Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1076

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 paź 2009, 12:14

Iker był niesamowity. Sam nie wiem czy to jeszcze umiejętności czy już cuda...

Odnośnie lewej obrony to akurat mnie nie zaskoczyło kompletnie, to, że Navas jeździł po Marcelo jak chciał. No, może nie spodziewałem się, że Brazylijczyk aż tak się skompromituje, ale to, że Marcelo nie raz zawali było dość oczywiste. Bardziej mnie zaskoczyło, że Real nie grał niczego ciekawego w środku pomocy. Owszem nie było Lassa, grał Guti, ale mimo wszystko wydawało mi się, że Real będzie jednak miał przewagę w środku boiska. Tymczasem to Sevilla kontrolowała ten mecz. Szkoda, że Granero nie zagrał więcej, bo był potrzebny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 paź 2009, 12:49

Prawda, zwłaszcza Xabi mocno zawiódł, który grał niedokładnie i nie dawał 50 metrowych crossów z dokładnością do centymetra. Problemem środka pola w tym meczu jednak nie było to, że oni nie byli w stanie opanować tej części boiska, tylko to, że nie było jak rozciągać gry, więc była kopanina na małej przestrzeni, gdzie Sevilla wszystko zagęściła. Do boku można było dograć tylko jak poszedł tam Ramos czy Marcelo. Kaka' trzymał się za blisko środka, Benzema i Raul nie pokazywali się z boku. Również dlatego od początku powinien grać Higuain i to na pozycji Cristiano, gdzie grać potrafi. Tymczasem jak już wszedł to zajął miejsce Benzemy na szpicy i nic się nie zmieniło. Granero z boku dałby możliwość rozciągnięcia gry i może wyglądałoby to lepiej. Ale fakt też, że Esteban (według panów z C+ Enrique :lol: ) cudów by nie zdziałał, bo indywidualnie dużo nie pogra. Tak czy inaczej zgoda, że mogłoby to wyglądać inaczej, gdyby Kaka' i Granero grali szeroko z boku, albo jeden z nich grałby szeroko, a z drugiej strony biegałby Pipita. Gry Marcelo by to nie poprawiło, ale z przodu pewnie byłoby więcej okazji.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 paź 2009, 9:30

Mam takie pytanie jak sprawuję się wielki transfer "należącego do Jezusa" :?: Bo trochę już meczy było ja widziałem Kake w akcji w tym sezonie dwa razy i było mizernie jak ostatnie sezony w Milanie ale być może inaczej to wyglądało w innych meczach...

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 06 paź 2009, 10:55

Wg mnie Kaka jak na razie radzi sobie bardzo średnio, można powiedzieć że zawodzi, ale daleki jestem od stwierdzeń, że jest mizernie (chociaż z Sevillą akurat było mizernie i to bardzo :D ).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 paź 2009, 16:07

Kaka' miał na razie ze dwa pozytywne występy. Sporo poniżej możliwości. Razi tym, że w reprezentacji gra dużo lepiej niż w klubie, ale może się ogarnie, gdy Real zacznie grać lepiej.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 06 paź 2009, 17:02

problem Kaki jest dziwne ustawienie, gdzie gra ardziej z bok boiska, moim zdaniem Kaka nadaje się bardziej na 2 napastnika. Grając z boku traci sporo ze swoich atutów

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 paź 2009, 17:58

Problemy Kaki to:

- utrzymanie stałej,wysokiej formy (dla każdego Milanisty to nie nowość),

- regres jeśli chodzi o dynamikę (po kontuzji kolana sprzed 2 lat) - może nie tak drastyczny jak w wypadku Ronaldinho,ale wystarczy przejrzeć filmiki na tubie np. z 2007 r - to nie jest już ten sam zawodnik co kiedyś...aczkolwiek teraz moim zdaniem ma zdecydowanie lepsze tzw. ostatnie podanie...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 paź 2009, 15:43

Jestem gotów zagrać sześć miesięcy w Madrycie bez pobierania pensji. Od stycznia do czerwca, później może mógłbym zostać na jeszcze jeden roczek.

To powiedział nasz R.Carlos który w grudniu odchodzi z Fenerbace , co wy na to ? Ja byłbym na tak bo w zimie ciężko będzie ściągnąć lewego obrońce z najwyższej półki :wink:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 07 paź 2009, 16:19

Marcelo zagra jeszcze kilka takich meczów i nic mnie nie zdziwi, Carlos i tak wróci do Madrytu, Florentino lubi otaczać się ikonami, a Roberto jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych piłkarzy na świecie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 paź 2009, 18:23

Carlos może wrócić do Madrytu w rozmaitej roli, ale już raczej nie po to by kopać piłkę. Wątpię.

Jeśli Real zdecyduje się kupić lewego obrońcę w ziemie to jestem jak najbardziej za Filipe.

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 07 paź 2009, 21:08

Dokładnie. :)
Obecnie, poziom tureckiej, ligi jest o kilka klas niższy niż w Pirmera, więc nie wiem czy byłby gotowy.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 08 paź 2009, 7:44

Mam podobne odczucie do RealFana jeżeli chodzi o obsadę lewej strony obrony, Filipe Luis, ale czy transfer nie jest przypadkiem możliwy dopiero latem? Podobną rozterkę mieliśmy przy okazji zeszłorocznej dyskusji o sprowadzeniu Garaya i Negredo. nie kojarzę przepisów ale czy zawodnik grający w teamie z La Liga może przejść do innej drużyny z tejże ligi w zimowym okienku?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 paź 2009, 11:30

Przepisy chyba się nie różnią od tych w Anglii :think:
w jednym roku nie może grać w 3 różnych klubach, ale do innego jak najbardziej może odejść.
Roberto Carlos jest wielką postacią [nie dosłownie :P] ale jeden z jego największych atutów, czyli szybkość chyba już nie ta, by mógł w Realu grał.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 08 paź 2009, 12:07

z tego co sie orientuje to pilkarze w hiszpanii moga w zimie dowolnie zmieniac kluby na zasadzie transferu definitywnego
co innego jest z wypozyczeniem-pilkarz nie moze zagrac wiecej niz 6 meczow w klubie przed pojsciem na wypozyczenie

co do carlosa-to kiepski pomysl i nawet jego chec gry za darmo niewiele tu zmienia
szybkosc juz nie ta i taki navas,pablo czy inny simao objezdzali by go teraz niczym marcelo byl osmieszany w niedziele
a brac go dla samej gry ofensywnej to niezbyt madry pomysl

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 paź 2009, 20:19

:oops: na śmierć zapomniałem o tym przepisie.

Tak, zawodnik, który rozegrał 5 spotkań w jednym klubie danego poziomu rozgrywek w Hiszpanii nie może już w tym samym sezonie zagrać w innym klubie na tym samym poziomie rozgrywek. Przepis ten nie ma zastosowania jeśli zawodnik przechodzi np. z Segunda do Primera.

Tak czy inaczej jestem za Filipe, tylko latem. A w tym sezonie Real już raczej zostanie z tym, co ma. Nie powinno być źle, jeśli Pellegrini będzie wystawiał na lewej obronie również Alvaro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”