AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1083

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2011, 10:28

Legro kończy się kontrakt teraz i liczę, że nikt w klubie nie myśli o jego przedłużenie. W to mercato idealnie byłoby kupić Asamoaha(lub kogoś w tym typie, ale ten gracz byłby dla nas idealny - może grać jako półlewy skrzydłowy a za rok spokojnie mógłby zająć pozycje Rino, ma środku pomocy też mógłby zagrać, ale szkoda marnować tam jego potencjału) i ofensywnego pomocnika. Boatenga bardzo lubie, ale z nim LM nie wygramy. IMO on powinien grać bliżej środka pola( Asamoah - Bommel - Boateng).

Wydaje mi się, że Ambro i Gattuso za rok zakończą kariery. Rino zawsze powtarzał, że nie chce przedłużać kariery i że skończy ją w wieku 33-34 lata. Ambro będzie miał 35 lat i też już chyba będzie pora na niego. To samo tyczy się Nesty - też mi się wydaje, że to będzie jego ostatni sezon. Dlatego dobrze by było, aby Łysy rozłożył transfery.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 maja 2011, 10:33

Ja zawsze chetnie patrze w kierunku Amsterdamu. Tacy pilkarze jak Eriksen czy Vertonghen mogliby okazac sie cennymi i w miare rozsadnymi pod wzgledem cenowyn nabytkami.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2011, 10:35

Galliani dzisiaj powiedział, że szukają silnego, wybieganego pomocnika i tym samym odrzucił propozycję Ganso. O Eriksenie już wcześniej mówił, że nie jest zainteresowany. Choć z drugiej strony nigdy nie wiadomo kiedy Łysy mówi prawdę. Jednak charakterystyka pomocnika zgadza się z tym co mówił Allegri, więc tu możemy uznać, że mówi prawdę. IMO Asamoah idealna opcja, jednak byłby troszeczkę rozczarowany gdyby to był prezent Berlusconi. BTW - bardzo mi się podoba pomysł Allegriego na pomoc i piłkarzy których by chciał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 maja 2011, 10:44

No, wróciłem. ;)
Legro kończy się kontrakt teraz i liczę, że nikt w klubie nie myśli o jego przedłużenie.
Mnie się ten pomysł podoba. Zarabia grosze, pełniłby w obronie rolę Romy, jest wielkim fanem Milanu i ewentualnie po sezonie skończyłby karierę, gdyby pojawił się ktoś młody. Yepes, Mexes, Silva, Nesta i Legro właśnie to solidna grupa, Bonerę sprzedać, a Sokratisa na wypożyczenie. Szkoda tylko, że pewnie Legro odejdzie, a zostaniemy z Bonerą, którego występów trzeba się będzie obawiać.
To samo tyczy się Nesty - też mi się wydaje, że to będzie jego ostatni sezon. Dlatego dobrze by było, aby Łysy rozłożył transfery.
Za rok powinniśmy otrzymać kogoś z młodzików sensownego, ewentualnie Bonera wejdzie w wiek weterański, w którym już zajmowanie pozycji numer pięć mu nie będzie kolidowało z ambicjami. Za Yepesa Astori i wszystko będzie grało, następca dla Nesty wcale nie będzie potrzebny.

Największe problemy przewiduję w pomocy - albo za rok Strasser będzie gotowy do gry w pierwszym składzie Milanu, albo będziemy zmuszeni liczyć na ze trzy transfery do tej formacji, i to transfery na poważnie. Każde kolejne odejście (van Bommela czy Flaminiego) powiększa nam liczbę wymaganych ruchów. Dlatego spodziewam się, że w tym sezonie tych transferów będzie więcej, niż jeden do pomocy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 maja 2011, 10:47

mete pisze:Galliani dzisiaj powiedział, że szukają silnego, wybieganego pomocnika
De Rossi? :>

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2011, 10:51

De Rossi? :>
I co uważasz, że to byłaby zła opcja? Może gra ostatnio słabo, ale jestem przekonany, że w nowym, dobrze poukładanym klubie wróciłby na właściwe tory.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 maja 2011, 10:56

I co uważasz, że to byłaby zła opcja?
To byłaby fantastyczna opcja, ale nawet pół plotki na ten temat nie ma. Trudno mi sobie też wyobrazić jego odejście z Romy, która zaraz będzie naprawdę wielka. Nie widzę na rynku lepszej dostępnej opcji - Włoch w formie należy do światowej czołówki, nie jest wcale stary, a już doświadczony, idealny zastępca Gattuso czy Ambrosiniego.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 maja 2011, 11:08

mete pisze:I co uważasz, że to byłaby zła opcja?
Jedyne co mogę powiedzieć o takiej opcji, to ryzykowna. Pojawiła się plotka o zainteresowaniu De Rossim przez Morattiego, ale póki co średnio w to wierzę. Daniele za rok kończy się kontrakt i gdy tylko (L)oczkerson o tym wspomniał w wątku Interu, od razu przyszedł mi na myśl Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2011, 11:10

De Rossi to napewno mniej ryzykowna opcja niż jakiś młodzian czy Essien(kontuzje). Ale narazie dajmy mu spokój.

Wie ktoś może o co chodzi z tym konfliktem między klubami w Seria A? Galliani mówi, że z tego powodu nie kupimy nikogo z naszej ligi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 maja 2011, 11:13

A ja ze swojej strony mam prosbe do Wilmore'a. Wywiad z Cassano ze slynnym kopniakiem Zlatana. Na koncu dziennikarz pyta wasze enfant terrible czy Sampa zdola sie utrzymac,co odpowiada Antek ?
Wybacz, byłem nad morzem przez tydzień.
Coś w tym stylu: "W sercu jestem ich kibicem", co przy pytaniu o utrzymanie Sampdorii daje jednoznaczną odpowiedź.

Szkoda, że się nie utrzymali, teraz misja dla Gallianiego - Poli. Palombo ma zostać na kolejne sezony, ale Poli jak najbardziej jest do wyjęcia.
Wie ktoś może o co chodzi z tym konfliktem między klubami w Seria A?
Konflikt o prawa telewizyjne, nie słyszałeś nic o tym?
Galliani mówi, że z tego powodu nie kupimy nikogo z naszej ligi.
Nie z naszej ligi, ale z drużyn spoza wielkiej 5 nikogo nie kupimy. ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2011, 11:18

Słyszałem, że jest taki konflikt, ale nie wiem o co dokładnie chodzi. Możesz przybliżyć temat? Wielka "5" jak mam rozumieć ty Milan, Juventus, Inter, Roma i kto piąty? Zresztą kogo mielibyśmy kupić z tych klubów? Na jedno wychodzi - Asamoah gra w Udinese :(

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 maja 2011, 11:23

Słyszałem, że jest taki konflikt, ale nie wiem o co dokładnie chodzi. Możesz przybliżyć temat?
Oczywiście.
O ile mam dobre źródło informacji, to weszły niedawno nowe prawo finansowania klubów z tytułu transmisji telewizyjnych. Każdy klub ma dostawać po równo, a nie jak dotychczas - wedle jakiegoś przelicznika, nie wiem, jak to wyglądało, w każdym razie Milan dostawał znacznie więcej od Ceseny. To był system rozsądny, bo przecież Cesena jest pokazywana dużo rzadziej, ale zmieniono go z jakiś przyczyn i piątka największych ekip...
Milan, Juventus, Inter, Roma i kto piąty?
Pewnie Napoli.

...zaczęła się wykłócać z telewizją czy federacją grożąc, że wyłamią się i będą podpisywać alternatywny od Lega Calcio kontrakt na transmisje.
Patrząc na te wszystkie zmiany we włoskim prawie dotyczącym futbolu można tylko załamać ręce - co roku podejmują głupsze decyzje, zamiast stosować zupełnie proste rozwiązania.
Na jedno wychodzi - Asamoah gra w Udinese
Na razie. Jeśli Allegri naprawdę go chce, to go dostanie. W ani jedno słowo Gallianiego nie wierzę, wydaje mi się, że w swoim czasie wygłaszał też dementi na Mexesa i Taiwo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2011, 11:26

To jeżeli o to jest ten konflikt to Lega Calcio naprawdę leci w kulki. Najpierw zabierają miejsce dla gracza z poza UE a teraz chcą płacić tyle samo za prawa do pokazywania meczów Milanowi, Interowi i dajmy na to Sienie(z całym szacunkiem). Bez jaj.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 maja 2011, 12:29

Agent Pastore:
Wszyscy gracze na świecie są dostępni i mają swoją cenę. Nawet moja żona.
Dowalil z ta zona :lol: Na pewno milo sie jej zrobi gdy o tym uslyszy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2011, 12:31

Chyba teraz będzie musiał wytransferować Pastore by zarobić na rozwód...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”