AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1100

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
GacekACM
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 15:21

Spokojnie, na tą chwile to Witsel jest dużo bliżej Liverpoolu o czym trąbią wszystkie angielskie media.
No ale wiesz, Milan to klub partnerski, od dawna współpracuje ze Standardem, proponujemy im Onyewu, który tam grał podobno nieźle (jakoś się musiał wypromować do Milanu ;) ), sprawa dla mnie jest jasna - jeśli Milan go chce, to Milan go dostanie, a Liverpool włączy się dopiero w momencie, gdy Milan z niego zrezygnuje.
A tak w ogóle to pewnie agent gościa podbija cenę zainteresowaniem Liverpoolu, do którego wcześniej przeszedł ten Serb z Liege. ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 cze 2011, 19:09

"Witsel mnie do końca nie przekonuje. Nie wiem, czy rzeczywiście ma on zadatki na wielką gwiazdę, taką jaką chciał Berlusconi."
Słowa Gallianiego, więc wychodzi chyba na to, że Witsel miałbyć pomocnikiem na lewą stronę formacji. W takim wypadku dobrze, że Berlusconi najprawdopodobniej zastopował transfer. My tam potrzebujemy kogoś lepszego. Jest jeszcze druga opcja, że Łysy chce zmusić Standard do zejścia z ceny.

Wydaje mi się, że w takim wypadku Ganso plus ktoś na lewą pomoc i to będzie koniec mercato. Jeżeli uda się kupić kogoś poważnego do pomocy to powinno być dobrze. Oby się tylko nie skończyło na jednym pomocniku i to takim klasy Witsela.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 cze 2011, 19:36

a zabezpieczeniem kadry będzie jeszcze wychowanek Merkel.
Merkel już jest wychowankiem Milanu? Jeśli dobrze pamiętam to dopiero dwa lata temu przyszedł ze Stuttgartu. Więc jeszcze nie jest wychowankiem, dopiero za rok jak coś.

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 19:41

Merkel już jest wychowankiem Milanu? Jeśli dobrze pamiętam to dopiero dwa lata temu przyszedł ze Stuttgartu. Więc jeszcze nie jest wychowankiem, dopiero za rok jak coś.
Jest na tyle młody, że nie trzeba go do LM zgłaszać, a jak będzie na tyle stary, że trzeba go będzie rejestrować, to będzie wychowankiem, bo nie spodziewam się, by zaraz mieli go sprzedać. :P

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 cze 2011, 22:15

Czytał ktoś o tym iż Drogba może trafić do Nas ?

Podała to jedna z polskich stacji, staram się przeglądać inne serwisy włoskie, ale nie widzę nic na ten temat i tutaj najwyżej zweryfikuję tę info.

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 22:17

Czytał ktoś o tym iż Drogba może trafić do Nas ?

Podała to jedna z polskich stacji, staram się przeglądać inne serwisy włoskie, ale nie widzę nic na ten temat i tutaj najwyżej zweryfikuję tę info.
Było coś na Milannews, ale chyba jedno zdanie, wymieniono kilka celów transferowych Milanu i wśród nich obok Drogby był też Higuain, więc to jakaś bzdura :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 cze 2011, 7:10

Zabawy ciąg dalszy - nowy pomocnik Milan według Allegriego ma numer buta 42 :). Widzę, że Max sporo spędza czasu z Gallianim i nauka przychodzi mu z łatwością.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 06 cze 2011, 10:35

tam w belgii patrzylem na mecz z turkami, wszedl niejaki dries mertens, ale chlopak krecil niemilosiernie, w szoku bylem, calkowicie nieznany koles, wchodzi na niebylekogo, i gra niemal bajke. niesamowity gosc.

// to tak apropo witsela i belgii

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 15:31

Ponoć Menez bardzo blisko Milanu. Gracz ma zarabiać 1,8 mln euro i ma kosztować około 9 mln. Informacje podał na antenie Sportmediasetu Carlo Pellegati, który jest dobrze poinformowany w sprawach Milanu. Jeżeli to prawda to chyba jednak o Ganso zapominamy, bo nie wydaje mi się, aby Francuz przychodził jako lewy półskrzydłowy. Osobiście nie cenie go bardzo, ale za taką cenę to chyba gra warta świeczki. Oby tylko w przypadku transferu nie był wielce zapowiadaną bombą transferową.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2011, 15:42

Jeśli Menez przyjdzie do Milanu to tylko na jedną pozycję. Ofensywnego środkowego pomocnika, przecież tak grał w Romie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 15:45

No właśnie mi o to chodzi. Ganso też raczej nie jest typem półlewego skrzydłowego, który by odpowiadał Allegriego. Osobiście Meneza zbytnio nie cenie, ale mało razy Romę oglądałem. Możesz coś więcej o nim powiedzieć? Wart 10 baniek? Menez może być transferem dobrym, ale nie wydaje mi się, aby kwalifikował się jako prezent Berlusconiego. Nie ta półka. W samej Italii jego akcje stoją niżej niż Pastore, Hamsika czy Sancheza. No, ale zobaczymy czy okaże się prawdą.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 cze 2011, 15:46

Nie podoba mi się ten pomysł. Menez jest zawodnikiem bardzo dobrym, ale będzie oczekiwał pierwszego składu, a na ten w Milanie jest zbyt słaby. Jeśli warunki transakcji się potwierdzą, to będzie się z czego cieszyć, bo tyle zarabiają gracze rezerwowi, a cena gracza w moim mniemaniu jest o wiele większa, plus Francuz jest dość młody i ma jeszcze potencjał.
Z jednej strony jeśli zaakceptuję rolę rezerwowego, to wspaniale, ale z drugiej na jego pozycji jest już tłok, i to tłok przeciętniaków - Robinho, Boateng, Menez to gracze super na ligę, ale w LM nie mamy z takimi graczami szans na wypełnienie celów, o których zarząd teraz mówi. Zamiast czterech graczy na pozycję ofensywnego pomocnika wolałbym dwóch, ale w tym jednego klasy Pastore czy Hamsika.
eżeli to prawda to chyba jednak o Ganso zapominamy, bo nie wydaje mi się, aby Francuz przychodził jako lewy półskrzydłowy.
Cały czas uważam, że to Ganso pasuje na półlewego pomocnika, na pozycję ofensywnego gracza potrzebujemy dynamiki Meneza, Robinho czy Pastore, a nie o takich walorach, jak Brazylijczyk.
Szkoda tylko, że z wymarzonych przeze mnie dwóch bardzo dobrych pomocników wyjdzie może i dwóch, ale co najwyżej jeden będzie odpowiedniej klasy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 15:51

Cały czas uważam, że to Ganso pasuje na półlewego pomocnika, na pozycję ofensywnego gracza potrzebujemy dynamiki Meneza, Robinho czy Pastore, a nie o takich walorach, jak Brazylijczyk.
Wszystko zależy od Allegriego. Mi osobiście po meczach w których widziałem Ganso też bardziej pasuję, żeby grał bliżej środka pola. Ale jeżeli Allegri widzi inaczej to nic się na to nie poradzi. Trzeba mu zaufać.
Z jednej strony jeśli zaakceptuję rolę rezerwowego, to wspaniale, ale z drugiej na jego pozycji jest już tłok, i to tłok przeciętniaków - Robinho, Boateng, Menez to gracze super na ligę, ale w LM nie mamy z takimi graczami szans na wypełnienie celów, o których zarząd teraz mówi. Zamiast czterech graczy na pozycję ofensywnego pomocnika wolałbym dwóch, ale w tym jednego klasy Pastore czy Hamsika.
Robinho przeciętniak? Zresztą Brazylijczyk będzie pierwszym zmiennikiem Pato(lub na odwrót). Chyba, że Cassano wybuchnie z formą. BTW - Antek będzie miał spore pole do popisu. Pato i Binho jadą na CA, a ten będzie się przygotował w Milanello do nowego sezonu. Lepszej okazji chyba sobie nie mógł ufundować, jeżeli zostanie. Boateng też mi się wydaje, że będzie grał bliżej środka pola. Ani Allegri ani Łysy nie są na tyle głupi, żeby myśleć, że z nim za napastnikami zwojujemy Ligę Mistrzów.

Tak jak napisałem wcześniej nie podoba mi się pomysł z Menezem. Wolałbym Nasriego jak już, który też może być na promocyjnej cenie do wyjęcia. Z tym, że Samir chce 6 mln funtów za rok gry.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 cze 2011, 15:52

Dla mnie Menez to typowy skrzydlowy. Jego dynamiki,ciagu na bramke i lubosci do dryblingow szkoda marnowac na srodku. Jezeli macie juz kogos sciagac na AMC to bierzcie Hamsika,ktory moim zdaniem idealnie wpasowalby sie do systemu Maxa w przeciwienstwie do Francuza.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1306

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 cze 2011, 15:57

Wolałbym Nasriego jak już, który też może być na promocyjnej cenie do wyjęcia. Z tym, że Samir chce 6 mln funtów za rok gry.
Z tym że za NAsriego Wenger krzyknie nie dużo mniej niż za Cesca. Zejdźmy trochę na ziemie. Menez jest ciekawą opcją ale nie ma co się napalać. Jeszcze nic nie jest postanowione ale Max od roku podkreśla że na pozycję "10" potrzebuje przebojowego ofensywnego pomocnika, szybkiego, z dobrą techniką. Menez spełnia te wymogi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”