FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1095

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2010, 12:41

jordan20 pisze:na jakosc wrzutek,dryblingow psioczy w tym sezonie wiekszosc kibicow arsenalu
wiadomo, Sagna w ataku mało daje, zdecydowanie lepszy w tym aspekcie jest Eboue, ale guru chyba się oburzył, bo piszesz "wynalazek". A potem sie dziwicie skąd opinie, ze kibice Barcy są przemądrzali :lol:
Wrzutki mógłby Sagna poprawić, choć czasem uda mu się dobrze zagrać. W obronie jest solidniejszy od Alvesa, ale ten z kolei niszczy go w ataku. Żeby nie było ze chce porównywać obu zawodników. Alves ogólnie jest lepszy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 kwie 2010, 13:03

jordan20 pisze:
Ibra ma problem wielkich meczy
mity stworzony i powtarzany przez wielu jak mantra
a grand derby z jesieni i gol na wage 3 pkt,a gole (jakze wazne w kontekscie rewanzow) w fazie pucharowej lm (arsenal,sztutgart)
Wystarczy tylko przypomnieć mecze z Manchesterem, albo słabe pojedynki z Juve, w których podania do najbliższego rywala były dla niego problemem
wtedy nie strzelal bo nie mial z kim grac -10 typow sie bronilo i gralo dluga pilka na pale do ibry w mysl zasady "niech cos zrobi"
a majac do pomocy takich asow (w grze ofensywnej,kreacji gry)jak muntari,stankovic,zannetti ,cambiasso to trudno bylo miec multum okazji i strzelac mase goli
Idąc twoim tokiem myślenia to czemu grał tak słabo z Interem, skoro miał z kim grać? Mógł sobie pograć z klepki z Messim, dostać prostopadłą piłkę od Xaviego, jakąś wrzutkę od Alvesa.
Oglądałem wystarczająco dużo meczy Ibry, by go oceniać. I w większości nie była to wina zespołu, bo on sam odstawał i psuł większość akcji. Siedzi mu coś w głowie i tyle.
Ale i tak jest progres, bo mecz z Arsenalem faktycznie mu wyszedł bardzo ładnie. Stuttgartu nie zaliczam do wielkich rywali, a Gran Derbi jednak było pewien czas temu i nie pamiętam jak zagrał :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 kwie 2010, 13:22

ale oczywiscie wiekszosc kibicow (poza mentorem,kumanem,janiem-patrzacymi szerzej i obiektywnie) jak jeden maz spadku formy 3/4 druzyny nie laczy z forma szweda i TYLKO on sam jest winien
Wymieniles 6 jako spadek formy a 7 na rowni lub w gore. A teraz 3/4 ma spadek formy :roll: Chyba patrzysz jak ww. nierealnie chociaz ich zdania nie znam.

Teraz ja uzyje twojego zwrotu i powiem ze patrzymy szerzej i obiektywniej. Argumenty masz w poprzednich postach a jak bedzie ciekawa rozmowa moge przytoczyc wiecej. Swoja droga poczytajcie sobie posty komentarze i interpretacje argumentujace sens przyjscia Ibry i oddania Eto. Zderzenie z rzeczywistoscia nie jest bolesne a tragikomiczne.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 23 kwie 2010, 13:50

zeby bylo jasne- porownywalem podstawowa jedenastke z sezonu 2008-09 (vv-alves-puyol-pique-abidal-toure-xavi-iniesta-messi-henry-e2)
do ich aktualnej formy
pogrubilem tych co sie poprawili (3 na 10 bez e2),to nie jest w zaokragleniu 1/4 ekipy tych co graja lepiej ?
reszta -7/10 gra gorzej

ale i tak dla Ciebie etulek bedac dzis na miejscu ibry mialby teraz 30 goli,bo nie zyl z podan,sam wypracowywal sobie okazje,nie marnowal seryjnie karnych itp

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 kwie 2010, 14:24

vv-alves-puyol-pique-abidal-toure-xavi-iniesta-messi-henry-e2
5 zawodnikow obizylo loty. dalej nie ma 3/4
ale i tak dla Ciebie etulek bedac dzis na miejscu ibry mialby teraz 30 goli,bo nie zyl z podan,sam wypracowywal sobie okazje,nie marnowal seryjnie karnych itp
gdybac to se mozemy..... nie wiem ile by mial bramek. moze 40?
Czytasz ze zrozumieniem? Przeciez napisalem ze Eto zyl z podan.
A seryjnie marnowal karne? Pokaz mi taka seria chetnie ja zobacze.
Eto czasem sam sobie wypracowywal okazje ale do czego to ma dazyc?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 23 kwie 2010, 14:31

A seryjnie marnowal karne? Pokaz mi taka seria chetnie ja zobacze.
3 na 6 w zeszlym sezonie to wynik (jak na napastnika klasy swiatowej) mierny

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 kwie 2010, 15:07

Czyli znowu nie ma owej seryjnosci. Mozna rzec ze wykorzystywal regularnie karne- co drugi :P

Tak jak powiedzialem problemem jest to ze wiele osob bezkrytycznie patrzy na Barce jak w sezonie 2007/08.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 23 kwie 2010, 15:54

Eto walczył dla drużyny biegał za przeciwnikiem przeszkadzał w wyprowadzaniu piłki, a Zlatan :?: ach nikt mi nie wmówi że wymiana Eto na Zlatana wyszła nam na dobre ! Każdy ma inne zdanie może w przyszłym sezonie będzie grał lepiej. Mi gra Samu lepiej się podobała mimo że marnował setki

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 23 kwie 2010, 17:14

eto'o byl problemowy i nalezalo go sprzedac. bylem zwolennikiem tego transferu. eto'o jak juz bylo pisane zyl z podan, nie byl jakis super ekstra mega.
problem tylko w tym, ze wiekszosc sie spodziewala po tej wymianie wiekszej jakosci w grze. ibra mial byl lepszy od eto'o wlasnie o te 50 baniek. nie jest lepszy, czy jest slabszy? nie powiedzialbym, eto'o w interze tez szalu nie robi. czy eto'oi bylby w dzisiejszej barcy lepszy niz ibra, tez watpliwe.
ale nie o to chodzi, chodzi o to, ze ibra mial byc crackiem, mial robic roznice. a co robi kazdy widzi.

jak wygramy lige i LM to nikt nie bedzie o tym pamietal i kazdy da mu kredyt zaufania na nastepny sezon, ale jak sezon zakonczy sie klapa, to ibra bedzie mial ciezko. tak czy siak na nastepny sezon zostanie i miejmy nadzieje, ze zacznie w koncu grac, zacznie byc crackiem

a do alvesa, to ja nie znajduje argumentow 'za' w tym sezonie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 kwie 2010, 15:53

za 2h mecz a tu taka cisza. Ciekawi mnie dzis nasz skald. Chyba czas zeby kapitan zagral w ataku bo tylko on pozostal z naszej defensywy w swojej normalnej formacji.
Na serio licze ze dzis spokojnie wygramy. Ibra w pierwszym skladzie i niech wreszcie zacznie strzelac. Rowniez chcialbym zobaczyc Jeffrena. Jako ze nie wierze ze dzis stracimy punkty to mam nadzieje ze dzis powiekszymy przewage nad RM. Vamos Zara:P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 kwie 2010, 17:34

Zgaduję, że mało kto odgadł skład:
Barca - Valdes - Puyol, Txigrinski, Marquez, Maxwell - Toure, Xavi, Keita - Jeffren, Ibra, Henry.

Mnie bardzo cieszą Jeffren i Henry w składzie. Mam nadzieję, że w takim składzie uda się wywalczyć komplet punktów...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 kwie 2010, 17:56

Pewne było, że zagra Puyol i Maxwell, bo pierwszy w rewanżu pauzuje, a na pozycje drugiego dzisiaj nie ma opcji. Cieszy mnie obecność Jeffrena, osoby Henryego nie pochwalam, bo zdecydowanie wolałbym Bojana. Nie wiem czego oczekiwać po Francuzie, mam nadzieje, że ma jeszcze trochę chęci i dzisiaj totalnie nie będzie odbiegał od graczy Xerez. :lol:

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 24 kwie 2010, 18:45

carekk pisze:Eto walczył dla drużyny biegał za przeciwnikiem przeszkadzał w wyprowadzaniu piłki, a Zlatan :?: ach nikt mi nie wmówi że wymiana Eto na Zlatana wyszła nam na dobre ! Każdy ma inne zdanie może w przyszłym sezonie będzie grał lepiej. Mi gra Samu lepiej się podobała mimo że marnował setki
Generalnie obie strony mają swoje argumenty, mi w sumie trudno się z tobą nie zgodzić. Ba ! Inter mimo, że Eto'o strzela mniej bramek od Ibrahimovica, zyskał więcej niż Barca. Zerwanie ze schematem to podstawa do sukcesu. Zresztą mniejsza z tym.
Bo rozchodzi mi się o ich bezpośrednią wymianę. Eto'o to psychol :lol: mający swoje humorki. Ale na boisku robił różnice. Szwed nigdy nie należał do piłkarzy, którzy wyciągają wnioski, Eto'o mimo, że miał role snajpera doskonale wiedział gdy coś nie tak działo się w zespole, dlatego nie mogąc znaleźć gry w środku, szukał jej na boku. Zlatan wydaje mi się delikatnie 'przyszpilony' do swojej pozycji. W sumie dobrze, że Guardiola przejrzał na oczy (a może pomogły mu w tym problemy ze zdrowiem Szweda), bo przez pewien okres tego sezonu odnosiłem wrażenie, że Pep na siłę chce udowodnić, że wymiana była korzystna... Ot, taki mały sabotaż w jego wykonaniu...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 kwie 2010, 18:45

Z taka gra to nawet i Xerez nalezy sie obawiac.

Chyhryński w formie zycia... [']

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 kwie 2010, 18:46

Bardzo przyjemnie oglada sie gre Czyhrynskiego, biorac pod uwage ze kosztowal 5mln mniej niz Pepe. Szczerze mowiac nie spodziewalem sie po nim takich wystepow w momencie transferu, heh.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”