Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 12

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 12 maja 2006, 14:25

Moje gratulacje dla WIDZEWA za wygrany mecz derbowy z ŁKSem i to na ich terenie. Oby tylko RTS po tym sukcesie za szybko nie uwierzył w awans do elity bo do końca rozgrywek 2 ligii jeszcze WIELE się może zdarzyć...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 maja 2006, 14:36

Wiele sie moze zdarzyc, tym bardziej, ze zostalo 7 kolejek, a przed Widzewem dosc trudna koncowka - KSZO, Zawisza, Jaga i Podbeskidzie. Dlatego teraz trzeba wygrac ze Szczakowianka, pozniej na wyjezdzie ze Switem i z Polkowicami. Bo w czterech ostatnich kolejkach o punkty bedzie ciezko. Chociaz wierze w awans i mysle, ze Majewski nie pozwoli im za szybko poczuc sie gwiazdami. Tym bardziej, ze poki co nimi nie sa.

Awatar użytkownika
ZRb
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZRb » 14 maja 2006, 21:42

:shock: Widze że jest tutaj troche sympatyków mojego ukochanego Widzewa :wink:
Mysle że awans do pierwszej ligi mamy już prawie pewny ponieważ widać, że wszystkim bardzo na nim zalezy, a to najważniejszy czynnik, który zadecyduje o awansie. Rok temu było chyba jeszcze dla nas za wcześnie. Teraz mamy dobrego sponsora, przydałby się jeszcze jakis inwestor, ale myśle, że to też tylko kwestia czasu...
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 14 maja 2006, 22:03

mam wielka nadzieje ze RTS do ligi awansuje,co faktycznie jest juz prawie pewne..ekipe pilkarska macie srednia ale wasza ewentualna wizyta w Zabrzu razem z waszymi smieRdzacymi kolezkami gwarantuje goraca atmosfere...poza tym miejsce takich klubow(Ruchu zreszta tez)jest w I lidze...
powodzenia:)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 14 maja 2006, 22:36

ZRb pisze:Mysle że awans do pierwszej ligi mamy już prawie pewny
RzuR pisze:RTS do ligi awansuje,co faktycznie jest juz prawie pewne
Na waszym miejscu nie byłbym taki pewny. Macie przewagę jedynie sześciu punktów, a co to jest? To naprawdę mało wystarczą dwie wpadki i spadacie niżej, a różnice punktowe niżej są bardzo małe. Jeżeli piłkarze również będą tacy pewni, to ta pewność siebie ich zgubi. Tym bardziej, że teraz trudni przeciwnicy są. [/img]

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 maja 2006, 22:49

Prezes popatrz w terminarz. Ogorki sie skonczyly. Ostatnie 4 kolejki z druzynami z czolowki + grozne Podbeskidzie. Dlatego dobrze ze wczoraj wygrana, mimo kartki dla Kelechiego (swoja droga - podobno z kapelusza, ale nie wiem bo nie widzialem, wiem z opowiadan, wiec nalezy wziac na to poprawke ;) ). teraz trzeba wygrac z Polkowicami, ktore w rundzie wiosennej maja... trzeci wynik pod wzgledem zdobytych punktow w lidze :| Wiec nie bedzie latwo. No ale mam nadzieje ze sie uda. Musi sie udac. W przyszlym sezonie Mistrz w Łodzi ;)

Awatar użytkownika
ZRb
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZRb » 14 maja 2006, 22:58

Krzysztof Jarzyna pisze:
Prezes popatrz w terminarz. Ogorki sie skonczyly. Ostatnie 4 kolejki z druzynami z czolowki + grozne Podbeskidzie. Dlatego dobrze ze wczoraj wygrana, mimo kartki dla Kelechiego (swoja droga - podobno z kapelusza, ale nie wiem bo nie widzialem, wiem z opowiadan, wiec nalezy wziac na to poprawke ;) ). teraz trzeba wygrac z Polkowicami, ktore w rundzie wiosennej maja... trzeci wynik pod wzgledem zdobytych punktow w lidze :| Wiec nie bedzie latwo. No ale mam nadzieje ze sie uda. Musi sie udac. W przyszlym sezonie Mistrz w Łodzi ;)
Mnie do takiego zdania przekonuje to, że piłkarzom wkońcu zaczyna zależeć na wynikach, bo w niektórych meczach grali jak amatorzy...Kartka była słuszna, Zeal zrobił ruch łokciem w strone przeciwnika i choć go nie trafił dokładnie to kartka była słuszna, uderzenie przeciwnika zasługuje tylko na to.... Na następny raz Keli będzie wiedział, że musi troche studzić swój zapał do walki...

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 14 maja 2006, 23:05

Tak Polkowice są silne i zdobywają teraz sporo punktów. Po jesieni wydawało się, że klub ten spadni do III ligi, a teraz naglę wygrywa z każdym po kolei. Widzew ma teraz naprawdę trudną przeprawę. Wielu napewno patrzy Podbeskidzie, i sobie myśli, że to będzie mecz do jednej bramki. Nic bardziej mylnego, mecze z drużynami walczącymi o utrzymanie są najtrudniejsze. Zresztą Widzew się przekonał w meczu z Polonią. W II lidze nie ma łatwych meczy, bo tutaj praktycznie nie ma drużyny która o nic nie walczy. Spada tak dużo drużyn, że pół ligi walczy o utrzymanie, a drugie pół o awans. Każdy mecz może przynieść niespodziewany wynik. Nie ma faworytów. Tak więc mówienie, że Widzew ma już pewny awans może coniektórych zgbuić. Owszem mają blisko, ale w każdej chwili może być daleko. Taki jest urok zaplecza Ekstraklasy. [/img]

kaka17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaka17 » 19 maja 2006, 21:28

Mam nadzieje ze widzew wygra ten mecz z polkowicami wlasnie sei wybieram na ten mecz 300lm mam nadzieje ze przejade zobaczyc jak widzew wygrywa mysle ze w tym sezonie chlopaki i tak sporo pokazali
Pozdrawiam wszystkich kibiców widzewa z całej polski :twisted:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 19 maja 2006, 23:14

Dzisiaj przeżyłem niezły szok. Okazało się, że Stefan Majewski odchodzi po sezonie z Widzewa :shock: Interesuje mnie, co kierowało jego decyzją. Z Widzewem jest już blisko awansu, a tu okazuje się, że z Bońkiem doszli do wniosku, iż po sezonie odchodzi. Złe wyniki? Napewno nie. Może jakoś pogorszyły relacje Boniek-Majewski? Albo poprostu otrzymał on bardzo dobrą ofertę z Ekstraklasy. I to rozwiązanie wydaje mi się najbardziej możliwe. Ciekawe czy to nie zepsuje atmosfery w drużynie.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 21 maja 2006, 21:27

I to się chyba odbiło na wynikuspotkania z Górnikiem Polkowice. 0-0. Cóż, mecz nawet nie słaby, ale od nas wymaga się zdecydowanie lepszej gry. Mieliśmy często zrywy, ale obrońcy z Polkowic przeszkadzali nam, dwóch niemalże stuprocentowych okazji nie wykorzystał Grzelak. A wielka szkoda, bo teraz mielibyśmy 8 punktów przewagi nad ŁKS, co by nas przybliżyło do awansu. Ja już jestem jego pewien, bo 4 kolejki do końca i 6 punktów przewagi to dużo. Obliczyłem, że aby awansować z pierwszego miejsca musimy dwa następne mecze zakończyć takimi samymi rezultatami co ŁKS. (nie dokładnie do każdej bramki, tylko ogólnie, remis, wyugrana i.t.p)[/url]

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 21 maja 2006, 22:19

No i proszę Górnik Polkowice i Widzew traci punkty. Jednak o tyle dobrze, że rywale walczący o awans także w większości pogubili punkty. ŁKS ze Śląskiem 0-0, ale dzięki temu na wicelidera wskoczyło Zagłębie Sosnowiec. W czołówce są tak minimalne różnice punktowe, że tu się może wszystko zdarzyć. Tak jak mówiłem, nie cieszcie się zbyt wcześnie, bo to, że drużyna jest nisko w tabeli nie oznacza łatwych 3 punktów. Z nimi się gra cztery razy trudniej i to widać w każdym meczu. Mimo wszystko, życzę Widzewowi awansu który w pełni się należy.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 22 maja 2006, 9:13

No cóż, ale Widzew ma i tak sporą przewagę nad innymi zespołami i tak dobry zespół raczej jej nie roztrwoni. O pozycję martwić się powinny zespoły z 2 do 6 miejsca. Co kolejkę na drugim miejscu może być inny zespół, zresztą taka jest prawda. Widzew potrzebuje tylko 6 punktów do pewnego awansu z pierwszego miejsca, a jak wiadomo mógłby awansować też z drugiego ale pierwsze w pełni się należy. [/b]

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 maja 2006, 13:51

Tomasz. pisze:No cóż, ale Widzew ma i tak sporą przewagę nad innymi zespołami i tak dobry zespół raczej jej nie roztrwoni.

Jeszcze lepsze zespoly wieksza przewage roztrwanialy przytocze tu przypadek Bayeru Leverkusen i Bayernu czy tez z tego sezonu kiedy na polmetku CSKA Sofia miala 7 pkt przewagi nad Lewskim a teraz Lewski zapewnil sobie mistrza i ma gdzies 8 czy 9 pkt przewagi nad nimi... Tak wiec ta przewaga Widzewa moze szybko stopniec albo wzrosnac, nie powiedziane ze maja 1 lige w kieszeni

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 22 maja 2006, 14:35

Ale pamiętaj, że to było po połowie sezonu. Tutaj już jest końcówka, ledwo cztery mecze do rozegrania to mało. 6 punktów do awansu z pierwszego miejsca. Na oko 3-4 aby z drugiego. Ale Widzew chce z pierwszego awansować, bo ten klub zresztą i na to zasługuje. [/b]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”