AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1078

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 18:07

A kto jak nie katolicy mieliby słuchać słowa bożego głoszonego przez Kakę? Muzułmanie?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2265
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 maja 2011, 18:07

W Polsce większość ludzi to też Katolicy, a widzisz jak wygląda chodzenie ludzi do Kościoła i ogólnie te wszystkie sprawy związane z Kościołem.

Sorry miśki za OT.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 11 maja 2011, 18:08

S2imoneleite Simone Leite
Queridos na proxima temporada estaremos em Londres pregando a Palavra de Deus!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 18:13

Wilmore podaj linka do tego artykułu.
http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=52208
Nel frattempo, a prescindere dagli acquisti, la dirigenza rossonera dovrà comunque liberare il posto (o i posti) per chi arriverà.
Nigdy nie znałem się na włoskim prawie i łykałem to, co mi mądre głowy z acmilan.pl mówiły, ale ten cytat powyższy sugeruje mi, jakby odejście kogokolwiek ze składu było wymagane do przyjścia kogokolwiek spoza UE. No ale ja się nie znam, taką mam tylko małą wątpliwość. :wink: Z drugiej strony piszą tam o tym możliwym wprowadzeniu tego drugiego miejsca na nowo.
Dziwi mnie też to mieszanie graczy spoza pierwszej ekipy do listy graczy spoza UE w Milanie. Niby jest ten przepis wprowadzający ograniczenie, a w zeszłym sezonie z tej listy dołączył do nas Hottor.
Jeśli ta lista ma cokolwiek znaczyć, to nie wiem, czemu Galliani jeszcze w kosmos nie wystrzelił Ikande, Umunegbu, Osuji i Digao. Swoją drogą mało rozgarnięty jest brat Kaki, skoro jeszcze sobie paszportu nie wyrobił, ile on już u nas jest lat?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 18:17

Dawniej było tak, że jeden gracz z poza UE mógł przyjść bez problemu. Natomiast jeżeli klub chciał zarejestrować drugiego gracza z poza UE to musiał sprzedać kogoś takiego ze swojego obecnego składu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 18:23

Dawniej było tak, że jeden gracz z poza UE mógł przyjść bez problemu. Natomiast jeżeli klub chciał zarejestrować drugiego gracza z poza UE to musiał sprzedać kogoś takiego ze swojego obecnego składu.
No przecież wiem. ;)
Ale cofnęli to w zeszłym roku, tzn. prawo do uzyskania drugiego miejsca. Skoro jest dostępne tylko jedno miejsce niezależnie od wszystkiego, to skąd ten cytat z milannews? Dlatego mnie to zaskoczyło. Bo tam wyraźnie jest mowa o robieniu miejsca dla nowych graczy? Wątpię, by wspominani przez nich zawodnicy rywalizowali o miejsce w kadrze klubowej z Ganso czy Hulkiem. :wink:
Chyba że chodziło im faktycznie o aspekt czysto sportowy, to tak. Cóż, możemy sobie tak tylko gdybać do oficjalnego stanowiska FIGC w tej sprawie - bo kluby naciskają mocno na powrót dawnego porządku.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 maja 2011, 18:29

pffff...darcie szat jakby:

a) ta drużyna była produktem gotowym a nie w budowie
b) Palermo regularnie dostawało od nas bęcki u siebie a nie odwrotnie
c) Coppa Italia Milan zdobywał regularnie a nie od święta - raz (sic!) za kadencji Berlu
d) Allegri nie dał dupy wystawiając taki skład a nie inny (rozumiem sentymenty,niski - delikatnie mówią - prestiż rozgrywek,ale Pirlo w pomocy czy brak Ibry w podstawowym 'załatwiły' nam mecz)
e) Palermo nas zdominowało a nie odwrotnie - przecież w samej końcówce mieliśmy multum sytuacji (Ibra!) nie wspominając o pierwszej połowie,gdzie przy odrobienie szczęścia albo lepszej dyspozycji Robsona mogło być 0-4

Taka jest piłka,a Allegri ma nauczkę.Lepiej żeby doświadczenie pucharowe zbierał w rozgrywkach włoskich niż kontynentalnych...

LGdS informuje o ofercie dla Hulka...wszytko cacy tylko my atak zdaje się mamy kompletny (no,może przydałby się zmiennik Zlatana - niby jest Pippo,ale Brazylijczyk to bardziej skrzydłowy niż środkowy napastnik),a Taiwo zajął miejsce gracza bez paszportu EU...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 19:07

Następnymi dwoma ruchami mają być Marchetti i Lazzari*. Dla mnie sprawa jest jasna - przyjście Lazzariego oznacza odejście Pirlo i Seedorfa. Lazzari będzie wtedy pełnił rolę rezerwowego, a ktoś nowy rolę podstawowego gracza.

*Sytuacja z Lazzarim wydaje się być dość typowa dla Gallianiego - plotki, plotki, nagła cisza w eterze przez jakiś czas i ogłoszenie transferu. Ciekawe tylko, czy poczekają do końca meczu z Cagliari, czy do końca sezonu. Bo o transfer Marchettiego jestem w 100% spokojny.

Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 11 maja 2011, 19:14

Wilmor
Twoja "prawda" lepszejsza... :chill: poprostu ten Milan Mnie nie przekonuje,jeśli to jest początek "nowego cyklu"to Ok,ale jeśli,to mieszanie z popeliną,to mi się cieszko godzić...wypisałeś referat,który nie mówi wprost...Milan w Europie jest świetną Marką-gorzej z przelaniem tego na Europe...mamy Scutt,a zapominasz o tym,że połowa naszych zawodników ma poziom srednio krajowy...jesteśmy dobrzy w każdym aspekcie gry,ale to za mało. :roll:

jeśli chcesz mnie przekonywać,to wielkośći Milanu-to nie musisz...sam wyciągam wnioski...dzięki za "mentorke" :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 19:14

I wydaje ci się, że Allegri ogłaszałby to na facebooku? Jeżeli Lazzari przychodzi dlatego, że odchodzą zarówno Pirlo i Seedorf to jestem na tak, ale i tak liczę na jeszcze dwóch graczy do pomocy o wyższych umiejętnościach. W innym przypadku nie dla Włocha.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2011, 19:19

Twoja "prawda" lepszejsza...
Nie, to nie o to chodzi, czyja prawda jest lepsiejsza, Milan po prostu nie jest taki, jakim go przedstawiłeś. Akurat w aspektach, które skrytykowałeś, Milan w ostatnich miesiącach poczynił duży postęp, więc nie wiem, skąd te słowa. No i nie odpowiedziałeś na moje pytania. :wink: Więc mam dla Ciebie kolejne:
poprostu ten Milan Mnie nie przekonuje
Ale nie przekonuje w porównaniu do czego?
jeśli to jest początek "nowego cyklu"to Ok,ale jeśli,to mieszanie z popeliną,to mi się cieszko godzić...
Co to jest mieszanie z popeliną, co przez to rozumiesz?
Milan w Europie jest świetną Marką-gorzej z przelaniem tego na Europe...
Oczekiwałeś w tym sezonie więcej?
a zapominasz o tym,że połowa naszych zawodników ma poziom srednio krajowy..
O kim piszesz?
Wilmor
e :wink:
I wydaje ci się, że Allegri ogłaszałby to na facebooku?
Przecież to nawet nie jest jego konto. ;) Ale to nie pierwsze źródło, w którym czytam o poważnym zainteresowaniu nim z naszej strony, a wszystko wskazuje na to, że on jako uzupełnienie kadry przyjdzie. Skoro tak - to fajnie, ale po co nam Emanuelson?
Ktoś dobrze na jego temat napisał - tu nie chodzi o umiejętności, ale takie ruchy też muszą być przeprowadzane, bo gracz klasy Lazzariego by zagrał z o wiele większym zębem od wczorajszego Pirlo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2011, 19:21

Wydaje mi się, że mimo wszystko Emmanuelson będzie sprzedany chyba, że Tassoti zrobi z niego lewego obrońce. W pomocy nie widzę dla niego miejsca. BTW - trzeba znaleźć klub na wypożyczenie dla Merkela i Strassera, w przyszłym sezonie napewno dużo nie pograją w Milanie.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 11 maja 2011, 20:45

MazurXIII pisze: LGdS informuje o ofercie dla Hulka...wszytko cacy tylko my atak zdaje się mamy kompletny (no,może przydałby się zmiennik Zlatana - niby jest Pippo,ale Brazylijczyk to bardziej skrzydłowy niż środkowy napastnik),a Taiwo zajął miejsce gracza bez paszportu EU...
Hulk'a brałbym w ciemno. 8) Silny jak tur z potężnym precyzyjnym uderzeniem. Taki mniejszy brazylijski Vieri. :P Spokojnie może grać na środku. Taiwo nie powinien natomiast zająć miejsca EU. Z tego co słyszałem wkrótce dostaje francuski paszport.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2011, 8:05

Seedorf się burzy, że nie dostał jeszcze nowego kontraktu i chcę zostać. Uważa, że tak się legend nie traktuje. Coraz bardziej mnie gość denerwuje. Piłkarz który olewa większość w meczy w sezonie, formę łapie na ledwie kilka, ma 35 lat i żąda wręcz nowego kontraktu? Galliani powinien mu powiedzieć do widzenia jak najszybciej.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 maja 2011, 18:28

Albo odpuszczamy już Ganso (za dużą wołają,zbyt podatny na kontuzje),albo w typowy dla siebie sposób zbijamy cenę do rozsądnego poziomu (pobliże 20 mln €).Ponoć nr 1 obecnie to już Lamela.Cena?20 baniek...i tak się zastanawiam - na kontynencie jest taki 1 gracz już ograny w silnej lidze,właśnie zdobywający mistrzostwo i będący kluczowym graczem swojej drużyny.Co więcej pewnie jest do wyrwania taniej niż Brazylijczyk czy Argentyńczyk.Mowa o Hazardzie z Lille,który w tym sezonie potwierdził swój nieprzeciętny talent.W przypadku tej kandydatury problem z miejscem dla gracza EU odpada (jeśli Taiwo nie wyrobi się z francuskim paszportem do 1 lipca lub nie zmienią się przepisy miejsce dla takiego gracza mamy już zablokowane).Pytanie czy 20-latek jest w stanie udźwignąć grę takiego klubu jak Milan,ale to samo odnosi się do Erika czy Paulo.Z Lille jeszcze podoba mi się...nie,nie Obraniak :mrgreen: ,tylko Gervinho (pseudo jak u Brazylijczyka a nie obywatela WKS...) - tylko my nie gramy skrzydłowymi... :(
Ceny żądane przez kluby z Ameryki Płd. są obecnie z kosmosu...gdzie te czasy kiedy Kaka' kosztował 8 baniek?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”