Liverpool (zbiorczy) - Strona 1098

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 gru 2024, 22:31

Fajny meczyk.
Szkoda 3 pkt.
Na pocieszenie wszystkim 4 kibicom Lpoolku na forum przypomnę, że z taką eksperymentalna obrona będziemy się bujać najmniej do końca roku. :witam:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 gru 2024, 22:34

tragedia to bedzie i w przyszlym tygodniu nie chce widziec kogokolwiek sensownego na gironie a i tak pewnie ktos bedzie musial zagrac.

fajny meczyk to by byl jakbysmy mieli 3 pkt ale to chyba ja i fakt ze srednio mnie ciesza fajne meczyki bez 3 pktow. jeszcze w domu tym razem ogladalem.

nie wiem co to dzis momentami mialo byc. spodziewalem sie malego spadku po ostatnich 7 dniach ale na dobra sprawe tylko jones i salah nie zawiedli.

jak jeszcze raz napisze ze przezyje gordona u nas to niech ktos walnie mnie w leb. im dalej od nas tym lepiej. dwa nury, dwie zolte kartki.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1470
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 gru 2024, 22:58

Meczu nie oglądałem, śledziłem wynik w aplikacji i niedosyt jest spory, gdyby to się inaczej układało i skończyło remisem to łatwiej byłoby zaakceptować. Trzy stracone bramki to też nie jest dobra laurka dla defensywy. Salah kosmiczne liczby wykręca w tym sezonie. Nikt nie mówił, że będzie lekko, dlatego trzeba się cieszyć, że jakiś zapas punktowy jest. Nie zawsze uda się przepchnąć mecz.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 gru 2024, 1:14

Sergek pisze:
04 gru 2024, 22:34
jak jeszcze raz napisze ze przezyje gordona u nas to niech ktos walnie mnie w leb. im dalej od nas tym lepiej. dwa nury, dwie zolte kartki.

nie da sie chyba miec lepszego widoku by tego nie spierdolic lol

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 126
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 05 gru 2024, 2:41

Dziwny mecz pierwsza połowa do zapomnienia a w drugiej odwracamy na 2-3 co kończy się 3-3 :d
Lepszy remis nic porażka tutaj mamy chociaż ten jeden punkt a z tego co pamiętam to wyjazdy nie są łatwe i ciężko się tam nam gra.
Nie ma co panikować nie jest źle .
Teraz derby z Evertonem tam muszą być 3 punkty.

Na mecz z Girona można wystawić trochę rezerw do grania nawet mimo porażki tam pierwsza "8" nie powinna być zagrożona.
Na Everton wszystko co mamy najlepsze .

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 gru 2024, 7:54

Sergek pisze:
04 gru 2024, 22:34
na dobra sprawe tylko jones i salah nie zawiedli.
Z tym Jonesem to bym się tak nie rozpędzał. Ogólnie pomoc zawiodła, nie mieli odpowiedzi na agresywny pressing piłkarzy Newcastle szczególnie w pierwszej połowie. Kilka strat piłki w środku pola mogło skończyć się dużo gorzej niż rzeczywiście się skończyło. Zawiódł też Gakpo. Między nim a Diazem jest jakościowa przepaść imo. Ale to tak naprawdę didaskalia bo strzeliliśmy 3 bramki na bardzo trudnym wyjeździe, przeciwko bardzo dobrze zorganizowanaej drużynie. Wszystko sprowadza się do obrony, która szczególnie po prawej stronie nie była wystarczająco dobra. No brak Konate odbije się nam czkawka bardziej niż brak Alissona i Joty razem wziętych.
Swoją drogą też ciekawe co z Portugalczykiem. Jakiś cholernie dziwny przypadek gościa, któremu w sumie niewiadomo do końca co jest i niewiadomo kiedy wróci. Zaczynam podejrzewać, że on co sezon robi jakieś tam minimum żeby utrzymać się na powierzchni poważnego grania, a resztę czasu woli sobie popykac z dzieciakami na konsoli lol. Ja bym się nie pogniewał jakby udało się go doprowadzić do względnej sprawności i sprzedać w lecie za fajny pieniądz.
Szkoda też że Tsimikas się coś połamał, bo Robertson momentami znowu nie dojeżdża i te jego głupie straty też mogły nas kosztować wczoraj dużo.

Zobaczymy jak będzie dalej ale granie 5 obrońcami i 4 pomocnikami cały sezon nie wróży dobrze w drugiej jego części. Fajnie by było kogoś kupić w zimie. Jakiś Zubimendi siadłby jak złoto.

Anyway
Niektórzy zastanawiali się co tam z Chiesa

Milo jest mi poinformować, że Włoch ma się dobrze i terroryzuje dzieciaki under 21 hehe.
Taki transfer jak się każdy spodziewał 🤡

I ostatnia sprawa, Ornstein wczoraj puszczał plotki, że Liverpool złożył oficjalnie ofertę kontraktu van Dijkowi a oferta dla Salaha jest na ostatniej prostej. Wygląda na to, że ten i być może przyszłym tydzień poznamy odpowiedzi co do przyszłości tych dwóch chłopaczków. Jak podpiszą to imo Trent też podpisze.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 gru 2024, 8:55

Darwin - 3G/A in the league
Gakpo - 3G/A in the league
Jota - 4G/A in the league (missed most of it)
Diaz - 7G/A in the league

So in total the rest of our attack has 17G/A combined and Salah has 21G/A all by himself

srednio nam ta przemiana ataku wyszla lol

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 gru 2024, 9:07

Salah ich kanibalizuje trzeba posadzic go na lawce i wtedy zobaczymy ile reszta jest warta.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 gru 2024, 9:38

masacra pisze:
05 gru 2024, 7:54
Z tym Jonesem to bym się tak nie rozpędzał.
no jak to napisalem to mnie swedzialo czy tego nie zmienic. salah, nic, jones (bo chociaz dal sie nabic chciwemu egipcjaninowi i zrobil imo cos tam wiecej niz reszta), nic, reszta - tak bedzie lepiej.

generalnie wszystkie zle momenty lub mecze maja podobny schemat i polega on najczesciej na tym ze pomoc nie jest w stanie sie ogarnac i pada pod presja rywala. a ta presja jak zawsze z nufc byla dosc duza, nie pomaga tez fakt ze co niektorzy jak joelington moga robic co chca bez kartek a my mielismy dwoch pomocnikow na zoltej kartce od prawie poczatku spotkania. jeden jakosciowy to mus, nie wiem jaki ale jakis by sie przydal. 4 to za malo, moze jakby endo nadawal sie do czegos innego niz dogranie spotkania przy dobrym wyniku to bylaby dobra sytuacja ale nie jest przydatny.

obrona tez powinna byc kims wzmocniona (tez temat z lata ale no). do ataku pewnie tez by sie ktos przydal i mysle ze jeden lub dwa transfery zima dalyby nam duzo. no ale zaden klub nie jest tak zapracowany jak my poza okienkami a jak przychodzi co do czego to nie dzieje sie nic. tym bardziej ze richard hughes bedzie zajebany po wykonanej robocie - quansah przedluzony, vvd tez pewnie sie uda, salah raczej tak. duzo roboty, a odpoczac trzeba. w trenta wierzysz? bo ja srednio ale chce sie zaskoczyc i nawet duzymi literami napisze dziekuje richard hughes, dziekuje fsg.

rozsmieszyl mnie ostatnio artykul ornsteina w ktorym byla cala plejada zawodnikow ktorych bysmy chcieli. od zubimendiego po nico williamsa. mhm :roftl3:

gakpo to mial byc x factor jak to powiedzial tzw. nasz pep. do x factora faktycznie daleko. potrafi byc uzyteczny ale to tyle. jak on wczoraj nie trafil na pusta bramke to ja nie wiem. diaz faktycznie jest na wyzszym poziomie, bo jak gakpo najczesciej jest przydatny blisko bramki, tak diaz potrafi pociagnac atak, przedryblowac kilku, itd. itp. aczkolwiek uwazam ze to dalej jest ten sam zawodnik co w zeszlym sezonie. generalnie, tu zla wiadomosc dla richarda hughesa, tu tez chyba trzeba juz dzialac, bo mu niedlugo kontrakt sie konczy i trzeba pomyslec co dalej.

jota ostatni raz zagral 20.10. wtedy tez wypadl na chwile. zaraz mina dwa miesiace a goscia nie widac ani tez o nim nie slychac. fenomen.

mac allister ma tydzien odpoczynku bo zarowno w lidze i w lidze mistrzow jest zawieszony. gravenberch musi uwazac. nie wiem czy w jego przypadku nie jest warto wziac zoltej kartki w sobote jezeli beda do tego okolicznosci, bo tez juz jest kartke od zawieszenia a na tottenham bedzie potrzebny. na fulham oczywiscie tez ale z dwojga zlego wybor jest oczywisty. a wczoraj faktycznie biegal jakby stal na piasku.

no troche mnie wczoraj zdenerwowalo musze przyznac lol. strata punktow to nie, ale za duzo sie tam wczoraj wydarzylo. moze bylbym spokojniejszy gdybysmy nie jechali teraz na goodison a to bedzie bardzo podobny mecz aczkolwiek everton ma mniej argumentow niz newcastle. ile my tam wygralismy spotkan w ostatnim czasie? jedno? no wlasnie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 gru 2024, 10:38

Sergek pisze:
05 gru 2024, 9:38
rozsmieszyl mnie ostatnio artykul ornsteina w ktorym byla cala plejada zawodnikow ktorych bysmy chcieli. od zubimendiego po nico williamsa. mhm
Tzn to może być prawda. Oni być może by chcieli tych wszystkich piłkarzy i gdzieś tam ich obserwuja. Tylko co z tego? :)

To jest tak samo jak z tym Antonym. Byc może przed ostatnim przedłużeniem kontraktu przez Salaha klub miał kilku potencjalnych następców na oku i jednym z nich być może był Antony. Być może jako opcja B, C albo Z ale news 'Jurgen chciał zastąpić Salaha Antonym' sprzeda się lepiej niż 'klub sprawdzał potencjalnych następców Salaha, jednym z nich był Antony'.

Ja po cichu liczę, że w Styczniu uda się zrobić jeden niespodziewany transfer. Coś a'la Diaz sprzed kilku sezonów. Po pierwsze dlatego, że w lecie w sumie w bilansie wyszli na plus, po drugie jakiś dobry ruch transferowy jest imo niezbędny do tego by udało się powtórzyć w drugiej części sezonu to co udało się zrobić w pierwszej. Kołderka ewidentnie jest zbyt krótka i za chwilę zacznie się narzekanie na Gravenbercha i MacAllistera, którzy grają wszystko. Wczoraj był tylko lekki przedsmak.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 gru 2024, 10:40

Nie no tak hehe. Na pewno obserwuja i ogladaja i chca ale potem jak przychodzi do czego to sklad nie bedzie wymagal wzmocnien, a co najwyzej poszukamy pilkarzy terroryzujacych U21 w tej chwili bo malo kosztuja.

Antony to dla mnie no-news byl, oczywiste jest to ze sa rozne opcje a on byl wtedy wsrod goracych towarow na rynku.

Tez na to licze przyjacielu. Potrzebujemy tego, pieniedzy na nic nie wydajemy, kontraktow duzo wyczyscilismy. Tylko chciec trzeba albo dostac troche motywacji. Bo sam Diaz tez wydarzyl sie bo Tottenham zaczal przy nim majstrowac a my chcielismy czekac do lata.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 gru 2024, 10:46

Sergek pisze:
05 gru 2024, 10:40
Bo sam Diaz tez wydarzyl sie bo Tottenham zaczal przy nim majstrowac a my chcielismy czekac do lata.
No I tu może być podobna historia z Zubimendim. Bo chłop też na brak zainteresowania nie narzeka, a podobno przemyślał swoje wybory życiowe i teraz może być bardziej chętny na przeprowadzkę. Także warto by było podziałać przy nim już w styczniu.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 126
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 06 gru 2024, 19:39

Może warto też ruszyć po Sona z Tottków kończy mu się kontrakt po tym sezonie , tylko to pewnie by się wiązało ze sprzedażą kogoś w ataku .

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 gru 2024, 9:51

Róbcie zmiany w FPL

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 gru 2024, 10:19

szlo to wywnioskować wczoraj patrzac na prognozy pogody. chyba wiecej plusow niz minusow, mecz pewnie bedzie w kolejnym dziwnym terminie ale ktos moze wyzdrowieje hehe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”