Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1078

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 19 wrz 2012, 12:37

Giroud i tak robi postępy. Asysta i duży udział przy 2 bramce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2012, 16:14

zgadnijcie kto wrócił od treningów

Obrazek

Jack Wilshere: In the PL in 2010/11, the only central midfielder to play more key passes in open play than Wilshere (54) was Fabregas (55)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 wrz 2012, 0:49

Witam po krótkiej nieobecności spowodowanej autostopowym wyjazdem (i pracą) we Francji. Cała ta przygoda miała finał we wtorek, kiedy to dużą część ciężko zarobionych ojro wydałem na bilet... na mecz 1 kolejki LM. Nie muszę chyba zdradzać o jakie spotkanie chodzi :boruta: Gra Arsenalu nie rzucała na kolana, sprawialiśmy wrażenie ociężałych, przemęczonych. Nie wiem jak z Perem i Carlem w obronie straciliśmy dotychczas tylko 1 gola w lidze. Verma także niepewny. Za to Vito :brawo: Wojtek czuje pewnie jego oddech na plecach. Na plus na pewno Gibbs za opanowanie lewej strony boiska (przechodził z obrony w atak co najmniej tak szybko, jak Czech Gebre-selassie na EURO). Bardzo ruchliwy Podolski, który zdawał się grać drugiego napastnika. Wspaniałe przeżycie i wielkie emocje, cóż mogę napisać więcej. Dodam, że to mój drugi mecz Arsenalu jakie dotychczas zaliczyłem. Pierwszy był jeszcze za łebka w Pradze, kiedy to rozkochał mnie w sobie Thierry Henry. Kolejny cel to Emirates...

I jeszcze malutka prośba. Muszę nadrobić zaległości, zatem wiecie może skąd mogę sciągnąć spotkania z Liverpoolem i Southampton? (może być torrent). :mrgreen: Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 wrz 2012, 14:00

wpis doctore był reklamowany na forum, to ten o Arsenalu tez mozna zapodać, coś dla kibiców AFC.
http://www.pilka.pl/wszystko-jest-wspaniale

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 wrz 2012, 16:54

Podobnież Szczęsny nie zagra przez 3 tygodnie... ech. Skończy się świetna forma Mannone'a i zacznie błędy popełniać to znowu wszyscy będą się modlili o powrót Wojtka :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 wrz 2012, 0:24

Wemger mówi, że Koscielny nie gra, bo obrona sobie dobrze radzi. Tak jak mi się wydawało i o tym mówiłem, nie wydaje mi się, żeby nie grał z powodu kontuzji, tylko po prostu dlatego, że jest dobra passa i wszyscy radzą sobie dobrze, więc nie ma powodów, by cokolwiek zmieniać i psuć rytm. Pewnie Koscielny z Djourou zagrają w Pucharze Ligi w środę, a w niedzielę spodziewam się jeszcze Mertesackera. Jakby był kontuzjowany, to Djourou by siedział na ławce.

Wenger zasugerował też, że Walcotta może sprzedać w styczniu, jeśli nie podpisze nowego kontraktu. Z City też nie zacznie od początku, może dopiero z Coventry dostanie okazję. :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 wrz 2012, 0:54

fieldy pisze:wpis doctore był reklamowany na forum, to ten o Arsenalu tez mozna zapodać, coś dla kibiców AFC.
http://www.pilka.pl/wszystko-jest-wspaniale
Wplątanie Łony mistrzowskie :lol: Całkiem fajny felieton, przyjemnie się czytało.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 22 wrz 2012, 1:17

Coś mi się wydaje, że jeżeli Mannone nic nie zepsuje przez te kilka tygodni to Wojciech może się przywitać z ławką :o

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2012, 9:30

Salas11 pisze:Całkiem fajny felieton, przyjemnie się czytało.
koleś ma ciekawy styl, pisze nie tylko o piłce ... będzie pewnie tego wiecej ...

W głowie mi się nie mieści, że Kos moze nie grać z powodu dobrej gry w defensywie ... Per z Montpelier już się gubił, z Sunderlandem na początku też o mało nie straciliśmy bramki przez jego błąd. Kos jest dużo lepszy i powinien grać.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 wrz 2012, 9:44

michal2 pisze:Coś mi się wydaje, że jeżeli Mannone nic nie zepsuje przez te kilka tygodni to Wojciech może się przywitać z ławką
Takie zmiany to nie pierwszyzna w Arsenalu, ale ja bym się za bardzo nie rozpędzał z tym skreślaniem Wojtasa. Wróci chłopak po kontuzji, dostanie kilka spotkań, wróci mu pewność w interwencjach i będzie grało. Szczęsny jeszcze nie raz i nie dwa będzie nam w tym sezonie dupę ratował. Jestem tego więcej niż pewny.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 wrz 2012, 11:34

Jak dla mnie Wojtkowi przyda się trochę odpoczynku. Po pierwsze to ciągle młodziak i nie ma sensu go zajeżdżać. Po drugie kilka meczy na ławce powinno nauczyć go nieco pokory i pokazać, że na wszystko trzeba sobie zapracować. No i wreszcie ogra się Mannone, który chyba będzie naszym 'nowym Almunią' (chodzi o tego Almunię z czasów Lehmanna) przez najbliższe sezony i kilka meczy mu się przyda, w końcu nie jest powiedziane że Wojtek (odpukać) nie wypadnie nam pewnego dnia na kilka miesięcy w najważniejszym momencie sezonu, a wtedy jakieśtam doświadczenie Vito będzie mu bardzo przydatne. Oczywiście Fabian jest jak dla mnie w Arsenalu skreślony. Szkoda, bo to sympatyczny chłopak był, ale dla jego własnego dobra lepiej będzie już zmienić otoczenie, nawet w zimę.

Wczoraj wreszcie obejrzałem sobie mecz z Soton. Imponujący Jenkinson, który jeśli wciąż będzie się tak rozwiał jak dotąd, to może być dobrym następcą Sagny. W ataku pozycyjnym grał praktycznie jak ofensywny pomocnic, no i te jego wrzutki... Z superlatywami poczekam jednak na mecz z silniejszym rywalem (czyli najbliższy z City na przykład), kiedy to stanie do walki z naprawę imponującą ofensywą, a nie taką jaką dysponuje Southampton czy na dzień dzisiejszy Liverpool. Jak zwykle solidny Arteta, fajną partię zagrał też AOC. Szczęsnego bym specjalnie nie krytykował, bo prócz bramki spisywał się nieźle, a kilkukrotnie swoimi wyjściami z bramki ratował nam skórę.

No i jeszcze taka drobna myśl na koniec. Przypomniało mi się bowiem, że kiedy ostatnim razem ograliśmy Southampton 6:1... przez kolejne 48 spotkań było bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 22 wrz 2012, 11:49

Wojtek trochę przypomina Lehmanna, charyzma jest, zdolności przywódcze są, czasami ci uratuje mecz, ale tez potrafi sadzić niezłe klopsy ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 wrz 2012, 19:47

Duch pisze:Takie zmiany to nie pierwszyzna w Arsenalu,
I to mnie martwi. Bo znowu skończymy z klaunem pokroju Almunii w bramce na lata, bo zagra jeden dobry sezon (co nawet jeszcze nie jest pewne). :?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 wrz 2012, 12:50

Cały Twitter przekonany, że Vermaelen nie zagra dzisiaj z powodu wirusa. [k****]*. :angry2:

*jeśli to prawda :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”