FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1078

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 mar 2010, 10:45

Zajebiście :] Bardzo się tego meczu obawiałem, ale poszło dość gładko choć wynik może na to nie wskazuje. Na początku było trochę niebezpiecznie, ale z biegiem czasu zyskiwaliśmy coraz większa kontrolę i generalnie był to niezły mecz w naszym wykonaniu. Szczególnie biorąc pod uwagę start bez Messiego i Xaviego. Potem obaj pojawili się na murawie, ale tak na dobrą sprawę pewnie poradzilibyśmy sobie i bez nich. Ciekawe co z Iniestą :think:

Pep znowu zaskoczył. Messi na ławce a w pierwszym składzie Jeffren, który notabene znowu bardzo ładnie się pokazał. Powinien dostawać więcej szans.

Zlatan bardzo nieźle. Tak jak pisałem wcześniej - z meczu na mecz wygląda lepiej.

W sumie nie ma co więcej pisać. Bardzo ważne zwycięstwo. Jestem w pełni usatysfakcjonowany.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 28 mar 2010, 13:44

no i zacnie. latwo nie bylo, ale w miare bezpieczne zwyciestwo, wbrew pozorom. z wyjatkiem poczatku barca kontrolowala sytuacje, a przy drugim strzale w slupek mallorki valdes spokojnie by wybronil. btw w tym sezonie jest zdecydowanie najlepszym bramkarzem w hiszpanii i najlepszym hiszpanskim bramkarzem. tak jak wczesniej mozna bylo mowic, ze malo wpuszcza, bo obrona dobra, a iker dwoi sie i troi, tak teraz spokojnie mozna powiedziec, ze ten sezon ma zdecydowanie lepszy. zasluguje na numer 1 w bramce hiszpanii, a nie tylko na numer 3.

ladnie jeffren, nie spodziewalem sie wiele po nim, ale bardzo ladnie zagral.

na wyroznienie zasluguje rowniez militio, czysci wszystko. nie spodziewalem sie, ze wroci po kontucji na ten poziom, ale mnie pozytywnie zaskoczyl. klasa.

alves sie ladnie wykatkowal, dobrze

no i ibra! jeden z lepszych jego meczy, juz klalem jak nie wykorzystal sytuacji sam na sam z 22 bodajze minuty, ale dalsza gra mnie uspokoil. ladny mecz w jego wykonaniu, strzelil gola, a te plecy... poza tym sie cofal, rozgrywal, uciekal, gral bez pilki, ladnie ogolnie!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 mar 2010, 13:58

Jestem głęboko przekonany, że sam jesteś w stanie uargumentować sobie, dlaczego Victor Valdes co najmniej do zakończenia mundialu nie będzie pierwszym bramkarzem w reprezentacji, o ile w ogóle dostanie do niej powołanie. Dlatego też oszczędzę sobie pisania. Nie można jednak całkowicie odrzucać argumentu, o którym wspomniano, bo Valdes nadal jest zdecydowanie najrzadziej interweniującym bramkarzem w lidze. Zmieniła się tylko postawa Casillasa, który o ile wciąż potrafi pięknie bronić, to również zadziwiająco często zachowuje się niepewnie.

Swoją drogą to musi być dla kibiców Barcelony wyjątkowo palący problem, bo od czytania licznych felietonów i dyskusji na ten temat już się niedobrze robi.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 14:09 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 mar 2010, 14:16

Dobry mecz. Mallorca w pierwszych minutach porzadnie zaatakowala co moglo skonczyc sie bramka. VV i slupek stali na miejscu :wink:
Ibra ewidentnie robi postep bo sie rusza. Jeszcze wiecej pressingu a bedzie wiecej korzysci z naszej gry ofensywnej. Dodatkowo wreszcie strzela na pustaka. Jest postep.

Swietny mecz Jeffrena, podoba mi sie jego swiezosc z jaka gra. Mam nadzieje ze to bedziemy widziec wiecej jego wystepow.

PS: Vamos Atleti

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 28 mar 2010, 15:12

RealFan pisze:Jestem głęboko przekonany, że sam jesteś w stanie uargumentować sobie, dlaczego Victor Valdes co najmniej do zakończenia mundialu nie będzie pierwszym bramkarzem w reprezentacji, o ile w ogóle dostanie do niej powołanie. Dlatego też oszczędzę sobie pisania. Nie można jednak całkowicie odrzucać argumentu, o którym wspomniano, bo Valdes nadal jest zdecydowanie najrzadziej interweniującym bramkarzem w lidze. Zmieniła się tylko postawa Casillasa, który o ile wciąż potrafi pięknie bronić, to również zadziwiająco często zachowuje się niepewnie.

Swoją drogą to musi być dla kibiców Barcelony wyjątkowo palący problem, bo od czytania licznych felietonów i dyskusji na ten temat już się niedobrze robi.
bez problemu moge to sobie wytlumaczyc, pozycja bramkarza, to pozycja, ktora nie lubi zmiennosci. i nawet jak iker w tym sezonie nie jest wybitny, to nie jest az tak zle, zeby pozbawiac go miejsca w bramce. moze i jest najrzadziej interweniujacym bramkarzem, ale jak juz interweniuje, to w sytuacjach bardzo groznych, jak sam na sam, czy strzaly zycia pilkarzy druzyn przeciwnych, do innych strzalow nie dopuszcza obrona, a sytuacje sam na sam zdarzaja sie przy tak wysoko ustawionej linii obrony jak w barcy. nie patrz tylko na ilosc tych interwencji, tylko na ich trudnosc i jakosc.
co mnie sie w nim nie podoba, to nawet nie niedbalstwo w niektorych sytuacjach, tylko to, ze na linii zawsze stara sie bronic prawa reka, nawet jak czasem blizej ma lewa, ale malo ktory bramkarz tego nie robi, ikera wlaczajac. jakby to mial opanowane, bylby najlepszym bramkarzem grajacym na linii i na przedpolu i w syt sam na sam, tylko to niedbalstwo od czasu do czasu. VV wielkim bramkarzem jest i nie mam co do tego watpliwosci. w tym momencie, w tym sezonie, moze nawet najlepszy na swiecie

a to czy bedzie w tej reprezentacji czy nie, to mnie osobiscie ryba. nie jest to moja ambicja, kibicuje barcelonie nie sukcesom VV w reprezentacji. czy w niej gra czy nie jego klasy to nie zmieni i nie odbije sie to na grze w klubie. ale faktem jest, ze w tym sezonie, patrzac na forme i umiejetnosci, nalezy mu sie jak psu buda

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 mar 2010, 15:14

Bienias pisze: Ibra ewidentnie robi postep bo sie rusza. Jeszcze wiecej pressingu a bedzie wiecej korzysci z naszej gry ofensywnej. Dodatkowo wreszcie strzela na pustaka. Jest postep.
Ale to chyba dobrze, że on i jego noga tam byli :wink:

Iniesta wypadł na 10 dni, czyli chyba dwumecz z Arsenalem ma z głowy, ale na Real zdąrzy, dobrze, że Xavi jest już zdrowy, pewnie Londynie zagra on, Keita i chyba Busquets w drugiej lini.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 28 mar 2010, 16:20

grzegorzfcb pisze:Iniesta wypadł na 10 dni, czyli chyba dwumecz z Arsenalem ma z głowy, ale na Real zdąrzy, dobrze, że Xavi jest już zdrowy, pewnie Londynie zagra on, Keita i chyba Busquets w drugiej lini.
Iniesta ma wrócić na drugi mecz z Arsenalem, i miejmy nadzieję że do dobrej formy wróci tak samo prędko jak Milito :D
Ja osobiście wolałbym zobaczyć Yaya'e (nie wiem jak odmienić jego Imię :P ) niż Busquets'a

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 28 mar 2010, 18:54

Ja też wolałbym zobaczyć Toure niż Busquets'a. To, jak Yaya potrafi grać udowodnił w ostatnim meczu LM ze Stuttgartem. :)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 28 mar 2010, 19:31

taa...
a pozniej snuc sie po boisku jak mops w trzech kolejnych meczach ligowych
ale to nie lecialo w publicznej tv wiec pewnie sie nie widzialo
i toure dalej leci oczach wielu kibiow) na opini najlepszego def pomocnika swiata-niczym rok temu
a prawda jest brutalna -fact bardzo obnizyl loty w porownaniuz zeszlym sezonem i gra moze na 60-70 % mozliwosci

pewniakow do gry w pomocy w srode jest dwoch-keita i xavi
busquets i toure walcza o pierwszy sklad

nie bede jednak zdziwiony jesli pep zaskoczy wszystkich wystawiajac jedynie dwoch napastnikow (messi,ibra) i wlasnie cala czworke pomocnikow

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 28 mar 2010, 21:45

jordan20 pisze:taa...
a pozniej snuc sie po boisku jak mops w trzech kolejnych meczach ligowych
ale to nie lecialo w publicznej tv wiec pewnie sie nie widzialo
i toure dalej leci oczach wielu kibiow) na opini najlepszego def pomocnika swiata-niczym rok temu
a prawda jest brutalna -fact bardzo obnizyl loty w porownaniuz zeszlym sezonem i gra moze na 60-70 % mozliwosci

pewniakow do gry w pomocy w srode jest dwoch-keita i xavi
busquets i toure walcza o pierwszy sklad

nie bede jednak zdziwiony jesli pep zaskoczy wszystkich wystawiajac jedynie dwoch napastnikow (messi,ibra) i wlasnie cala czworke pomocnikow
akurat oglądałem wszystkie ostatnie mecze barcy :P i wiem że Yaya w żadnym z kolejnych meczy nie pokazał się z tak dobrej strony :| jak ze Stuttgartem ale i tak jest dla mnie pewniejszy niż Busquets.
Arsenal będzie bardziej wymagającym przeciwnikiem więc myślę że na to spotkanie Yaya będzie umiał się odpowiednio zmotywować, by znów zabłyszczeć :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 mar 2010, 22:25

Co nie zmienia faktu, że w walce o miejsce w składzie nie ma żadnej przewagi nad Busim. Inna sprawa, że moim zdaniem powinien jednak grać częściej. Skoro żaden z nich nie ma nad drugim wyraźnej przewagi to niech przynajmniej grają mniej więcej po równo. Większe szanse na występ przeciwko Kanonierom daję Busquetsowi z tego względu, że ostatnio odpoczywał więc powinien być w pełni sił.

W zasadzie to mógłbym się podpisać pod postem jordana. Pełna kompatybilność.

PS: Ciekawostka odnośnie bramek Zlatana:
"Ibralatas" jest rzeczywistością

Golem na Ono Estadi Ibrahimović potwierdził, że jest graczem często otwierającym wynik. W lidze jest w tym liderem, ośmiokrotnie jego gole otwierały wynik spotkania. Wyprzedza Forlána i Ronaldo, którzy zaliczyli po 7 takich bramek.

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 29 mar 2010, 18:32

Tak się składa, że oglądałem ostatnie mecze Barcelony. A tak w ogóle wydaje mi się, że Yaya gra lepiej od Busquetsa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 mar 2010, 20:30

W tym sezonie raczej trudno wskazać lepszego z tej dwójki. Obaj są chimeryczni. Jakby im policzyć błędy czy po prostu słabsze występy to pewnie wyszłoby, że Busquets popełnił ich więcej, ale grał częściej. Toure też ma problemy z rozegraniem kilku dobrych spotkań z rzędu. Na przykład ostatnio przeciwko Majorce zagrał słabo. Nie przesadziłbym pisząc, że najgorzej w drużynie.

Pique powiedział kilka słów dla uefa.com, ale w sumie nic ciekawego. Poza tym:
Gra w zagranicznej lidze pomogła Gerardowi w jego rozwoju, jednak piłkarz przyznaje, że nie było zawsze tak różowo, jak mogło się wydawać. "Spędzałem wiele czasu w domu. Tęskniłem za rodziną. Wszystkie zarobione pieniądze wydawałem na anteny satelitarne, moją kradziono co tydzień. Dopiero za czwartym razem policja odkryła, że anteny były kradzione przez ludzi, którzy je najpierw montowali".
:lol:

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 29 mar 2010, 21:35

Wiem, że forma Toure jest, jaka jest, ale żeby ją ustabilizować powinien dostawać przynajmniej trochę więcej szans do gry. :)
Zapowiada się ciekawy mecz z Arsenalem. Ciekawe czy Henry zagra... :D

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 29 mar 2010, 22:31

Obaj mają średni sezon, ale porównując ich obu to można zacytować klasykę i zaryzykować stwierdzenie, że co dla Busquetsa jest sufitem, dla Yayi jest podłogą - może w tym sezonie tego tak nie widać, ale wybrzeżokościosłoniowianin ;) jest lepszy od Sergio prawie w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Gdyby to ode mnie zależało na Emirates wystąpiłby Yaya.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”