Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 110

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2006, 23:24

maestro pisze:Flamini powinien wylecieć
bzdura - za drugi faul powinna byc kartka, ale przy pierwsyzm nawet nie dotknął przeciwnika, Jestem pewien
bagg pisze:"Zagramy na maksimum" , "Dokonamy cudu", itd.

Czuję się oszukany przez Juventus.
a mówiłem, nie słuchaj Thurama. Gadał banialuki i tyle.
bagg pisze:Arsenalowi gratuluję i życzę powodzenia i aby opis fieldy'ego się spełnił
juz zmieniłem opis :D ale spełni sie - nie ma bata, musi sie spełnić :D

a teraz parę przemyśleń :P

Sędzia niech nie przyjeżdza do Polski, bo go znajde i dostanie z półobrotu, jak Juve dziś. Nie podobało mi się sędziowanie. Kartki dla Flaminiego [IMHO nie dotknął przeciwnika] i dla Reyesa, za rzekome granie na czas [w poczatkowych minutach gry :?] były nie fair. Zresztą myslił sie w obie strony, więc nie ma o czym mówić specjalnie.

Lehmann - znakomity mecz, nie miał wiele okazji do interwencji, ale jak już musiał pokazać co potrafi to był prawdziwą ostoją defensywy. Cesc wykazał sie nie lada odwagą, kiedy odepchnął Lehmanna [przy czeronej Nedveda] widocznie nie widział jak Lehmann jeszcze w Borussi zlał Amoroso :lol:

Titi - on jest genialny w swojej prostocie, wszystko robi jakby od niechcenia, a robi to wszytsko genialnie, piękne sztuczki techniczne, świetne dogrania, gra głową :shock: przednia.

Cesc - dziękuje Bogu, Wengerowi i działaczom Barcy że trafił chłopak na Highbury. 18 latek ośmieszający Emersona, Vieirę, czy Camoranesiego [o dwumeczu mówie] kapitalne podania, co do cm.

Obrona, jak zwykle solidna, oczywiście zdarzały się jakieś kiksy, no ale ranga meczu duża, więc wybaczam :P Senderos mnie zachwycił - uprzedzał graczy Juve, a do tej poty to on był zawsze za napastnikiem przy piłce, pewnie jest tu dużo winy napsatników Juve, ale widać że nabiera pewności siebie.

Hleb i Gilberto bardzo dobrze zagrali w odbiorze i Hleb przy akcjach ofensywnych, szkoda że skutecznośc zawiodła [kasa by wpadła]

Buffon powinien dostac jakiś medal - bo zasłużył, zagrac świetny mecz, wybronił 3 bardzo groźne ataki Kanonierów.

Niesłuszna kartka dla Reyesa, eliminuje go z pierwszego meczu z Villarreal u nas na Highbury, szkoda, jednak Pires da sobie radę. W ekipie hiszpańskiej zabraknie niedoszłego kanoniera - Sebastiana Viery. A to duzy handicap dla nas [tymbardziej, że gramy u siebie]
Ktoś się tam ze mna kłócił wcześniej, że Diaby na 100% zagra od poczatku - gdzie jest ten mądrala ? :P

Jak zwykle o czymś zapomniałem, ale jak sobie przypomne to napisze :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 kwie 2006, 23:30

fieldy pisze:bzdura - za drugi faul powinna byc kartka, ale przy pierwsyzm nawet nie dotknął przeciwnika, Jestem pewien
O to chodzi, że miał żółtą kartkę za pierwszy faul, a nie dostał za drugi :shock: to boli.... :wink:

Do Twojego składu fieldy dodałbym Nedveda (który ożył w drugiej połowie) i Zambrotte, który świetnie wypriwadzał akcje, az byłem dumny :) Szczere gratulacje ode mnie bo byliście dużo lepszą drużyną w dwumeczu i ten awans Wam się należał! Zagraliście tak świetnie, że licze na Wasz finał! Wyeliminowaliście wielki Juventus i Real, a to coś znaczy. Zostaniecie zapamiętani przez nas i tak :twisted: Pozdrawiam i pozdro fieldy 8)

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 05 kwie 2006, 23:41

Tomusmc pisze:Wyeliminowaliście wielki Juventus i Real, a to coś znaczy.
wielki juventus, ktory jak im sedziowe w europie nie pomagaja, to nic nie znaczy. i wielki real, ktory juz nawet na krajowym podworku nic nie znaczy.

licze na hiszpanski final. mimo, ze z arsenalem sa jakies szanse by final byl ladny, to kibicuje hiszpanskiej pilce (oprocz kołków)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 kwie 2006, 23:43

Mam nadzieje że dotrą do finału i zagrają w nim z Milanem a wtedy pożycze dużą kase i postawie że Milan wygra 1:0 po bramce Pirlo :P No ale najpierw mecz na który piłkarski świat czeka od dawna, mecz który będzie dla obu ekip najtrudniejszym sprawdzianem w tym sezonie i wygrać go może każdy. Nie ma zdecydowanego faworyta, szanse są wyrównane ale większość będzie wskazywać na Barcelone i bardzo dobrze bo to powinno lepiej wypłyąć na nas.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2006, 23:46

Łukasz[ACM] pisze:No ale najpierw mecz na który piłkarski świat czeka od dawna, mecz który będzie dla obu ekip najtrudniejszym sprawdzianem w tym sezonie
O meczu Barcelony z Chelsea chyba się tak pisało. To był najbardziej oczekiwany mecz i najtrudniejszy sprawdzian. Co nie zmienia faktu, że półfinał bardzo ciekawy co zresztą było pewne bez względu na to kto będzie rywalem Barcelony.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2006, 23:48

Tomusmc pisze:O to chodzi, że miał żółtą kartkę za pierwszy faul, a nie dostał za drugi to boli....
to niech nie boli - bo pierwszego faulu nie było :D czyli kartka niesłuszna.
to tak jak z golem nieuznanym - nikt o nim nie pamieta jak był spalony - bo słusznie nieuznany :D
Tomusmc pisze:Szczere gratulacje ode mnie bo byliście dużo lepszą drużyną w dwumeczu i ten awans Wam się należał
już w fazie grupowej powiedziałem do Niggaza - fajnie byłoby zobaczyć finał Barca - Arsenal - podtrzymuje to zdanie
Tomusmc pisze: pozdro fieldy
Obrazek

HB pisze:licze na hiszpanski final. mimo, ze z arsenalem sa jakies szanse by final byl ladny, to kibicuje hiszpanskiej pilce (oprocz kołków)
kibice calcio tez chcieli włoski finał - dlaczego wy tak bardzo chcecie te wasze derby ? nie lepiej zagrać z drużyną z która można się spotkac raz na kilkanaście lat ?

Arsenal pokonał rekord Milanu - 8 meczy z rzędu z zachowanym czystym kontem.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 kwie 2006, 23:54

Niggaz tak mecz z Chelseą dla kibiców Barcelony był bardzo ważny ale rok temu było lepsze widowisko i emocje. Teraz ten mecz był troche słabszy zawiodła Chelsea i to bardzo, myśle że czeka nas lepsze i większe widowisko. Wiadomo dla mnie mecz Milanu zawsze wzbudza emocje i będę go bardzo przeżywał. Nie ukrywam że licze na awans tak samo jak i Ty.
fieldy pisze:Arsenal pokonał rekord Milanu - 8 meczy z rzędu z zachowanym czystym kontem.
Czysty przypadek :P:D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 kwie 2006, 0:02

HB pisze:wielki juventus, ktory jak im sedziowe w europie nie pomagaja, to nic nie znaczy
Odezwał się fan Barcy, który nie potrafi się wypowiedzieć normalnie, ale mniejsza z tym. Podaj przykład twoich słów to pogadamy 8)
HB pisze:i wielki real, ktory juz nawet na krajowym podworku nic nie znaczy.
Nienawidzę Realu, ale 9 pucharów coś znaczy dlatego na krajowym podówku nic nie znaczą, ale na europejskim to Barca nic nie znaczy, proste :twisted:
fieldy pisze:już w fazie grupowej powiedziałem do Niggaza
Lizus :P
fieldy pisze: to niech nie boli - bo pierwszego faulu nie było czyli kartka niesłuszna
No to ja powiem, że kartka niesłuszna dla Zebiny w pierwszym meczu 8) kartka to kartka, ale każdy widział, e Flamini zawinił :roll:
fieldy pisze:nikt o nim nie pamieta
Będę pamiętał :hardkor:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 0:05

Tomusmc pisze:Lizus
dziwne jakbym to do ciebie np. mówił :P
Łukasz[ACM] pisze:Czysty przypadek
tia
Tomusmc pisze:ale każdy widział, e Flamini zawinił
tylko w drugim przypadku. za pierwszym razem nie powinno być kartki - za drugim powinna, dostał jandą - wszystko się zgadza :D
Tomusmc pisze:Będę pamiętał
ale o czym bo już zapomniałem ?

kto wie kiedy 1/2 ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 kwie 2006, 0:08

Tomusmc pisze:Nienawidzę Realu, ale 9 pucharów coś znaczy dlatego na krajowym podówku nic nie znaczą, ale na europejskim to Barca nic nie znaczy, proste
Bez kitu tak jest obecnie? Aż tyle przegapiłem ostatnio :roll:

No chyba, że obecną sytuację rozpatrujemy pod kątem lat ubiegłych. Ciekawy motyw conajmniej.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2006, 0:14

fieldy pisze:tia
Przecież wiesz że żartowałem :P

To że Real kiedyś w Europie był wielki nie znaczy że teraz jest, role się zmieniły i patrząc tylko na ostatnie 2-3 lata gry Realu w Lidze Mistrzów to napewno nie mozna ich nazwać potęgą ale za całość są zdecydowanie pierwsi, najlepsi :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 kwie 2006, 0:15

fieldy pisze:dziwne jakbym to do ciebie np. mówił
Niestety nie mam komu się podlizywać :roll:
fieldy pisze:tylko w drugim przypadku. za pierwszym razem nie powinno być kartki - za drugim powinna, dostał jandą - wszystko się zgadza
To tłumaczenie jest na poziomie Blanta albo Pestki :P
fieldy pisze:ale o czym bo już zapomniałem ?
Jesteś fanem Juve, nie pamiętasz? :lol:

Niggaz pisze:Bez kitu tak jest obecnie? Aż tyle przegapiłem ostatnio

No niestety taka prawda bo Barca mało znaczy (zresztą tak samo jak Juve) na Europejskiej arenie chociaż Barca ma szanse o 100% większe niż Juve na zdobycie LM w tym sezonie 8) Niggaz całym sercem jestem za Barcą w pojedynku z Milanem dlatego mnie nie cytuj :lol:

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 06 kwie 2006, 0:19

dwumecz przynoszacy najwiecej kapuchy klubom, ktory bedzie ogladac z trybun najwieksza widownia, ktory zbierze najwieksza ogladalnosc klubowej pilki na swiecie, w ktorym bedzie biegac najwiekszy pieniadz w tym sezonie, w ktorym zmierza sie 31latkowie z 27latkami, w ktorym zagraja dwaj najlepsi strzelcy lm tego seznonu, w ktorym starsi skoncza, a mlodsi zaczna epoke.

to bedzie zemsta za 94', czas na zmiane epoki. 94-06 - ta epoka trwa zbyt dlugo. swiadcza o tym wszelkie sygnaly. z highbury, z san siro (inter), z camp nou, ze stade gerlans, gdzie milan wyczerpal limit szczescia. to bedzie koniec, ktorego zwienczenie nastapi w paryzu. defensywne juve padlo na kolana przed niedoswiadczonym, mlodziutkim arsenalem. inter padl przed nowiciuszami z hiszpanii. milan zagral doswiadczeniem z niedoswiadczonym i gubiacym sie w koncowce lyonem, mimo ze byl slabszy.
czy barca jest niedoswiadczona? moze nie tak jak mian, ale nie az tak jak lyon. nie pogubi sie w koncowkach, nie zrobila tego ani razu w tym sezonie i tego nie zrobi. czy stam czy nawet maldini (37 l) poradzi sobie z r10. czy kałmanawardze poradzi sobie z messim? ... chyba odpowiedzi sa dosc oczywiste.
kaka?, shewa?, pirlo? jasne. ale puyol, marquez, deco rownie jasne. defensywa milanu gra doswiadczeniem. na nic im sie to zda w starciu z finezja, mlodoscia, szybkoscia, blyskotliwoscia, pewnoscia siebie ataku barcy. to nie lyon.
atak milanu. szeva, kaka, wiecznie spalony inzaghi, niedoswiadczony gila. tez doswiadczenie i blysk kaki, ktory ten sezon ma slabszy od poprzedniego (pewnie dlatego, ze geniusze nie powini grac w italii) vs. puyol (nie bede go obrazal wymieniajac jego zalety), marquez (kto oglada ten wie, ze nie gra gorzej, a moze i jest lepszy od... nesty, boga def milanu), ola (na prawej w defie jest prawei jak 3, wiadomo prawei... ale bez kitu swietnie) i gio (taki sam wyjadacz jak najstarszy z milanu).

tyle, tego dwumeczu jestem bardziej pewnien niz z benfica. why? bo na to bedzie patrzyl caly swiat. bo na to nie trzeba mobilizacji. bo to walka filozofii. bo to moze byc poczatek nowej epoki. bo kazdy kataloncztyk ma blizne po 94 i kazdy grajacy dla katalonii chce jej zagojenia. bo kazdego kibica katalonii ta blizna boli. bo nie plakalem od 7 roku zycia, a jak przegraja to sie porycze.

ten dwumecz jest wazniejszy niz final. w finale bedzie latwy przeciwnik, nieistotne. niech wygraja lm, niech ja przegraja (nierealne). mnie boli ta blizna i chce by sie zagoila. sa dwie mozliwosci, albo mi ja barca rozedrze bardziej, albo zasklepi. beda ja kochal obojetnie co uczyni, ale wiem, ze tez mnie koha i mi tego po prostu nie zrobi

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 0:20

Tomusmc pisze:Niestety nie mam komu się podlizywać
wybieerz sobie kogoś - pełno ich tu
Tomusmc pisze:To tłumaczenie jest na poziomie Blanta albo Pestki
wziąłes to na powaznie ? :P
Tomusmc pisze:Jesteś fanem Juve, nie pamiętasz?
i moge im pojechac, od najgorszych jako ich sfrostrowany kibic ?
HB pisze:ktory bedzie ogladac z trybun najwieksza widownia, ktory zbierze najwieksza ogladalnosc klubowej pilki na swiecie
o przypomniało mi się dlaczego jeszczesię ciesze, ze Juve opadło - w 1/2 trybuny nie powinny swiecić pustymi sektorami :?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2006, 0:24

HB przeraziłeś mnie, teraz będę miał koszmary w nocy. Ładnie się musiałeś dziś zjarać.
Jedno pytanie, dlaczego przedstaiłeś Barce jako Bogów :?: To że na to patrzy cały świat to + dla Milanu bo oni na takie mecze są zawsze najlepiej przygotowni i lepiej im się gra gdy nie są faworytem i mają coś do udowodnienia za Istanbuł.
HB pisze:w finale bedzie latwy przeciwnik, nieistotne.
Fieldy no zrób że co, jak tak można :P On sugeruje że Arsenal to słaby przeciwnik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”