Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 108

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 22 sty 2007, 17:45

Ebi pisze:W tej chwili oba kluby prezentują się podobnie.
Nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski. Jednak ja nie widziałem meczu Bayernu o "stawke" od około miesiąca, zatem niestety nie jestem w stanie stwierdzić jak prezentuje się "w tej chwili" Bayern. Real dość przeciętnie, Bawarczycy są natomiast wielką niewiadomą. Obecnie kluby w Europie mają zbliżony potencjał i zazwyczaj o wyniku spotkania decyduje aktualna forma. Tak też najprawdopodobniej będzie w spotkaniu Real - Bayern, pod koniec lutego. Oczywiście wpływ będą miały także inne czynniki, ale czuję że forma okaże się decydującym.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 sty 2007, 18:39

kama_reda pisze:
Ebi pisze:W tej chwili oba kluby prezentują się podobnie.
Nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski. Jednak ja nie widziałem meczu Bayernu o "stawke" od około miesiąca, zatem niestety nie jestem w stanie stwierdzić jak prezentuje się "w tej chwili" Bayern. Real dość przeciętnie, Bawarczycy są natomiast wielką niewiadomą. Obecnie kluby w Europie mają zbliżony potencjał i zazwyczaj o wyniku spotkania decyduje aktualna forma. Tak też najprawdopodobniej będzie w spotkaniu Real - Bayern, pod koniec lutego. Oczywiście wpływ będą miały także inne czynniki, ale czuję że forma okaże się decydującym.
Wziąłem pod uwagę ostatie pół roku czyli obecny sezon, dyspozycja w LM oraz w rozgrywkach ligowych. I na tej podstawie uważam, że jest po równo i oba zespoły póki co mają równe szanse, choć Bayern po kolejnych osłabieniach i niezbyt przekonującej grze ma minimalnie mniejsze szanse.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 sty 2007, 22:35

Ebi & ten nowy pan- :lol: :spoko:.

Co do dwumeczu z Realem- jeszcze sporo czasu. W piatek gramy pierwszy mecz o stawke po ponad miesiacu przerwy. Zobaczymy, jak bedzie sie prezentowac zespol, bo forma nie bedzie sie zbytnio roznila od tej, jaka pokazemy na SB. Zbyt krotki okres czasu.

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 23 sty 2007, 23:03

W piatek gramy pierwszy mecz o stawke po ponad miesiacu przerwy. Zobaczymy, jak bedzie sie prezentowac zespol, bo forma nie bedzie sie zbytnio roznila od tej, jaka pokazemy na SB. Zbyt krotki okres czasu.
Dokładnie. ;)
Mam nadzieję, że Bawarczycy zgodnie z zapowiedziami rozpoczną drugą rundę lepiej niż poprzednią.
W wywiadach wydają się być bardzo pewni swego, ale to niestety o niczym jeszcze nie świadczy. ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 sty 2007, 23:13

Ciekawe czy Smolarek zagra :think: w sparingach grał, ale niezbyt dobrze.
W naszym składzie nie będzie zapewne wielu zmian w porównaniu do meczu z HSV. Zapewne Sagnol wróci do sklądu po kontuzji a Ottl wróci na swoją pierwotną pozycję- DM. Słyszałem, że Bastian przeziebił się ale ma być zdolny do gry w piątek. Gra Ismaela i Owena jest wykluczona zbyt krótko trenują z drużyną, francuz jeszcze nie wrócił nawet do pełnych treningów. Poldi się kuruje może zdąży na mecz z Dortmundem.
Cóż pełen optymizmu patrzę na ten mecz, mam nadzieję, że nasi zawodnicy go podzielają i wygrają 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sty 2007, 8:06

Akarin pisze:Ciekawe czy Smolarek zagra
Watpie, przeciez tyle sie mowi o jego klotniach z zarzadem, ze watpie aby dali mu szanse...

Rowniez mam nadzieje ze wygramy ten mecz. Mamy strate do Werderu wiec trzeba ja odrabiac juz od samego poczatku :) Mecz z Borussia zawsze kibicow Bayernu elektryzuje, to jest jak Swieta Wojna na San Siro :P Zawsze te mecze nie sa rozgrywane w dzentelmenskimstylu ;) Czekam z niecierpliwoscia, transmisja na ARD ;)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 25 sty 2007, 10:11

Obrazek vs. Obrazek

Swieta Wojna Bundesligi :twisted: nie wazne na ktorych miejscach bylyby te dwie ekipy ich pojedynki zawsze budza najwiecej emocji wsrod kibicow Bundesligi i tak bedzie i tym razem :twisted: juz jutro (26.01) o godzinie 20.30 na Signal-Iduna Park tym wlasnie meczem rozpocznie sie runda rewanzowa Bundesligi sezonu 2006/07 ;) jak stalo sie juz tradycja w przypadku meczy BVB u siebie na trybunach bedzie komplet kibicow (narazie sprzedano 80.708 biletow) i to wlasnie doping kibicow bedzie glownym sprzymierzencem BVB ;) Bayern wystapi w prawie najsilniejszym skladzie, zabraknie Ismael'a i Hargreaves'a ktozy dopiero od miesiaca trenuja po przebyciu dlugotrwalych kontuzji, natomiast raczej napewno zagra Sagnol ktorego wystep w tym meczu stal pod znakiem zapytania oraz Podolski najprawdopodobniej zasiadzie od pierwszych minut na lawce rezerwowych :) Przewidywany sklad Bayernu to:

Kahn - Sagnol, van Buyten, Lucio, Lahm - Ottl (Demichelis), van Bommel, Salihamidzic, Schweinsteiger - Makaay, Pizarro.

Jesli chodzi o absencje w ekipie gospodarzy to napewno nie zagra Sebastian Kehl, Bernd Meier, David Vrzogic, natomiast niepewni wystepu sa Christian Wörns oraz Martin Amedick, na 90 minut meczu nie jest przygotowany rowniez Alexander Frei ale raczej wystapi od pierwszych minut meczu. Przewidywany sklad Borussi to:

Weidenfeller - Degen, Wörns (Brzenska), Metzelder, Dede - Kruska - Tinga, Kringe - Pienaar - Smolarek, Frei.

Borussia Dortmund juz od dawna nie wygrala z Bayernem na wlasnym stadionie, rok temu wygral Bayern 2-1 po bramkach Karimiego i Pizarro a dla gospodarzy honor uratowal Kringe, natomiast dwa lata temu padl remis 2-2 po dwoch bramkach Ewerthona dla BVB a dla Bayernu Makaay i Lucio uratowali remis w ostatnich minutach meczu 8) jak bedzie w tym roku? okaze sie juz jutro ;) moj typ: 1-2 8) przypomne tylko ze transmisja na zywo meczu na ARD o 20.30 ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sty 2007, 10:36

Bardzo sie ciesze na ten mecz. Glownie dlatego, ze oznacza on wznowienie BL [jak dla mnie po zbyt dlugiej przerwie :foch:]. Jeszcze lepiej, ze mecz bedzie transmitowany na niekodowanym kanale, takze z pewnoscia go zobacze.

Co do samego spotkania, to powtorze sie, ale tez typuje wynik 1-2. Nasza sytuacja kadrowa jest bardzo dobra, brak sa naprawde nieliczne z porownaniem do rundy jesiennej :roll:. Bedzie dobrze.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 sty 2007, 15:49

Martinho pisze:Watpie, przeciez tyle sie mowi o jego klotniach z zarzadem, ze watpie aby dali mu szanse...
czytałem w necie, że niby ma napewno zagrać w podstawowym składzie. Zobaczymy czy to prawda :think:
Mecz o 20:30 na ARD więc sobie oglądnę. Czytałem również w niemieckiej gazecie, że Woerns ma nie zagrać, Valdez i Almedick na ławie. Szybka bramka uspokoiłaby gospodarzy i moglibyśmy przejaść kontrolę nad meczem. Pewnie Pizza zagra, oby tak jak z HSV w pierwszej połowie :pray: i Schweini też :twisted: , bo od niego bedą w głównej mierze zależeć nasze poczynania w ofensywie. Może Maggath da zagrać Podolskiemu, który już się wyleczył i będzie w stanie zagrać choćby te 30 min albo i więcej. Spodziewam się zaciętego meczu, ale i tak wygramy 2:0 :twisted: 8) .

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sty 2007, 20:02

Mamy juz oficjalne sklady i jest jedna niespodzianka [przynajmniej dla mnie], nie powiem. Jest to obecnosc Karimi'ego w pierwszym skladzie. Reszta bez zaskoczenia, cala jedenastka prezentuje sie nastepujaco:

Bayern: Kahn- Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm- Salihamidzic, van Bommel, Karimi, Schweinsteiger- Makaay, Pizarro.

Lawka: Rensing, Lell, Demichelis, Ottl, Scholl, Podolski, Santa Cruz.

Media [ba! nawet czytalem taka wypowiedz Magatha] spekulowaly defensywny wariant w srodku pomocy [Ottl/Demichelis + van Bommel], natomiast Felix zaskoczyl calkowicie dajac szanse Karimiemu. Wszyscy wiemy, jak dobrze Iranczyk poradzil sobie w Dortmundzie rok temu, mam nadzieje, ze dzisiaj zobaczymy spotkanie na podobnym poziomie nie tylko w jego wykonaniu, ale takze calego zespolu ;).

Aha, bylbym zapomnial o lawce rezerwowych.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 sty 2007, 20:08

Czyli Karimi zagra na skrzydle- jak z HSV
i dobrze w sparingach prezentował się bardzo dobrze widać, że starał się chłopak. Sali w składzie eh może wyjdzie mu ten jeden mecz na 4-5 kolejek. Oby bylo jak najlepiej. olson --> wiesz jaki jest skład czarno- żółtych, no i nasza ławka rezerwowych jak się prezentuje?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 sty 2007, 21:21

Mecz już po pierwszej połowie można zaliczyć do najciekawszych spotkań pomiędzy tymi zespołami. Przed mecze Kahn został obrzucany bananami. Potem dośc szybko BVB objęła prowadzenie, wyrównał van Buyten i dwiema świetnymi paradami popisał się właśnie Kahn (może te banany go zmobilizowały? :wink: ). Tuż przed końcem meczu niezawodny Makaay wyprowadził Bawarczyków na prowadzenie.

Druga połowa zapowiada się równie ciekawie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 26 sty 2007, 22:01

ogladam w kontekscie meczu Bayern - Real i musze przyznac ze obrona druzyny z Monachium to dzis totalne nieporozumienie :shock:

Lucio dobrze tylko w grze do przodu, Van Buyten prócz gola to bardzo zle dzis. Nie wiem jakos tez nie widze pomyslu na gre w druzynie z Bayernu, wiadomo pierwszy mecz po przerwie zimowej ale no cóz nie prezentuja sie za dobrze

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 sty 2007, 22:16

vakabayashi pisze:ogladam w kontekscie meczu Bayern - Real i musze przyznac ze obrona druzyny z Monachium to dzis totalne nieporozumienie :shock:

Lucio dobrze tylko w grze do przodu, Van Buyten prócz gola to bardzo zle dzis. Nie wiem jakos tez nie widze pomyslu na gre w druzynie z Bayernu, wiadomo pierwszy mecz po przerwie zimowej ale no cóz nie prezentuja sie za dobrze
No cóż, niestety muszę się zgodzić.

Magath po meczu powie pewnie: "nie mieliśmy szczęścia"
Hoeness: "pierwsza bramka nas zdekoncentrowała"
Rummenige: "robiliśmy głupie błędy"

I tak dalej, i tak dalej...

Niech dalej powtarzają sobie, że nie potrzebują wzmocnień. Pomoc jest zdecydowanie najsłabsza. Jeszcze nie tak dawno był tam nadmiar bogactwa! Ballack, Ze Roberto, Desiler, Schweinsteiger, Heargvaves, Salihamidzić itp., a teraz? Obrona też nie wygląda za ciekawie.

Bayern musi sie wzmocnić inaczej nici z mistrza.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sty 2007, 22:34

:brawo: Oplacalo sie czekac ponad miesiac, azeby znow zobaczyc w akcji pupili w kapitalnej formie, niczym z rundy jesiennej. Bezcenne. Jeszcze raz wielkie dzieki :rydzyk:.

Na wyroznienie zasluguje Sagnol, ktory fantastycznie dzisiaj wspolpracowal z zawodnikami z BVB kierujac do nich niemalze kazda pilke. Takze oczarowal nas dzisiaj swoja wysmienitym wyszkoleniem technicznym. Tak trzymac :spoko:. Kolejnym zawodnikiem, ktory prezentowal sie nieziemsko jest Schweini. Zagral swietnie, wlasnie takiego playmakera nam trzeba. Ronaldinho czy Kaka moga mu co najwyzej czyscic buty. Nalezy pochwalic takze Pizarro, ktory raz po raz atakowal bramke rywali z oszalamiajcym skutkiem 0 [slownie: 'zero'] strzalow celnych na bramke. Szczegolne podziekowania kieruje tez do linii obronnej, a zwlaszcza van Buytena, ktory nadal prezentuje swietna forme z rundy zasadniczej. Frei nie byl w stanie nic dzisiaj zdzialac pod nasza bramke dzieki wspanialej grze Belga. I jeszcze te cudowne krycie. Ahh..

I jeszcze szczegolne dzieki dla Magatha, ktory zdjal w przerwie z boiska najlepszego zawodnika pierwszej polowy, wprowadzajac gracza o minimalnym potencjale ofensywnym. Brawo Felix :brawo:.

A kibice Borussi nie chcieli byc gorsi od naszych grajkow i tez sie popisali. Rzucanie bananami w strone Kahna, co zaowocowalo podbitym okiem Niemca, to dobry sposob na wyladowanie energii. Szkoda, ze nie zrobili tego po meczu, bo Bawarczykow z pewnoscia by sie to nalezalo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”