Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 06 lis 2019, 11:13
Kojiro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lis 2019, 15:59
Następny do kolekcjiEnrikoCzester pisze: ↑06 lis 2019, 10:05ale te wszystkie Sojery, Ligi, czarne samuele za głupie na to
EDIT i ozoby
wp//delpiero
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 lis 2019, 16:04
Boromir
Poro6niec
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 lis 2019, 19:26
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lis 2019, 23:51
Skoro odmawia się tego Wałęsie to czemu nie Macierewiczowi ? Tez o nim książki pisano, tez posądzano o donoszenie na kolegów. A źródłem tych rewelacji były między innymi osoby związane z IPN a nie jakieś tam pionki z POKOdrugiej strony odmawiać Macierewiczowi zasług w walce z komuną mogą tylko mocno zaślepieni żołnierze POKO
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lis 2019, 9:50
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 lis 2019, 10:11
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 07 lis 2019, 10:40
Nawet jeśli to co to zmienia ? Zarówno on jak i Macierewicz żyli w trudnych czasach. Jesli nawet mieli jakieś epizody to zrekompensowali je po stokroć. Ocenianie ich i piętnowanie jak ma miejsce z Wałęsa to jest najwyższy poziom szujni i skurwysyństwa. Tym bardziej z perspektywy typka, który w momencie kiedy wprowadzano stan wojenny był u mamy i spał do południa lub drugiego, który w tym samym czasie jeszcze nawet nie został na ten świat wysrany a jego życiowe osiągnięcia można zmierzyć za pomocą współczynnika liczby polubień na forum światpilki.com. Z podaniem o tym, że ktoś ka papkę to tez bym uważał, bo mógłby ktoś tobie przypomnieć, że od lat powtarzasz partyjne slogany w stylu „sędziowie kradną”, „zamach smolenski”, „lgbt zagrożeniem dla polskiej rodziny” itp. Choć psychiatra nie jestem to bezrefleksyjne powtarzanie tych głupot może być tego objawem...
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lis 2019, 11:16
Możesz podać jakieś linki? Chętnie poczytam.A źródłem tych rewelacji były między innymi osoby związane z IPN a nie jakieś tam pionki z POKO![]()
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 07 lis 2019, 11:25
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lis 2019, 11:58
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 07 lis 2019, 12:13
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 lis 2019, 13:58
Czyli Macierewicz po miesiącu zaczął potwierdzać informacje które SB już posiadała. Teza prof. Friszke, że zakapował Onyszkiewicza jest wyssana z palca. Potem pojawiły się informacje, że ostatecznie powiedział za dużo czy "złożył obszerne zeznania". O Bucharzewskim też już SB wiedziało. Jeśli kogoś dodatkowo obciążył to trzeba o tym powiedzieć, ale nie robić z niego kapusia.„Wojciech Onyszkiewicz, członek b. KSS „KOR, działacz społeczny.
W ostatnich dniach nakładem wydawnictwa „Znak” ukazała się książka Andrzeja Friszke pt. „Anatomia buntu”.
W książce tej w części dotyczącej śledztwa prowadzonego przeciw uczestnikom wydarzeń z marca 1968 przypisano Antoniemu Macierewiczowi zachowania, które nie miały miejsca. Chodzi o fragment stwierdzający, że swoimi zeznaniami obciążył mnie. Przebieg wydarzeń był odwrotny od opisanego w książce.
Najpierw ja potwierdziłem swoimi zeznaniami fakty, które – jak sądziłem – znane były SB, obciążając siebie i Antoniego Macierewicza. Dopiero pod wpływem moich zeznań Antoni Macierewicz po ponad miesiącu przestał zaprzeczać stawianym oskarżeniom. Nie jest więc prawdą, iż jego zeznania mnie obciążyły. To moje zeznania mogły przyczynić się w konsekwencji do wielomiesięcznego aresztu Antoniego Macierewicza.
Prof. Friszke nigdy nie zwrócił się do mnie w celu wyjaśnienia ówczesnych wydarzeń czy choćby skomentowania dokumentacji przechowywanej na ten temat w IPN.”
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 lis 2019, 17:02
Kiedyś tutaj była dyskusja o tym, ale nie pamiętam by ktoś twierdził że to się dzieje/może dziać bez udziału lekarzy i specjalistów. Istnieją przecież schorzenia/zaburzenia które wykryć medycznie jak najbardziej można.
czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio