Pytania Techniczne - Strona 12

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 11 wrz 2005, 20:16

ja orginalne gry kupuje przewaznie jesli potrzeba do gry w necie keya, albo chce polskąwersje a niegdzie ni ma :( mi tam nie problem wydac 120 czy ile na gre szczegolnie ze nie kupuje ich codziennie tylko np. 1 na 2 miesiace.. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2005, 20:20

może byście zaczęłi pytać w końcu - załóżcie sobie temat o piractwie i tam się spierajcie.

Ja mam pytanko do władzy : czy jakies jeszcze zmiany zaszły na forum, oprócz ignorowania userów?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 wrz 2005, 21:46

Ostatnimi czasy bardzo uciążliwy (u mnie pokazuje się corac częściej) staje się błąd :arrow: http://img51.imageshack.us/img51/5161/bd0ef.jpg
Czasami niemalże uniemożliwia korzystanie z forum. Czy ktoś ma podobny problem i wpadł może na pomysł co z tym można zrobić?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2005, 21:52

mi też to wyskakuje -0 myślałem ze to z powodu słabego transferu - bo mam neo - i strasznie muli ostatnio - a błąd pojawił sie też niedawno

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 11 wrz 2005, 21:54

Niggaz pisze:Ostatnimi czasy bardzo uciążliwy (u mnie pokazuje się corac częściej) staje się błąd :arrow: http://img51.imageshack.us/img51/5161/bd0ef.jpg
Czasami niemalże uniemożliwia korzystanie z forum. Czy ktoś ma podobny problem i wpadł może na pomysł co z tym można zrobić?
Niggaz mam właśnie od niedawna niemal identyczny problem, ale wezme ze 2 razy odśwież i wszystko gra, jednak kiedyś takie coś się nie wyświetlało i było łatwiej :P

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 wrz 2005, 12:47

Wydaje mi się, że jest to albo błąd w skrypcie, albo przeciążony swrewr pilka.pl. Podobny problem wystąpił niegdyś na lechsport.pl , ale z czasem rozwiązaliśmy go. Mam nadzieje, że i wy też dacie rady. Bo w końcu, userzy uber alles 8)

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 17 wrz 2005, 22:15

Prosze was o pomoc jak zrobic screena z filmu ogladanego np w media playerze ??
Probowalem wrzucac do painta :wink: ale tylko czarno widac jak sie film wylaczy :wink: nie mam na to patentu . . .

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 08 paź 2005, 16:29

Znowu ma problem :cry:
Otóż do przeglądania stron www używam Avant Browsera, który blokuje pop-up'y z reklamami, ale co chwila otwiera się Internet Explorer i wyświetla mi strony typu Randki, Dzwonki polifoniczne itp. I tu mam pytanie:
Czy istnieje możliwość zablokowania IE, tak, aby w ogóle się nie uruchamiał [chociaż nie wiem czy to nie będzie miało wpływu na Avanta, bo korzysta on z engine'u IE :roll: ] :?:
A może jest to jakiś wirus otwierający reklamy :?: Chociaż Avast AV nic nie znajduje... Zainstalowałem też program Ad-Aware 6 i również nic nie wykrywa.
Jeśli ktoś wie co może być przyczyną tego błahego, ale bardzo irytującego mnie problemu proszę o wskazówki bądź nazwy programów, które mogłyby mi pomóc... Z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 paź 2005, 16:58

korzystaj z mozilli firefox - i żadne reklamy ci życie uprzykrzać nie będą

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 paź 2005, 8:39

Mi dzieje się tak, że gdy włączam komputer siedzę około 5-20 minut to pstryka mi coś w jednostce centralnej i gdy wciskam reset lub power to mi nie chodzi. Pomózcie, z góry thx...

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 09 paź 2005, 11:29

1. Czy to na 100% są reklamy spowodowane przeglądnaniem stron ? Chodzi mi o to czy to nie są reklamy np z FlashGeta czy BearShare czy jeszcze czegoś innego.
2. Czy masz ustawionego Avanta jako domyślną przeglądarkę ?
korzystaj z mozilli firefox - i żadne reklamy ci życie uprzykrzać nie będą
No tak, żadne reklam nie będzie, ale za to masz mnóstwo wirusów i poprzez skanowanie zakresów IP wszyscy mają dostęp do twojego dysku twardego :D Sorry, ale FireFox jest dziurawy jak sito. W ostatnim rankingu Chipa został zidentyfikowany jako najbardziej dziurawa przeglądarka. Ma więcej dziur niż IE nawet...

Awatar użytkownika
darekel
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darekel » 09 paź 2005, 16:13

Przedstawię wam swój problem:

Kiedy włączam kompa, zawsze zawiesza się na początku (wszystko idzie ok, ale jak już się załaduje pulpit to "myszka się nie rusza", nic nie chce się włączyć (nawet Menager Zadań) tak jakby komp zamarł (ale obraz nie znika, pozostaje taki jaki był przed zawieszeniem).
Resetuję go, a on znowu mi robi to samo !! Dopiero za 3 razem (najczęściej za 3) uruchomi się normalnie.
Przeważnie włączam go rano i mam wtedy z nim te problemy. Jak już się dobrze włączy to chodzi do wieczora :)

Wiecie co to może być ?? Pomocy !!!!! HELP !!!!!

I dodam jeszcze, że format nic nie dał. Chyba że trzeba cały, bo ja tylko
C formatowałem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 paź 2005, 16:31

zawdi pisze:sprawdzales czy dziala caps lock, czy tez num lock? sprawdz czy sie zapalaja diody po ich wcisnieciu. jezeli formatowales dysk to nie moga byc to zadne wirusy. jezeli diody sie zapalaja, to nic ci sie nie zawiesza, tylko nie ma sygnalu na monitor, dlatego sie nic nie rusza. obraz na monitorze zastyga, ale poza tym wszystko dziala ok. sprawdz kabel od monitora, to prawdopoodbnie z nim jest cos nie tak...

darekel tutaj kolega zawdi opisał Ci co może być problemem. Jeśli to nie pomoże to napisz może ktoś inny postara się Ci pomóc.

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 09 paź 2005, 16:36

Mazurek pisze:1. Czy to na 100% są reklamy spowodowane przeglądnaniem stron ? Chodzi mi o to czy to nie są reklamy np z FlashGeta czy BearShare czy jeszcze czegoś innego.
Na pewno to nie są reklamy z żadnego programu... Flash Geta nie używam, a BearShare'a mam zablokowanego [ :cry: ]
Mazurek pisze:2. Czy masz ustawionego Avanta jako domyślną przeglądarkę ?
Tak zawsze jak kliknę w linka na GG czy otwieram strone z dysku to Avant wyskakuje, a w IE to tylko reklamy...

A tak w ogóle to problem tymczasowo rozwiązałem - zeskanowałem dysk MKS-em on-line i znalazło chyba z 10 ad-ware'ów :wink:
Usunąłem wszystkie i na razie nie ma reklam... A tak ogólnie to polecam ten skaner [http://skaner.mks.com.pl/skaner.html]... Avast to kiszka - może skanować nawet trzy godziny i nic nie znajdzie, a tym MKS-em to niecałą godziną mi dysk skanuje i dziś rano znalazło oprócz tych ad-ware jeszcze z 6 czy 7 trojanów... :roll:
Usunąłem wszystko i od razu widać różnicę w działaniu kompa :D

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 09 paź 2005, 17:42

@darekel
Krótka piłka z mojej strony:
Jaki masz dysk twardy. Nie chodzi mi konkretnie o model czy pojemność tylko o firmę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”