AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1087

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 maja 2011, 21:28

A co jest dziwnego w płaceniu za zawodnika w ratach? Stała praktyka klubów.
Nic dziwnego, po prostu to nie jest wielki transfer i wydawałoby się, że Genoa wymusi zapłatę już teraz, dla Milanu taki ruch jest bardzo korzystny, bo pieniędzy nigdy nie było za dużo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2011, 21:28

A Ty dalej Melo w Juventusie przeżyć nie możesz? Myślałem, że Ci przeszło już...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 maja 2011, 21:32

Jak najbardziej mogę, to jeden z symboli upadku jednego z najmniej przeze mnie lubianych klubów. ;) Co więcej mam nadzieję, że w Juventusie zostanie jak najdłużej, razem z Pirlo mają szansę stworzyć najśmieszniejszy duet środkowych pomocników w historii piłki, choć z drugiej strony Pirlo ambitnie podchodzący do meczów może akcje brutala bardzo wywindować do góry.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2011, 21:40

Dobra, nie oglądasz Juventusu to i tak nie będziesz wiedział...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 maja 2011, 21:47

Boromir pisze:Dobra, nie oglądasz Juventusu to i tak nie będziesz wiedział...
Kiepsko to brzmi przy naszym miejscu na koniec sezonu. Co nie zmienia faktu, że Melo w przeciągu całego sezonu był najlepiej grającym zawodnikiem w Juventusie i prezentował się zdecydowanie lepiej niż w zeszłym sezonie. 25 mln euro jednak on nie będzie wart nigdy, bo w tych okolicach to się daje za Makelele, Y. Toure i Essiena.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2011, 21:53

Ale tu nie chodzi o miejsce na koniec sezonu czy o wartość rynkową Melo. Wilmore z charakterystyczną dla siebie pewnością obrał jakąś dziwną tezę, że Melo się nie nadaje, a że nie ogląda Juventusu i nie wie nic o grze tego klubu to nie powinien się wypowiadać na temat poszczególnych zawodników.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 maja 2011, 21:55

Akurat Juventus oglądam zawsze, podobnie jak Inter, gdy tylko nie gra w kolizji z Milanem, więc trafiłeś kulą w płot. A że to nie mój klub zapłacił za niego 25 milionów euro, a nie mam w zwyczaju bronić za wszelką cenę działań zarządu klubu, to oceniam go ze zdrowym dystansem. :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2011, 22:03

To dość słabo oglądasz, bo odkąd pamiętam to zawsze pisałeś bzdury.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 maja 2011, 22:05

Jeśli Melo oceniać przez pryzmat kasy to rozumiem, za dużo kosztował ale teraz mało kto nie jest przepłacony.A w pierwszej połowie był najlepszym DMem w serie A to trzeba przyznać, dzielił i rządził. w drugiej trochę mniej błyszczał ale po kontuzji Fabio gra Juve się posypała. Imho Melo należą się pochwały.A ja rok temu Melo chciałem sprzedać

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 maja 2011, 22:08

Melo w tym sezonie w Juve się bardzo poprawił, podobno był jednym z lepszych piłkarzy. Co nie zmienia faktu, że w grupie takich piłkarzy jak ma obecnie Juve trudno nie być tym najlepszym :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 maja 2011, 22:09

League pisze:Jeśli Melo oceniać przez pryzmat kasy to rozumiem, za dużo kosztował ale teraz mało kto nie jest przepłacony.A w pierwszej połowie był najlepszym DMem w serie A to trzeba przyznać, dzielił i rządził. w drugiej trochę mniej błyszczał ale po kontuzji Fabio gra Juve się posypała. Imho Melo należą się pochwały.A ja rok temu Melo chciałem sprzedać
O ile kojarzę, to pod koniec rundy jesiennej Melo pod względem defensywnych pomocników był na 2 miejscu w klasyfikacji gazetty (ktoś z Lazio lub Napoli był przed nim).

Koniec OT z mojej strony.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 maja 2011, 22:16

To dość słabo oglądasz, bo odkąd pamiętam to zawsze pisałeś bzdury.
Raczej odkąd pamiętasz Tobie wydawało się, że piszę bzdury, a to całkiem istotna różnica. ;)
Co nie zmienia faktu, że w grupie takich piłkarzy jak ma obecnie Juve trudno nie być tym najlepszym :D
To jest dla Melo wielki atut. On nie pokazywał nic takiego, jak na przykład Krasić, by piać z zachwytu nad jego talentem, po prostu na tle Sissoko czy Aquilaniego, w ogóle całej reszty pomocników Juventusu, trudno nie błyszczeć. I tak oto Brazylijczyk nie pokazując absolutnie nic godnego specjalnych pochwał został uznany za zawodnika dobrego, choć jest wciąż zwykłym rzemieślnikiem.
No, nie takim zwykłym. Potwornie brutalnym rzemieślnikiem. ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2011, 22:30

Wilmore pisze:Raczej odkąd pamiętasz Tobie wydawało się, że piszę bzdury, a to całkiem istotna różnica. ;)
Sprytne. Mimo wszystko czuję się na tyle kompetentny żeby wiedzieć, czy piszesz bzdurę, czy nie. Koniec tematu z mojej strony.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 maja 2011, 22:42

Wilmore zdania nie zmienia. Nawet krowa mnienia zdanie, Wilmore nigdy! Jak powiedział, że Melo jest fatalny to nie przyzna się do błędu. Nie przyznał, się po pierwszej połowie sezonu, gdy Melo został wybrany przez goal.com do 11 pierwszej rundy i miał najlepsze średnie noty ze wszystkich defensywnych pomocników (wyższe noty miał tylko Mauri, ale to nie DM) w lidze to nie oczekujcie, że teraz napisze inaczej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2011, 7:34

Boję się tylko, że to tylko próba wymuszenia na Milanie konkretnych działań. :roll:
Jeżeli Carlo jest faworytem do bycia trenerem Romy(ale czytałem też o Deschampsie) to może być to prawda. Jak wiemy Holender jest ulubieńcem Ancelottiego i miałby dożywotnie miejsce w pierwszej jedenastce. Dodatkowo ma dostać 2-letni kontrakt z zarobkami 2 mln euro rocznie. W Milanie głównie wydaje mi się, że rozchodzi się mu o długość kontraktu i to, że głównym celem klubu jest piłkarz na jego pozycję. Liczę, że jeżeli Łysy nie potraktuje w szczególny sposób Clarenca(2-letni kontrakt, mała redukcja pensji - co by było chamstwem w stosunku do innych graczy) to dziś usłyszymy dobre nowiny. Nie będę wspominał, że od Seedorfa zależą nasze wzmocnienia w pomocy. Na razie pewni jesteśmy jednego gracza a my na gwałt potrzebujemy minimum dwóch.

Ponoć Zamparinie chce za Pastore 35 mln + Astori i Paloschi. Znacznie za dużo. Myślę, że 20-25 baniek + Astori i połówka karty Paloschiego to maksimum lub zamiast dwójki młodych graczy włączenie do transakcji Cassano, które odejście wydaje się możliwe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”