CM 2001/2002 - Strona 12

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 sie 2005, 10:06

erteel pisze:chyba sobie znowu zainstaluje i odpalę tą gierkę :twisted:
to jest dla mnie stary wiadomość dnia 8) :lol: idę wydać wszystkie swoje pieniądze i świętować, że odpalasz CM'a :D :lol: jesteś wielki-jesteś moim idolem.

P.S. odpaliłem CM'a w końcu. Co prawda na kompie ojca, ale jest ;)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 17 sie 2005, 11:27

Panowie co wy tutaj zasmiecacie temat 8)

jak widze dotyczy on najlepszego ze wszystkich CM-ów czyli rocznika 01/02 w którego obecnie łoję :]

gra z was ktos jeszcze w niego, bo widze sami fanatycy nowoczesności.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 12:21

Ja gram caly czas w CM 01-02. jak dla mnie nie ma lepszej wersji. kolejne z tymi pseudo kuleczkami majacymi imitowac pilkarzy to smiech na sali.
niedawno zdarlem sobie update i mam transfery do 12 lipca 2005, ale szczerze powiem, ze chyba wroce do oryginalnej wersji. w tej aktualizacji 60% zawodnikow ma ponad 30 lat :? i nie ma wielu zawodnikow jak chociazby Maxima Tsigalko - jak dla mnie boga tej gry, Nikiforenki, a wielu zawodnikow nie jest tak dobrych jak w podstawowej wersji (jak chociazby Swietochowski - krol asyst).
Ta gra to jest fenomem, mozna w nia grac latami i sie nie nudzi - poprostu zmieniasz klub i od nowa. mistrzostwo swiata.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 17 sie 2005, 12:24

wreszcie ktoś "ze Szczecina" :] wypowiedział się o arcypiękności własnie tej gry. Też własnie cisne 2 sezon na nowych updaytach, i po dobrych transwerach dokonanych w Śląsku Wrocław mam mozliwosc przebicia sie do pierwszej ligi juz w tym sezonie ( a planowalem za rok ) jednak ze chlopaky niezle graja to co ich będe stopował :D

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 12:34

Gralem Maritimo ale musialem zmienic bo w 7 sezonie wygralem lige bez porazki z przewaga dwudziestukilku punktow nad Porto i mi sie znudzilo :? :wink:
Teraz wzialem Rome i wbrew pozorom nie jest latwo, bo caly czas jestem bankrutem (na poczatku masz ponad 500 mln zl dlugu :lol: ) i nie moge odrzucac ofert kupna pilkarzy jak mi ktos zlozy :lol: i takim sposobem prawie za bezcen poszedl Cassano, Totti, Montella, Chivu, Mancini i jeszcze kilku innych. a dlug dalej jest :lol: i dalej nie moge blokowac transferow :lol: ale przywiozlem wywrotke tanich Brazylijczykow, wiec moze cos sie ruszy :D

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 17 sie 2005, 12:44

haha to nieźle, a powiedz mi jaką taktyką grasz ?

ja najczęsciej jade 4-1-3-2 def lub 4-1-3-2 att
obie są zrobione przezemnie i wygladaja następująco :
-------GK-------
DL-DC-DC-DR
-------DM-------
-MC--MC--MC-
----FC---FC---

-------GK-------
DL-DC-DC-DR
-MC--MC--MC-
-------AC-------
----FC---FC----

DL i DR strzałki do przodu i najęściej daje ich do pilnowania napastników przeciwnika, lub któregoś z obronców DC wyznaczam do tego.
MC najczesciej pilnuje rozgrywającego przeciwnika.
AC ma through balls i wraz z FC nie mają opcji krycia, caly team reszta zonal no i obroncy wraz z bramkarzam maja wylaczony pressing.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 12:58

Baqu pisze:-------GK-------
DL-DC-DC-DR
-MC--MC--MC-
-------AC-------
----FC---FC----
Ja gram zawzyczaj taka (tzn. teraz) z tym, ze DL i DR strzalki do przodu, MC to jest jakis zawodnik, ktory jest tez AMR i wtedy dostaje strzalke po skosie w prawo (w kierunku AMR) - podobnie jest z MC z lewej strony.
AMC ma strzalke do przodu miedzy napastnikow.
jezeli chodzi o krycie to niegdy nie ustawialem krycia, bo jak obronca jest dobry to sprawdzalo sie bez "marking" (przynajmniej u mnie). MC jezeli juz to nigdy indywidualnie, co najwyzej "zonal".
wazne jest zeby boczni obroncy byli szybcy, mieli dobry drybling i dosrodkowanie, to jak dawalem strzalki to mieli po kilkanascie asyst w sezonie. jak przegrywam, to daje AMC do przodu jako 3 napastnika i kiedy mam w lini trzech FC to srodkowemu ustawiam krycie bramkarza :D sprawdza sie czesto :D

Czest tez gram taktyka:
--------GK-------
---DC-DC-DC---
DML---------DMR
-----MC--MC----
-------AMC-----
----FC-----FC----
Przy czym DML iDMR maja strzalki az do AMR i AML i musza miec dobry driblling, crossing, pace i stamina. dobrze tez jak umieja podac. a AMC tez ma strzalke miedzy napastnikow.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 17 sie 2005, 13:07

Mikusinski pisze:Ja nie gram w tego typu menagera, wolę nowsze gierki :D :D :D Nie lubię jak mi gra Beckham jeszcze w ManU, albo Ronni w Interze.
wystarczy ściągnąć update, nie widze żadnego problemu...

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 17 sie 2005, 13:21

K. Jarzyna Ja tez bardzo czesto pykam taktyka 532 w CM 01-02 :] Bardzo fajna jak gra sie Roma :] (gram czasami dla rozluźnienia). Bardzo dobrze sprawdzaja sie tam boczni obroncy potrafiacy gra ofensywnie (Candela i Cafu) Dwoch typowych srodkowych pomocnikow (Emreson i Tomassi) przed nimi wchodzacy przed napastnikow Totti a w ataku Montella i Batigol :] Cudo :):):)

Jak mialem PSV to Maxim Tsigalko przez 5 sezonow walil u mnie po 40 bramek na sezon. Prawdziwy wymiatacz :] najloepszy jednak jest Ronaldinho, on to jest bezkonkurencyjny :] kilka lat poźniej ma same dwudzistki :wink:

Fajnie mi sie gralo tez Dusseldorfem z ligi regionalnej niemiec. Tutaj zastosowalem troche cheaterski atak Harasimowicz, Nikiforenko, To Madeira :lol: :lol: w nizszych ligach sa bogami :):):

Dobrze gra sie tez w lidze francuskiej nizszej klasie rozgrywakowej, np Brest czy Paris :wink:

POZDRO

erteel
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: erteel » 17 sie 2005, 14:05

bagg pisze:
erteel pisze:chyba sobie znowu zainstaluje i odpalę tą gierkę :twisted:
to jest dla mnie stary wiadomość dnia 8) :lol: idę wydać wszystkie swoje pieniądze i świętować, że odpalasz CM'a :D :lol: jesteś wielki-jesteś moim idolem.
proszę się tu ze mnie nie śmiać, bo odświerzyłem temat :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 sie 2005, 14:08

tym bardziej jesteś moim idolem :lol: a ja mam pytanie czy Crespo jest w tej grze wogóle do wyciągnięcia z Lazio :? ?? bo ja go nie mogę kupić :?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 14:17

bagg pisze: ja mam pytanie czy Crespo jest w tej grze wogóle do wyciągnięcia z Lazio

Jest jest. przynajmniej ja go dalem rade sciagnac (i to za freeeeee 8) ), ale musisz miec mocna druzyne i kupe kasy na tygodniowke, bo w Lazio to on zarabia kosmicznie. pamietam, ze po kilku sezonach, jak mu sie kontrakt konczyl, to nie chcial nowego podpisac, i byl UNHAPPY WITH HIS MENAGO itd itp i w ogole plakal i powiedzial ze jak ja go nie wezme to sobie podetnie zyly widelcem :lol: :wink:
Normalnie to watpie zeby Ci sie udalo go kupic, chociaz widzialem, jak kiedys poszedl (chyba do Realu) za cos ok. 380mln zl :shock:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 sie 2005, 14:21

Krzysztof Jarzyna pisze:
bagg pisze: ja mam pytanie czy Crespo jest w tej grze wogóle do wyciągnięcia z Lazio

Jest jest. przynajmniej ja go dalem rade sciagnac (i to za freeeeee 8) ), ale musisz miec mocna druzyne i kupe kasy na tygodniowke, bo w Lazio to on zarabia kosmicznie. pamietam, ze po kilku sezonach, jak mu sie kontrakt konczyl, to nie chcial nowego podpisac, i byl UNHAPPY WITH HIS MENAGO itd itp i w ogole plakal i powiedzial ze jak ja go nie wezme to sobie podetnie zyly widelcem :lol: :wink:
Normalnie to watpie zeby Ci sie udalo go kupic, chociaz widzialem, jak kiedys poszedl (chyba do Realu) za cos ok. 380mln zl :shock:
phi co to jest 380 mln zł :lol: ja bym Go nie brał :D :) :lol: za bardzo byłbym ciekawy jak chce sobie podciąć żyły widelcem :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2005, 13:43

Witam :)
Chcialbym sie poradzic masterow od CM 01/02 :)

Krotko opisze moja historie :

Gram oczywiscie Interem :)
Mam juz sezon 2005/06 - dokladnie to wlasnie mi sie skonczyl ;)
Oto moje osiagniecia przez te 5 sezonow :

SERIE A :
3rd place : 2004
2nd place : 2005, 2006

ITALIAN CUP :
Winner : 2006

UEFA CUP :
2nd place : 2002
Winner : 2003,2004

SUPERCUP :
2nd place : 2003,2004

WORLD CHAMPIONSHIPS :
3rd place : 2005

CHAMPIONS LEAGUE :
tylko cwiercfinal :(

i tu jest moj problem, nie potrafie wygrac Serie A, oraz dojsc dalej anizeli 1/4 ligi mistrzow :(

gram ustawieniem : 3-2-1-3-1

sklad :
Toldo - Nesta, Cordoba, Lasissi - Hargreaves, Kaluzny - Matuzalem - Ljungberg, Okan Buruk, Seerdorf - Ronaldinho

rezerwa :
Couitinho - Gallas, Marinho, Maldonado (chile) - Dacourt, Guigou - Cordova - Farinos, Zidane, Minorelli - Brozek

mam ok. 350mln euro na koncie :)
co sezon wydaje ok. 100mln, zawsze sprzedaje za troche wiecej :D

co mi mozecie poradzic ??
moze jakies inne ustawienie ??
i jak z treningiem ??
mam swoj sposob na trening, ale jest on sredni :D
na poczatku sezonu graja bardzo dobrze, w srodku normalnie staja :D remisuja, nawet czasem porazki, i koncowka sezonu znowu bardzo dobra :) ale nie da sie dogonic mistrza kraju ;)

p.s. - mam nadzieje, ze ktos mi cos doradzi :)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Hoho...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 22 sie 2005, 17:38

Hoho... Dopiero co sie zarejestrowalem a tu taka niespodzianka... koledzy od starego poczciwego 01/02 sie znalezli...

Witam wszystkich zakochanych w tej sadze...

Jestem Marcin Gołębiowski w 2002r. (kwiecień) byłem w Amsterdamie na otwartym Pucharze Europy organizawany przez EIDOS...

zdobylem tam srebro na 327 uczestników, turniej trwał 3 dni a ja byłem tam na wakacjach...

Przejzalem ten temat i widze ze jest kilku zdolnych managerów

Ja mam 3 bogów... Franco Costanco (dla mnie GK nr.1, ewentualnie Kallqvist jak sie ma naprawde wybitnych trenerów), Maxim Tsigalko, jest tylko jedna taktyka dla tego pana... ale co on robi to nie mam pytań... oraz Giorgios Pomaski bo nie zauwazylem zeby ktos o nim wspominał... najlepszy trener jakiego widzialem w grze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”