FIFA U-20 World Cup - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 lip 2007, 9:13

Nie ma co przekreślać Pato po jednym meczu. Choć widać już trochę gwiazdorskie podejście i zlekceważenie Polaków. Zresztą w lidze czy Copa Libertadores wyprawiał takie rzeczy, że nie jeden piłkarz z Europy może się chować. Co ciekawe wczoraj pojawiła się informacja o 25 mln jakie Inter chce za niego zapłacić. Jeśli to prawda to będzie mocno przepłacony na tę chwilę transfer. Ale liczę, że w dalszej fazie turnieju pokaże nieco więcej niż wczoraj.

A tu jeszcze raz piękny gol Grzegorza :]

Edit
Corinthians pisze:Nie wiem co takiego wyprawiał on w Copa Libertadores

Chodziło oczywiście o klubowe MŚ ;) sory za pomyłkę.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2007, 9:27 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 01 lip 2007, 9:23

Jarzinho pisze:Ja osobiscie nawet nie wiem kiedy dostął pierwsza żółtą kartkę.
Podobno realizator zamiast pokazać Króla, gdy ten dostawał pierwsze żółtko, pokazał Strugarka który właśnie zaklął szpetnie po polsku i stąd to zamieszanie. Też się zdziwiłem bo byłem zdania, że to Strugarek dostał żółtko w tym momencie bo chwilę później pozwolił sobie na siarczyste KaMać.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 lip 2007, 9:25

Sero pisze:Zresztą w lidze czy Copa Libertadores wyprawiał takie rzeczy, że nie jeden piłkarz z Europy może się chować.
Nie wiem co takiego wyprawiał on w Copa Libertadores. Zdobył dwie bramki przeciwko przeciętnemu Emelecowi. Kiedy Inter wygrywał Copa, to on w ogóle na ławie nie siedział. Nie wiem ile goli zdobył w Brasileirao 2006, nie wiem nawet czy grał już wtedy. Jak tak, to więcej niż 3 gole nie zdobył. Jego talent objawił się tylko podczas Klubowych MŚ i podczas Mistrzostw Ameryki Południowej do lat 20. Teraz rozwija się, bo w 8 kolejkach ligi strzelił 2 gole (cały Inter strzelił 9, więc niezły wynik). Te dwie imprezy nie były na jakims ogromnych poziomie, i czekam aż Pato wykaże się talentem właśnie na takim prestiżowym turnieju na MŚ u-20. Na razie pokoazał jedno wielkie Zero.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lip 2007, 9:46

HA !! Wracam z disco w nocy, a tu Polacy wygrali. Bardzo mnie to cieszy, powiem szczerze, ze zbytnio nie jestem zdziwiony, widzialem Nasza kadre kilka razy, wiedzialem, ze sa dobrze wyszkoleni, beda z nich ludzie.

Ta iloscia zapisanych stron to mnie wkurzyliscie, zmeczony jestem po zabawie, a tu tyle czytania, ale co tam, czytam, czytam i ... zadnego postu geniusza o zajebistym nicku MLSoccer, gdzie on jest :think: Moze twinky-winky go dopadl :lol2:

POLSKA :!:

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 01 lip 2007, 10:12

Zatem wniosek nasuwa się sam - tak jak w całym spotkaniu, a tak nie mamy grać
Wybronię się tak - mamy grać z taką ambicją i wolą walki jak przez cały mecz z Brazylią:D

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 01 lip 2007, 11:08

vakabayashi pisze:Brazylijczycy w tym meczu zagrali fatalnie, dryblowali kiedy nie powini, kazdy z nich starał sie wejsc samemu z pilka do bramki, nie maja druzyny
Ale jedna akcja zespołowa, nie pamiętam w której minucie, ale wiem że było kilka podań, któryś z Brazylijczyków przepuścił pilkę między nogami i nasz zespól był całkowicie zagubiony :wink: To pokazalo że jak się postarają to im wychodzi :)

Ktoś wie czemu nie gra Kerlon ?

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 01 lip 2007, 11:31

Juv pisze:Ktoś wie czemu nie gra Kerlon ?

on chyba ma bardzo powazna kontuzje i nie wiadomo czy nie skonczy z futbolem. tak przynajmniej slyszalem.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2225
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lip 2007, 11:52

Szanse na wyjście z grupy są spore, gdy na inaugurację wygrywa się z Brazylią, ale nie popadajmy w hurraoptymizm.
Widziałam tylko ostatnią ćwiartkę meczu i wiele powiedzieć nie mogę, ale statystyki wcale nie były dla nas rewelacyjne. Jeden strzał na bramkę? Co prawda przyniósł ogromny efekt w postaci bramki, ale we mnie pozostaje przez to pewien niedosyt.
Zobaczymy, co przyniosą kolejne spotkania, wtedy będzie można zacząć wyrokować :)

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 01 lip 2007, 12:20

Corinthians pisze:Nie wiem ile goli zdobył w Brasileirao 2006
Jak to jest jakiś puchar Brazylii (?) to komentator we wczorajszym meczu coś tam mówił, i nie wiem czy dobrze pamiętam ale coś tam była mowa o 5 golach :wink: Ale głowy nie daje :lol:

Co do drugiego wczorajszego meczu to oglądałem tylko drugą połowę, i z tego co widziałem to Koreańczycy mają szanse zajść daleko. Można na nich mówić "Brazylijczycy Azji" bo to co momentami wyprawiali to poezja :o Ta akcja na początku 2 połowy jak sobie rozklepali obrone USA i ziomek trafił w spojenie to mogła być bramka a zarazem akcja turnieju :P
Tego całego Adu coś widać nie było, ale to tak jak z Pato, nie powinniśmy go przekreślać po jednym meczu :wink: Może sie jeszcze rozegra kapitan USA. Póki co widzę że z USA jesteśmy w stanie wygrać bo oprócz Adu to ich zawodnicy prezentują się tak jak nasi pod względem techniki. A z Koreańczykami będzie trudno, ale jeśli postawimy trudne warunki i będziemy wykorzystywać przewage naszych graczy nad azjatami (w sensie wzrostu i budowy) to remis może być :wink:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 01 lip 2007, 12:25

Widziałam tylko ostatnią ćwiartkę meczu i wiele powiedzieć nie mogę, ale statystyki wcale nie były dla nas rewelacyjne. Jeden strzał na bramkę?

No wlasnie, trzeba bylo obejrzec caly mecz, bo statystyki rzadko odzwierciedlaja prawdziwy przebieg meczu. Od 27 minuty gralismy w dziesiatke wiec to troche moze tlumaczyc, a do tego momentu stworzylismy chyba nawet wiecej sytuacji podramkowych niz Brazylia, tylko ze nie zakonczyo to sie celnym strzalem. Po zejsciu Krola wyraznie nastawilism sie na obrone wyniku i na ewentualne szukanie szansy w kontrach. Mimo to, tez potrafilismy podejsc z pilka pod pole Brazylijczykow, jednak przewaznie sam Janczyk, Janoszka, czy Feter nie mogli sami wiele zrobic. W pewnym momencie tak zaczelismy bronic wlasnej bramki, ze gdy w koncowce mielismy rzut wolny w obrebie pola karnego Brazylii, to w ich polu mielismy tylko dwoch graczy - wszystko po to, by nie narazic sie na jakas kontre.

Polska zagrala swietnie, przede wszystkim w obronie, ale mysle, ze i w ataku mozemy wiele pokazac, o mamy swietna pare naspastnikow, jednak to zobaczymy dopiero w meczach z USA i Korea gdy juz nie bedziemy musiei sie bronic przez wieksza czesc meczu. A jesli chodzi o Brazylie, to ja im nie wroze wielkiej kariery na tym turnieju nawet jezeli wyjda z grupy. Moze inaczej by bylo, gdyby mogl grac ich kapitan - Lucas, ale widac, ze oni nie sa najlepiej przygotowani i nalezy raczej patrzec na Argentyne.

I jeszcze jedno. Tym chlopakom trzeba koniecznie dac grac - zarowno w klubach(choc w przypadku Krola, Krychowiaka itd moze to byc nieco utrudnione) jak i reprezentacji. Leo pojechal do Kanady nie tylko po to, by pomoc naszym, ale i po to, zey przyjzec sie potencjalnym kadrowiczom. Mam nadzieje, ze paru powola, bo trzeba juz teraz to robic, bo za pare lat pojda w zapomnienie tak, jak np. Nawotczynski, Pachelski, Zawadzki - nasi mistrzowie Europy U-19.
Juv pisze:Ktoś wie czemu nie gra Kerlon ?

Nie wiem, czy jest kontuzjowany, czy nie, ale wiem napewno, ze to strasznie przereklamowany "talent". Okazuje sie jednak, ze juz nie wystarczy nagrac pare filmikow ze swoim trickami, zamieszczenie ich na youtube by trafic do Chelsea.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 01 lip 2007, 12:46

A wie ktos z kad mozna pobrac ty sliczan bramke Krychowiaka ale zeby jakos była dobra

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 lip 2007, 12:49

Fler pisze:A wie ktos z kad mozna pobrac ty sliczan bramke Krychowiaka ale zeby jakos była dobra

Wpisujesz ten link ( ^ ) tu:
http://video.qooqle.jp/dl/

i ssasz :)

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 01 lip 2007, 12:57

Ja własnie sobie wczesniej zapisałem z tego linku ale jakos nie jest taka dobra a chciałbym miec lepsza i dlatego napisalem bo moze ktos wie skad mozna pobrac w lepszej jakosci

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lip 2007, 13:03

futbolowa pisze:Szanse na wyjście z grupy są spore
Patrzac na to chlodno i realnie to potrzeba jedynie kropki nad "i" - 4pkt powinny nam dac awans - bowiem przypominam ze 4teamy z 3msc rowniez awansuja do dalszej fazy :!: Jednak nas nie powinno zadowolic 2 czy 3 miejsce bowiem wtedy mozemy wpasc na faworyta rozgrywek Argentyne a tego lepiej uniknac w srednije fazie turnieju, lepiej Czesi :think:

A co do zespolow z 3msc to sa 3grupy bardzo wyrownane (A,D,F) i 3 w ktorych 2ekipy mocno odstaja od pozostalch (B,C,E) :!:

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 01 lip 2007, 13:14

Fler pisze:Ja własnie sobie wczesniej zapisałem z tego linku ale jakos nie jest taka dobra a chciałbym miec lepsza i dlatego napisalem bo moze ktos wie skad mozna pobrac w lepszej jakosci
Tu masz 13 minutowy skrót -> http://eurogoal.pl/news.php?readmore=567

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”