Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1072

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 01 paź 2009, 20:45

Gago, Gago, Gago, jego czas jeszcze nadejdzie. ;]
Ale ja jestem zdania, że zamiast Gago ogrywani powinni być gracze typu. Granero. ;] Chociaż Gago, też pod to podpada. ;]
Wymiana, piłek szczególnie przy bramce na 3-0 Miód;]

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 paź 2009, 20:58

no trochę przesadziłem z tym "bardzo dobrze" ale trzeba mu przyznać że swoje wybiegał , obraz jaki mam w głowie to ciągły presing jaki robił i jak się zapędzał do przodu to wracał sprintem , pozatym obyło się bez ryzykownych zagrań w tym meczu , nie kasował wślizgami.

BTW skąd bierzecie statystyki ? bardzo mnie ciekawi ile odbiorów mieli nasi stoperzy :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 paź 2009, 21:49

Z Marci najczęściej, czasem z Asa.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 paź 2009, 22:08

uefa.com też ma bardzo dobre statystyki dotyczace meczów LM

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 paź 2009, 22:14

dzięki ;) kiedyś szukałem ale nie wiedziałem jak w nie wejść , wystarczy na wirtualnym boisku kliknąć piłkarza i już są (w wypadku Marci) , 17 odbiorów Pepe robi wrażenie ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 paź 2009, 13:52

Jutro będzie ciężko. Nie zagrają Cristiano i Lass. Obie drużyny dużo strzelają i tracą bardzo mało goli. Może paść każdy wynik, a bramek i emocji w starciach obu drużyn nigdy nie brakowało.

Sevilla to skuteczny atak, szybkie skrzydełka, siła w środku i kolektyw w defensywie.

Rywal będzie chciał dyktować warunki, Real nie może się nastawić na obronę i musi dążyć do strzelania bramek. To może być otwarty mecz :)

Ciekawe co zrobi Pellegrini. Jeśli Real ma nie przegrać w środku potrzeba dwójki DM. To jest ten mecz, w którym Diarra powinien w końcu zagrać i to od początku. Obok niego najlepiej Xabi i Guti. Prasa coś spekuluje o Van der Vaarcie, ale to nie jest najlepszy pomysł, chyba, że miałby zagrać przed tą trójką.

Cholernie ciężkie zadanie przed Marcelo, od którego w dużej mierze będzie zależało powodzenie z tyłu. Jimenez na pewno nastawi Navasa na grę 1 na 1 przeciw Brazylijczykowi. Mamy świetną parę stoperów i szarpnięcie boków jest jedynym sposobem na to, by Negredo z Fabiano (?) sobie pograli. Równie ważne będą stałe fragmenty gry i dobra gra defensorów w powietrzu. Sevilla lubi w ten sposób strzelać bramki.

W ataku Kaka' jest pewniakiem, obok niego pewnie Benzema, który ostatnio grał całkiem nieźle oraz... podejrzewam, że Raul, choć wolałbym zobaczyć szybkiego Higuaina, który zająłby miejsce Ronaldo. Sevilla potrafi się bronić pomimo nie posiadania wybitnych obrońców, trzeba ich rozruszać, a waleczny cofający się w głąb pola el siete tego raczej nie zrobi.

Albo nasz środek ogra ich środek, albo będzie trudno. Umiejętności i potencjał są po naszej stronie, zgranie i stadion po ich. Z przodu coś wpadnie. Wygramy :P

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 03 paź 2009, 17:12

Tak, Van Der Vaart, ma być zaskoczeniem Pellegriniego, ja osobiście myślę że jeśli zagra, to będzie miał role podobną do Cristiano.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 paź 2009, 19:35

Piłkarz ta wolny nie może mieć roli podobnej do Cristiano.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 paź 2009, 19:48

Sevilla to nie jest łatwy rywal dla nas, to od kilku lat jedna z ciekawiej grających drużyn La Liga wg. mnie to 4 siła ligi. Osłabiony Real IMO jeśli chce dotrzymać kroku Blaugranie to musi wygrać, bo nie sądzę by Blaugrana straciła punkty z Almeria ( oby Piatti coś ustrzelił:P )Brak Crisa będzie widoczny bo nawet jeśli nic nie gra to i tak ma zajebiste pole rażenia i każdy defensor musi mieć się na baczności. Lassa również będzie brakować mimo iż obniżył loty dość znacznie. Manuel niech nie wyskakuje nam z Rafaelem tylko niech daje Momo i Igłę. Każdy wynik jest możliwy, może będzie pierwsza remontada, niech będzie co ma być byle skończyło się to dobrze.

Typuje taki skład:

Casillas - Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo - Momo, Xabi, Guti - Igła, Kakadiusz, Benz

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 paź 2009, 20:42

Przeczuwam niestety pierwsza strate punktow, Real oslabiony a Sevilla w gazie. O prawa strone obrony jestem spokojny, nie wiem tylko jak Marcelo poradzi sobie z Navasem, sporo do tego moze zalezec, no i oczywiscie zdziwie sie jak Negredo nam czegos nie wpakuje jak to zwykle bywa. Remis bralbym w ciemno.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 paź 2009, 22:16

Wszyscy tak dramatyzują przed tym meczem, a tak naprawdę zwycięstwa Sevilli z kopiącymi się po czołach zespołami ze środka tabeli to żadna sztuka. Podobnie jak ciągłe wygrywanie Realu i Barcelony. Hiszpańskie przeciętniaki upadły w ostatnim czasie tak nisko, że [*] Almeria dziś nie oddała nawet strzału, gdy Barcelona spokojnie mogła stracić punkty..

Sevilla to naprawdę dobry zespół, niestety obecnie jeden z nielicznych w tej lidze, ale kuźwa - to Real ma lepszego piłkarza na każdej pozycji i jak nie wygramy to będę zły. To nie jest poprzedni sezon, gdzie Real miał przeciętniaków typu Huntelaar i musiał się obawiać każdego silniejszego rywala. To Sevilla ma się bać Realu, a nie odwrotnie.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 03 paź 2009, 22:47

Sevilla zawsze groźnym przeciwnikiem jest. Nieważne czy gra u siebie czy na wyjeździe nie można jej lekceważyć. Potrafi utrzeć nosa największym. Ma piłkarzy, którzy są znakomitymi football'owymi rzemieślnikami i dopóki mechanizm pracuje bez zarzutów wykonują swoją pracę bardzo dobrze. Real ma świetnych piłkarzy i tak jak napisał RealFan każda pozycja jest teoretycznie lepiej obstawiona niż w zespole Sevilli.

Liczę na zwycięstwo, ale myślę, że remis będzie wynikiem jak najbardziej korzystnym i do przyjęcia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 paź 2009, 14:59

A ja twierdzę, że remis nie byłby korzystnym wynikiem.

W zeszłym sezonie Real miał skład dużo słabszy niż dziś i ograł Sevillę na Pizjuan 4:2, a w Madrycie okradł nas sędzia nie dyktując dwóch oczywistych karnych na Higuainie. Dlaczego więc teraz, gdy w Realu zagrają Xabi, Albiol, Benzema czy Kaka' i Guti zrozumiał o co chodzi w grze rozgrywającego mamy nie oczekiwać zwycięstwa? Bo nie ma Ronaldo? A no nie ma, ale rok temu też go nie było.

Remis może być dobrym wynikiem na Camp Nou. W każdym innym meczu w lidze tylko zwycięstwo może być dobrym wynikiem. Sevilla jest mocna, ale jest do ogrania i na pewno trzy punkty są dziś celem Pellegriniego. Po prostu trzeba zagrać dobrze.

Oczekuję, że ze strony graczy Królewskich nie będzie dzisiaj akceptacji żadnego innego wyniku niż wygrana. Tylko w ten sposób można walczyć o mistrzostwo z Barceloną. Jak się nie uda to trudno, ale cel musi być jasny. :]

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 04 paź 2009, 16:41

Mamy kompleksy , które ciągną się od dawna. Prawda jest taka, że mimo bardzo trudnego terenu jesteśmy faworytem, kij że na wyjeździe. Obawiam się trochę o pozycję typowego DM-a, zaryzykowałbym z Diarrą, skała w środku to podstawa. Atak Kaka,Benzyna i Gonzo, potrzeba nam dynamiki a jakoś mi się nie widzi dziś Raul.

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 04 paź 2009, 17:31

Toudinho pisze:Sevilla to nie jest łatwy rywal dla nas, to od kilku lat jedna z ciekawiej grających drużyn La Liga wg. mnie to 4 siła ligi. Osłabiony Real IMO jeśli chce dotrzymać kroku Blaugranie to musi wygrać, bo nie sądzę by Blaugrana straciła punkty z Almeria ( oby Piatti coś ustrzelił:P )Brak Crisa będzie widoczny bo nawet jeśli nic nie gra to i tak ma zajebiste pole rażenia i każdy defensor musi mieć się na baczności. Lassa również będzie brakować mimo iż obniżył loty dość znacznie. Manuel niech nie wyskakuje nam z Rafaelem tylko niech daje Momo i Igłę. Każdy wynik jest możliwy, może będzie pierwsza remontada, niech będzie co ma być byle skończyło się to dobrze.

Typuje taki skład:

Casillas - Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo - Momo, Xabi, Guti - Igła, Kakadiusz, Benz
Trójką w ataku ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”