FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1093

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 21 kwie 2010, 19:38

http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=31794

damy 30 baniek i dorzucimy zlatana :haha:

villa spoko, zawsze go widzialem w barcelonie, ale po transferze ibry rok temu nie bardzo wiem jak to pogodzic. pewnie plota i tak

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 21 kwie 2010, 20:11

pasza pisze:http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=31794

damy 30 baniek i dorzucimy zlatana :haha:

villa spoko, zawsze go widzialem w barcelonie, ale po transferze ibry rok temu nie bardzo wiem jak to pogodzic. pewnie plota i tak
zawsze może robić za lewego napastnika, nawet jak miałby grać typową 9 to też dobrze. Trzeba powiększać naszą kadrę, bo teraźniejsze kłopoty są przez brak zmienników :evil:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 kwie 2010, 21:45

Ktoś musi przyjść do napadu, czy z Villi zrobi Pep gościa, który będzie kimś takim jak Henry w poprzednim sezonie do Gran Derbi w Madrycie. Chyba szybciej się na to przestawi niż Francuz. Lepszy wróbel w garści... Z Valencią na temat transferów zapewne ciężko się będzie rozmawiało, ale jeśli już to niech to naprawdę załatwią przed Mundialem i otwarciem na dobre okienka. Nie mam swojego faworyta na tą stronę, ktoś tam wspominał o Aguero, Pato, gdzieś przewija się Young i pewnie jeszcze ktoś.
Co do Alvesa to dostaje ostatnio mocno po dupie, ale ja jestem zdania, że to wynika z przesunięcia Leo do środka, jego współpraca z Pedro nie jest najlepsza a i przez to, ze nie ma tam Messiego, to zawodnicy na więcej sobie mogą pozwolić. Argentyńczyk musi wrócić na prawe skrzydło, bo nie każdy jest Saragossa, Arsenalem czy innym zespołem gdzie środkowi obrońcy są do dupy i można jeździć z całą defensywą. Oby to miało miejsce już w rewanżu z Interem, bo nie spodziewam się Leo z Xerez od początku.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 22 kwie 2010, 15:57

henry tez byl wielkim napastnikiem, zmienili mu pozycje, to stal sie przecietnym, albo u mniej, skrzydlowym. jak maja placic za ville kupe kapuchy i ma byc to samo to ja dziekuje. jest wielu skrzydlowych. 9tka jakas tam jest, moze bez szalu jak widac, ale hajsu umoczona kupa i ciezko sie z tego teraz wycofac...

i tak mi sie przypomnialo, joe cole jest do wziecia w tym roku za darmo. swietny skrzydlowy, blyskotliwy szybki, z dobrym dryblingiem i strzalem

zreszta bez sensu gadac o transferach, barcelona to nie real madryt gdzie przez caly okragly rok najgoretszy temat to mozliwe transfery

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 22 kwie 2010, 18:49

a kolega widze tyle lat kibicuje i nie wie,ze barcelona nie gra skrzydlowymi i nie tego typu pilkarza bedzie szukac latem...

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 22 kwie 2010, 19:39

e tam, tej klasy zawodnik za darmo zawsze sie moze przydac, lepiej cole niz henry na skrzydle. dusil sie tam przez caly czas

to kogo potrzebuje na te lewa strone w takim ukladzie, za tierego

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 kwie 2010, 19:53

Bez przesady, Cole na cracka się nie nadaje, a jeśli ma być poszerzeniem składu, to ja wolałbym, aby szansę dostawał Jeffren, młodszy i tańszy w utrzymaniu.
29 letni anglik, który chyba dopiero w tym sezonie nie miał większych problemow z zdrowiem ma być lekiem na cokolwiek ? Zanim załapie o co kaman to upłynie sporo wody w wiśle. Nie ujmuje mu klasy, ani umiejętności, ale za wysokie progi. 4 lata temu to co innego.

Pozatym, on najlepiej się czuje chyba na prawym skrzydle, potem jako ofensywny pomocnik, na końcu jako lewoskrzydłowy

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 kwie 2010, 20:13

villa zostal wyciagmniety jako typowy hit "ku pokrzepieniu serc". tak sie zawsze robi w esp. marca i as robia to po porazkach realu, sport i md po porazkach barcelony.

natomiast co do transferow ogolnie wydaje sie ze klub najwiecej korzysta kupujac jednak pilkarzy z rynku hiszpanskiego. jako ze sam bylem maniakiem zlatana, a dzis z pokorą sypie glowe popiolem, wydaje sie ze nowego napastnika - a taki musi przyjsc - nalezy szukac z opcji torres-villa, czyli facetow sprawdzonych na boiskach pd.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 22 kwie 2010, 21:05

villa zostal wyciagmniety jako typowy hit
zadne powazny dziennik nawet wzmianki o tym nie dal,zrobil tak jedynie kataloński tygodnik sportowy Gol,ktorego wiarygodnosc mozna porownac do faktu

ludzie ograrnijcie sie i przestancie ze zlatana (ktory gra dobrze i zapewnil nam wiele punktow,strzelal wazne gole w lm) robic patalacha i tworce wszystkich nieszczesc
tak trudno dostrzec,ze tak wielce teskniony przez was etulek swoje mityczne,wspaniale 30 goli strzelil dopiero po paru latach gry w hiszpanii

i najwazniejsze-nie robil tego sam-przypomnijcie sobie jak harowali na niego xavi,iniesta,toure
jak nierzadko swoje pewne, 100% sytuacje oddawal mu henry (zaliczal asysty miast samemu nabijac sobie licznik)

na koniec
zrobcie chlodna analize formy skladu-teraz i rok temu
kto sie poprawil (valdes,abidal,messi,busquets,pedro), kto trzyma w miare ten sam poziom (puyol,pique), kto oslabl (xavi,iniesta,markez) a kto w ogole umarl pilkarsko (henry) lub znaczaco obnizyl loty (toure,alves)

ci zawodnicy rok temu byli prawdopodobnie w swojej najlepszej formie i raczej niewielu sie do niej zblizy
dlatego wlasnie etulek strzelil te 30 goli i zlatan ,villa przy taakiej formie calej druzyny tez by to zrobili

wiec dajcie sobie na luz,skonsumujcie fakty,statystyki i pomyslcie czemu zlatan nie ma dzis np 25 goli
jego winy jest moze 20-30 %
nawala druzyna i takie sa fakty

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 22 kwie 2010, 21:22

A jeżeli już po woli rozkręca się temat transferowych plotek co myślicie o potencjalnym transferze Mario Balotelliego do nas? Podobno jego agent podał we włoskich mediach że złożył prośbę o wystawienie jego zawodnika na listę transferową. Jak wiele osób wie ma on tego samego agenta co Ibra czy Maxwell.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 kwie 2010, 21:34

gruchalbn pisze:A jeżeli już po woli rozkręca się temat transferowych plotek co myślicie o potencjalnym transferze Mario Balotelliego do nas?
Boże uchowaj :pray:
Giovanii Dos Santos był (jest) półgłowkiem, ale z Balotellim nie ma porównania. A z Raiolą tworzą mieszankę wybuchową

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 22 kwie 2010, 21:44

cole nie ma byc zadnym crackiem. jest za darmo i jest blyskotliwy. to nie moze byc zly transfer, nawet jak na minute na boisko nie wejdzie, to warto zaryzykowac, zreszta co to za ryzyko jak za darmo jest?

a co do plotek transferowych, to chwilowe. ale ten cole mi chodzi po glowie.

a co do ibry, to nie przekonasz mnie. niech on mnie przekona lepiej. nie mowie, ze jest slabszy niz eto'o i nie tesknie za eto'o. jak pisalem byl problematyczny. szkoda ze villi sie nie udalo wyrwac, ibra byl druga opcja. zadziwia mnie slaba forma. tez myslalem ze bedzie fajnie. jak pisze miguel, torres villa i ibra byli wedlug mnie w profilu.

i tak nie ma wysjcia, nie da sie go pozbyc bez wielkiej straty, dostanie minimum jeszcze jeden sezon.

alves.... nie pisac jego nazwiska bo mi cisnienie podnosi

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 kwie 2010, 22:00

pasza pisze:cole nie ma byc zadnym crackiem. jest za darmo i jest blyskotliwy. to nie moze byc zly transfer, nawet jak na minute na boisko nie wejdzie, to warto zaryzykowac, zreszta co to za ryzyko jak za darmo jest?
On podobno sporo kasy chce, naprawdę sporo. Jeśli by się nie leczył po pól sezonu i wrócił do formy jak Chelsea zaczął prowadzić Jose to jakaś alternatywa to może i jest, ale ja jestem osobiście na nie.
Co do Ibry to nie wiem jak mam wiedzieć kiedy on jest w formie a kiedy nie, czy jak strzelał bramki na początku sezonu to niby w niej był :idea: Ostatnio jak dostał karniaka o Leo to zaczął ponownie strzelać i zapowiadało się to nieźle. Eto'o swoje nastrzelał w Barcelonie, Zlatan tyle wg. mnie nie nastrzela, ale jeśli będzie strzelał tak ważne bramki jak to zdarzało się Czarnuchowi to będzie OK. Inna sprawa, ze jak przychodził jakiś ważny mecz to Pep wywalał Samu na bok, żeby nie przeszkadzał z Ibra nic się nie da zrobić.
W sobotę jest dobre spotkanie, żeby Pep wrócił do normalności z ustawieniem i żeby może Szwed strzelił coś i się przełamał jak to miało miejsce z Saragossa. Oby, bo już się będę bał o zestawienie linii napadu z Interem.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 22 kwie 2010, 22:02

alves.... nie pisac jego nazwiska bo mi cisnienie podnosi
tak wiemy wiemy sezonowcu za dyche...
sprzedalbys go po zaledwie jednym gorszym sezonie do man city

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 kwie 2010, 22:04

ludzie ograrnijcie sie i przestancie ze zlatana (ktory gra dobrze i zapewnil nam wiele punktow,strzelal wazne gole w lm) robic patalacha i tworce wszystkich nieszczesc
tak trudno dostrzec,ze tak wielce teskniony przez was etulek swoje mityczne,wspaniale 30 goli strzelil dopiero po paru latach gry w hiszpanii
czyli po najprostszej linii oporu.
tory gra dobrze i zapewnil nam wiele punktow,strzelal wazne gole w lm
jak juz zaczales porownywac to Eto tego nie robil? Oczywiscie ze nam pare punktow zapewnil chyba od tego jest. Gole w LM tez fajnie tylko czy nasza 9 jest od czegos innego?
No i najwazniejsze te wazne bramki w [ch**] sie nadadza kiedy mistrza nie bedzie.
robic patalacha i tworce wszystkich nieszczesc
nikt nigdy nie mowil ze jest patalachem. Tak samo zdajemy sobie sprawe ze jest uzalezniony do Xaviego czy Iniesty ale zaraz zaraz czy Ibra nas nie kosztowal wlasnie ok 60 baniek zeby nie byc jak Eto w takim samym stopniu zaleznym od innych.
A Ibra zeby strzrelic gola w LM ile czekal? mozna tak sobie porownywac tylko po co?

Sezon juz sie konczy wiec podsumowanie Ibry zbliza sie duzymi krokami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”