Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1071

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 paź 2009, 11:45

Trzeba przyznać, że Marsylia dość dzielnie sobie wczoraj radziła. Francuzi stworzyli sobie kilka niezłych sytuacji i myślę, że zwycięstwo Realu było zasłużone, ale jego rozmiary już nie do końca. Szkoda, że tak dobra drużyna korzysta na błędzie sędziego. Rzut karny moim zdaniem niesłuszny, a dodatkowo zaowocował czerwoną kartką i było po meczu. Forma Cristiano Ronaldo naprawdę godna podziwu, a kiedy trio Ronaldo-Kaka-Benzema przyspiesza, to naprawdę jest coś na co miło popatrzeć.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 paź 2009, 13:01

Tak szczerze ogladajac kolejny mecz Realu to jedyna roznice z poprzednim sezonem to widze w wyzszych wygranych. Styl dalej pozostawia wiele do zyczenia. Myslalem ze po miesiacu ci zawodnicy beda grac o wiele ladniej. No ale skutecznosc Realu a raczej konsekwencja wygrywania od czasow don Fabio nie zmalala i chyba wszczepila sie na dobre

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 01 paź 2009, 13:28

Mentor pisze:Udało się strzelić pierwszego gola no a potem chyba jednak kontrowersyjna decyzja arbitra (karny + druga żółta karta a wciąż uważam, że koleś trafił w piłkę i niejeden arbiter nie podyktowałby jedenastki) i w tym momencie mecz się skończył.
Atak na piłkę
22. Atak wślizgiem jest dozwolonym sposobem walki o piłkę, o ile wślizgująca noga (but) zawodnika atakującego w momencie ataku na piłkę dotyka ziemi i trafia bezpośrednio w piłkę.
23. Atakujący zawodnik, którego wślizgująca noga trafia bezpośrednio w piłkę, zaś druga noga trafia w przeciwnika lub gdy wślizgująca noga zamiast w piłkę trafia w przeciwnika popełnia przewinienie karane rzutem wolnym bezpośrednim, który wykona zawodnik drużyny przeciwnej z miejsca przewinienia.
Opis zasad gry w piłkę z oficjalnej strony PZPN. Jak dla mnie karny był. Zresztą sam Deschamps stwierdził po meczu, że decyzja arbitra była rygorystyczna ale nie nieuczciwa. Wejście było ostre i ryzykowne. Ja tam nie widzę żadnych kontrowersji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2009, 13:36

Ja też pisałem wcześniej, że raczej błędem bym tego nie nazwał bo wejście było ostre a jestem zwolennikiem dbania o zdrowie piłkarzy.

Prosiłbym jeszcze o jakieś ładne powtórki. Chętnie zobaczę jak to wyglądało bo może wczoraj niedokładnie się przyjrzałem?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 01 paź 2009, 13:47

Wg mnie karny słuszny, ponieważ co z tego, że zawodnik Marsylii trafił jedną nogą w piłkę jak drugą wjechał w nogi Ronaldo... Aczkolwiek polonizowałbym z żółtym kartonikiem, jak na moje powinien być karny, ale kartka już nie :> Mentor grasz mecz Sevilla - Real? Mnie korci grać czystą 1, ewentualnie podeprzeć :D

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 01 paź 2009, 13:59

Karny nie słuszny ?
Coo?
Przecież, Diawara, mógł mu nawet nogi połamac :D Widzieliscie na jakiej szybkości to było ;x
A swoją droga, to bramka na 3;0... cud, miód , orzechy ;D

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 01 paź 2009, 14:10

Higuain zasłużył na przynajmniej jednego gola. Miał kilka dobrych sytuacji, zabrakło wykończenia. Spokojnie mogło być 5-0 , chociaż w pierwszej połowie drużyny były zbliżone do siebie poziomem gry z lekka przewagą Realu. Widać, że muszą dopracować grę w obronie. Bardzo podobała mi się gra Xabiego Alonso - jego dalekie podania górą to poezja, cieszy oko z ogromnym pożytkiem dla drużyny.

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 01 paź 2009, 14:20

Xabi, to Xabi, perfetct gracz. ;]
Ale Pepe, też fajną piłke Ronaldo zagrał. ;D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2009, 14:25

Zobaczyłem jeszcze kilka razy powtórkę i w sumie moje wątpliwości zniknęły. Nie znalazłem nic w dobrej jakości ani przyzwoitym spowolnieniu, aby stwierdzić kiedy była piłka a kiedy nogi, ale sama intensywność tego wejścia była wystarczająca, aby gwizdnąć faul.
Aker pisze:Aczkolwiek polonizowałbym z żółtym kartonikiem, jak na moje powinien być karny, ale kartka już nie
Tak chyba być nie mogło. Skoro faul to za co? Za to, że wejście było bardzo ostre. Jeżeli jeszcze trafił również w nogi to tym są podstawy do żółtej kartki.
Aker pisze:Mentor grasz mecz Sevilla - Real? Mnie korci grać czystą 1, ewentualnie podeprzeć
Gram na Real :] Dla mnie to przecież wymarzony zakład chociaż oczekiwałem lepszego kursu na Królewskich :/ Tak czy inaczej zagram 'dwójkę' i każdy wynik mnie ucieszy :lol:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 paź 2009, 15:09

afff kolejny kontuzjowany - Gago na 3 tygodnie wypadł , dobrze że Lass wróci na Seville bo by ciężko było , VDV będzie miał teraz chyba pewne miejsce w kadrze meczowej :o ciekawe czy coś pogra

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2009, 15:20

Akurat Gago poza składem to chyba bardziej wzmocnienie niż osłabienie Realu.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 paź 2009, 15:41

wczoraj grał bardzo dobrze , zawsze to jakiś zmiennik dla Lassa gdyż M.Diarra jeszcze jak widać nie w formie i nie przygotowany na gre 90min.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1522
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 01 paź 2009, 18:28

właśnie mnie tak zastanawia ten Gago, ni dobry odbiór, ni dobre podania, a miejsce w zespole ma. :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 paź 2009, 18:49

Gago wczoraj bardzo dobrze? Prawie same podania do tyłu, a to co dawał do przodu to w większości niedokładnie. Przez cały mecz zaliczył 3 odbiory, co jest śmieszne jak na DM'a. Mahamadou Diarra jest piłkarzem o wiele lepszym i dziwi mnie, że Pellegrini tak rzadko daje grać Malijczykowi.

Nigdzie nie użyłem stwierdzenia "zryw do ataku" tylko "zdecydowane pójście do ataku". Poprzez zryw rozumiem raczej bardzo ryzykowne ataki z zostawieniem dziur w tyłach. W drugiej połowie Real ustawił się wyżej, a podanie Pepe wszystko zapoczątkowało. Real niby grał słabo, a gdyby był skuteczniejszy to wynik mógł być wyższy, bo sytuacji nie brakowało.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 01 paź 2009, 20:43

Gago niewidoczny przez cały mecz, bardzo przeciętny występ.

W drugiej połowie nareszcie były piękne wymiany piłek, jakich nie widziałem od kilku sezonów. Widać wysoką jakość zespołu i chęć do gry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”