AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1094

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 29 maja 2011, 14:55

No ale to niczego nie zmienia.
Może Bayern byłby zainteresowany Flaminim przy okazji.:)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 maja 2011, 19:27

Nie wydaje mi się, żeby Schweinsteiger po zainteresowaniu Realu i klubów z Anglii przeszedł pół roku po podpisaniu kontraktu(tam chyba było nawet, że po meczu powiedział wszystkim kibicom, że zostaje) do Milanu. Jeżeli Bastian miałby odejść z Bayern to zrobiłby to rok temu lub w tym gdyby nie podpisał kontraktu.

Zamparini dzisiaj potwierdził, że Milan jest ostatnim klubem, który pytał go o Javiera. Z zagranicznych klubów podał Real, Barce i City. City będzie brało kogo popadnie, ale IMHO Pastore do nich nie pójdzie. Real ma zabezpieczoną tą pozycję Ozilem i Kaką, który ponoć przekonał Mourinho. Barcelona jak wyda wielką kasę na pomocnika to będzie to Fabregas. Co do Cesca to ponoć Galliani nawiązał osobiście pierwsze kontakty z Arsenalem i żądają oni 40 mln za swojego kapitana i są skłonni do negocjacji.

Jak dla mnie głównym faworytem jest Pastore, który jest forowany przez Silvio(Co jak co, ale przynajmniej Berlusconi foruję piłkarza który jest nam bardzo potrzebny a nie jak to było w przypadku Dinho). Także wcale się nie zdziwię, jeżeli zaniedługo na poważnie zaczną się negocjacje z Zamparinim. Wtedy chyba byłaby też szansa na transfer Asamoah a Ganso raczej by wypał z obiegu, chyba, że Allegri zrobił wszystkich w bambuko i widzi go bliżej środka pomocy.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 29 maja 2011, 19:35

Myślę, że jak tylko pojawi się opcja ściągniecia 2 gracza bez paszportu to Ganso znajdzie się szybko w Milanie. Wszystko już chyba zaszło za daleko, żeby nagle Milan zrezygnował z niego.
Schweinsteiger natomiast idealnie pasuje do typu zawodnika jakiego potrzebuje Allegri, a umiejętnościami gry do przodu i kreatywnością bije Asamoaha na głowę, także ja bym nie był wcale taki pewien, że jest to plotka wyssana z palca. Zobaczymy czy jest coś na rzeczy.
Do Pastore nie jestem przekonany, ciekaw jestem czy dziś z Interem znowu zagra taką padakę jak w ostatnim meczu Palermo na San Siro z Interem. Gracz niesamowicie utalentowany, ale miewa fatalne przestoje w grze i bardzo chimeryczną formę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 maja 2011, 19:38

Ja wiem, że Bastian to gracz idealny do naszej taktyki, ale nie wydaje mi się, aby po tym jak pół roku temu podpisał kontrakt zachciało mu się odchodzić. Bayern jest teraz w takiej samej sytuacji - zapowiadane są wzmocnienia. Dodatkowo Niemcy mają kasy pod dostatkiem i przykład Ryberyiego pokazał, że nawet jak gracz będzie wyrażał chęć odejścia to będą woleli zatrzymać do końca kontraktu niż puścić kluczowego gracza. IMHO nie ma szans na ten transfer.
Myślę, że jak tylko pojawi się opcja ściągniecia 2 gracza bez paszportu to Ganso znajdzie się szybko w Milanie. Wszystko już chyba zaszło za daleko, żeby nagle Milan zrezygnował z niego.
Też tak uważam i pisałem już o tym wcześniej. Z tym, że trzeba brać pod uwagę to jaki pomocnik do nas trafi i wtedy patrzeć czy będzie miejsce dla Gęsi. Co do Pastore chłopak ma 22 lata i gra w klubie, który trenera zmienia jak skarpetki i ogólnie gra bardzo nie równie. Javier to olbrzymi potencjał i lepszy klub, dobrze poukładany i taki który mu zaufa sporo zyska.

Awatar użytkownika
czaro09v
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czaro09v » 29 maja 2011, 19:46

Nebula RN pisze:Myślę, że jak tylko pojawi się opcja ściągniecia 2 gracza bez paszportu to Ganso znajdzie się szybko w Milanie. Wszystko już chyba zaszło za daleko, żeby nagle Milan zrezygnował z niego.

Podbijam. Od 2 sezonów podpatruję jak sobie radzi i bardzo chciałbym zobaczyć go w europie. Do Milanu wg. mnie pasowałby jak ulał , + do tego pomoc Boatenga. 8) Moi ulubieńcy :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 maja 2011, 22:43

Seedorf:
"Nadal jestem do dyspozycji. Jedyną rzeczą, jaka mnie teraz boli, jest to, że po zmianie selekcjonera nie dostałem ani jednego powołania".
Obrazek

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 7:28

Szkoda, że Seedorf nie jest użytkownikiem tego forum, bo właśnie wygrałby konkurs na cytat roku. Czy on wie, w którym roku się urodził, który mamy obecnie i jaką formę prezentuje?

BTW - z Włoch coraz więcej napływa infromacji, że Galliani będzie miał kasę na dwóch pomocników. Jeden od Silvio a drugi dzięki zaoszczędzonym pieniądzom za kontrakty, Scudetto i awans do LM. Według dziennikarzy Łysy i Berlusconi są przekonani, że jeden pomocnik to za mało. Jest jeszcze druga opcja na LM i na przestrzeni ostatnich lat chyba najbardziej pewna - sprzedać Zlatana :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 maja 2011, 10:30

mete pisze:Co do Cesca to ponoć Galliani nawiązał osobiście pierwsze kontakty z Arsenalem i żądają oni 40 mln za swojego kapitana i są skłonni do negocjacji.
Jeżeli to prawda to bardzo fajnie. Skoro żądają 40 mln, ale są skłonni do negocjacji co jakieś 35 mln mogłoby wystarczyć a tyle Barcelona byłaby IMO skłonna wydać. Wenger chyba nie zrobi Cescowi takiego świństwa, że dla Barcelony cena będzie wyższa niż dla Milanu :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 10:34

Właśnie się zastanawiałem nad tym. Nie sądzisz, że Wenger mógłby zrobić psikusa Barcelonie? Galliani mimo wszystko działa bardziej pokojowa niż Barcelona i jej gracze.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 30 maja 2011, 10:40

mete pisze:Właśnie się zastanawiałem nad tym. Nie sądzisz, że Wenger mógłby zrobić psikusa Barcelonie? Galliani mimo wszystko działa bardziej pokojowa niż Barcelona i jej gracze.
Zakladamy, ze kupujecie Fabregasa. Daje gora pol roku i zaczyna sie telenowela z jego odejsciem do Barcelony. Jak dla mnie troche niepewna inwestycja, jeszcze do tego Hiszpan w Serie a.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2011, 10:46

Nie sądzę by Wenger robił psikusa komukolwiek, zwłaszcza Barcelonie, gdzie lubi udać się na "zakupy" :lol:

Ja osobiście za 40-45 mln bym puścił. Jeśli mowa o funtach. Bo np 35 mln euro to jakiś niesmaczny żart, w obliczu np 35 mln funtów za Carrolla :lol:

No i ogólnie to zgadzam się z Maćkiem. Fabregas nawet jak trafi do innego klubu niż Barca, nie przestanie myśleć o Barcelonie. Można oczywiście mówić, że Milan to jedna z największych firm świata, etc. Ale jak piłkarz marzy o innym wielkim klubie, to magia SerieA, czy Milanu nie zadziała ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 10:48

Pół roku nie, ale rok czy dwa Hiszpan pomaga nam coś wygrać i sprzedaż z zyskiem do Barcelony. Prawda jest taka, że jeżeli Arsenal zaakceptuje obie oferty to nie mamy szans i z tym się trzeba liczyć. Osobiście się liczę, ze Barca mimo wszystko najpierw skupi się na wzmocnieniu ataku. Fabregas już kiedyś przyznał, że chętnie by zagrał w Milanie. My też mamy arguementy, które mogą go przekonać: status absolutnej gwiazdy zespołu, pewne miejsce w pierwszej jedenastce, walka o najwyższe trofea i Galliani może mu zagwarantować, że za rok czy dwa gdy Xavi będzie się zbliżał do emerytury nie będzie mu robił problemów z odejściem. Ale prawda jest taka, że wszystko zależy od Arsenalu, później od woli Cesca. Jeżeli Barcelona będzie w grze to mamy małe szanse, jeżeli nie to większe.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 maja 2011, 10:48

fieldy pisze:Bo np 35 mln euro to jakiś niesmaczny żart, w obliczu np 35 mln funtów za Carrolla :lol:
Transfery wewnątrz ligi zawsze są trochę wyższe, w Anglii absurdalne wręcz. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2011, 10:50

Bo np 35 mln euro to jakiś niesmaczny żart, w obliczu np 35 mln funtów za Carrolla :lol:
Nie ma sensu porównywać porównywać tych transferów jeżeli dojdzie do sprzedaży Cesca.

Ponoć Hamsik postawił ultimatum i chce odejść do nas. Z primavery natomiast do pierwszej kadry maja dołączyć: Calvano, Fossati i Volati(pomocnicy) i De Sciglio(obrońca). Wydaje mi się to mało prawdopodobne. Graczy mamy multum a jeżeli dodamy do tego Strassera i Merkela to za dużo młodych graczy i dotego większość pomocnicy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2011, 11:02

mete pisze: My też mamy arguementy, które mogą go przekonać: status absolutnej gwiazdy zespołu, pewne miejsce w pierwszej jedenastce, walka o najwyższe trofea i Galliani może mu zagwarantować, że za rok czy dwa gdy Xavi będzie się zbliżał do emerytury nie będzie mu robił problemów z odejściem.
To jak to jest z Milanem, bo ja już się gubię. NIe ma szans na walkę o LM, czy ma ? Bo różne osoby różnie piszą, a ja się w SerieA nie orientuję :P
Za rok, czy dwa z Arsenalu też będzie mu łatwiej odejść, bo kontrakt sie będzie zbliżał do końca i jeśli Wenger będzie chciał zarobić, to będzie musiał go sprzedać.
Cesc nowego kontraktu w Arsenalu już raczej nie podpisze. Nie musze chyba mówić, ze w Arsenalu też ma status gwiazdy ;)

Osobiście nie widze jakiś wielkich szans na taki transfer. Chyba, że Wenger będzie chciał jakąś wymianę zrobić. Jeśli Wenger zgodzi się na transfer Ceska, to sam piłkarz będzie naciskał na transfer do Barcy i tu wszystko zależy od tego ile Barca będzie chciała dać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”