Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1079

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 wrz 2012, 16:17

kur.. Ramsey na skrzydle.

Mannone - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Diaby, Cazorla - Ramsey, Gervinho, Podolski.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 wrz 2012, 17:01

To teraz proszę o linka z transmisją HD na sopcaście waszego meczu... :)
...a najlepiej stronę z linkami do transmisji w takiej jakości, to nie będę truć czterech liter :P

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 wrz 2012, 17:17

maciek_88 pisze:To teraz proszę o linka z transmisją HD na sopcaście waszego meczu... :)
...a najlepiej stronę z linkami do transmisji w takiej jakości, to nie będę truć czterech liter :P
http://www.wiziwig.tv/competition.php?p ... e=football

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2012, 17:55

Cholernie szkoda tej bramki, bo nigdy nie powinna paść, Mannone popełnił prosty błęd, obrona też dała się ograć ... 2 gol w tym sezonie stracony i 2 po ewidentnym błędzie bramkarza ...

Gramy bardzo dobrze, Diaby, Cazorla i Ramsey świetnie w pomocy, biorąc pod uwagę to gdzie gramy. Gervinho po dobrym meczu znów musi irytować. Kapitalna pilkę dostał raz od Ramseya, raz od Cazorli i w obu sytuacjach dał dupy. Nie pojmuję jak ktoś z tak dobrym dryblingiem moze mieć tak fatalne przyjęcie, Bendtner miał lepsze

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 wrz 2012, 18:16

sop://broker.sopcast.com:3912/132927

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 23 wrz 2012, 18:54

Gervinho dał czadu dzisiaj :D Jego wygląd doskonale odzwierciedla jego inteligencję boiskową. Koleś jak wchodzi na murawę mózg przestawia na tryb OFF.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 23 wrz 2012, 18:54

Jest jakość :afro:

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 23 wrz 2012, 18:55

Dobry mecz w wykonaniu Arsenalu, bo po ostatnich 10 minutach miałem chrapkę na zwycięstwo :lol:
Mannone brakowało kilku centymetrów do złapania piłki. Dla mnie Szczęsny by w nią trafił, bo po prostu jest wyższy.
Gervinho po 2 dobrych meczach znowu przemienił się w biegające tornado - biega, biega i tak do usranej śmierci, nic nie wnosząc w ofensywie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 wrz 2012, 19:00

Zabrakło klasowego snajpera z przodu bo o ile w środku graliscie mądrze i dobrze tak popisy napastników były dramatyczne a Gervinho dzisiaj przechodził samego siebie- z klasowym napastnikem byście wygrali a wasz Francuz jeszcze się do Prem nie nadaje.Kolejny mecz gdzie City gra słabo,jakbyście mieli klasowego napastnika to byłaby wygrana,widze że Wasz nr 25 zrobił postepy,rok temu kłoda a teraz mogł się podobać

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 wrz 2012, 19:05

Jak dla mnie Gerv ma tą cechę, którą miał np Crespo, tzn że jeśli wyjdzie mu pierwsza akcja w meczu, to łapie luz i prezentuje się dobrze; zaś jeśli pierwsza akcja mu nie wyjdzie, to zaczynają zżerać go nerwy, które blokują mu nogi i które rosną z każdą kolejną zawaloną akcją.

W małej symulacji sezonu którą sobie przed sezonem zrobiłem wyszło mi, że po 5 grach będziemy mieli 8 pkt (porażka z City, remis z Liverpoolem, 2 zwycięstwa i remis z którąś z pozostałych drużyn). Zatem uzyskane 9 pkt to dobry wynik. Z drużyn, z które powinny być groźne w walce o 4 miejsce, lecimy łeb w łeb z Newcastle, Spurs, Evertonem i Fulham, ale już nad Liverpoolem mamy aż 7 pkt przewagi, których mam nadzieję nie roztrwonimy już do końca sezonu.

Mój scenariusz na kolejne 5 spotkań to kolejne 9 pkt (0 z Chelsea, po 3 z WHU, QPR i Norwich i 0 na Old Trafford), choć w głębi duszy widziałbym jednak 3 pkt z Chelsea - w końcu gramy na Emirates.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2012, 19:29

Chelsea wcale taka znakomita nie jest jak moze wskazywać sytuacja w tabeli, są jak najbardziej do ogrania.
remis mnie cieszy, bo tam stawialem przed meczem, Etihad to cholernie cięzki teren, gdzie przed rokiem na 19 meczów mieli 18 wygranych i 1 remis. W tym sezonie też póki co wygrywali u siebie, a dziś mieliśmy swoje okazje, może nie jakoś bardzo dużo, ale naprawdę dobre - 3 Gervinho, Cazorla, Ramsey, jakby sie nie spalił i Koscielnego. City mogli wygrać, my mogliśmy, jest remis, więc wypada się cieszyć, ze na konto wedruje 1 punkt, zwłaszcza ze większość ekip na Etihad przegra.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 wrz 2012, 20:44

Bardzo dobry mecz Arsenalu. Wenger zbudował ciekawy Team. Zresztą już to pisałem po transferach gdyby Song i Persie nie odeszli to od paru ładnych lat bylibyście już na papierze mocnym kandydatem do majstra. Ale nawet i bez nich powiniście się liczyć, chociaż "obawiam" się, że jednak w trakcie sezonu brak klasowego napastnika będzie zbyt odczuwalny. Nawet jeśli wypali Żiru, to wobec tego, że Wenger widzi Podolskiego na skrzydle, nie ma żadnego zmiennika. Ale cóż zobaczymy, wydaje się jednak, że ten sezon może być dla fanów Arsenalu pomimo tego bagna w lecie bardzo miły. W końcu obrona wydaje się być niezywkle pewna, jest tam też sporo siły, pomoc już wygląda dobrze, a jeszcze są kontuzjowani Rosa czy Jacek. Są opcje wyboru, na skrzydłach też to wygląda dobrze, jest kogo puszczać z ławki, no ale właśnie ten napad może zaważyć.

W każdym bądź razie na ten moment obok takiego Evertonu od paru kolejek gracie najlepszą piłkę w Anglii. No jest jeszcze Chelsea, ale ona mnie jakoś nie zachwyca. Nawet z takim Reading mieli przez chwilę ciepło. A już od takiego Atletico zebrali solidny wpierdol. Nie rozumiem, czemu SickStick zakłada porażkę z nimi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 wrz 2012, 4:04

Jestem z punktu zadowolony, bo obiektywnie patrząc, to Koscielny tak spartolił niedługo po bramce, że spokojnie mogła paść na 2-1, a poza tym powinien być tam karny i wielka pochwała dla Aguero za to, że próbował się utrzymać na nogach i spróbował przywilej wykorzystać, gdy mógł paść i byłby karny o którego nikt pretensji by mieć nie mógł.

Koscielny bardzo niepewnie dzisiaj grał i to Mertesacker wyciągał wszystko. Aczkolwiek pamiętam późno w drugiej połowie świetny odbiór tuż przed naszym polem karnym. Ale to były pierwsze minuty Koscielnego w tym sezonie, więc co się dziwić? Powinien zagrać z Coventry jeszcze, żeby wejść w rytm meczowy, ale jeśli Vermaelen wyzdrowieje, to jednak Mertesacker-Vermaelen na stopera na Chelsea, a Koscielny na Olympiacos.

Ramsey mi się też podobał dzisiaj, dużo biegał, walczył, robił co mógł i było OK. Nie było najlepiej, bo durne straty miewał, ale nie grał tragicznie, jak nas przyzwyczaił w ubiegłym sezonie wiele razy. Więc dość neutralno-pozytywny występ, jak dla mnie.

Walcott wszedł i zagrał padakę na miarę Gervinho. Gervinho po prostu bardziej krytykujemy, bo zagrał 90 minut, a Walcott nie miał tylu okazji do spartaczenia, co Iworyjczyk. :P

Co tam jeszcze. Giroud. Szacun za walkę fizyczną z Kompanym i kurna wygrywanie tych walk. To było świetne. Szkoda, że dalej nie może trafić. Tak se myślę, że może z Coventry zagra, żeby tą cholerną bramkę strzelić? Kto wie.

Mannone spartolił dla mnie bramkę, bo bramkarz nie ma prawa wyjść w taki sposób i zachował się tak, jak się zachował. To, że Koscielny zawalił to już swoją drogą, ale to bramkarza nie obchodzi. Jak Koscielny widzi, że bramkarz wychodzi to się spodziewa, że bramkarz coś zdziała, a tu Mannone pakuje się w jaja turego, podczas gdy piłka spokojnie leci nad nim. Moment typu Fabiański, tragicznie. Ale z drugiej strony kilka świetnych interwencji miał. Więc występ nie jest kompletnie in minus, ale bramkarza wszyscy rozliczają z błędów które kosztują bramki, więc zawalił. Ale też trochę uratował. Mam nadzieję, że utwierdzi to niektórych, że to nie jest materiał na nr 1.

Jeszcze raz ogromna pochwała dla Mertesackera i Jenkinsona. Zagrali bardzo dobre zawody, szczególnie ten pierwszy, po profesorsku, a ten drugi jak na swoje doświadczenie i wiek też bardzo dobrze. Jestem dumny. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 24 wrz 2012, 7:51

Dla mnie Mannone to taki przykład bramkarza nr 2 w dobrym klubie. Nie jest to ogórek, jak wejdzie z ławki to na pewno będzie solidnie bronił, ale jeżeli w bramce zostanie na dłużej, to jednak zacznie pojawiać się więcej błędów niż dobrych interwencji. Mieć nadzieję, że Szczęsny już na 100% wróci na kolejny mecz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2012, 18:22

karne wywalczone od początku ubiegłego sezonu.
1 Man Utd 14
2 Man City 9
3 Chelsea 8
.
.
.
17 Arsenal 3

Jeszcze parę liczb po meczu z City.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”