Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 9:39
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 9:47
Wydaje mi się, że dwójka pomocników przyjdzie tak czy siak, w tej sytuacji Witsel zajmie albo jedno z tych miejsc (Merkel i Strasser odejdą, będzie miejsce w kadrze,), albo odejdzie Gattuso (jeśli ma odejść jeden pomocnik, to niech idzie Rino, Flams w przyszłości się przyda!) i to miejsce zajmie Witsel.Przyjście Witsela raczej oznacza odejście Gattuso lub Flaminiego. Nie wydaje mi się, aby przyszedł on jak "prezent" Berlusconiego. Piłkarz potencjał ma spory, ale większość pamięta go za faul na Wasiliewskim. Cóż zobaczymy jak będzie.
GacekACM
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 9:56
Co się stało?Gorzej, że prawdopodobnie stracimy Pederzoliego.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 10:05
Ma zostać dyrektorem sportowym Novary. Nie rozumiem tej decyzji, jakby wrócił do Torino czy odszedł do klubu Serie A to ok, ale Novara? Oni nawet jeszcze nie awansowali, a jeśli awansują, to pewnie spadną. Ja trzymam kciuki w barażach za Padovę.Co się stało?
GacekACM
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 11:42
Ponoć ma kosztować 8 mln plus Onyewu. O 15 mln trąbiły media mniej rzetelne, ale na to napewno Łysy by nie poszedł.15 milionów? Przecież za tę kwotę mamy Asamoaha, który jest już jednym z najlepszych graczy w Serie A na swojej pozycji.No rotfl, przecież to koleś z ligi belgijskiej, jeszcze po spartolonym karnym za niego nikt tyle nie da. Obniżyć cenę Onyewu i będzie super.
Pisał ktoś o nim już temacie. Bodajże Doktor. Ciekawy zawodnik i napewno niedrogi.Kucka? Niczym mi w Genoi nie zapadł w pamięci, o Witselu przynajmniej w mediach było głośno jako o olbrzymim talencie, a Kucka? Czy jest coś poważniejszego na rzeczy z nim i czy to jakieś wzmocnienie konkretniejsze?
Ale to wcale nie wyklucza transferu Asamoah. Witsel jestem przekonany, że będzie grał bliżej prawej strony pomocy a w przyszłości może zostać nawet następcą van Bommela(przynajmniej takie opinie o nim czytałem, ale wydaje mi się, że na defensywnego pomocnika w przyszłym sezonie kupimy kogoś bardziej doświadczonego). Dodatkowo Asamoah powiedział, że narazie nie musi odchodzić z Udinese.Nie lubię tego. Myślałem, że przyjdzie do nas Asamoah lub Ganso i Pastore lub Hamsik, a tu już na jednej pozycji rozczarowanie.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 cze 2011, 12:01
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 12:03
Ale ani Gattuso ani Flamini nie grają u nas jako defensywni pomocnicy. I Witsel jeżeli trafi do nas będzie grał na tej pozycji co oni.Tak czy tak to jemu chyba najbliżej do Boatenga patrząc na waszą kadrę, a nie do Gattuso czy Flamsa.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 cze 2011, 12:13
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 12:59
To już jest dużo lepsza oferta, bo Onyewu dla Milanu jest nic nie wart. 8 milionów za reprezentanta Belgii, który ma metkę dużego talentu - już lepiej.Ponoć ma kosztować 8 mln plus Onyewu.
No to czekam na dłuższą wypowiedź na temat Kucki.Pisał ktoś o nim już temacie. Bodajże Doktor. Ciekawy zawodnik i napewno niedrogi.
Witsel w FM jest środkowym pomocnikiem raczej w typie Boatenga, a nie van Bommela.Witsel jestem przekonany, że będzie grał bliżej prawej strony pomocy a w przyszłości może zostać nawet następcą van Bommela(przynajmniej takie opinie o nim czytałem, ale wydaje mi się, że na defensywnego pomocnika w przyszłym sezonie kupimy kogoś bardziej doświadczonego). Dodatkowo Asamoah powiedział, że narazie nie musi odchodzić z Udinese.
Jeszcze go nie ma, nie podpisaliśmy z nim kontraktu.Dla mnie kwestią czasu(a raczej decyzji FIGC) jest transfer Ganso. Galliani zawsze mówi, że Milan narazie go nie może kupić, bo jest Taiwo
Santos jeszcze gra w CL, a prezydent ich powiedział, że nie sprzedadzą Ganso przed ich odpadnięciem z tych rozgrywek.Dla mnie kwestią czasu(a raczej decyzji FIGC) jest transfer Ganso.
No ale ten mistrz może być na pozycję ofensywnego pomocnika, Witsel mi wygląda raczej na transfer numer trzy do pomocy, a nie jeden z dwóch dużych transferów do pomocy.Ponoć Berlusconi chce "mistrza" i może zablokować zakup Witsela.
GacekACM
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 13:07
Taiwo nie jest nasz tylko dlatego, że można go będzie zgłosić dopiero 1 lipca. Wszystko już jest dopięte na ostatni guzik. 3-letni kontrakt po 2 mln rocznie. Teraz potrzeba tylko złożyć kontrakt w siedzibie LEGA Calcio.Jeszcze go nie ma, nie podpisaliśmy z nim kontraktu.
Finał rozgrywek jest 22 czerwca(rewanż). I właśnie na ten czas przewidywana jest decyzja odnośnie graczy bez paszportu UE.Santos jeszcze gra w CL, a prezydent ich powiedział, że nie sprzedadzą Ganso przed ich odpadnięciem z tych rozgrywek.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2011, 14:32
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 14:37
GacekACM

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2011, 14:55
Nie jestem calkowicie obiektywny,bo Juraj od meczu MS z Wlochami jest jednym z moich ulubionych graczyDr.Football1
A jak oceniasz Kućkę?
Typowy srodkowy pomocnik. Dobrze gra glowa,silny,wytrzymaly,a przy tym calkiem niezle wyszkolony technicznie. Jego atutem sa rowniez strzaly z dystansu oraz stale fragmenty (rzuty wolne). Moim zdaniem idealny do systemu 4-4-2,choc w waszym 4-3-1-2 tez spokojnie dalby sobie rade. Zaryzykuje nawet stwierdzenie,ze moglby okazac sie podobna rewelacja co Boateng.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 15:04
GacekACM

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 cze 2011, 15:15
gilardino11
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio