągnął :?
Jego urazy zaczynają mnie troche martwić, ale z drugiej strony : ME, Swietny poprzedni sezon, durny puchar konfederacji i sezon obecny a Xavi gra prawie wszystko. Kiedyś się musiał zacząć sypać :(

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 mar 2010, 13:22

na 2 tygodnie wylecial xavi
keita otrzymal dzis oficjalnie pozwolenie na gre,wiec powinien zaczac od pcozatku
pytanie tylko czy ma sily na 90/120 minut gry?

jesli nie to watpie by zagral jakis mlodziak i wyjdziemy mocno drewnianym srodkiem pola - toure,busquets,iniesta

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 17 mar 2010, 14:28

Nic dziwnego, że coś sobie naciągnął skoro od początku sezonu jest najbardziej eksploatowanym piłkarzem z pola. Opuścił tylko Racing w lidze.
Liczę na Keite od pierwszych minut, duet Yaya - Busi mnie nie przekonuje ani troche. Zazwyczaj wyglądają jakby sobie przeszkadzali.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 mar 2010, 17:00

Można spokojnie zagrać z Toure, Iniestą i Messim. W napadzie liczę, że Pep da szansę za ostatni mecz Henryemu, ale ciężko mi w to uwierzyć. Mimo, że jest to Stuttgart to liczę, że nie będzie myślenia o kolejnej fazie i ewentualnych zawieszeniach. Trzeba wyjść wybić szansę Szwabom z głowy i później można eliminować ew. zagrożenie pauzą. Keita nie powinien grać, ostatnio gdy wrócił i zaczął ciągle grać ponownie wypadł, nie wierzę, ze jego obecność jest potrzebna akurat dzisiaj.
Liczę na dobrą grę i przekonywujący wynik.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2010, 17:09

osobiscie licze na karne :lol: jednak wydaje mi sie ze bedzie 3-0 dla barcy. Bedzie to zupelnie inny mecz niz w Stuttgarcie, w poprzednim sezonie tez bylo 1-1 w cwiercfinale w monachium i 3-0 na CN.. no i potem bede drzal w piatek coby was nie wylosowac :lol: jesli przejdziemy, to w polfinale/finale - spoko, ale jeszcze nie teraz :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 mar 2010, 17:09

Liczę na dobrą grę i przekonywujący wynik.
ja na awans reszte odpuszczam.

Mysle ze Pep w pierwszym skladzie wypusci Ibre z Messim i Pedro. Henry bedzie alternatywa w przypadku slabej gry. Poza tym jedna jaskolka wiosny nie czyni.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 mar 2010, 17:18

Może i coś prawdy jest w tym, że Henry ostatnio mocno pracował, nie wiem czy jaskółka czy nie, ale może coś z tego będzie. Tak samo liczę że Ibra coś sobą zaprezentuje, bo ile można. Awans to sprawa najważniejsza i także przyjmę go tak samo po ciężkiej bitwie jak i po łatwym zwycięstwie. Choć ciężko mi wierzyć, że Stuttgart będzie w stanie opierać się Barcelonie przez dłuższy czas.
Magnum pisze:osobiscie licze na karne :lol: jednak wydaje mi sie ze bedzie 3-0 dla barcy. Bedzie to zupelnie inny mecz niz w Stuttgarcie, w poprzednim sezonie tez bylo 1-1 w cwiercfinale w monachium i 3-0 na CN.. no i potem bede drzal w piatek coby was nie wylosowac :lol: jesli przejdziemy, to w polfinale/finale - spoko, ale jeszcze nie teraz :lol:
Ja co LM chciałem Arsenal i Inter, nie dlatego, że ekipy słabe czy coś tam. Wg. mnie styl Arsenalu i Barcy to zapowiedź świetnego widowiska, a Inter chciałem przez Figo, los tak chciał, że trafiła Blaugrana na Włochów gdy Judasza już nie było. Co nie zmienia faktu w razie awansu na obie drużyny chciałbym, żeby Barca trafiła.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 mar 2010, 17:43

A ja bardzo mocno liczę na atak: Messi-Ibra-Henry. W pomocy Toure-Keita-Iniesta.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 mar 2010, 18:27

ja z kolei chciałbym Barcę [póki ma mały dołek formy :P ] jak mielibyśmy z nimi odpaść, to lepiej teraz i skupić się na lidze, a nie męczyć się jeszcze przez 4 mecze i dopiero odpaść :D

Jarzinho ma rację, mecz byłby ciekawy, sporo okazji zapewne i sporo zmarnowanych :P Do tego Titi by wrócił, a i można by się spróbować zrewanżować za 2006.

jest tylko jedno ale ... Barca musi najpierw awansować :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 mar 2010, 18:41

Niestety, bez inwestycji w nowych pilkarzy Chelsea nie ma co myslec o wygraniu przyszlorocznej LM.

Co do wczorajszego meczu - Inter zasluzenie wygral, a Eto`o jak zwykle w wazym meczu nie rozczarowal.

W nastepnej rundzie chcialbym trafic na Arsenal.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2010, 18:50

Czemu wszyscy chca Arsenal-Barca w 1/4? Nie lepiej w finale? :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 mar 2010, 18:54

Watpie, zeby Arsenal doszedl do finalu, wiec trzeba kuc zelazo poki gorace :beer:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2010, 18:58

mistyk pisze:Watpie, zeby Arsenal doszedl do finalu, wiec trzeba kuc zelazo poki gorace :beer:
mam nadzieje, ze bede sie smial z tej wypowiedzi w maju :lol: poki co czekam nerwowo na losowanie...

zeby nie robic offa sa juz sklady albo jakies nowe wiadomosci nt kadry?
Argentyński gwiazdor uważa, że największym zagrożeniem Barcelony na drodze do obrony zdobytego w zeszłym sezonie pucharu Champions League będzie Arsenal oraz Manchester United.

Duma Katalonii podejmie dzisiaj na Camp Nou VFB Stuttgart w ramach 1/8 finału Ligi Mistrzów. Bramkowy remis w pierwszym spotkaniu stawia hiszpańską drużynę w korzystniejszej sytuacji przed rewanżem. Zdobywca Złotej Piłki nie chce zbyt daleko wybiegać w przyszłość, ale już teraz postanowił wskazać drużyny, które mogą pokrzyżować ambitne plany Katalończyków.

Leo Messi szczególnie ciepło wypowiedział się na temat walczących na dwóch frontach podopiecznych Arsene'a Wengera. Argentyńczyk wyznał, że Arsenal wyznaje podobną filozofię futbolu co Barcelona, a tacy gracze jak Cesc Fabregas, czy Andriej Arszawin są zawodnikami z najwyższej światowej półki.

- Umiejętność rozgrywania piłki, prowadzenia ataku pozycyjnego sprawia, że Arsenal trzeba upatrywać w roli jednego z faworytów Champions League - powiedział 23-latek.

- Ich gra często przypomina mi futbol prezentowany przez Barcelonę. Kanonierzy grają piłkę rodem z Ameryki Południowej, a nie z Wysp Brytyjskich. Oglądanie tak znakomitych i wyszkolonych technicznie piłkarzy jak Cesc Fabregas i Andriej Arszawin jest czystą przyjemnością - zakończył Messi.
widzial to ktos? na kanonierzy.com pisza ale nigdzie tego nie widzialem pozatym :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 mar 2010, 19:57

Magnum pisze:zeby nie robic offa sa juz sklady albo jakies nowe wiadomosci nt kadry?

VV - Dani, Pique, Puyol, Maxwell - Sergio B, Toure, Iniesta - Messi, Henry, Pedro.

Wygląda na to, że Titi na szpicy.

Ostatnio nie widziałem meczów Barcy, to czy on grał tam ostatnio czy z tego względu, dziś gra, że Zlatan jest w słabej formie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”