AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1099

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 9:39

Przyjście Witsela raczej oznacza odejście Gattuso lub Flaminiego. Nie wydaje mi się, aby przyszedł on jak "prezent" Berlusconiego. Piłkarz potencjał ma spory, ale większość pamięta go za faul na Wasiliewskim. Cóż zobaczymy jak będzie, ale jak dla mnie jeżeli dojdzie do transferu to jest to zakup w stylu Boatenga - na rozgrzewkę, zamknięcie ust dziennikarzom przynajmniej na chwile. Jestem przekonany, że po ogłoszenie zakupu Łysy wypowie magiczne słowa: "Nasze mercato jest zamknięte".

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 9:47

Przyjście Witsela raczej oznacza odejście Gattuso lub Flaminiego. Nie wydaje mi się, aby przyszedł on jak "prezent" Berlusconiego. Piłkarz potencjał ma spory, ale większość pamięta go za faul na Wasiliewskim. Cóż zobaczymy jak będzie.
Wydaje mi się, że dwójka pomocników przyjdzie tak czy siak, w tej sytuacji Witsel zajmie albo jedno z tych miejsc (Merkel i Strasser odejdą, będzie miejsce w kadrze,), albo odejdzie Gattuso (jeśli ma odejść jeden pomocnik, to niech idzie Rino, Flams w przyszłości się przyda!) i to miejsce zajmie Witsel.
Ciekawe, gdzie będzie grał, czy to konkurencja bardziej Emanuelsona czy bardziej Gattuso.

Ktoś go oglądał? Orientuje się, jak gra? ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 9:56

Witsel jak dla mnie to już jest zabezpieczenie na przyszły rok, gdzie całej naszej pomocy praktycznie kończą się kontrakty. Pierwsze plotki mówiły, że Milan załatwił sobie go na 2012 rok(tak jak Kucke), ale wychodzi na to, że Belg przyjdzie już teraz, by mieć cały sezon na zgranie się z zespołem, żebyśmy za rok nie musieli budować od nowa całej pomocy. To, że ktoś z pomocy odejdzie jest pewne. Merkel raczej zostanie, Strasser wydaje mi się, że wypożyczenie. Stawiam również, że jeden z dwójki Gattuso(Rosja) lub Flamini(ponoć jeżeli się nie zgodzi na niższy kontrakt zostanie sprzedany) też pożegna się z Milanem.

Mam tylko nadzieję, że transfer zamknie się w granicach 10 mln a nie jak media piszą 15.
Gorzej, że prawdopodobnie stracimy Pederzoliego.
Co się stało?

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 10:05

15 milionów? Przecież za tę kwotę mamy Asamoaha, który jest już jednym z najlepszych graczy w Serie A na swojej pozycji. :lol: No rotfl, przecież to koleś z ligi belgijskiej, jeszcze po spartolonym karnym za niego nikt tyle nie da. Obniżyć cenę Onyewu i będzie super.
Przyjdzie do nas jeszcze dwóch pomocników i ta przyszłoroczna rewolucja wcale taka straszna nie będzie - Boateng, nowy ofensywny pomocnik, Witsel lub ktoś zamiast niego to już trzon pomocy na lata. Dlatego nie chcę odejścia Flaminiego - dobrze mu w Milanie, jest dość młody i jeśli trzeba go sprzedać, to jednak w 2013 roku, kiedy już Milan wyjdzie z trudnej sytuacji kadrowej. Rino i Ambro nie odmłodzimy. :(
Kucka? Niczym mi w Genoi nie zapadł w pamięci, o Witselu przynajmniej w mediach było głośno jako o olbrzymim talencie, a Kucka? Czy jest coś poważniejszego na rzeczy z nim i czy to jakieś wzmocnienie konkretniejsze?

Nie lubię tego. Myślałem, że przyjdzie do nas Asamoah lub Ganso i Pastore lub Hamsik, a tu już na jednej pozycji rozczarowanie.
Co się stało?
Ma zostać dyrektorem sportowym Novary. Nie rozumiem tej decyzji, jakby wrócił do Torino czy odszedł do klubu Serie A to ok, ale Novara? Oni nawet jeszcze nie awansowali, a jeśli awansują, to pewnie spadną. Ja trzymam kciuki w barażach za Padovę. :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 11:42

15 milionów? Przecież za tę kwotę mamy Asamoaha, który jest już jednym z najlepszych graczy w Serie A na swojej pozycji. :lol: No rotfl, przecież to koleś z ligi belgijskiej, jeszcze po spartolonym karnym za niego nikt tyle nie da. Obniżyć cenę Onyewu i będzie super.
Ponoć ma kosztować 8 mln plus Onyewu. O 15 mln trąbiły media mniej rzetelne, ale na to napewno Łysy by nie poszedł.
Kucka? Niczym mi w Genoi nie zapadł w pamięci, o Witselu przynajmniej w mediach było głośno jako o olbrzymim talencie, a Kucka? Czy jest coś poważniejszego na rzeczy z nim i czy to jakieś wzmocnienie konkretniejsze?
Pisał ktoś o nim już temacie. Bodajże Doktor. Ciekawy zawodnik i napewno niedrogi.
Nie lubię tego. Myślałem, że przyjdzie do nas Asamoah lub Ganso i Pastore lub Hamsik, a tu już na jednej pozycji rozczarowanie.
Ale to wcale nie wyklucza transferu Asamoah. Witsel jestem przekonany, że będzie grał bliżej prawej strony pomocy a w przyszłości może zostać nawet następcą van Bommela(przynajmniej takie opinie o nim czytałem, ale wydaje mi się, że na defensywnego pomocnika w przyszłym sezonie kupimy kogoś bardziej doświadczonego). Dodatkowo Asamoah powiedział, że narazie nie musi odchodzić z Udinese.

Dla mnie kwestią czasu(a raczej decyzji FIGC) jest transfer Ganso. Galliani zawsze mówi, że Milan narazie go nie może kupić, bo jest Taiwo. Teraz należy zadać pytanie czy Ganso będzie prezentem Berlusconiego czy zawodnikiem sprowadzonym tak jak Witsel - obaj młodzi, mają na swoich pozycjach starszych bardziej doświadczonych graczy, więc nie będzie na nich jakaś olbrzymia presja, no może na Ganso będzie większa i mają rok na zadomowienie się i w przyszłym sezonie mają już być graczami pierwszej jedenastki.

EDIT

Ponoć Berlusconi chce "mistrza" i może zablokować zakup Witsela.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 cze 2011, 12:01

Ej panowie, ale Witsel to nie jest DM, to typowy CM, którego można ustawić także jako ofensywnego pomocnika. On gra wysoko i z tego co widziałem lubi pobiec sobie w kierunku bramki i nie wrócić za akcją. Karierę chyba zaczynał nawet jako skrzydłowy (chociaż to mógł też być Defour, czasami mi się mylą ich występy z przeszłości). Tak czy tak to jemu chyba najbliżej do Boatenga patrząc na waszą kadrę, a nie do Gattuso czy Flamsa.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 12:03

Tak czy tak to jemu chyba najbliżej do Boatenga patrząc na waszą kadrę, a nie do Gattuso czy Flamsa.
Ale ani Gattuso ani Flamini nie grają u nas jako defensywni pomocnicy. I Witsel jeżeli trafi do nas będzie grał na tej pozycji co oni.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 cze 2011, 12:13

Nie chodzi mi o pozycję na boisku jaką pełni Flams czy Gattuso, a charakterystykę gry. Witsel gra wysoko, potrafi zejść na skrzydła, mocno podłączyć się do akcji, nie wrócić za przeciwnikiem. Może u was się to zmieni, może chłopak mnie zaskoczy (dużo bardziej cenię Defoura), ale dla mnie to jest piłkarz zdecydowanie bardziej ofensywny bez jakiś specjalnych zdolności w grze defensywnej.

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 12:59

Ponoć ma kosztować 8 mln plus Onyewu.
To już jest dużo lepsza oferta, bo Onyewu dla Milanu jest nic nie wart. 8 milionów za reprezentanta Belgii, który ma metkę dużego talentu - już lepiej.
Pisał ktoś o nim już temacie. Bodajże Doktor. Ciekawy zawodnik i napewno niedrogi.
No to czekam na dłuższą wypowiedź na temat Kucki. ;)
Witsel jestem przekonany, że będzie grał bliżej prawej strony pomocy a w przyszłości może zostać nawet następcą van Bommela(przynajmniej takie opinie o nim czytałem, ale wydaje mi się, że na defensywnego pomocnika w przyszłym sezonie kupimy kogoś bardziej doświadczonego). Dodatkowo Asamoah powiedział, że narazie nie musi odchodzić z Udinese.
Witsel w FM jest środkowym pomocnikiem raczej w typie Boatenga, a nie van Bommela. ;) Naczytałem się sporo o grze ofensywnej Belga i nic z opinii na jego temat nie wskazuje na zdolność gry na pozycji Holendra. Tam będzie znakomity Strasser, jeśli tylko uda nam się znaleźć kogoś do rywalizacji z nim.
Dla mnie kwestią czasu(a raczej decyzji FIGC) jest transfer Ganso. Galliani zawsze mówi, że Milan narazie go nie może kupić, bo jest Taiwo
Jeszcze go nie ma, nie podpisaliśmy z nim kontraktu. :P
Dla mnie kwestią czasu(a raczej decyzji FIGC) jest transfer Ganso.
Santos jeszcze gra w CL, a prezydent ich powiedział, że nie sprzedadzą Ganso przed ich odpadnięciem z tych rozgrywek. ;)
Ponoć Berlusconi chce "mistrza" i może zablokować zakup Witsela.
No ale ten mistrz może być na pozycję ofensywnego pomocnika, Witsel mi wygląda raczej na transfer numer trzy do pomocy, a nie jeden z dwóch dużych transferów do pomocy.

Sammyy
I to pasuje do koncepcji Allegriego - na bokach pomocy ruchliwi i grający na całej długości boiska Witsel z Boatengiem (czy też Emanuelson, Gattuso, Flamini, Ambrosini lub Merkel), na środku cofnięty defensywny pomocnik Ambrosini/van Bommel, a przed nimi skupiający się tylko na ataku ofensywny pomocnik.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 13:07

Jeszcze go nie ma, nie podpisaliśmy z nim kontraktu. :P
Taiwo nie jest nasz tylko dlatego, że można go będzie zgłosić dopiero 1 lipca. Wszystko już jest dopięte na ostatni guzik. 3-letni kontrakt po 2 mln rocznie. Teraz potrzeba tylko złożyć kontrakt w siedzibie LEGA Calcio.
Santos jeszcze gra w CL, a prezydent ich powiedział, że nie sprzedadzą Ganso przed ich odpadnięciem z tych rozgrywek. ;)
Finał rozgrywek jest 22 czerwca(rewanż). I właśnie na ten czas przewidywana jest decyzja odnośnie graczy bez paszportu UE.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2011, 14:32

Bierzcie Witsela,nawet sie nie zastanawiajcie. Chlopak talentem i potencjalem bije na glowe wszystkich innych pomocnikow o ktorych pisaliscie w ostatnich miesiacach.

To typowy srodkowy pomocnik,ktoremu zdecydowanie blizej do AMC niz DMC. Lubi zejsc na skrzydlo,swietnie drybluje,ma wspaniala technike uzytkowa,a przy tym bardzo dobrze gra w defensywie. Jak dla mnie pomocnik kompletny. Jedynym mankamentem jest jego chybotliwy charakterek,ale 8 milionow to i tak cena mocno promocyjna. Moim zdaniem jest warty 2-3 razy wiecej.

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 14:37

Dr.Football1
A jak oceniasz Kućkę? ;)

Na razie wyskakują drobne przeszkody przy transferze Witsela, ale ze względu na jego niską cenę i przyjaźń między Milanem a Liege wydaje mi się, że jeśli Allegri go chce, to Allegri go dostanie, proste.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2011, 14:55

Dr.Football1
A jak oceniasz Kućkę?
Nie jestem calkowicie obiektywny,bo Juraj od meczu MS z Wlochami jest jednym z moich ulubionych graczy :wink: To moj post sprzed klku tygodni:
Typowy srodkowy pomocnik. Dobrze gra glowa,silny,wytrzymaly,a przy tym calkiem niezle wyszkolony technicznie. Jego atutem sa rowniez strzaly z dystansu oraz stale fragmenty (rzuty wolne). Moim zdaniem idealny do systemu 4-4-2,choc w waszym 4-3-1-2 tez spokojnie dalby sobie rade. Zaryzykuje nawet stwierdzenie,ze moglby okazac sie podobna rewelacja co Boateng.

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 15:04

To ciekawe, bo wszystko wskazuje na to, że za rok najpóźniej obaj będą grali w Milanie.
Kurczę, fajnie, od bardzo dawna brakowało mi błyskotliwości u naszych pomocników, tylko Ambro coś tam wnosił (choć zwykle były to wymuszenia karnych :P ), a Witsel wszędzie ma opinię dość ofensywnie usposobionego, Boateng już swoją wartość udowodnił, a zabezpieczeniem kadry będzie jeszcze wychowanek Merkel.

W ogóle obrodziło w Milanie na takich pomocników - jest Merkel, sprowadziliśmy, zdawałoby się bez sensu, Emanuelsona, ta dwójka celów transferowych, a Calvano też jest CMem bardziej ofensywnym niż defensywnym. Podoba mi się ten zamysł Allegriego, sam w FM od 2008 roku męczę taką taktykę 4-1-2-1-2. :lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1304

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 cze 2011, 15:15

Spokojnie, na tą chwile to Witsel jest dużo bliżej Liverpoolu o czym trąbią wszystkie angielskie media. Powiem szczerze że w akcji widziałem go dwa, trzy razy i jakiegoś ogromnego wrażenie na mnie nie robił. Ale nie mam zamiaru go oceniać bo musiałbym zobaczyć tego zawodnika w co najmniej kilku meczach.

Trzeba dać czas i zaufać Łysemu. W lipcu dopiero otwiera się okienko transferowe a widzę że nie którzy już się niecierpliwią. Przypomne tylko że Ibra i Robinho przybyli do Mediolanu w końcówce sierpnia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”