Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1076

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 30 cze 2014, 22:30

Morrow pisze:27-letniego Vermę
Rocznikowo już nawet 29.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lip 2014, 1:13

To podaj mi Morrowie w miare tanie opcje na obrone :wink: fani Barcy też posłuchają.

Verma nie będzie miał pewnego miejsca- mamy Evansa który powinien być liderem zespołu. Jest Jones który musi tam zacząc grać, Small któremu zmiana pozycja zachamowała rozwój, będzie ten telenciaj De Vrij i Verma. Ja tutaj chęć zyskania doświadczenia posiadając Verme której czasami można brakować. Co do z drowie to sprawdzam i w ostatniem sezonie miał problemy ze zdrowiem bo wczesniej 2 sezony z rzedu grał po 29 meczy ligowych.Czy to mało nie wiem, pojęcie względne.
Naszej obronie potrzebne jest doświadczenie, ja licze ze Jones zacznie grac na środku, ze Evans zagra jak za najlepszych lat, Small jak w 1 sezonie, De Vrij na miare talentu ale tutaj poza Evansem brakuje kogos doświadczonego.Verma to spełnia. I lepszy taki zakup niz Mangala za 40 mln. OK Garay byłby lepszy ale mleko sie rozlało. Jest do kupna doswiadczony w Prem zawodnik w dobrym wieku który podniesie konkurencje i da doświadczenie. Nie jest to zakup idealny ale daje środki na kolejne wzmocnienia w lini pomocy. Sam bym wolał Hummelsa ale bądzmy poważni,ciężko na rynku o dobrego stopera za normalną kase, chyba ze Jagielka :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2014, 1:14

van Buyten do wzięcia za darmo.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 lip 2014, 21:02

According to Gazetta dello Sport, Manchester United have made an official bid of €40 million for Fiorentina player Juan Guillermo Cuadrado.

The Italian press speak with one voice: Fiorentina and Colombia winger Juan Cuadrado is wanted by some of the biggest clubs in Europe. Aside from United, Barcelona and Bayern Munich are said to have an interest in the midfielder, who is under contract with the Italian club until 2017.
Potwierdzi ktoś?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 02 lip 2014, 21:25

potwierdzam

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 02 lip 2014, 21:25

potwierdzam

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 lip 2014, 21:41

MGiggs pisze:To podaj mi Morrowie w miare tanie opcje na obrone fani Barcy też posłuchają.
No Morrow!!

Ja słucham od wczoraj i nic!! :/

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 02 lip 2014, 23:40

Garay byl, ale sie zbyl

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 02 lip 2014, 23:56

Ciekawi mnie właśnie sprawa Garaya, bo tego, że grał w Portugalii kapitalnie i, że gwiazdy stamtąd odchodzą zazwyczaj za grube pieniądze zaprzeczyć się nie da. Dlaczego więc (powiedzmy) najlepszy obrońca ligi odszedł za prawie grosze? Wydaje mi się, że zbyt często już go z kimś łączono i sprawa była "bardzo poważna" żeby to był zwykły zbieg okoliczności, że ostatecznie nic z jego transferów do wielkich klubów nie wychodziło i poszedł do Rosji. Pamiętając transakcje Benfici z Monaco nie wykluczyłbym, że mieli z Zenitem jeszcze jakiś deal gdzie poszło więcej kasy, a tutaj oficjalnie mniej ze względu na prawa Realu do gracza :P .

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 03 lip 2014, 0:37

Poszedł za 6mln, z czego Real otrzyma 3. Z reszta ciekawe czy wgl był Benfici, moze jakiś fundusz inwestycyjny hmm. Nie mieli zbytnio do gadania.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lip 2014, 12:40

Benfica miała tylko 40% praw do Garaya.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2014, 14:52

Emerald pisze:
MGiggs pisze:To podaj mi Morrowie w miare tanie opcje na obrone fani Barcy też posłuchają.
No Morrow!!

Ja słucham od wczoraj i nic!! :/

No sorry chłopaki ale ostatnio bardzo dużo pracuję i nie mam czasu zajrzeć na forum.

A wy Emeraldzie w samej La Liga to macie mało obrońców, których Barcelona mogłaby spróbować wyciągnąć? Gimenez z Atletico, Inigo Martinez z Sociedad, Laporte z Bilbao. Sorry ale wy IMO powinniście być bardziej zdeterminowani do pozyskania klasowego stopera bo macie tylko Pique, półśrodki jak Masche czy Songa, no i Bartrę, który ciągle jest znakiem zapytania. W Katalonii akurat w tym okienku powinni rozbić świnkę dla klasowego obrońcy a nie szukać pośrednich rozwiązań.

Wracając do tematu. Biorąc pod uwagę, że mówi się o 10-12 mln funtów za Vermę, który zaraz będzie miał 30 dychy na karku a tak po prawdzie to jego jedynym kozackim sezonem w Anglii był ten debiutancki czyli 2009/2010 to myślę, że jednak stać nas w tym progu cenowym na więcej. Żeby nie było, lubię Belga, cholernie mi imponował w tym debiutanckim sezonie, miał w sobie coś ze skały-Vidicia a przy tym potrafił grać piłką. Tyle, że my w tym momencie jesteśmy na rozstaju, tworzy się coś nowego i jeśli podejmiemy złe decyzje to możemy skończyć jak Liverpool kilka lat temu, który z trudem wygrzebał się z przeciętności a sprzątanie bałaganu po nieudanych transferach trwało do poprzedniego lata. Uważam, że warto podejmować ryzyko, ale w kontekście zawodników perspektywicznych, którzy mogą wskoczyć na jeszcze wyższy level jak Herrera czy Shaw. Podejmowanie takiego ryzyka w przypadku gracza, który nie jest w stanie nawet pomóc swojej reprze na MŚ bo łamie się na treningu IMO nie jest grą wartą świeczki. Bo Verma, owszem może odpalić i zacząć grać jak w pierwszym sezonie na Emirates, ale jest równie duże ryzyko, że dalej będzie tylko odwiedzał szpitale a jak już wybiegnie na boisko to będzie miną jak to miało miejsce w ostatnich sezonach w Arsenalu. W przypadku 29-letniego gracza, którego za 2-4 lata trzeba będzie zastąpić to moim zdaniem zbędne ryzyko. Gdyby przychodził za darmo, przyklasnąłbym głośno, za 5-7 mln jak najbardziej spoko ale kiedy pisze się o kwocie rzędu 12 mln funtów a Kanonierzy nie przepuszczą raczej okazji żeby z nas zedrzeć to jednak nie jestem przekonany do takiego posunięcia i kłóci się on nieco z mądrą przebudową zespołu a nie chciałbym żeby za 2 lata była sytuacja, w której będziemy próbowali czyścić skład ze szrotu.

Tym bardziej, że w tym sezonie liczy się w zasadzie tylko liga i FA Cup. To góra 44 mecze w sezonie, tu naprawdę nie trzeba IMO wielomilionowego transferu tylko do rotacji. A Verma raczej nie odejdzie z Arsenalu po to żeby grzecznie czekać na mecze w Capital One Cup. To ja już wolę de Vrija i są Keane, są Thorpe, którzy mają papiery na grę w PL, lepszego sezonu do ogrywania się mogą nie dostać, zwłaszcza, że VG słynie z wprowadzania młodzieży. Co innego jeśli mamy postawić na realne wzmocnienie środka obrony na lata i ogrywać go, taki ruch wówczas ma sens.

Ja po prostu nie uważam, że musi przyjść ktokolwiek na ten sezon byle tylko kupić obrońcę, wydaje mi się, że albo potrzebujemy pewniaka i filaru na lata wartego świeczki albo lepiej zainwestować w takiego de Vrija i sprawdzić czy odpali. Chcecie opcji w tych rejonach cenowych? Tu pewniaków nie ma ale jak już mamy myśleć o obrońcy w rejonie 10-15 mln funtów to myślę, że ciekawszymi opcjami od Vermy, który ma za sobą beznadziejny sezon i jest jedną wielką zagadką są np. Medel z Cardiff (w 3-osobowej obronie podczas Mundialu wyglądał znakomicie), taki Lovren od Świętych, Chico ze Swansea czy Verthongen ze Spurs (Ci akurat by pewnie chcieli więcej za niego). Wszyscy młodsi, wszyscy wyglądający w ostatnim czasie lepiej od Vermy. A to są tylko pierwsze z brzegu nazwiska z PL jakie mi przyszły do głowy podczas jedzenia obiadu, gracze do gry na już a nie talenty do oszlifowania jak de Vrij, których jest znacznie więcej. Tak jak piszę, nie jestem zwolennikiem kupowania kogokolwiek do obrony ale jeśli już mamy inwestować takie pieniądze to zwyczajnie dostrzegam w moim odczuciu lepsze i pewniejsze opcje niż Verma. Zanim zaczniecie polemizować z nazwiskami to zastanówcie się co Verma pokazał w ostatnich 2-3 latach co stawiałoby go przed tymi graczami i kazałoby wywalać na stół 10-12mln funtów.

Pomijając już cały ten przydługi post, ufam Van Gaalowi i jego wizji. Przychodzi człowiek z charakter i mam nadzieję, swoją wizją gry. Jeśli uzna, że idealnie pasuje mu Vermaelen niech go sprowadza. Jesteśmy znów w punkcie wyjścia jak rok temu i tym razem liczę na lepszy autorski projekt nowego trenera. U Moyesa mógłby być i Fabregas, i Bale, i Baines a mam wrażenie, że to i tak by nie grało bo zwyczajnie wizja Szkota była słaba i nieskuteczna. Van Gaal udowadnia na Mundialu, że nawet z dzieciakami z Eredivisie można grać na wysokim poziomie i walczyć o medale.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2014, 15:07 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lip 2014, 15:06

Morrow czytalem to 10 razy i nie wierze.Wolalbyś Medela za Verme? :shock: .Kolesia który cały sezon w Cardiff grał jako DM wolisz od Vermy? Sorry ale nie wygląda mi na pierwsze nazwiska z brzegu bo kandydatura Medela to jakiś ekstremalny przykład. Kolesia 172 cm na środku obrony w Prem? :shock: .Po paru meczach bylibyśmy tam gwałceni ze hohoh.Medel pokazał z Cahillem ze w powietrzu jest slabiutki, nie chce nawet myslec co inne druzyny z dryblasami robiłby z tym ambitnym graczem ale bez żartów.

Chico jest po slabym sezonie gdzie obrona SWA nawalala na 2 mecz.
Verthongen- po 1 znakomitym sezonie drugi miał beznadziejny. Wiec jesli kosztem Vermy mają być obronćy po bardzo slabych sezonach i konus z 172 cm który w Prem nie zagral meczu na obronie to ja dziękuje.Jedynie Lovren jest tutaj sensowną opcją tylko ze facet jest po 1 sezonie w Prem i nie gwarantuje niczego.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2014, 15:25

Tak jak się spodziewałem, czepiłeś się nazwisk a nie sensu całej wypowiedzi.

Ponawiam pytanie, co pokazał Verma w ostatnich 2-3 sezonach w PL żeby uznawać go za jedną z najlepszych opcji w lidze do wyrwania i rzucania na stół >10mln funtów?

Drugie to kwestia po co ma przyjść Vermaelen. Z tego co się tu przewijało ma przyjść jako uzupełnienie obrony do 3-5-2. W tym miejscu pytam więc po co? Zakładamy, że na OT trafia de Vrij albo inny Hummels, są już Smalling, Evans i Jones, który schodzi z boku obrony bo nie będzie przecież wahadłowym, tam mogą ganiać i Valencia, i Rafael, a może i ktoś jeszcze. Do tego dochodzą jeszcze młodzi Keane i Thorpe. 5 stoperów i zakładamy, że dojdzie jeszcze jeden (klasowy). A do zagrania będzie koło 40-45 spotkań o stawkę. W takim układzie ponawiam pytanie, w jakim celu wywalać >10mln funtów na 29-letniego obrońcę, który ostatnio ogląda mecze tylko w tv a jak gra to kaleczy?

Powtarzam po raz kolejny, NIE POtRZEBUJEMY w tej chwili żadnych półśrodków obarczonych dużym ryzykiem jak Verma za spory szmal. Podobnie Medela, Chico i innych wynalazków. To wszystko przy założeniu, że przyjdzie np. taki de Vrij bo faktycznie potrzebujemy stopera ale takiego, który może stać się filarem zespołu na najbliższe lata. Zapchajdziur, z których nie było pożytku i których nie dało się pogonić w ostatnim czasie mieliśmy nadmiar.

I tak, tylko przy założeniu, że mamy grać 3-5-2, wolałbym Chilijczyka od Vermy w tym momencie. W przeciwieństwie do tego drugiego, Medel raczej nie przeleży sezonu w szpitalu co Belgowie zdarza się co drugi sezon i Chilijczyk już pokazał, że umie znakomicie funkcjonować w tym ustawieniu, od wygrywania główek byliby inni. I co najważniejsze(!!!), to nie ma być pierwszy wybór lecz alternatywa bo zakładam, że taka sama rola jest przewidziana dla Belga. I w przeciwieństwie do Vermy daje jakieś dodatkowe pole manewru i uniwersalność bo spokojnie może pracować w środku pola.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Z mojej strony cały czas dyskusja dotyczy uzupełnienia składu i opcji do rotacji, wciąż zakładam, że na OT po stracie Vidy i Rio trafi obrońca do pierwszego składu i ani Vermy, ani Medela, ani Chico za takich nie uważam.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lip 2014, 16:09

Ostatnie zdanie jest kluczowe- ja nie uważam że kupimy kogoś z topu.HUmmels mało realny a Miranda ma klauzule 30 mln ojro i ma juz 30 dychy na karku.Innych opcji nie widze.Garay w Zenicie, Mangala to przereklamowany niespotykanie koleś.Innych nie widze. Wiec jesli nie ma wole kogos doświadczonego i tutaj widze przewage Vermy nad Medelem Chico.
Wymieniłeś Vertonghena- dobrze wiesz ze Levy go nie sprzeda, lepsza opcja od Vermy ale tez nie realna :wink: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”