Wasze prywatne typy - Strona 1077

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.

Ile standardowo zdarzeń grasz na jednym kuponie?

Tylko single
36
9%
Dwa do czterech zdarzeń
170
42%
Pięć do ośmiu
153
38%
Puszczam wyłącznie pociągi
21
5%
Brzydzę się bukmacherką
21
5%
Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Wasze prywatne typy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 19 mar 2011, 22:43

Hmm coo na jutro?

Marsyllia - PSG, mecz na szczycie Ligue 1. PSG na wyjazdach to nie ta sama drużyna co w Paryżu. Marsyllia u siebie mocna więc chybaa warto spróbować czyste 1.

Den Haag - Ajax 2 Goście odpadli z LE więc pozostaje walka u majstra. Jak tak ogladalem sklad jakim grali w czwartek połowy nie rozpoznalem. Widac oszczedzali się na lige. czyste 2

Leverkusen - Schalke 1 Dla gości sezon w lidze jest już stracony. Bayer ma jeszcze szanse na tytul. Dzis BVB dało dupy wiec warto odrobic 2pkt.

Inter - Lecce (0-1) 1 Milan przegrał więc nie widze innej opcji jak wygrana Interu. Lecce ma slabiutką obronę wiec nie powinno byc problemow z strzelaniem bramek. Byle sie nie skonczylo jak ostatnio Milan z Bari.

Udinese - Catania (0-1) 1 Jak dla mnie Catania jest za słaba zeby marzyc o remisie na stadionie Udine. Sanchez i Di Natale w formie . Powinno być spokojnie z dwa,trzy do zera.

Rownież jutro bieg masowy panów i pań więc warto obstawić h2h Svendsena. Skoki - przeciwko Huli :twisted: !

Jak myślicie panowie?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 mar 2011, 22:50

pierroo pisze:Rownież jutro bieg masowy panów i pań więc warto obstawić h2h Svendsena.
Duze ryzyko, troche wieje zreszta zobacz kto byl na podium w sprincie
Dzisiaj Boe i Fourcade weszli na podium z 40ktoregos i 30 ktoregos miesca... Svendesn w h2h pewnie bedzie z Boe i Fourcade :!:

Nie wiem czy jutro nie zagrac ostatniego kupoona w tym miesiecu...
Bayer, Inter, Udinese, Napoli ... niby powinni

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 20 mar 2011, 0:07

pierroo pisze:Leverkusen - Schalke 1 Dla gości sezon w lidze jest już stracony. Bayer ma jeszcze szanse na tytul. Dzis BVB dało dupy wiec warto odrobic 2pkt.
Wg mnie za duże ryzyko, Bayer pewnie jeszcze odczuwa czwartkowe spotkanie z Villarreal, do tego niby vicelider ale na 13 spotkań u siebie wygrali tylko 6... Schalke ciągle walczy o utrzymanie, pozostało im 8 meczów a mają tylko 5 pkt przewagi nad strefą spadkową, do tego dochodzi osoba nowego trenera - Rangnick , który stworzył "potęgę" Hoffenheim a efekt "nowej miotły sprawdza się nad wyraz często.

Kurs kuszący ale na pewno nie za większe pieniądze, ja osobiście omijam szerokim łukiem to spotkanie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 mar 2011, 12:02

pierroo pisze:Jak tak ogladalem sklad jakim grali w czwartek połowy nie rozpoznalem. Widac oszczedzali się na lige.
Nie oszczędzali się. Skład Ajaksu tak po prostu teraz wygląda. W ostatnim ligowym meczu był identyczny jak w Moskwie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 mar 2011, 12:10

Oby dziś nie przegrali bo zagrałem X2 przed minutą.Poszło razem z Gran Canarią.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 mar 2011, 14:32

Ajax - :pogrzeb: tak pogwałcili moje x2, a Canria zrobiła dwie dogrywki i wygrali...Ale wstyd po 1,30.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 mar 2011, 10:30

Od 21 do 28 marca zakład bez ryzyka na NHL w Tobecie. Ktoś znający się na tych rozgrywkach mógłby doradzić jakieś typy?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 mar 2011, 19:00

W NHL w tym sezonie ciężko pisać o pewniakach bo wyniki często są bardzo zaskakujące i nawet pozornie łatwe do wytypowania mecze nie wchodzą.

Jeśli chodzi o dziś to grałbym Nashville - Edmonton 1 ML 1,35. Na moje oko to najpewniejszy typ, Nashville u siebie jest świetne, walczą o playoffy, na zachodzie jest szalenie ciasno i Predators po prostu muszą wygrywać. Ostatnio są w gazie, wygrali 3 mecze z rzędu. Edmonton to najsłabsza drużyna ligi, która czasem potrafi zaskoczyć ale dziś nie widzę szans żeby wygrali ten mecz. Powinno spokojnie siąść Nashville 1 (1x2) po kursie 1,65 ale jak pisąłem to NHL i nigdy nie wiadomo czy nawet tak słaba drużyna jak Oilers nie dotrwa do dogrywki.

NY Rangers - Florida Panthers. Rangers w ostatnich tygodniach to jedna z lepszych drużyn w lidze. Panthers potrafią zaskakiwać i to bardzo a Rangers u siebie grają gorzej niż na wyjazdach. Mimo wszystko myślę, że NY to wygra. Pytanie czy w regulaminowym czasie czy później. NY 1 ML 1,45/ 1 (1x2) 1,75.

Dalej. Boston Bruins - New Jersey Devils. Ostatnio konsekwentnie gram w meczach New Jersey Devils under 5,5(ostatnio obniżyli do under 5) i tylko raz mi ten typ nie wszedł - (padło 5 bramek=zwrot). Dziś grają na wyjeździe z Bostonem i kurs na under 5 wynosi 1,78. Ryzyko jest takie, że Bruins to typowo overowa drużyna i nie zdziwi mnie jak w końcu worek z bramkami pęknie aczkolwiek typ warty uwagi. Typ NJD 2 ML kurs 2.12, też ryzykowny ale możliwy. New Jersey jak chyba żadna inna drużyna w ostatnich tygodniach jest zmotywowana żeby wejść do PO, z ostatniego miejsca wciąż pną się w górę a każda porażka może okazać się decydująca ale jak pisze kolejny niepewny typ.

Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs. Tu zagrałbym over 5,5 - kurs 2,15. Wild w obronie grają ostatnio tragicznie, Montreal wcisnął im 8 bramek, Blue Jackets 5, a Toronto to typowo overowy team. Inna opcja, bardziej ryzykowna to ML na Leafs(kurs 2,0) . Też pchają się do PO, a Wild ostatnio grają słabo.

Z innych typów. Odradzałbym w najbliższych dniach granie na najlepsze drużyny ligi czyli Vancouver i Philadelphię. Obie zapewniły sobie awans do playoff i często występuje syndrom rozprężenia. Nie jest powiedziane, że zaczną przegrywać ale ostatnia porażka Canucks u siebie z Phoenix pokazuje, że to nie są żadne pewniaki. Dziś mecz z Capitals czyli zagrają ze sobą dwie najlepsze obecnie teamy wschodu i jak ktoś lubi ryzykować to postawiłbym Washington 2 ML po kursie 2,35. Washington w ostatnim czasie gra naprawdę fajnie, Ovechkin wreszcie gra na miarę oczekiwań, zresztą ostatnie 10 meczów Capitals to 9 wygranych i jedna porażka. Ale to mecz na szczycie, żaden pewniak więc podkreślam, że to ryzykowny typ.

Zostaje jeszcze Montreal i Phoenix. Oba teamy w gazie, oba grają u siebie i oba teoretycznie powinny wygrać swoje mecze. Tyle, że ich przeciwnicy Buffalo i St.Louis to cholernie nieprzewidywalne teamy.

Pozdro, jak nic z tego nie wejdzie nie miejcie żalu ;)

/edit
Owca dziś nie zagra w Capitals dlatego ją tego meczu nie ruszam.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 mar 2011, 9:08

Morrow, tyle się napisałeś, a ja wczoraj wieczorem nie zaglądałem forum :oops:
Chyba nie będę zbyt wymagający jeśli poproszę o opinię o dzisiejszych meczach? Przypominam:

Detroit - Vancouver (tu jak rozumiem granie odradzasz, a zwłaszcza na Kanadyjczyków?)
Chicago - Florida
Dallas - Anaheim
San Jose - Calgary

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 mar 2011, 12:17

ja już wykorzystałem freebeta zagrałem:
Phoenix Coyotes - St. Louis Blues 1 1,92 i weszło

ale dziś za wygraną kasę zagram sobie:
Chicago Blackhawks - Florida Panthers 1 1,67

jak wejdzie to będę 30 zł do przodu jak nie to stratny nie będę i tak :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 mar 2011, 12:38

Morrow pisze: Nashville - Edmonton 1 ML 1,35
Nashville 1 (1x2) po kursie 1,65
NY 1 ML 1,45/
NY 1 (1x2) 1,75

Boston Bruins - New Jersey Devils kurs na under 5 wynosi 1,78 = 4:1 zwrot
NJD 2 ML kurs 2.12
Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs over 5,5 - kurs 2,15
ML na Leafs(kurs 2,0)
Washington 2 ML po kursie 2,35
Montreal i Phoenix
Generalnie masz czego żałować emdżej bo wczoraj była jedna z lepszych (czyt. bardziej przewidywalnych) kolejek w NHL. Pewniaki tzn. Nashville i Rangers weszli w regulaminowym czasie, do tego Phoenix i Toronto też w miarę planowo wygrali (szkoda, że Ci drudzy nie strzelili więcej bramek :roll: ) Zawiódł szczególnie Montreal (no i NJ) ale na szczęście nie miałem ich na kuponie z freebeta, który wszedł (20 zl => 160zl) :jupi: Cholernie mi szkoda undera na mecz Bruins - Devils, który miałem na tym kuponie bo byłoby 285 zł...Zakład anulowano ale na 4 minuty przed końcem było 2:1, a 5 bramka padła 30 sek przed końcem meczu. K***a.

Co do dzisiejszych spotkań, średnio mi się widzą, chyba jutro będą lepsze. Mecz Detroit - Canucks jest ciężki do przewidzenia, tak jak pisałem nie warto stawiać na drużyny pewne playoffów (wczoraj Flyers przegrali z Capitals u siebie). W takich meczach jak DET - VAN każdy wynik może paść, a remisy są zwykle bardziej prawdopodobne niż w innych meczach.

Chicago jest z pewnością faworytem meczu z Panthers ale kurs 1,67 (ML1,38) jaj nie urywa. Pamiętam mecz bodajże sprzed dwóch tygodni kiedy w meczu Chicago - Florida wszyscy grali masówkę na Blackhawks bo po prostu nie było opcji żeby nie wygrali a skończyło się 2:1 dla Panthers. Florida to strasznie nieprzyjemna drużyna i wczoraj nawet tak dobrze grająca drużyna jak Rangers męczyła się z nimi do samego końca i skończyło się na 1:0. Co nie zmienia faktu, że dziś faworytem jest Chicago i powinni to wygrać chyba że mają jakiś kompleks Panthers.

San Jose - Calgary. Tu zdecydowanie faworytem są Rekiny. Sharks długo szukali formy ale teraz to czołówka ligi. Calgary grało kapitalnie jeszcze 2-3tyg temu, ostatnio trochę się pogubili, sporo strzelają ale jeszcze więcej tracą. Dla Flames to ostatni dzwonek żeby walczyć o PO, zagrali już 75 spotkań a są na 10 miejscu na zachodzie, gdzie walka o PO to prawdziwa wojna, Flames w zeszłym roku skonczyli na 10 miejscu na zachodzie i nie grali w PO, teraz też im uciekają, na pewno będą dawać się z siebie wszystko, Sharks też jeszcze nie są pewni awansu (choć prawie na pewno awansują, w końcu to najlepsza drużyna zachodu poprzedniego sezonu zasadniczego) spodziewam się zaciętego meczu. Jak już miałbym tu coś stawiać to Sharks 1 ML.

Dallas - Anaheim. Mecz 8 z 9 drużyną, obie mają tyle samo punktów, tyle samo rozegranych spotkań, to mówi wszystko. Jedna być może nie zagra w PO i myślę, że jak już to będzie to Dallas. Stars mieli świetny początek sezonu, długo utrzymywali się w czubie, druga połowa już nie jest tak dobra choć ostatnio grają lepiej. Dla lubiących ryzyko ja bym zagrał Anaheim 2 ML (2.12) ale to nic pewnego. Tutaj remis też mnie w ogóle nie zaskoczy.

Jak potem poczytam cos wiecej o tych meczach to moze cos jeszcze skrobne i edytuję ale wydaje mi się, że lepsze do typowania mecze będą jutro choć z NHL nigdy nic nie wiadomo...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 mar 2011, 15:37

Morrow pisze: Generalnie masz czego żałować emdżej bo wczoraj była jedna z lepszych (czyt. bardziej przewidywalnych) kolejek w NHL
Takie już moje bukmacherskie szczęście. Zapomniałem sobie zupełnie, żeby wieczorem zajrzeć czy ktoś coś doradził. Skoro twierdzisz, że lepsze do typowania mecze będą jutro to zaczekam.

P.S. Co to jest to ML? Domyślam się, że skrót oznacza Money Lines, ale za cholerę nie mam pojęcia co to.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 mar 2011, 16:22

Zakład dwudrogowy, to znaczy, że nie zepsuje Ci przy ewentualnym remisie po regulaminowym czasie gry, a wynik liczy się po dogrywce bądź karnych.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 mar 2011, 21:18

Dokładnie tak. W NHL możesz grać typowe 1x2 jak w piłce, tyle, że ten wynik obejmuje tylko 60'(3 tercje),to co się dzieje później już nie jest uwzględniane. W przypadku remisu jest dogrywka na zasadach a la golden goal w piłce, jeśli ona nie wyłoni zwycięzcy to karne. ML czyli Moneylines to dwudrogowy zakład, w którym wskazujesz zwycięzcę niezależnie czy zostanie wyłoniony w regulaminowym czasie, dogrywce czy karnych.

Raczej z przyzwyczajenia zagram:
Chicago 1 ML 1,38
Sharks 1 ML 1,52
Suns 1,28

Za drobne postawię jeszcze jakiś remis i dorzucę coś ryzykownego z NBA (San Antonio,Orlando, Indiana?)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 mar 2011, 21:43

Dzięki za odpowiedź. Już kiedyś się zastanawiałem obstawiając PLH co oznacza to Money Lines.
Morrow pisze:W przypadku remisu jest dogrywka na zasadach a la golden goal w piłce, jeśli ona nie wyłoni zwycięzcy to karne.
To doskonale wiem. Dość regularnie oglądam MŚ, a czasem chodzę na hokejowe Zagłębie. Zaczekam do jutra skoro dzisiejsze mecze takie niepewne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”