Matura - Strona 12

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 maja 2006, 17:52

Anika pisze:w tamtym roku na probnej maturze z mojej szkoly zdawalo 17osob.Zdaly dwie i to tylko na 30%.Z tego co wiem na normalnej nikt nie zdawal.
A można wiedzieć do której szkoły uczęszczałaś :?:

U mnie nastroj po dzisiejszym egzaminie jak najbardziej wporzo, pewnie będzie trwał tak do 10 maja czyli pierwszej matury ustnej.

pozdro

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 05 maja 2006, 19:05

Babel pisze:A można wiedzieć do której szkoły uczęszczałaś
Można wiedzieć ZST-3 LO ;).A ty gdzie chodzisz?Co do danych moglam sie niewiele pomylic,bo jak wiadomo bylo to roku temu ale mniej wiecej tak to wygladalo.Zreszta w mojej klasie byly dwie osoby co na probnej zdawaly fize,a na normalnej zmienili na geografie.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 05 maja 2006, 19:21

No i juz po maratonie z Angielskim, sprawdziłem sobie juz pierwszy i drugi arkusz i w pierwszym nie licząc wypracowania mam jeden błąd, ale jaki...
Jak ktos pisal to niech mi powie co sądzi o tym tekscie z siostrami Olsen gdzie było pytanie:
"The Olsen twins have been in show business all their lives." no i prawda czy fausz gdy w tekscie jest:
"Their live in show businnes began when their where babies"

Nie wiem jak na moj gust to "od bycia niemowlakiem" to nie do konca znaczy całe zycie... moze sie czepiam ale pisząc to tak to interpretowałem...
Z drugiego arkusza mi wyszło oklo 76% i jestem całkiem zadowolony :D

A fajnie było ze niektórzy nie skumali sie ze sa wymieszane odpowiedzi w niektórych arkuszach i czując silnego partnera przed sobą przepisywali na slepo o.O to dopiero trzeba byc kretynem....

A na polskim u mnie tez jeden kozak był, wybrał chłopów. Potem wysłał SMSa do mamy pytajac jaka to epoka, no to odpisla mu ze młoda polska.
Potem wyją sciąge gdzie miał rozpisane w jakiej kieszeni ma jaką epokę, potem dopiero wyją sciagi z młodej polski i znalazł "Chłopów" :shock:
Ja byłem w szoku...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 maja 2006, 19:22

Ja chodziłem(już!) do IV LO. Mam zdecydowanie bliżej, a szkoła ma fajny klimat.

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 05 maja 2006, 19:28

Moja szkola tez nie była zła:) Mimo tego co nasłuchałam się o niej.Przeżyłam 3 lata bez problemu.a teraz nawet tesknie za nia;)

John Travolta pisze: fajnie było ze niektórzy nie skumali sie ze sa wymieszane odpowiedzi
haha gdyby było tak rok temu to jestem pewna,ze wiekszosc z grupy ktora pisala ze mna matury by nie zdala.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 05 maja 2006, 19:35

John Travolta pisze: Jak ktos pisal to niech mi powie co sądzi o tym tekscie z siostrami Olsen gdzie było pytanie:
"The Olsen twins have been in show business all their lives." no i prawda czy fausz gdy w tekscie jest:
"Their live in show businnes began when their where babies"

Nie wiem jak na moj gust to "od bycia niemowlakiem" to nie do konca znaczy całe zycie... moze sie czepiam ale pisząc to tak to interpretowałem...
identycznie zainterpretowalem...w sumie jeszcze w dwoch zadaniach doszukalem sie podobnych niescislosci np. w rozszerzonym na temat wybrania liczby 18 oraz wygrania 7tys frankow... :roll: ale nie ma co narzekac i tak poszlo bardzo dobrze...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 maja 2006, 12:48

wlasnie zaliczylem ustny polski na 85% :!:
:D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 maja 2006, 13:00

dzieciol31 pisze:wlasnie zaliczylem ustny polski na 85%
Heh gratulacje :D tylko ile miales punktow bo jakos sie doliczyc nie moge...Ja mam w czwartek polski i od dzisiaj zaczynam sie uczyc prezentacji ;) A ty jak dlugo sie jej uczyles :?:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 maja 2006, 13:08

Martinho pisze:Heh gratulacje tylko ile miales punktow bo jakos sie doliczyc nie moge...
17 pkt na 20pkt...to chyba trudne nie bylo :wink:

Martinho pisze:A ty jak dlugo sie jej uczyles
Ja swoja prezentacje skonczylem robic w sobote... bylo wszystko gotowe..
a jeszcze wczoraj..wieczorem robilem prezentacje multimedialna!!! :lol:

Wiesz jak ja sie uczylem?! nagralem sobie cala moja wypowiedz na odtwarzacz mp3 i sluchalem jej gdzie tylko sie dalo...raz po az sledzilem tylko wzrokiem tekst:) idzie szybko i skutecznie..:) z reszta widac;)

POWODZENIA!!! :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 maja 2006, 13:15

dzieciol31 pisze:17 pkt na 20pkt...to chyba trudne nie bylo

no tak ;) wychodzilo mi 75% ;) z maty slaby jestem (bylem ? ) to nie ma co sie dziwic :lol: Wynik - marzenie przynajmniej jak dla mnie ;)

A zacinales sie jak mowiles :?: Bo ja mam malego stresa przed tym polakiem i chce wiedziec jak tam surowo oceniaja...Osobiscie to wynik 6/20 zadowolil by mnie, bo jak dla mnie ustny polak to jest KOSZMAR :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 maja 2006, 13:19

Martinho pisze:A zacinales sie jak mowiles
troszke...ale to chyba normalne... w koncu to egzamin komisja...kazdy sie denerwuje:) po skonczonej prezentacji multimedialnej mialem pustke w glowie..nie widzialem co powiedziec przez jakies 5 sekund...ale spojrzalem na plan i zaczalem...:) jak juz sie zaczne to idzie dobrze:)
Pytania zadawali banalne.. dlaczego te ksiazki..dlaczego ten temat...itpitd:))

Dasz rade!! nie ma sie co przejmowac;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 maja 2006, 13:28

No wiesz kumpel w piatek powiedzial prezentacje na 10 min a pytan prawie wcale nie ruszyl i dostal 6pkt to moze i mi tez sie uda ;) Narazie umie 1/4 prezentacji... Do konca dnia bede umial mam nadzieje 1/2 ;)
dzieciol31 pisze:Pytania zadawali banalne.. dlaczego te ksiazki..dlaczego ten temat...itpitd:))

O ksiazki to literature przedmiotu czy podmiotu :?: Ja watpie zebym cos latwego mial bo mam pojechane babki w komisji, do tego niezla sztuka z innej szkoly to beda problemy z koncentracja :lol: Co ja bym zrobil zeby miec te 6 pkt :D

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 maja 2006, 13:38

Martinho pisze:O ksiazki to literature przedmiotu czy podmiotu
o te i o te... dlaczego, w czym byly pomocne...itp itd

:) nic strasznego..nawet za bardzo nie sluchaja co mowisz;)

wiec sie nie przejmuj...jak oni sluchaja tego caly dzien..to tez im sie nie chce...:)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 maja 2006, 16:33

Noo, wrocilem z WoS'u 8)

Podstawowa - trudniejsze anizeli na probnych, czy tez na zimowej sesji, ale uszlo w tlumie ;)
poszlo srednio na jeza, niektore pytania max. spieprzylem, ale w niektorych wszystko ok :wink:

Rozszerzona - masakra, kompletnie nie wiem na ile moge liczyc pkt :shock: zrodla nieciekawe, wypracowanie : 2 tematy kompletnie glupie :evil: MEGA ZONK :cry:

16 maja ma historie podstawowa :wink:
22 maja - angielski ustny [podst.]
25 maja - polski ustny

3 egzaminy za mna :D jeszcze 3 przede mna :lol:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 maja 2006, 16:45

Oj cloner ojj widzę że coś słabo poszło.A u mnie całkeim nieźle.Wosem od zawsze się interesuje i zawsze miałem 5,6 więc matura poszła mi spoko.Oby anglik poszedł także nieźle to będę usatysfakcjonowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”