FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1081

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 kwie 2010, 21:16

Na pewno moim celem nie jest to, by w jakiś sposób atakować Guardiolę, bo jak już wcześniej przyznałem, dla mnie to bardzo kumaty facet. Wiem, że tego nie zasugerowałeś, ale chciałem się zabezpieczyć przed ewentualnym atakiem ze strony kilku innych osobników.

Bardzo dobrze rozumiem Twój tok rozumowania. Mi po prostu chodzi o to, o czym już napisałem. Jeśli Guardiola chciał przekazać to i tylko to, na co wskazuje:
Mentor pisze:"Moje zadanie polega na tym, aby piłkarze myśleli o tym najbliższym meczu. Jeśli jest inaczej, to odpowiedzialność spada na mnie. Jeśli chcemy jutro pokonać Athletic Bilbao, to musimy być skoncentrowani tylko i wyłącznie na nim. Nie możemy już teraz myśleć o Arsenalu czy Realu Madryt."
to moim zdaniem wyraził się niefortunnie, mówiąc, że mecz z Realem jest najmniej ważny ze wszystkich do końca sezonu i jak sądzę, on wcale tak nie uważa. Po prostu źle dobrał słowa, bo najprawdopodobniej jego intencją było odwrócenie tematu i powiedzenie czegoś w stylu "mecz z Realem nie jest teraz najważniejszy" po czym nawet nie musiałby się tłumaczyć. A kontekst uznałem za mało istotny tylko dlatego, że część kontrowersyjna jego wypowiedzi jest na tyle jednoznaczna, iż nie zmienia znaczenia niezależnie od kontekstu. Pewnie niechcący źle się wyraził i tyle, bo gdyby naprawdę tak uważał, to musiałbym zweryfikować swoje sądy o nim. :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 kwie 2010, 21:44

W ogóle nie mogę znaleźć żadnego angielskiego cytatu dokładnie tej wypowiedzi:
"Mecz na Bernabéu z Realem Madryt jest najmniej ważnym spotkaniem spośród wszystkich dziewięciu, jakie pozostały do zakończenia sezonu ligowego.
Cytat na stronie barcy zaczyna się od “there are seven games after the Bernabeu match więc nawet nie mamy pewnosci ze ktos sobie tego nie wymyslil w tlumaczeniu :lol: chyba ze ktos mi zaprezentuje angielski cytat mowiacy ze mecz na Bernabeu jest najmniej ważnym spotkaniem spośród dziewięciu[/i]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 kwie 2010, 21:53

A po hiszpańsku może być?

http://www.marca.com/2010/04/02/futbol/ ... 09718.html

Google translate na angielski tłumaczy przyzwoicie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 kwie 2010, 22:00

A po hiszpańsku może być?
Wolalbym po katalońsku, żeby mieć pewność :lol:

Tak na poważnie to lepiej.. pewnie wycięli ze strony barcy ten kawalek bo niefortunnie powiedzial co powiedzial i tyle... albo chcial wkurzyc/uśpić Real.. cholera go wie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 kwie 2010, 11:20

jak juz sie usilujecie napinac to robcie to madrze

guardiola powiedzial cos zupelnie oczywistego - meczem z realem ligi sie nie wygrywa i nie przegrywa. poza nim jest jeszcze kilka innych zespolow i punkty licza sie tak samo. nieprzypadkowo uczynil to przed meczem z bilbao bo wie ze strata punktow dzisiaj i wygrana w sobote z realem niewiele nam da
Hay vida antes del Bernabéu. Aún quedan 21 puntos en juego y el partido ante el Real Madrid no va a ser decisivo
"El partido en el Bernabéu es el menos importante de todos los que nos quedan en Liga. Hay vida antes y después del Bernabéu, allí no se acaba el mundo. Después quedarán 21 puntos en juego y visitaremos al Villarreal, al Sevilla, al Espanyol, recibiremos al Deportivo... Todos estos partidos son igual de difíciles y complicados que el del Bernabéu", aseguró Guardiola en rueda de prensa.
"El año pasado eran muy directos y lo siguen siendo cuando tienen problemas. Son muy altos, usan muy bien prolongación y los segundos balones, pero también tienen fuerza. Ahora juegan con un centrocampista más en lugar de un extremo y eso les ha hecho mejorar su juego", analizó.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 03 kwie 2010, 19:21

Valdés; Puyol, Piqué, Chygrynskiy, Abidal, Busquets, Touré, Maxwell, Messi, Ibrahimovic y Jeffren

maxwell w pomocy + dwoch def pomocnikow
dziwnie to bedzie wygladalo i kreatywnej gry bedzie tyle co kot naplakal

nareszcie wraca czygra,ktoremu szczerze kibicuje na zlosc wszystkim
niech zagra dobry mecz,nabierze pewnosci i bedzie super wzmocnieniem na przyszly sezon

pedro odpoczywa przed rewanzem z arsenalem i dzieki temu Jeffren zaczyna drugi mecz z rzedu
oby byl bardziej efektywny niz z majorka

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 kwie 2010, 19:24

Niezly sklad :lol:

Henry chyba juz na dobre zostal w Londynie po ostatnim meczu, szkoda gadac [']

Naprawde jestem ciekawe jak wygladal bedzie ten mecz

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 03 kwie 2010, 20:49

Patrząc na skład i wynik, jest b. dobrze. Aczkolwiek Bilbao nie postawiło zbyt dużych warunków. Miejmy nadzieje, że uraz Ibry niegroźny, bo bedzie lipa :/

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 kwie 2010, 20:56

jordan20 pisze:nareszcie wraca czygra,ktoremu szczerze kibicuje na zlosc wszystkim
Akurat dzisiaj to on stwarza zagrożenie dla pozytywnego wyniku Blaugrany. Miał niezłe podania czy interwencje, ale miesza je ze złym ustawianiem się czy brakiem komunikacji. Podanie do Abidala także za krótkie.
Patrząc na skład i ogrom zmian można się było obawiać jak będzie wyglądała gra, jednak jest dobrze, może patrząc przez pryzmat zmian bardzo dobrze. Athletic miał jedną dobrą okazję, więc tragedii nie ma w tyłach. Coś jeszcze można dołożyć i zacząć odpoczywać przed Arsenalem, tylko nie w takim stylu jak w Londynie. 8)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 kwie 2010, 20:58

Idąc tokiem rozumowania Keity.
Przeciwnicy Barcelony nie dają z siebie wszystkiego grając z Blaugraną. Taki wniosek się nasuwa :wink: :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 kwie 2010, 21:01

Cholera mamy w tym sezonie sztafetę kontuzji, a jeden wraca do zdrowia/formy to drugi coś sobie robi :(
Mam nadzieję, że Ibra chciaż na GD będzie zdrowy. Akurat teraz, gdy formę zaczał łapać :x
Bojan akurat na środku ataku fajnie gra, podoba mi się jego ruchliowść, w końcu trafia ale gdzie Rzym, gdzie Krym.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 03 kwie 2010, 21:04

jordan20 pisze:maxwell w pomocy + dwoch def pomocnikow
dziwnie to bedzie wygladalo i kreatywnej gry bedzie tyle co kot naplakal
To samo pomyślał chyba Puyol i wziął się za prostopadłe piłki :lol: piękna asysta w wykonaniu kapitana. Hiszpańscy komentatorzy byli zgodni, że zrobił to niczym Xavi lub Iniesta.
Dziwi mnie nieco brak kogoś z duetu Milito-Marquez. Powinni pobiegać trochę przed meczem z Arsenalem po boisku. Pep albo jest pewny ich wysokiej formy albo nie chce ryzykować urazu. Strach pomyśleć co by było gdyby jeden z nich dziś wypadł...

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 03 kwie 2010, 22:08

Zlatan Ibrahimovic fell at the last minute of the eleventh to the Athletic after suffering a puncture in the soleus of the right leg during warm-up prior to tonight's clash at the Nou Camp, which makes him a serious doubt for Tuesday's clash with Arsenal.

Pep Guardiola had to turn Bojan Krkic to replace the Swede in the starting lineup, because in principle it would go for the Swedish striker. If confirmed the absence of low Ibrahimovic would be the fourth team for the appointment of Champions League after the sanctioned Piqué Puyol and Iniesta and the injured. Sunday will be tested to see if he can play against Arsenal.
:| :| :| :|
Miejmy nadzieje, że się wykuruje :cry: Ogólnie mecz b. dobry z naszej strony. Chygrynskiy zagrał średnio. Kilka dobrych interwencji przeplótł z kilkoma fatalnymi w końcówce. Do wypożyczenia. Stoperów mamy akurat sporo. Nie spodziewałem się, że będzie tak łatwo. Bojan in +, a to co zrobił Abidal to masakra :shock:
Ogólnie wszystko byłoby różowo, gdyby nie urazy Ibry i Toure(?)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 kwie 2010, 23:22

Lajtowy mecz. Zagraliśmy mocno rezerwowym-eksperymentalnym składem, ale i tak poszło gładko. Zwróciłbym uwagę na to, że bramki (4) strzelali wychowankowie. Z jednej strony warte podkreślenie a z drugiej normalka. Normalka dla Barcelony a warte podkreślenia dla reszty świata.

Wynik i gra schodzą na drugi plan w obliczu możliwych urazów. Zlatan podobno coś sobie zrobił na rozgrzewce tak więc ['] Oby tylko był gotów na GD.

Messi dzisiaj słabo.

Dobry powrót Abidala :] Zajebiście się cieszę, że mamy go teraz do dyspozycji.

Generalnie dobra gra zmienników. Szkoda straconej bramki, której można było uniknąć. Gola zawinił tylko i wyłącznie Puyol. To tak w razie najazdów na Dmytro.

Ogólnie dobry wynik, ale dochodzą do mnie coraz gorsze informacje o urazach więc walnę sobie jeszcze jedno piwo i idę spać...

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 03 kwie 2010, 23:31

Błąd Puyola był kolosalny, ale Dmytro nie utrzymał linii z resztą obrońców. Gdyby to zrobił sędzia odgwizdałby spalonego, a gola by nie było. Wiadomo, że wina Puyola jest niepodważalna, ale Ukrainiec mógł ustawić się lepiej w tym momencie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”