Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 110

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 23:18

Rossi pisze:Może i Mou chce z niego zrobić Makalele co tylko mnie ucieszy bo to bedzie osłabienie Niebieskich

Własnie, ze Portuglaczyk chce z niego zrobic kogos kto bedzie brał udzial w akcjach ofensywnych, a nie wystawia go jako DM...

Rossi pisze:Wiem ze cie nie przekonam bo ty powiesz że grał jak DP a ja ze nie wiec może ktoś jeszcze oglądał ten turniej?

Oczywisice. Nawet nie ogladałem go dla Nigerii tylko bardziej dla Argentyny. :wink:

Wspominacie czesto o PNA, jaka pozycje we Francjii i jagie zadania ma Makoun(chyba dobrze napisałem) chyba defensywne i jest defensywnym pomocnikiem. Jednak jak grał w imprezie w Egipcie... Naprawde troche dystansu do Mistrzostw Afryki, to jest turniej dla wiekszosci, szczegolniedla młodych aby sie jaknajbardziej wypromować, a zadania taktyczne czesto ida na dalszy plan.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 mar 2007, 15:16

Nie. Chyba teraz posunąłeś się za daleko. Dla państw afrykańskich jest to impreza bardzo ważna. Możemy jako Europejczycy nie być zachwyceni prezentowanym w turnieju poziomem, ale nie wolno chyba odmówić rangi tej imprezie. A jej ranga w Afryce jest ogromna.

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 30 mar 2007, 15:20

Wspominacie czesto o PNA, jaka pozycje we Francjii i jagie zadania ma Makoun(chyba dobrze napisałem) chyba defensywne i jest defensywnym pomocnikiem. Jednak jak grał w imprezie w Egipcie... Naprawde troche dystansu do Mistrzostw Afryki, to jest turniej dla wiekszosci, szczegolniedla młodych aby sie jaknajbardziej wypromować, a zadania taktyczne czesto ida na dalszy plan.
Podobnie jak Mistrzostwa Europy na "Starym Kontynencie"... Ehh... ci eurydyci :roll:

Staraj sie pisać odrobine dłuższe posty // fieldy

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 07 kwie 2007, 15:53

Chelsea pokonuje na własnym boisku Tottenham 1:0 po bramce Carvalho. Chelsea zagrała jednak w optymalnym składzie, a Martin Jol ewidentnie swoich najlepszych zawodników oszczędzał na rewanżowy mecz pucharu UEFA z Sevillą. Brak w kadrze Lennona i Keane, na ławce Berbatov, czyli brak zawodników którzy w głównym stopniu przyczynili się do zwycięstwa na WHL w pierwszy meczu przeciwko Chelsea. Oznacza to, że The Blues nadal są w grze w walce o mistrzostwo, choć szczerze nie wierze w ich sukces, nie z tak grającym Manchesterem.

Marcin60
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin60 » 07 kwie 2007, 17:49

Jak to kapi88 Chelsea grała w optymalnym ustawieniu. W Chelsea nie grali: Szewa i Ballack (choć w końcówce wybiegli na murawę), Diarra, A.Cole, Robben , Essien. I ty mówisz że Chelsea grała w optymalnym ustawieniu. Wez najpierw sprawdz skład w jakim występowała Chelsea a nie wypisujesz głupoty :P

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 07 kwie 2007, 18:04

Szewa i Ballack dla mnie to wzmocnienie jak ich nie ma na boisku. Poza tym Lennona i Keane'a nie było w ogóle w kadrze, a Diarra, Ballack i Szewa byli na ławce. Jeśli wg Ciebie zamiana Essiena na Makelele to osłabienie to nieźle :wink: Mikel musi się ogrywać, gdyż Claude nie bedzie grał wiecznie. Bridge za Cola, może minimalne osłabienie, choć Wayne gdy nie był kontuzjowany, a Ashley'a jeszce nie było grał bardzo dobrze. Głównie chodziło mi o to, że w Tottenhamie nie ma na tyle dobrych zawodników na ławce by móc zastąpić Lennona czy Keane'a. Chelsea ma.

Marcin60
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin60 » 07 kwie 2007, 18:12

kapi88 pisze:Głównie chodziło mi o to, że w Tottenhamie nie ma na tyle dobrych zawodników na ławce by móc zastąpić Lennona czy Keane'a. Chelsea ma.
Przyznam ci rację. Tottenham nie ma tylu dobrych zawodników na ławce co Chelsea.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 kwie 2007, 2:12

Wracajac do dyskusji Mikel- DM, rozgrywajacy czy ofensywny pomocnik. W ostatnich trzech spotkaniach Chelsea Obi wystapil na pozycji DM w dwoch z Valencia był oceniony najwyzej ze wszystkich, w spotakniu z Portsmouth grajac obok Makelele(lepiej od Francuza) takze nalezał do nawjyzej ocenionych za postawe na boisku.
Nie wiem, kibice MU, bo oni mieli najwikesze watpliwosci pewnie spotkan nie ogladali ze wzgledu na mecze MU, jednak jesli nadap twierdza, ze John nie jest defensywnym pomocnikiem i ma jakies problemy z odbiorem itp. sprawy radziłbym zobaczyć powtorke czy to nsport czy moze na Polsacie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 kwie 2007, 2:49

Jarzinho pisze:w spotakniu z Portsmouth grajac obok Makelele(lepiej od Francuza) takze nalezał do nawjyzej ocenionych za postawe na boisku.
Mikel nie grał w tym meczu. :? A może chodziło Ci o ostatnie spotkanie z Tottenhamem, gdzie Mikel także asystował przy bramce Carvalho? :>

Juz pisałem coś na jego temat ze 2 strony wcześniej. Jose wystawia go na DM i kreuje następce Makalele. :wink:
Poza tym on ma dopiero 19 czy tam 20 lat, wiec wszystko jeszcze przed nim.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 kwie 2007, 3:11

guru pisze:Mikel nie grał w tym meczu. A może chodziło Ci o ostatnie spotkanie z Tottenhamem, gdzie Mikel także asystował przy bramce Carvalho?

Pisałem w trzech ostatnich spotkaniach, czyli chodzilo mi o spotkanie z Tottenhamem. Skad wytrzasłem Portsmouth nie mam pojecia :x

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 kwie 2007, 19:45

Jak nie 93 minuta, to po dogrywce. Też fajnie. Blackburn może mówić o sporym pechu, odpadając z FA Cup w półfinale. Mieli sporo sytuacji, a mimo to przegrali. Gratulacje zwłaszcza dla Cecha, który kilka razy uratował tyłek The Blues. Oprócz tego warto pochwalić siły napędowe zespołów, czyli Pedersena i Joe Cole'a. Najaktywniejsi i co za tym idzie, w tym brzydkim meczu - najczęściej faulowani. Po wyrównanym spotkaniu(z drugą połową jednak ze wskazaniem na Blackburn) Chelsea awansowała do finału, gdzie spotka się z Diabłami.

I przegra. :wink:

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 15 kwie 2007, 19:57

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Chelsea w tym sezonie naprawde nie zachwyca. W niektórych meczach gra mizernie, ale i tak udaje im się wywieźć komplet punktów (mowa o lidze). O mistrzostwo też jeszcze walczą, reprezentując nieporównywalnie gorszy styl do MU. Na ich słabszą postawę w tym sezonie na pewno wpływ miały kontuzję, ale za to Drogba ma sezon życia :roll:
Co do wyrzucenia z posady Mourinho, to wg mnie będzie to osłabienie zespołu. Myśle, że bez niego o wygranie LM będzie im jeszcze trudniej, podobnie jak z mistrzostwem ligi. Obym miał racje :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2007, 20:00

Cris7 pisze:Blackburn może mówić o sporym pechu, odpadając z FA Cup w półfinale. Mieli sporo sytuacji, a mimo to przegrali.
Arsenal marnuje sytuacje, to śmiech, ale jak Blackburn zmarnuje kilkanascie sytuacji z Chelsea i przegra, to miało pecha :lol2:
Sami sa sobie winni, powinni strzelić 2,3 gole w drugiej połowie, za każdym razem uderzali w Cecha [raz im sie udało trafić do siatki]
Ogólnie to pierwsza połowa dla Chelsea, druga dla Blackburn - dogrywki nei widziałem, wiec nie wiem jak to wyglądało. Niemniej Blackburn po takim presingu jaki zaprezentowali w II połowie powinni zdecydowanie wygrać.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 kwie 2007, 20:08

Blackburn do złudzenia w tym meczu przypominało mi Arsenal- stracili bramkę więc wzięli się do ataku, strzelali, strzelali, strzelali... i nic :lol: Kapitalny mecz rozegrał Cech, za takie interwencje Romek powinien mu miliony płacić.

Jak już napisałem w temacie o Champions League- Chelsea gra słabo a mimo to wygrywa. Chelsea nie atakuje a mimo to strzela :roll: Chelsea jest atakowane a mimo tego bramek nie traci :?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 kwie 2007, 20:13

fieldy pisze:
Cris7 pisze:Blackburn może mówić o sporym pechu, odpadając z FA Cup w półfinale. Mieli sporo sytuacji, a mimo to przegrali.
Arsenal marnuje sytuacje, to śmiech, ale jak Blackburn zmarnuje kilkanascie sytuacji z Chelsea i przegra, to miało pecha :lol2:
To osobista wycieczka czy uogólnienie? :P Bo ja nie przypominam sobie żebym śmiał się z niewykorzystanych sytuacjach. A wręcz przeciwnie. Co najwyżej używałem mojego ulubionego "piękni i nieskuteczni" :wink:

Jasne, że nie wszystko można zrzucać na pecha. Ale jak tu się nie złapać za głowę i nie przeklinać jak Pedersen pudłuje o centymetry, a później Chelsea strzela zwycięską bramkę. :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”