ROCK i gitarowe brzmienia - Strona 12

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 02 lip 2006, 22:57

Z Kornem to już chyba sobie wszyscy dali dawno spokój, choć nie jestem pewny kilku osób(Jarzyna,Fieldy,Kostek). Ale mam nadzieje,że jedank wszyscy.

A właśnie Krzysztof, przesłuchałeś tą piosenkę?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 lip 2006, 23:15

No przesluchalem i jak masz wiecej to przyjme. Chociaz nie wiem czemu ale irytujacy glos ma wokalista :lol: Przynajmniej wg mnie ;)

Co do Korna to nie dalem sobie spokoju, bo za to co stworzyli wczesniej nie mozna ich nie szanowac. Mam nadzieje, ze jak zarobia juz tyle kasy ile beda chcieli wroca do tego co bylo kiedys :lol:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 02 lip 2006, 23:32

Głos może rzeczywiście ma dość specyficzny,ale można się przyzwyczaić.
Jak chcesz więcej to masz:
http://rapidshare.de/files/23581375/Bil ... _.rar.html
Tylko usuń po upływie 24h!!!!!!!11

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 03 lip 2006, 0:05

Krzysztof Jarzyna pisze:Chociaz nie wiem czemu ale irytujacy glos ma wokalista Laughing Przynajmniej wg mnie Wink

Ta. Taki typowy glos amerykanskiego woklaisty zespolu pop-rockowego (simple plan i inne takie bzdety)

Co do Comy, to plyta swietna. Idealna na wieczory. Od pierwszej plyty sie roznie dosyc znacznie, a jednak po uslyszeniu jakiejkolwiek piosenki wiadomo kto spiewa. Gdyby nie Doda elektroda, byliby krolami polskiego rocka.

Ostatnio odkrylem na wlasny uzytek niezly zespol, co tam bede wiele pisala, sami posluchajcie.

Muse - Bliss

http://rapidshare.de/files/24772974/02-Bliss.mp3.html

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 lip 2006, 0:15

Lakier pisze:Ta. Taki typowy glos amerykanskiego woklaisty zespolu pop-rockowego (simple plan i inne takie bzdety)
Oi tam. Błądzicie Lakier. Billy Talenta mi tu z Simple Plane zestawiacie. :?
Nie wiem co się tak wokalisty czepiacie, śpiewać umie,głosu nie oszczedza więc te porównania są dość krzywdzące i nie na miejscu.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 lip 2006, 13:47

Slyszeliscie Taking Back Sunday? Ostatnio wpadlem na jeden numer => Taking Back Sunday - Make Damn Sure i mi sie nawet spodobalo do tego stopnia, ze postaralem sie o plyte. Tu juz troche gorzej, ale numery IMO dosc przystepne. Takie mile dla ucha granie, troche melodyjne, troszke darcie ryja ;)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lip 2006, 18:32

Taking back Sunday słabe, nie lubie ich. I tobie KJ też ich odradzam,ale myśle, że sam szybko sobie ich odpuścisz.

Ostatnio wracam do klasyki punk rocka. Ramones,Buzzcocks,Undertones czy Clash oraz troche pschobilly-Nekromantix,Mad Sin,Horrorpos,Meteors.
A na deser dyskografia Skarface.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 sie 2006, 23:19

Czas troche odświeżyć temat.
No więc ostatnio z 'ROCKA i gitarowego brzmienia' to słucham dwóch zespołów głównie. Jeden hałasuje, drugi uspokaja. Ten pierwsza, to The Unseen, taki,że tak powiem troche mocniejszy Anti-Flag.Wiadomo nie tak upolityczionyn jak AF,co zresztą wydaje się być niewykonalne. Głównie przesłuchuje ich najnowszą płytkę- State of Discontents, ale i wcześniejszą- Explode(nie mylić z Explosion) również nie pogardze. Ostre acz przebojowe granie. Nawet na koniec cover Roling Stonsów jest, jeśli sie nie myle.

Tu macie próbke ich możliwości
The Unseen-Force Fed
A tu dla porównania Anti-Flag(również polecam, jeśli nie znacie)-
Anti-Flag- Death Of A Nation

Drugi zespół to już zupełnie inne granie, którego do końca zdefiniować nie potrafie, zresztą już tyle mu gatunków przyporządkowywano,że można sie pogubić.Pewnie najłatwiej byłoby powiedzieć Indie. Mowa o Dead 60's, w UK podobno już rozgłos zdobyli , wiec może ktoś zna.
Tak zeby było wiadomo o czym rozmawiamy, choć ja wole płyte jako całość.
Dead 60's-Riot Radio

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2006, 0:10

Element Eighty. Slyszal ktos? Nawet jezeli nie kojarzy z nazwy, to jezeli gral w NFS Underground na pewno slyszal :lol: Tam mieli jeden numer na sciezce ("Broken Promises"). Granie calkiem przyjemne, darcie mordy, troche melodii, czyli mniej wiecej cos co lubie sluchac. Tak na sprobowanie:
Element Eighty - Texas Cries numer od ktorego w ogole zainteresowalem sie ta kapela. Wg mnie warto, choc zaraz przyjdzie Piotrek i napisze - "Slyszalem, nie warto" :lol:

'Piotrek' pisze:The Unseen
Piotrek nie masz czegos co by nie zalatywalo punk rockiem? :P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 sie 2006, 0:24

Krzysztof Jarzyna pisze:Wg mnie warto, choc zaraz przyjdzie Piotrek i napisze - "Slyszalem, nie warto"
Nie słyszałem, widocznie w NFS Underground nie grałem, raczej teraz już słyszałem, żeby nie było. A no, bym zapomniał- nie warto. No, ale już tak na poważnie, nie za bardzo mi podchodzi, jakieś takie niemrawe dla mnie, no i powtarzanie przez cała piosenke tego samego patentu. Co oni na dwa kanony śpiewają? Ja swojego czasu na 3 kanony śpiewałem Panie Janie. Ale to takie przechwałki tylko.
Krzysztof Jarzyna pisze:Piotrek nie masz czegos co by nie zalatywalo punk rockiem?
Pewnie. Co byś chciał :o

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 wrz 2006, 21:16

:o
Co tu taki zastój, nikt nic nie pisze.Cloner nie udawadnia,że Limp Bizkit to najlepszy zespoł wszechczasów, Fieldy o KoRnie chyba zapomniał ,Jarzna sie nie chwali, ze jakiś fajny zespół ostatnio usłyszał. Co jest?

Zeby troche rozruszac temat, to powiem wam,że ostatnio cofnąłem sie w czasie( :o ) na początek tak, do lat 50/60. Elvis,Paul Anka, Neli Sedaka i taki tam rock'n'roll.
Potem początek lat 70- The Stooges&Iggy Pop, The Damned itd.
Obecnie jest w swoim ulubiony mroczniku-77 :) Złoty okres w historii muzyki. Polecam.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 28 wrz 2006, 21:41

Zespol Deftones ;> Napewno ktos kojarzy. Ostatnio zalatwilem sobie ich plytki.Gdybym byl dziewczyna, to wzialbym wokaliste tego zespolu dla samego glosu. Kurde, trudno sie opisuje jakies fajne zespoly. Lepiej dam empe. To chyba cover Duran duran.

http://rapidshare.de/files/34789678/13_ ... r.mp3.html

Macie swoje konta na last.fm ?

Ostatnio mialem maly problem i 30 giga mp3 poszlo w clonera. Ma to swoje dobre strony, przy okazji poznaje nowe (dla mnie nowe) dobre zespoly.

Kto mialby jakis namiar na ' Frozen Silence '?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 wrz 2006, 22:01

No Deftones to dobre jest. Kiedyś ostro sie tego słuchało, teraz tez sobie czasami do nich wracam, choćby dla wokalu. Nawet już w jakimś temacie, swego czasu cos miłego o nich napisałem chyba. A jak nie to teraz pisze.

A bym zapomniał, zespół Rozkurwiel, warto sie zapoznać z ich twórczościa.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 28 wrz 2006, 22:07

A bym zapomniał, zespół Rozkurwiel, warto sie zapoznać z ich twórczościa.

Szczegolnie z ich tekstami.

My bloody Valentine. Tez polecam.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 wrz 2006, 23:35

Lakier pisze:Szczegolnie z ich tekstami.
Moim osobistym faworytem jest tekst do piosenk-' Czemu nie chcesz się ze mną rucahć'. 'Chaos w mojej głowie' tez nieczego sobie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”