Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 sie 2026, 14:22
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 13 sie 2026, 14:35
W maju 2007 złamałem rękę. Otwarte w łokciu, dwie operacje w przeciągu tygodnia i dwa miesiące w gipsie. Później długa rehabilitacja i kolejna operacja po kilku latach. Konsekwencje tego turnieju w piłkę, który doprowadził do złamania, odczuwam do dzisiaj, lewa ręka jest wyraźnie słabsza, nie prostuję jej w pełni. Na co dzień oczywiście tego nie zauważam, ale podciąganie się na drążku, pompki, czy czynności, które wymagają siły podczas zgięcia łokcia, sporo mnie kosztują. Miałem też uszkodzone nerwy, przez co sprawność w palcach wracała stopniowo, a później poprawiałem to jeszcze operacją. Ktoś mógłby zapytać - czy było warto? Oczywiście, oddając strzał w ostatnich minutach meczu, podwyższyłem wynik na 2:0 w starciu z obrońcami tytułu. Byłem w pełnym biegu i z impetem wpakował się we mnie bramkarz, przez co zrobiłem salto, lądując na łokciu. Teraz z zazdrością spoglądam na orlik, który wówczas był asfaltowym boiskiem. Dlatego szczególnie mocno trzymam kciuki za szybki powrót do sprawności @19B10, znam ten wakacyjny ból, związany z noszeniem gipsu w wakacje. Dwa lata przed ręką miałem problem z kolanem, też przez piłkę, rzepka, wtedy cztery tygodnie w gipsie syntetycznym. Szybko się przyzwyczaiłem, więc nawet na podwórku kopałem o kulach w piłkę i byłem całkiem sprawny. Pamiętam moją naiwność, gdy w dniu ściągnięcia gipsu, myślałem, że od razu będę biegał. Szok i depresja, jak noga była bezużyteczna. Przy ręcę nie miałem już tych złudzeń.19B10 pisze: ↑13 sie 2026, 13:39Po 7 tygodniach od założenia gipsu miałem wizytę kontrolną. Na ostatniej, 30 lipca, lekarz powiedział że ręka wolno się zrasta, dał leki. Dziś byłem u innego, który stwierdził, że na zdjęciu z 30 wcale nie było tak źle, gips zdjął, wysłał na rtg i stwierdził, że się zrosło. I teraz to ja już nie wiem któremu wierzyć, pomijam fakt że ręka napierdala i jest nieruchoma, bo tego się spodziewałem...
karollo89
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 13 sie 2026, 15:19
19B10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 sie 2026, 16:04
Przy jednym dziecku nie ma źle, na początku będziesz się nie wysypial i będzie trochę stresu ale ogarniesz. Najważniejsze to nie panikować i dobrze podzielić obowiązki. Dużo osób będzie miało różne dobre rady, nie należy się o to denerwować, tylko filtrować to co potrzebne. Twoja żona może być w kiepskim stanie psychicznym po urodzeniu. Danuta ciężko od chorowała to że przy Konradzie nie wiedziała jak karmić.
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 sie 2026, 16:39
Klinika Barku Bielsko-Biała ale mi naprawili bark zastrzykiem z kwasu hialuronowegoRezus pisze: ↑13 sie 2026, 14:15Cóż, ja ostatnio usłyszałem żebym ograniczył siłownię w związku z kontuzją barku. Wszystko fajnie tylko, na początku kwietnia byłem początkowo, później w maju dojebałem go zajęciami z pracy i zarazem od maja nie ćwiczę. W czerwcu był rezonans a na początku sierpnia lekarz mi powiedział żebym ograniczył siłownię...
Masakra, za tydzień jadę do lekarza ze stolicy, który mi operował nadgarstek (ta sama ręka i też kontuzja dłuższa), wyskoczę z 450 zł ale opinię będę mieć profesjonalną i do tego poproszę o rekomendację ortopedy od barku.
Eyesmon
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 sie 2026, 19:16
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 13 sie 2026, 19:20
19B10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 13 sie 2026, 21:40
karollo89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 sie 2026, 22:17
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 13 sie 2026, 22:20
FILIPPO828
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 13 sie 2026, 22:21
Byłeś z rezonansem barku u jakiegoś fizjo, który działa ze sportowcami?Rezus pisze: ↑13 sie 2026, 14:15Cóż, ja ostatnio usłyszałem żebym ograniczył siłownię w związku z kontuzją barku. Wszystko fajnie tylko, na początku kwietnia byłem początkowo, później w maju dojebałem go zajęciami z pracy i zarazem od maja nie ćwiczę. W czerwcu był rezonans a na początku sierpnia lekarz mi powiedział żebym ograniczył siłownię...
Masakra, za tydzień jadę do lekarza ze stolicy, który mi operował nadgarstek (ta sama ręka i też kontuzja dłuższa), wyskoczę z 450 zł ale opinię będę mieć profesjonalną i do tego poproszę o rekomendację ortopedy od barku.
Hannibal
19B10
19B10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 13 sie 2026, 22:25
FILIPPO828
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio