AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1072

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
sergio57
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sergio57 » 08 maja 2011, 23:28

niezłe jaja AC Milan mistrzem

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2011, 23:33

GacekACM pisze:http://milan.sportube.pl/artykuly/czyta ... stwie.html
Zapraszam do lektury mojego felietonu, a także innych tekstów, które pojawiają się na stronie - tylko u nas możecie przeczytać obszerne relacje z meczów primavery, a także podyskutować na temat każdego juniora w klubie z osoba.
Milan.sportube.pl - nowa jakość w polskim internecie. :)
Nawet ciekawe, ale... Dajcie już sobie spokój z tymi reklamami tutaj, bo kolejny dzień widzę kogoś wrzucającego tu link do was, bałagan trochę robicie.

Sampdoria przegrała derby Genui i ma przed sobą dwa mecze o życie - u siebie z Palermo i wyjazd na Romę. Lecce (jedyny właściwie rywal do walki o utrzymanie dla nich) ma przed sobą wyjazd do Bari i u siebie Lazio, więc... stawiam na utrzymanie Lecce jednak, bo Sampa, by się utrzymać, musi zdobyć co najmniej tyle punktów, co rywale (mają lepszy bilans spotkań bezpośrednich, o ile mi wiadomo), czyli co najmniej dwa, a im będzie bardzo ciężko nawet jeden mecz zremisować.
Jeśli spadną, to aż nazbyt oczywiste wydaje się być sprowadzenie Poliego, który po spadku Sampy będzie kosztował znacznie, znacznie mniej, niż teraz, a odejdzie na pewno z Genui. Zieglerem, który jest ciągle za darmo dostępny, i Palombo również bym nie pogardził, zwłaszcza, jeśli miałyby nastąpić czystki w pomocy Milanu. Poli za Pirlo i Palombo za kogokolwiek, to byłyby bardzo dobre ruchy. Tyle że takie aż zbyt fmowe. Oddać po sezonie gdziekolwiek Zambrottę i Jankulovskiego, a za darmo ściągnąć Zieglera z Taiwo...
W każdym razie Poli to plan minimum. On jest zbyt dobry nawet na 17 ekipę ligi (chciałbym, by Sampa się utrzymała, wolę ich niż Lecce), a co dopiero na spadkowicza do Serie B.
Co prawda nie tylko po tę trójkę ustawi się kolejka chętnych, ale to trójka zawodników, którą chętnie bym widział u nas, a którzy na pewno nie zgodzą się na grę na zapleczu.
Brescia i Bari jednak nie mają takich zawodników w swojej kadrze.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 maja 2011, 8:56

Pomyśleć że ta sama Sampdoria w sierpniu ubiegłego roku tylko przez swoją głupotę odpadła z Werderem. Pamiętny mecz w Genoi kiedy Cassano schodzi z boiska w ostatnich minutach bo awans pewny a tu Gebelsy w ostatniej minucie na 3-1 :? . Bardzo szkoda mi Sampdorii bo wyjazdy zawsze były na Sampie ciekawe. Jednak teraz Roma może im się odwdzięczyć z nawiązką w ostatniej kolejce degradując ich do Serie B.

Braida mówi że Ganso w tym roku nie pojawi się w Mediolanie. Podobno nabawił się kolejnego urazu... Czyli tak jak podejrzewałem chłopak może być podatny na kontuzje a Łysy to cwany lis i mam nadzieje że nie wjebie się na "minę"

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2011, 9:55

Ganso nabawił się lekkiej kontuzji mięśniowej. Tu nie ma jego winy, ale trenera. Ganso po kontuzji grał nie mal zawsze dwa mecze w tygodniu i prawie zawsze w pełnym wymiarze czasowym. Tak się nie robi z graczem, który wraca po 6 miesiącach bez gry. Zresztą ponoć dużo graczy Santosu skarży się na urazy mięśniowe. Nie łączcie tej kontuzji z tą która miał wcześniej.

Jeżeli zarząd nie jest w pełni przekonany to go nie kupi. Zobaczymy czy Galliani podejmie ryzyko, ale jak dla mnie gra jest warta świeczki. Jeżeli nie Ganso to wtedy przyjdzie Lamela lub Lucas a my zostaniemy z tym samym problemem - 2 piłkarzy(Robinho, Lucas/Lamela) na pozycji ofensywnego pomocnika, którzy potrzebują rozgrywającego za swoimi plecami. Sprawa jest prosta, albo kupimy Ganso, albo trzeba dwóch graczy - Lamela/Lucas + plus cofnięty rozgrywający(Poli(pytanie czy jest już gotowy?), Montolivo?). Dodać też trzeba, że potencjalny cofnięty rozgrywający musi czuć się dobrze bliżej lewej strony boiska, bo pozycja van Bommela jest niepodważalna i Tassoti mówił, że na środku Allegri widzi kogoś takiego jak Holender.

Gazety dziś łączą z nami wielu graczy. Co się najbardziej rzuca w oczy? Allegri szuka silnego pomocnika, który potrafi coś zdziałać również w ataku(Essien, Asamoah(wybrałbym jego, młodszy, ograny w Seria A, mniej podatny na kontuzje i bardzo cenie tego gracza). Wśród graczy bardziej ofensywnych wymieniany są Fabregas, Gasno i Pastore(mało realne ze względu na Zampariniego). Czyli gołym okiem widać jakie mogą być cele zarządu w celu wzmocnienia pomocy i o jakiej charakterystyce gracze będą szukani.

Ponoć pewne jest przyjście Taiwo, Marchettiego i Mexesa, czyli jak na początek bardzo fajnie, zwiększy to rywalizacje o obronie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 maja 2011, 10:12

Braida mówi że Ganso w tym roku nie pojawi się w Mediolanie. Podobno nabawił się kolejnego urazu...
Zbijają cenę, nie ma się czym przejmować.
Allegri szuka silnego pomocnika, który potrafi coś zdziałać również w ataku(Essien, Asamoah(wybrałbym jego, młodszy, ograny w Seria A, mniej podatny na kontuzje i bardzo cenie tego gracza).
Ktokolwiek nas łączy z Kwadwo? To jest fantastyczny piłkarz, ale nie widziałem żadnych plotek na jego temat, a szkoda.
Wśród graczy bardziej ofensywnych wymieniany są Fabregas, Gasno i Pastore(mało realne ze względu na Zampariniego). Czyli gołym okiem widać jakie mogą być cele zarządu w celu wzmocnienia pomocy i o jakiej charakterystyce gracze będą szukani.
No niezbyt, bo Ganso/Fabregas i Pastore to dwa typy pomocników. Jak dodasz do tego Asamoaha, to wychodzi na to, że właściwie tylko kogoś w typie Makelele nie poszukujemy. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2011, 10:20

Ktokolwiek nas łączy z Kwadwo? To jest fantastyczny piłkarz, ale nie widziałem żadnych plotek na jego temat, a szkoda.
Dzisiejsze wydanie jednej z Włoskich gazet wymienia, że Allegriemu podobają się gracze tacy jak Asamoah i Diarra. A wcześniej wspominała o Essienie. Wszyscy trzej w typie Allegriego.
No niezbyt, bo Ganso/Fabregas i Pastore to dwa typy pomocników. Jak dodasz do tego Asamoaha, to wychodzi na to, że właściwie tylko kogoś w typie Makelele nie poszukujemy. :wink:
Chodziło mi o to, że zapewne poszukujemy jednego bardziej defensywnego(następca Gattuso, za Flaminiego?) i drugiego bardziej ofensywnego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 maja 2011, 10:26

(następca Gattuso, za Flaminiego?)
Za Ambrosiniego?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2011, 10:31

Zapomniałem o Ambro, a jego odejście wydaje mi się coraz bardziej prawdopodobne.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2011, 11:54

Chyba twarz Pirlo na Olimpico mówi wszystko... Trosze szkoda, ja mam mieszane uczucie, z jednej strony dziekuje za wszysto, z drugiej pamiętając fakt jak drygował Naszą grą uważam że nadal może to robić ! To jest tak inteligentny piłkarz na boisku że żal mi będzie oglądac go w innej ekipie serie A...

Powiem tak, czuje że tu tworzy się kozak grupa, i nie zdziwie się jak każdy z pomocników Ambro, Seedorf, Pirlo i Gattuso pozostaną w Milanie ! nawet godząc się na obniżkę zarobków i fakt tego że ich rola będzie w drużynie inna ! Panowie to jest Milan ! Skoro Galliani potrafił pokazać szacunek Fioriemu, Stamowi czy Pancaro nie mówiąc o Billy'm i innych, to nie zdziwie się jak zrobi swoje. Oni już pokazali że to nie kasa jest problemem. A Allegri pokazał każdemu swoja przydatność.

Wszyscy mówią że jednym z kluczy do scudetto była kadra ! A chcąc kąsać w europie trzeba mięc dwie paki, na Real w środę i na Lecce w niedziele... Także naprawdę nikt nie straci na tym jak Milan zaproponuje im na 2 letnie kontrakty, zresztą jak Silvo powie że przeciesz to są mistrze to nawet zapłaci im z pięniedzy Forza Italia :P

Trzeba uzupełnić skład a to gwarantuję nam Galliani, ja licze tylko na Mexesa, i Taiwo za free, naprawdę chce zobaczyć duet moich do nie dawna ulubionych stoperów Nesta - Mexes ! A fakt że Milan ma Thiago i Yepesa, nie mówiąc o mocno rezerwowym Bonerze pokazuje że to jest broń, wczoraj David Luiz w meczu z MU zagrał piach, doznał kontuzji, wchodzi Alex który gra nie wiele i jest ... najlepszy na boisku w drużynie Carletto.

Stara piłkarska prawda mówi - pokaż mi ławkę a ja Ci powiem jaki masz skład !

Nie pokojący jest fakt że Massimo Oddo wygrał zakład z Gallianim :roll: a stawka był nowy kontrakt :lol: Ale tak na poważnie, odejdą piłkarze nie wiekowi, czy zarabiający krocie, tylko Ci którzy już nic nie dadzą temu Milanowie, i Ci dla których Galliani znajdzie, lepsze, młodsze, a przede wszystkim Ci który jakościowo dadzą Milanowi to samo lub więcej !

Mówi sie że teraz Allegri szuka piłkarzy pod inne ustawienie 4-3-3- z przodu Binho - Ibra -Pato z lini pomocy mocno defensywny Van Bommel (Ambro) A po jego boku dwóch rozgrywających w tym z Princem. Ale np czasem trzeba będzie Milan ustawić defensywnie i linia pomocy to Ambro - MVB - Gattusso i gra :] Opcji jest wiele.

Mam już dość Ganso i jakiejś nowej telenoweli ! Patrząc na to jak Milan gra to w linie pomocy najlepiej pasowałby piłkarz a'la Lampard czyli ... Hamsik ! Tak tak nie nic nie brałem jeszcze - Jak Milan ma wydać becel na piłkarza w linie pomocy to chce Słowaka i jest dobrze. Piłkarz z jajami, strzela, podaje, dobrze gra głowa i potrawi walczyć i grać w takim schemacie !

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 maja 2011, 12:25

Dla Pirlo w systemie Allegriego nie ma miejsca i na tym koniec sentymentów (tak jak w przypadku Ronaldinho).Albo sentyment,albo sportowe sukcesy...Pirlo może i byłby w stanie pokierować drugą linia,ale już nie na poziomie Milanu.Niech idzie do Juve - jeśli ich na niego stać,bo z tego co wiem Andrea u nas nie chciał się zgodzić na obniżkę kontraktu.
Z dwójki Ambro/Gattuso ktoś MUSI zostać.Hamsik?Przecież on kosztuje tyle co Pastore - dobre 35-40 mln €...dokładamy z 15 baniek i jest Cesc - wiek podobny a klasa sportowa trochę inna...
To już nie ten Milan,gdzie za zasługi dawano bajońskie kontrakty - to ile zarabiał np. Kaładze woła o pomstę do nieba - Galliani nie jest głupi - 2x tego samego błędu nie popełni.

Dobrych defensywnych/środkowych pomocników jest dostępnych na rynku MNÓSTWO - Sahin z Borussi (pasował by stylem gry za Pirlo),Sissoko z Tuluzy,wspomniany wcześniej Ghańczyk z Udine,Poli (na zmiennika czemu nie),Marinez z Bilbao etcetcetc...jest w czym wybierać...no i liczyć na to,że nie spalą się w dużym klubie (jak na razie na najwyższym poziomie dał radę tylko Turek).

Linia pomocy Ambro-v.Bommel-Gattuso jest zdecydowanie za stara :roll: i mało prawdopodobna w przyszłym sezonie (nie będzie Ambro lub Rino,może obydwóch),a twoja wiara w Mexesa jest zatrważająca - nie sądzę by u nas był w stanie zastąpić Nestę (z resztą na świecie nie ma chyba obecnie obrońcy o charakterystyce i klasie sportowej odpowiadającej Neście u szczytu formy).

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 09 maja 2011, 12:45

Za Ambrosiniego?
Trudno się spodziewać, by klub zrezygnował z kapitana po dobrym sezonie w jego wykonaniu, minus uraz, który jest przecież zdarzeniem losowym, bo Ambrosini urazów regularnych nie łapał od dawna.
Chyba twarz Pirlo na Olimpico mówi wszystko... Trosze szkoda,
Pirlo owszem, notował bardzo złe sezony wcześniejsze, ale spójrzmy na to, jak grał, póki był zdrowy - świetnie z Lecce, gol z Parmą, asysta jak z najlepszych lat z Genoą, mam wrażenie, że niektórzy z jego przeciwników o tym zapominają. Jak czytam, że jego zastępcą ma być Poli, albo jego kosztem ma zostać w klubie Seedorf, to wolę Pirlo zostawić w ekipie.
Nie pokojący jest fakt że Massimo Oddo wygrał zakład z Gallianim a stawka był nowy kontrakt
Jaki zakład?

Kaladze nie dostał nowego kontraktu za zasługi, tylko za doskonały sezon, ale widzę, że pamięć jest krótka.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2011, 13:35

Jaki zakład?
Oddo po meczu z Romą miał przebiec 400 metrów na bieżni w Rzymie mając na głowie szampon w ciągu 1 minuty. Stawką był nowy kontrakt. Massimo zrobił to w 58 sekund. Prawdopodobnie 3 sekundy dzieliły nas od pozbycia się jednego z nieprzydatnych graczy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 maja 2011, 13:52

Ja nie wiem czy to od Włoskich gazet, czy po prostu niektórzy nie chcą/nie potrafią dostrzec momentu w jakim znajduje się Calcio, Milan i jak to teraz wygląda. Pisanie tutaj przez co poniektórych, że warto byłoby sciągnać Essiena(mniemam, że chodzi o tego z CFC) czy Fabregasa jest niepoważne. Nie wiem czy niektórzy słabo śledzili czy mają krótką pamieć ostatnie ruchy transferowe w Milanie. Jeśli ktoś ze światowej półki do was przychodził to tylko i wyłącznie dlatego, że był w poprzednim swoim klubie niechciany i wypychany ze składu. Zresztą w Interze było podobnie z Sznajderem, Luckiem czy Eto'oo. I na ten moment na to miejsce w którym znajduje się Calcio tylko tacy graczy byliby skłonni przejść do tej ligi. Jaki cel miałby Essien, Fabregas czy CR7(bo też o nim wspomionano) żeby przejść do Milanu? Hajs odpowiedni zarabiają,ligi mają silniejsze, bardziej emocjonujące i mieliby przechodzić do Calcio, które jest najsłabsze od niepamiętnych czasów i właśnie traci jedno miejsce w LM?
Wy to lepiej się skupcie na wyszukiwaniu kolejnych Patów, Silvóv itd. bo tylko w ten sposób możecie powrócić na szczyt, znajdując takie perełki i je oszlifowując, żadnego grajka światowego topu z czołowych klubów Angielskich, ani z Barcy czy Realu, który będzie w tym klubie potrzebny nie wyciągniecie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 maja 2011, 13:53

mete pisze:Oddo po meczu z Romą miał przebiec 400 metrów na bieżni w Rzymie mając na głowie szampon w ciągu 1 minuty. Stawką był nowy kontrakt. Massimo zrobił to w 58 sekund. Prawdopodobnie 3 sekundy dzieliły nas od pozbycia się jednego z nieprzydatnych graczy.
Proszę Cię powiedz, że żartowałeś :|

Hamsik jest opcją nie realną. Ktoś z trójki. Ambro, Pirlo, Seedorf na pewno odejdzie.

Taiwo podobno jest nasz 8)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2011, 14:06

Kamil przyglądnij się zakupom Berlusconiego z całego jego panowania a nie z ostatnich lat. Ostatnio mniej się interesował Milanem i dlatego transfery były takie jak były. Teraz się wszystko zmieniło. Berlusconi chcę wygrać ligę mistrzów a jak on tego chce to to osiągnie. Zrobił to pod koniec lat 80, w środku lat 90, na początku wieku to zrobi o po raz kolejny. Jak Berlusconi chcę wydawać kasę to nie ma gracza na którego nas nie stać czy to się komuś podoba czy nie. Są gracze nie osiągalni ze względu na przynależność klubową, kontrakty, itp. ale nie ma gracza na którego Sylvio nie stać a zwłaszcza wtedy gdy się uprze.

Jak już jesteśmy przy Fabregasie. Chłopak zapewne przy odpowiedniej ofercie będzie miał wolną drogę do odejścia z Arsenalu. Real, inne kluby Angielskie odpadają. Barcelona zapewne będzie mieć inne priorytety. Zostaje Milan i Inter. Cesc jakieś dwa lata temu dał wywiad, że chętnie spróbował by sił w lidze Włoskiej i zachwalał Milan.

Rozumiem, że Calcio jest słabe jak nigdy, ale Milan ma taką markę i historię, że jest w stanie przyciągnąć najlepszych graczy. W Milanie zaczyna się nowy cykl i jest chęć zdobywania trofeów i to wystarczy, żeby skusić nie jednego. Milan ostatnio był i nadal jest daleko za Europejską czołówką, ale wszystko wskazuje, że to się zmieni.

Mirek15 nie nie żartowałem. Ale oczywiście nie jest to pewne. Czytałem na acmilan.pl.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2011, 14:09 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”