W telewizji nadali - Strona 12

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 05 maja 2005, 16:02

Ja takie serilale oglądam ze starszym bo on też lubi kryminalne seriale (tylko dobre) kiedyś na TYP leciał chyba "Glina" z Szturem Jr. też był na wypasie a ta babka:) beka jak w ostatnim odcinku harcerze chcieli ją przelecieć :) Jak ktoś oglądał film "Vinci" to zauważył, że są ci sami aktorzy...
Ale to nieprzeszkadza bo na Vincim byłem w kinie i nieżałuje....

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 05 maja 2005, 18:11

3 w kolejności, serial kryminalny, który mi się bardzo podoba po '07 Zgłoś się' i 'Glinie' ! Widać ze TVP się postarała, lubie oglądać własnie seriale robione przez TV Polska...a nie TVN i Polsat - tam jest wszystko sztuzne itd.

Oficer jest kozackim serialem - kto ma ścieżke dzwiekowa do tego serialu?

na oficjalnej stropnie sa tylko 30 sekundowe sample!

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 05 maja 2005, 18:17

Ogólnie serial dobry, ciekawy, młodzi aktorzy -> 'nieopatrzone' twarze (w większości), no i kolejna znakomita ścieżka dźwiękowa Michała Lorenca. Aldona Ginko to jeden z największych argumentów "Oficera" :wink: Tylko ostatnio nie mam czasu oglądać :?

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 06 maja 2005, 12:12

Heh beka babka troszke sie puszczała w ostatnim odcinku i okazało sie że jest w ciaży z tym starszym kolesiem z tej ich 3 i będą sie żenić :)

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 06 maja 2005, 12:22

Jak mowa o typowych kryminałąch to filmu 'Dead-Bang" z Donem Johnsonem nic nie przebije!

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 07 maja 2005, 16:39

najlepszy serial od dobrych paru lat :D szkoda mi tylko kruszona ze mu sie ta paniena puscila z rysiem ......... na koncu pewnie bedzie finalowa walka rysia i kruszona o paniene i wygra .............. grand :D

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 11 maja 2005, 13:33

zobaczcie sobie zdjecia aldonki ginko ale nie serialu tylko z normalnego zycia...nie wyglada za ciekawie :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

W telewizji nadali

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 cze 2005, 23:54

Jeśli jest jakiś godny obejrzenia film, bądz program w najbliższym czasie, to napiszcie o tym tutaj. I jakby można, parę słów, żeby inni wiedzieli, czy naprawdę warto. To bedzie temat dla gapowiczów :wink:. Wczoraj prawie zapomniałem o "1900: Człowiek legenda" na TVP1, dziś umknęła mi "Orkiestra" na Europa Europa :?.

Ze swej strony mogę polecić film, który leci na TVN. "Podejrzany" z Gene Hackmanem, Morganem Freemanem i Monicą Belluci. To remake francuskiego starocia "Przesłuchanie w noc sylwestrową". Większość scen dzieje się w zamkniętych pomieszczeniach, co podkreśla psychologiczne gierki między policją a znanym filantopem oskażonym o pedofilię i morderstwo. Czyli gesta atmosfera, duza adrenalina i źle skrywane emocje. Co wiecej chcieć 8).

Jutro z kolei "Zielona Mila" na podstawie powieści Kinga i program na TVP2 "Mój pierwszy raz" z Tomaszem Frankowskim :).

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 cze 2005, 0:05

Ja osobiście bardzo zachęcam do obejrzenia jutrzejszego filmu pt. "Zielona Mila".Film poprostu masakryczny.Opowiada, on o strażniku więziennym(Tom Hanks), który odpowiada za obszar tzw. Zielonej Mili, czyli tej w którym zakładnicy idą na śmierć.Pewnego dnia przybywa murzyn, wielki potężny człek (Michael Clarke Duncan) obdarzony zdolnościami Parapsychologicznymi.Zaczyna leczyć ludzi...

Film jest oparty na książe Stephena Kinga i tutaj nie do końca się potwierdziła reguła, że książka lepsza od filmu :twisted: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 cze 2005, 0:15

Podpisuje się rękami i nogami pod postem Bogi'ego. Co tu dużo pisać: 'Zielona Mila' to po prostu KAPITALNY film. Oglądałem go co prawda tylko dwukrotnie ale to może ze względu na jego długość. Trwa ponad 3 godziny a jako, że na TVN jest jeszcze w ch.. reklam tak więc będzie pewnie ponad 4 godziny :roll: Tak czy inaczej zachęcam bo film ogląda się jednym tchem i naprawdę jest to niebanalna produkcja.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2005, 0:49

świetny film, z jeszcze lepszą grą Toma Hanksa.

Film widziałem jakieś 2 lata temu - pamiętam, że trawał 3:02 h :wink:
i pamiętam też, że puenta na końcu filmu zupełnie mnie rozwaliła (aż mi się łezka zakręciła)
Polecam

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 18 cze 2005, 1:14

Prosze zamknąć ten temat, gdyż istnieje już taki o podobnej tematyce 'Jakie nowe filmy polecacie' lub 'Filmy'.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 cze 2005, 1:25

Przemyślę to.

Obrazek

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 18 cze 2005, 9:55

BUNCH pisze:Prosze zamknąć ten temat, gdyż istnieje już taki o podobnej tematyce 'Jakie nowe filmy polecacie' lub 'Filmy'.
no taka le tamten temat jest raczej o tym na co iśc do kina lub obejrzec na dvd/kompie a ten o tym co leci w tv... a poza tym jest masa gorszych tematów które sa otwarte a ten jest ok

P.S. musze obejzec tą zieloną mile :wink:

Awatar użytkownika
Byczy
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Byczy » 18 cze 2005, 11:14

Bogi pisze:Ja osobiście bardzo zachęcam do obejrzenia jutrzejszego filmu pt. "Zielona Mila".Film poprostu masakryczny.Opowiada, on o strażniku więziennym(Tom Hanks), który odpowiada za obszar tzw. Zielonej Mili, czyli tej w którym zakładnicy idą na śmierć.Pewnego dnia przybywa murzyn, wielki potężny człek (Michael Clarke Duncan) obdarzony zdolnościami Parapsychologicznymi.Zaczyna leczyć ludzi...

Film jest oparty na książe Stephena Kinga i tutaj nie do końca się potwierdziła reguła, że książka lepsza od filmu :twisted: .
Obrazek
Byłem na tym w kinie... To po prostu najlepszy film jaki widzialem do tej pory w moim zyciu... Obejrzyjcie go dzisiaj... WARTO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”