Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 109

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 mar 2007, 1:29

guru pisze:Pamiętam jak Diarra w zeszłym sezonie zagrał w meczu z Blackburn. Wtedy było mu dane grac na jego nominalnej pozycji. Wypadł całkiem dobrze. Teraz na prawej stronie gra lepiej niż reszta prawych obrońców Chelsea. Lol
pablisso pisze:why lol?
:arrow:
pablisso pisze:ferreira- zagubiony na boisku od poczatku sezonu. Ma dobre momenty, ale zupelnie bez formy...
boulahrouz- nie wiem dlaczego on przeszedl. ostatnie 2 miechy stracone- kontuzja kolana. mial dobry mecz z Barca, reszta sredni, europejski poziom- czyli na druga druzyne premiership w tym sezonie to za slabo.
Geremi- nie zaprzeczysz ze mial swietne wystepy w tym sezonie. Kilka dobrych meczy, bramka, asyty, i jego dosc "sedziwy" wiek Smile powiedzial ze nie chce odejsc z Chelsea, bo jezeli mialby sie zaklimatyzowac w innym klubie to by szybciej skonczyl kariere niz by mu sie to udalo w tym wieku- na poczatku sezonu to mowil. mial dobre momenty, ale to juz jest maly weteran- zaprzeczysz?Smile

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Zle zinterpretowałeś moja wypowiedz. śmieję sie, ze młody,niedoświadczony defensywny pomocnik, w takim klubie jak Chelsea radzi sobie lepiej niż reszta prawych obrońców. :wink: Tak naprawdę to Chelsea nie ma dobrego prawego obrońcy. Geremi to pomocnik, a na obronie grał z przymusu, co mu lepiej wychodziło niż Ferreirze. Jose kupił Boulahrouz'a za ponad 10 mln. fontów. Mial być prawym obrońcą, okazał sie totalnym niewypałem.

Cris7 pisze:Mikel miałby pełnić te same funkcje co Makelele? Nie ma mowy. Krycie, odbiór, zaangażowanie. Bardzo dużo mu brakuje.
Tak. Oczywiście Makalele sklonować sie nie da, ale to Mikel zajmie jego pozycje. Juz teraz Jose wystawia go czasami zamiast Makalele, bądź wpuszcza go za niego na kilkanaście minut. Mikel ma inne cechy, których Makalele nie posiada.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 mar 2007, 19:40

guru pisze: Tak. Oczywiście Makalele sklonować sie nie da, ale to Mikel zajmie jego pozycje. Juz teraz Jose wystawia go czasami zamiast Makalele, bądź wpuszcza go za niego na kilkanaście minut. Mikel ma inne cechy, których Makalele nie posiada.
Tak. Tylko, że te cechy, które zapewne masz na myśli, czyli rozegranie piłki, strzał, odnalezienie się pod bramką przeciwnika nie są tak potrzebne, bo od tego są Lampard,Ballack, a nawet Diarra. Mikel musiałby prezentować coś unikatowego, co ma w sobie Makelele. A na razie nie widzę w nim nic,czego nie mógłby pokazać Lampard, czy Ballack.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 mar 2007, 19:57

Ja w Mikelu nic specjalnego nie widze szczerze mowiac. Moze kiedys bedzie dobry, bo na razie nie jest. Ciezko bedzie zastapic Makelele. W kazdym razie w najblizszych latach raczej Mikelem sie go zastapic nie da.

Marcin60
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin60 » 29 mar 2007, 17:39

Oj nie powiedziałbym, oglądałem kilka ostatnich meczy Chelsea w których grał Mikel. Zagrał fenomenalnie w meczu z Tottenhamem (rewanż) w Fa CUP
równierz w rewanżowym meczu z Porto wchodzac w drugiej połowie zagrał bardzo dobrze. Ma bardzo dobry odbiór , dobre rozegranie ,spokój w grze brak mu trochę doświadczenia ale sądze że niedługo moze byc godnym następcą Maki !!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 mar 2007, 17:52

Marcin60 pisze:Ma bardzo dobry odbiór ,
Sorry, ale ja widziałem niejeden mecz,w którym Mikel był mijany jak tyczka i to właśnie determinacji w odbiorze mu brakowało...Obstaje przy swojej wersji, że Mikel nigdy DM'em z prawdziwego zdarzenia nie będzie, bo on woli raczej rozegrać piłkę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 18:10

Cris7 pisze:Sorry, ale ja widziałem niejeden mecz,w którym Mikel był mijany jak tyczka i to właśnie determinacji w odbiorze mu brakowało...Obstaje przy swojej wersji, że Mikel nigdy DM'em z prawdziwego zdarzenia nie będzie, bo on woli raczej rozegrać piłkę.

A ile z tych spotkan Obi Mikel był wystawiony naprawde na pozycji Makelele, bo ja przypominam sobie moze 2 w tym seoznie gdzie naprawde pelnil role, ktora zazwyczaj ma Francuz na boisku.
Ja osobiscie widze w nim DM, jednak inna psrawa, ze Mou chce z niego zrobic kogos nastawianego bardziej na ofensywe i rozgrywanie, przezco wypadał na poczatku sezonu przecietnie czy słabo. Od kilku spotkan prezentuje sie znacznie lepiej.

Awatar użytkownika
Btn
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Btn » 29 mar 2007, 18:37

Frank Lampard, pomocnik Chelsea Londyn i reprezentacji Anglii, doznał złamania nadgarstka podczas treningu kadry przed eliminacyjnym meczem do mistrzostw Europy z Andorą, który Wyspiarze wygrali 3:0.

Do zdarzenia doszło podczas treningu, kiedy został trafiony piłką w rękę po strzale Wayne'a Rooneya, napastnika... Manchesteru United. Zarówno "Czerwone Diabły", jak i Chelsea rywalizują o mistrzostwo Anglii. Czy zatem to tylko zbieg okoliczności?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 mar 2007, 18:41

Btn pisze:Czy zatem to tylko zbieg okoliczności?
Nie, jak myślę, że Rooney [który gola w kadrze nie strzelił od 3 lat chyba - stąd frustracja] postanowił wyeliminować jednego z najlepszych graczy Anglii, przed arcywaznym meczem z Andorą, by miec pewność, ze prawie pewne Mistrzostwo Anglii trafi z powrotem na Old Trafford.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 mar 2007, 21:33

Btn pisze:Frank Lampard, pomocnik Chelsea Londyn i reprezentacji Anglii, doznał złamania nadgarstka podczas treningu kadry przed eliminacyjnym meczem do mistrzostw Europy z Andorą, który Wyspiarze wygrali 3:0.

Do zdarzenia doszło podczas treningu, kiedy został trafiony piłką w rękę po strzale Wayne'a Rooneya, napastnika... Manchesteru United. Zarówno "Czerwone Diabły", jak i Chelsea rywalizują o mistrzostwo Anglii. Czy zatem to tylko zbieg okoliczności?
Po strzale Wayne'a Rooney'a! Nie podszedł do niego i go nie uderzył, albo podczas walki na boisku nie kopnął go, tylko na lini jego strzału stał Lampard. Czy jak Essien struje się w restauracji leżącej na tej samej ulicy co restauracja byłego piłkarza ManU to też będzie spisek United?...

A kończąc wątek Mikela, to nie wydaje mi się Jarzinho, że to Jose próbuje na siłę zrobić z Mikela ofensywnego pomocnika/playmakera. W reprezentacji John pełni taką rolę i z tego co pamiętam to tak grał też w Lyn(oczywiście nie śledziłem ligi norweskiej, ale tak przedstawiany był przez media przed przyjściem do ManU.

EDIT: Ale czy ja się denerwuję? Raczej śmieszą mnie takie teorie spiskowe.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, 21:40 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 mar 2007, 21:36

Cris7 pisze:
Btn pisze:
Po strzale Wayne'a Rooney'a! Nie podszedł do niego i go nie uderzył, albo podczas walki na boisku nie kopnął go, tylko na lini jego strzału stał Lampard. Czy jak Essien struje się w restauracji leżącej na tej samej ulicy co restauracja byłego piłkarza ManU to też będzie spisek United?...
Spokojnie...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 21:57

Cris7 pisze:A kończąc wątek Mikela, to nie wydaje mi się Jarzinho, że to Jose próbuje na siłę zrobić z Mikela ofensywnego pomocnika/playmakera.

Ofensywnego pomocnika napewno nie, ale kkogos podobnego do Xaviego, przynajmniej w fuknkcji na boisku... To nie wyjdzie, bo Mikel jest stworzony wyłacznie do destrukcji.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 mar 2007, 22:06

Jarzinho pisze:Mikel jest stworzony wyłacznie do destrukcji.
To już nagięcie :roll: jakiej destrukcji przecież to nigdy nie był i nie bedzie klasowym DP, ani w Lyn tak nie grał ani w U20 na MŚ ani w dorosłej reprezentacji na PNA. Nie wiem skąd ci sie bierze to że Mikel to defensywny pomocnik....
Pierwszy raz gdy zobaczyłęm jego mecz to rzuciło mi się w oczy jego swietne podanie, słaba kondycja i szybkosc, słaby odbiór i zmysł do rozgrywania w stylu Fabregasa. To jest cos posredniego pomiedzy Makalele i Lampardem :) bo do żadnego porównać go nie można..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 22:15

Rossi pisze:ani w Lyn tak nie grał ani w U20 na MŚ ani w dorosłej reprezentacji na PNA.

Dokladnie pameitam ostatni PNA po ktorym zaczeto mowic, ze jest dobry w kontruowaniu gry :roll: Do konca chyba nie pojeto rangi turnieju...
NA U20 grał jako defensywny pomocnik. W Lyn go nigdy nie widzialem, jedno jest pewne w ofensywie narazie ma tyle do zaoferowania co Makelele, czyli cos zawsze moze wyczarowac. W przyszłosci jesli Jose nadal bedzie go tak wystawiac mzoe byc pardziej przydatny w ataku.
Co do odbioru to nalezy poczkeac, az bedzie wystawiony za Makelele i dostanie wyłacznie zadania defensywne i wtedy powinien sie pokazać.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 mar 2007, 22:20

Jarzinho pisze:Co do odbioru to nalezy poczkeac, az bedzie wystawiony za Makelele i dostanie wyłacznie zadania defensywne i wtedy powinien sie pokazać.
za Makelele są tylko obrońcy :P w końcu on gra jako DM i ma za zadanie przerywac akcje i oddawać piłke do Ballcka/ Lamparda i oni mają konstruować akcje :wink:
A co do Mikela to ja widziałem go tylko jako ofensywnego pomocnika :wink: i na PNA na takiej pozycji grał, specjalnie go obserwowałem bo mówili o nim jako o wielkim talencie i chciałm sprawdzić czy mają rację :P Mało biegał, dużo podawał, często słał prostopadłe piłki :wink: poza tym ma dobrą technikę. Zresztą Jose uwielbia zawodników uniwersalnych- jak przychodził Khalid to Jose mówił, że on może grać nawet jako ofensywny pomocnik :lol:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 mar 2007, 22:26

Jarzinho pisze:NA U20 grał jako defensywny pomocnik.
nie nie nie :!: Wiem ze cie nie przekonam bo ty powiesz że grał jak DP a ja ze nie wiec może ktoś jeszcze oglądał ten turniej?

Nie wiem czemu sądzisz że Mikel to defensywtny pomocnik...jak ci napisałem
ze ma inklinacje do rozgrywania bo odbiór, walczenosc, zmysł do przerywania czy wyczucie na jakiś wslizg ma na na słąbym poziomie. Może i Mou chce z niego zrobić Makalele co tylko mnie ucieszy bo to bedzie osłabienie Niebieskich :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”