Siatkówka - Strona 12

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lip 2005, 18:24

3-2 dla Kuby.Nasi w ostatnich setach ruszali sie jak muchy w smole.Jakby nie patrzył sam awans do Final Four jest sukcesem ale po wczorajszym meczu jest niedosyt.Trzeba teraz awansować do MŚ w Rzeszowie ale boje sie ze po ostatnich dwoch porazkach bedzie ciezko.
Naszymi rywalami beda Rosjanie, Bułgarzy, Estończycy.

szewa7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szewa7 » 10 lip 2005, 18:26

I nasi znowu przegrali :!: :!: Wczoraj z Serbią 3:2 a dziś z Kubą 3:2.
Normalnie oszleć idzie. Jak można przegrać chociaż było sie na prowadzeniu.
Mecz z Serbią to pokaz jak można ze stanu (w setach ) 2:0 zrobić 2:3.
No co jest :?: :?: Czy nasi nie wiedzą co robią :?: :?:

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 10 lip 2005, 19:00

Nie ma to jak kolejny sukces na arenie międzynarodowej :evil: Bylismy o krok od finału pokazalismy jacy jestesmy niedoświadczeni i słabi psychicznie. A dzis dostalismy 3:2 od bardziej niedoświadczonej Kuby ale mocniejszej psychcznie. Fizycznie jestesmy bardzo dobrzy ale ta psychika....

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 10 lip 2005, 19:02

Nie no :!: :evil: Znowu porażka :!: Nam chyba nigdy dobrze i prosto nie wyjdzie mecz z Kubą :!: :x Pierwszy set-mimo prowadzenia, spieprzylismy go i przegraliśmy. Drugi wygrany ale znowu, z trudem. W trzecim gra Polaków mi sie podobała i wygraliśmy. Było 2:1 dla nas. W czwartym już w pierwszych był cienko. Z miejsca 0-4. Kubanczycy w tym secie pieknie atakowali i blokowali. I remis. W trzecim trzymałem kciuki jednak i w nim Polacy pokazali, że reprezentacja Kuby to dla nich za wysoki poziom.

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 10 lip 2005, 19:11

Do momentu kiedy grał Wlazły było dobrze jak zszedł zaczęło sie cos pierniczyc i niemoge tego zroumiec. Nie możemy ciągle na jednym zawdoniku polegac tak jak na Świderskim na Olimpiadzie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lip 2005, 21:41

Brazylia wygrała LŚ 2005 pokonujac w finale SiC 3-1.Jak oglądałem ceremonie wreczania medali to odczuwam wielki zal ze nie ma Polakow.A tak nie wiele brakowało.Przypomniał sie wczorajszy mecz... :cry:
Nic nie można patrzec do tyłu.Trzeba sie wziąsc w garść i awansować do MŚ.
Turniej w Rzeszowie 15-17 Lipiec.
Za rok musi byc lepiej. :D :D

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 10 lip 2005, 23:07

To my powinnismy dostawac te baty od Brazylli a nie Serbia :wink: :( :? Swoją drogą na tą Brazylie to nie ma mocnych oni nie mają słabych stron. Nawet jak dostali 14-25 w pierwszym secie to sie podniesli i tak samo tukli Serbów. :shock:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 lip 2005, 0:15

Meczu z Kubą już tak nie przeżywam, bo w sumie już mi to zwisało.Natomiast co do meczu w sobotę...nie wiem co mam powiedzieć, bo jestem zszokowany i wnerwiony :shock: .Już byli w ogródku, witali się z gąską ... a tu heca K jego mać :evil: .I to kolejny taki mecz, kolejny raz z Serbią.Chociaż ten o wejście do IO'00 to miał mniej dramatyczny przebieg.Nie mogę zrozumieć, dlaczego ? Czemu przy stanie 22:17 się zatrzymaliśmy ? Czemu Serbowie, którzy powinni być zdołowani wskrzesili w sobie jeszcze iskrę nadziei ? Wolałbym dostać baty w finale, ale chociaż w nim być...Cóż, mam nadzieję, że chopy szybko zapomną i Rzeszów będzie nasz :twisted:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 lip 2005, 19:09

Skończyła się LŚ, ale jutro dalszych emocji dostarczy nam nasza reprezentacja.W Rzeszowie zaczyna sie bowiem turniej kwlifikacyjny do przyszłorocznych MŚ w Japoni.Naszymi przeciwnikami są odwieczni rywale Rosjanie, Bułgarzy z którymi Polska reprezentacja ma zawsze problemy, oraz nie znani Estonczycy z którymi jutro zaczniemy zmagania w turnieju.
POZDRO

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 lip 2005, 23:36

Pierwsza wygrana z Estonią 3:1

Nie rozumiem jak mozna z tak słabą Estonią stracić seta :!: Oby tego jednego seta nie zabrakło nam w walce o awans

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2005, 23:41

chyba jeszcze polacy byli rozkojarzeni po finale LŚ - ale może o tym w innym temacie bo znowu becks da wp :?:

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 15 lip 2005, 23:42

no ale wazne zwyciestwo,
zapewne ten set to ejszce efekt tego co faktycznie musiało zostać w głowie po porażkach z kubą a przede wszytki Serbią.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 lip 2005, 23:48

Rosja wygrała z Bułgarią 3:0, wiec jak jutro wygramy z bułgarią (co nie bedzie łatwe) to pewny awans 8)

Jakiś mod mógłby usunąć z tego tematu Liga Swiatowa i pozostawić po prostu siatkówka.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 lip 2005, 23:55

Wcale się nie dziwię, że Estonia urwała nam seta.To był pierwszy mecz po pamiętnej LŚ, oraz chyba pierwszy od paru lat mecz z Estonią (jak w ogóle nie pierwszy).Pierwszy set był wyrównany, przegraliśmy do 23, ale wiedziałem, że tragedii nie ma, bo ładnie gramy, a rywale zaskoczyli naszych.Pozostałe sety nie wzbudziły chyba żadnych nadziei na wygranie meczu wśród Estończyków, więc ten jeden set to nie tragedia.W drugim meczu musiało być nieźle, szkoda, że go nie wiedziałem.Wynik 3:0 nic nie mówi, bo wszystko było wygrane 2 punktami.Zwłaszcza pierwszy set 39:37 :shock: .Jutro najcięższy mecz w grupie :arrow: Bułgaria.Nie podchodzę tak do meczu z Rosją, bo wiem, że albo będzie o nic, albo będziemy rozbici po porażce z Bułgarami.Jeśli jutro wygramy, to szampany w ruch i może spokojnie oczekiwać na ME. 8)

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 16 lip 2005, 10:52

Juz dlugi czas nie wypowiadalem sie w tym temacie, bo nie moglem przebolec finalu Ligi Swiatowej :(

A wczoraj przegralismy seta bo Polacy nei wierzyli w sibie. W pierwszym secie nie mieli takiej checi walki, caly czas mysleli o przegranych meczach w Finale Ligi Swiatowej. Na szczescie pozniej wszystko wrocilo do normy. Wzieli sie do roboty. Obawialem sie, ze przegramy ten mecz, ale na szczescie 3:1. Jeden przegrany set to nic strasznego... ja bym sie nie zalamywal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”