Liverpool (zbiorczy) - Strona 1066

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 130
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 20 maja 2024, 18:37

Też bym wolał aby przyszedł trener który ma jakieś większe doświadczenie.
No , ale może okazać się , że będzie to strzał w 10 i będziemy grać fajna i skuteczną piłkę.

Teraz pytanie czy Darwin będzie konieczny w przyszłym sezonie czy będziemy sprzedawać.
Taki Ivan Toney jak by przyszedł bym się nie pogniewał.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 maja 2024, 21:58

Reżimowi w The Athletic wyprodukowali materiał, z którego wynika, że jak nie Łysy z Rotterdamu, to najmocniejszymi kandydatami byli Valverde i Spaletti. Jak nie oni, w następnej linii znajdowali się, uwaga: Iraola, Eddie Howe xD, Hoeness, Michel. Trochę dalej Inzaghi i Fonseca. Z małymi wyjątkami, ale ekipka lmao.

Alonso nieosiągalny od samego początku, a Amorim nie pasował stylem gry. Podobnie De Zerbi i o dziwo Nagelsmann.

Co za okres na zmianę trenera, woohoo.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 130
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 20 maja 2024, 22:46

Jeżeli to jest prawda z tymi nazwiskami to jakoś to tylnej części ciała nie urywa.
Michel z Girony to może być strzał na sezon i tyle .
Może Inzaghi by coś ciekawego wniósł, ale pewnie zostanie we Włoszech na jeszcze trochę .

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 maja 2024, 22:29

Mośki, jak ktoś szuka pracy (albo chce zmienić) to mam ciekawa ofertę

https://uk.linkedin.com/jobs/view/first ... 3925068620

Co prawda potrzebna licencja trenerska UEFA A ale myślę, że to jest do przeskoczenia. :)

[k****], ale cringe. Jak ta nowa era się tak zaczyna, to ja nie chce wiedzieć jak się skończy XD

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 maja 2024, 22:48

Kurde, jakbym miał licencję, to bym się zgłosił. Jakby mi poszło, zyskałbym sławę i pieniądze, jak nie, to Liverpool straciłby kilka goli po sfg, przeżyłbym taką porażkę hehe

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 maja 2024, 22:58

Eee, czy ja wiem, czy jest tu coś dziwnego. Nie mam przykładów do pokazania, ale wydaje mi się, że nie raz prace tego typu były też udostępniane w "normalnych" kanałach. Jeszcze rozumiem, jakby szukany w ten sposób był np. asystent. Wtedy zrobiłoby się dziwniej, bo grono takich kandydatów raczej nie porusza się normalnymi kanałami.

Może szukamy kogoś podobnego do tego pasjonata autów. Już z nami chyba nie pracuje.

No ale rozumiem też heheszki. Ja raczej do tego uwagi nie przywiązuję :P

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1501
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 21 maja 2024, 23:02

Skoro scoutów można wybierać z dziadków oglądających mecze amatorów w deszczową niedzielę to czemu w tych czasach nie poszukać w necie :mrgreen:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 maja 2024, 23:10

Sergek pisze:
21 maja 2024, 22:58
Nie mam przykładów do pokazania, ale wydaje mi się, że nie raz prace tego typu były też udostępniane w "normalnych" kanałach.
Tak szczerze to nie wiem ale pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Tzn na tym najwyższym tierze, bo gdzieś tam w niższych ligach rzeczywiście mogą sobie szukać randomow przez zwykle ogłoszenia o pracę.
Do tej pory wydawało mi się, że w klubach jak Liverpool działa to trochę na zasadzie scautingu. Coś jak z piłkarzami. Bada się rynek, analizuje pracę jaką wykonują goście o takiej roli w innych klubach i ewentualnie próbuje się kogoś podkupić. I w sumie chyba tak to najczęściej działa. No ale spoko.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6276
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 maja 2024, 8:55

2 miesiące temu byłem na etapie szukania nowej pracy i okazało się że połowa ofert na linkeidinie, noflufjobs itd to scam mający na celu wyciągnięcie danych osobowych. Wyliście swoje CV z mailem i numerem na tą ofertę i nagle zaczniecie odbierać po 3 telefony dziennie z fotowoltaiki, kredytu we frankach czy darmowym badaniu wzroku, zaś wasza skrzynka meilowa zostanie zaśmiecona kilkunastoma dziennie ofertami z portali randkowych itd. Wysłałem kilkanaście aplikacji i pracę owszem znalazłem, ale teraz jestem o krok od zmiany nr telefonu i założenia nowego maila (obecne mam "od zawsze") bo te nagle stały się ogólnodostępne niczym darmowa dziwka.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4399
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 maja 2024, 11:45

Fakt. Mi na LinkedIn czasem się odzywają jakieś hinduskie headhuntery z dziwnymi linkami

Chyba jednak pracuj.pl najlepsze

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 23 maja 2024, 12:11

Podobno Sepp van den Berg ma klauzulę, która pozwala Mainz wykupić go za 4-5 milionów funtów. Biorąc pod uwagę, że za podobną kwotę przychodził jako dzieciak ze Zwolle, a teraz ma za sobą pełny sezon w Bundeslidze, to znakomity biznes :badziewie:

Nie wiem czy Slot widziałby swojego rodaka w drużynie, ale jednak po dobrym sezonie w Niemczech kwota komiczna.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 24 maja 2024, 21:27

Zastanawiam się nad losem Darwina Nuneza. Chłopak ostatnio udzielił wywiadu, w którym powiedział, że dobrze czuje się wśród swoich ludzi na kadrze, potem wspomniał, że w Almerii było fajnie, ciepło i w ogóle sympatycznie, a w Anglii to go obrażają na trybunach, ale on ma szczęście, bo nic nie rozumie. Na Urugwajczyka spadło dużo krytyki i gdzieś mam przeczucie, że on tego nie udźwignie. Dostatnie jeszcze jeden sezon u Slota, ale będzie tym samym Darwinem Nunezem, który pudłuje na potęgę i jest najczęściej łapanym zawodnikiem na spalonym. Ostatnio mignęło mi gdzieś, że to się wydarzyło bodajże 30 (!) razy. Często myślę sobie, że Darwin ma zwyczajnie niską inteligencję boiskową. Brak chociażby podstaw języka angielskiego też nie ułatwia mu życia. Ludzie go wyzywają a on nawet nie może nic odpowiedzieć, przejebane :badziewie: Mam obawy, że Anglia to nie jest miejsce dla niego i on się tu nie odnajdzie.

Druga kwestia - dużo było wypowiedzi ekspertów/kibiców/wstaw dowolne, że miejsce TAA jest w środku pola. Lijndersowi trochę się rozwiązał język i powiedział, że starał się przekonać do tego Kloppa wielokrotnie, ale Niemiec nie dał się namówić. W sumie bardzo prawdopodobne, bo Jorguś jest świetnym trenerem, ale też często pokazywał, że jest wybitnym uparciuchem. Czy zatem u Slota jest szansa na częstsze występy Trenta w środku pola, a Bradley zostanie pierwszym wyborem na boku obrony?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 25 maja 2024, 14:10

masacra pisze:
21 maja 2024, 23:10
Sergek pisze:
21 maja 2024, 22:58
Nie mam przykładów do pokazania, ale wydaje mi się, że nie raz prace tego typu były też udostępniane w "normalnych" kanałach.
Tak szczerze to nie wiem ale pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Tzn na tym najwyższym tierze, bo gdzieś tam w niższych ligach rzeczywiście mogą sobie szukać randomow przez zwykle ogłoszenia o pracę.
Do tej pory wydawało mi się, że w klubach jak Liverpool działa to trochę na zasadzie scautingu. Coś jak z piłkarzami. Bada się rynek, analizuje pracę jaką wykonują goście o takiej roli w innych klubach i ewentualnie próbuje się kogoś podkupić. I w sumie chyba tak to najczęściej działa. No ale spoko.
pyk, kolejne

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 maja 2024, 14:35

Sergek pisze:
20 maja 2024, 21:58
Reżimowi w The Athletic wyprodukowali materiał, z którego wynika, że jak nie Łysy z Rotterdamu, to najmocniejszymi kandydatami byli Valverde i Spaletti. Jak nie oni, w następnej linii znajdowali się, uwaga: Iraola, Eddie Howe xD, Hoeness, Michel. Trochę dalej Inzaghi i Fonseca. Z małymi wyjątkami, ale ekipka lmao.

Alonso nieosiągalny od samego początku, a Amorim nie pasował stylem gry. Podobnie De Zerbi i o dziwo Nagelsmann.

Co za okres na zmianę trenera, woohoo.
Inzaghi byłby akurat ciekawy, ale czy on mówi w ogóle po angielsku?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 25 maja 2024, 14:58

No właśnie to miał być jeden z minusów :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”