NBA... - Strona 12

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 01 lis 2005, 18:51

Szkoda tylko ze NBA nie bede miał okazji oglądac zbyt czesto bo niestety cyfry nie mam :( moze jednak bedą puszczane na innych stacjach zagranicznych i wtedy obejze :!:
Kibicował bede oczywiscie Iversonowi i jego 76 :D
ciekawe tez jak bedzie sie prezentował Lampe? moze pogra troche wiecej niz w tamtym sezonie :!:

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 01 lis 2005, 18:55

Juz tylko nie porównuj Lampego do koszykowki :) Moim zdaniem to zenada... :wink:
Dziwie sie dlaczego do NBA nie biora koszykarzy z Litwy?? Maja przeciez jedna z najlepszych rep. na swiecie...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lis 2005, 18:56

ciekawe tez jak bedzie sie prezentował Lampe? moze pogra troche wiecej niz w tamtym sezonie
wydaje mi sie ze napewno pogra wiecej niz w ubieglym sezonie

Co do faworyta to trudno bedzie zdetronizowac Spurs, gdyz mieli juz calkiem mocny sklad a teraz jeszcze doszli Finley oraz Van Exel,
Ich przeciwnikiem w finale zapewne bedzie Miami - Payton, Walker bodajze doszli, zas Detroit po zmianie trenera moze niemile zaskoczyc wszytskich - ale sklad maja optymalny do sukcesow
Ciekawe jak Indiana zagra pierwszy sezon bez ikony tej druzyny :arrow: Reggie Millera
Mysle ze najblizsze dni zaprezentuja nam rzeczywisty rozklad sil

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 lis 2005, 18:58

Jagiellonczyk pisze:Juz tylko nie porównuj Lampego do koszykowki :) Moim zdaniem to zenada... :wink:
Dziwie sie dlaczego do NBA nie biora koszykarzy z Litwy?? Maja przeciez jedna z najlepszych rep. na swiecie...
W Nba są Litwini. Jest ich chyba trójka (poprawcie mnie jeśli inna liczba) czyli większość z reprezentacji.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2005, 19:06 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 01 lis 2005, 19:03

duzo swietnych litwinów gra w Europie bo tytaj tez nieźle zarabiają :P
moze niechcą grac za oceanem bo tak jednak gra sie troche inaczej niz w Europie, a pozatym tam byli by jednymi zwielu świetnych a na starym kontynencie są gwiazdami :!:
przykład ale innej narodowosci Bodiroga, nigdy nie grał w NBA choc miał wiele ofert, wolał zarabiac w Europie i jest tutaj gwiazdą

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 01 lis 2005, 19:06

w sumie powinni isc sladem Arvydasa Sabonisa ktory stal sie legenda Portland

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lis 2005, 19:14

A jezeli mowa o Europejskiej koszykowce to rowniez rusza Euroliga, dokladniej wczoraj ruszyal - PAO wygral na wyjezdzie z Ulkerem, reszta spotkan jutro oraz w czwartek
Nasz Prokom gra z misztem z ubieglego roku - Maccabi
Jak i w ubieglym roku mecze bedzie pokazywac Canal+

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 lis 2005, 17:51

Rozpoczol sie nowy sezon NBA.
San Antonio Spurs rozpoczął od zwycięstwa pokonując przed własną publicznością Denver Nuggets 102:91. Tony Parker zdobyl az 26 punktów a Tim Duncan zaliczyl 19 pkt i 10 zbiórek.

"Słońca" z Arizony, czyli moj ulubiony zespol Phoenix Suns uległ po dwóch dogrywkach Dallas Mavericks 108:111. Dirk Nowitzki zdobył 28 punktów i miał 15 zbiórek. Steve Nash z Kanady, czyli wg mnie najlepszy bialy koszykarz na swiecie zdobyl az 30 punktow. Zobaczymy czy w tym sezonie zagra rownie dobrze.

Inne mecze:
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 108:117
New Orleans Hornets - Sacramento Kings 93:67

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 14 gru 2005, 20:32

:arrow: http://files.filefront.com/NBAAction05_ ... einfo.html

NBA Action top 10 z ostatniego tygodnia.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 14 gru 2005, 21:01

Osobiście najbardziej z wszystkich klubów NBA lubię Miami Heat. I to nie dlatego że gra tam wszechmocny Shaq ale za innego zawodnika(genialnego) jakim jest Dwayne Wade. Jego akcje penetracyjne sa na najwyższym poziomie. Chlopak ma lepszą zwinność niż nie jeden lekkoatleta potrafi się wszędzie "wkręcić". i co ważne gra jak najbardziej dla drużyny kiedy widzi lepiej utsawionego kumpla zawsze mu poda. A jeszcze co do Miami ostatnio widzialem ich mecz z "czarodziejami" z Waszyngtonu na czele z Arenasem. niezly horrror szczególnie w końcówce kiedy Shaq uratował remis rzutem wolnym(musi jeszcze popracowac bo cienizna, choć widać poprawę.
na pewno daleko zajdą Spursi jak zwykle. takich szans nie dawałbym zespołowi phoenix suns bez Stoudemire'a to jak powiedział barkley sa jak drużyna jackson Five bez Michaela. Ale cóż sezon pokaże kto jest mocny.

Obrazek

AVIA ŚWIDNIK

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 gru 2005, 21:49

To może i ja się wypowiem o tej nadzwyczaj ciekawej lidze :) Otóż na samym początku mojej przygody z NBA kibicowałem Luzakom z Dallas ;) To było za czasów kiedy grał tam jeszcze Nash(czyli stosunkowo nie dawno). Nie wiem czemu ich polubiłem...spodobała mi się ich nazwa, a pozatym gra tam Novitzky. Ale szczerze powiedziawszy nie zostałem wierny temu zespołowi...po przejściu Nash'a do Suns'ów to właśnie Słońcom zacząłem kibicówać :) Wiem, wiem ...nie wierny jestem, ale jeśli chodzi o NBA to już tak mam niestety. Mają oni całkiem ciekawą pakę(Nash, Marion to Ci najbardziej znani), ale nie wiem do końca jak się ma ich forma w tym seoznie :think: Tak więc, jakby ktoś był tak miły i mnie oświecił jak się oni prezentują to byłbym wdzięczny :)

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 15 gru 2005, 21:19

Tak więc, jakby ktoś był tak miły i mnie oświecił jak się oni prezentują to byłbym wdzięczny Smile
Tak więc bagg nie chcę się tu wymandrzać(Lepper 8) ) bo koszykówka mnie zbytnio nie interesuje,ale Słońca obecnie są drugie w dywizji za Clippersami. Na pewno byłoby lepiej wręcz deklasacja gdyby nie brak w składzie jednego kluczowegoi zawodnika jakim jest Amare Stoudemire barkley mówił że Suns są teraz jak Jacksin Five Bez Michaela. Na pewno dojda do Play-offów a wtedy jak wyzdrowieje Amare daje im minimum półfinał :twisted:

AVIA ŚWIDNIK

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8648
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 gru 2005, 21:26

Kendo pisze:AVIA ŚWIDNIK
moglbys w co 2.poscie tego nie pisac :?:
bo to sie juz nudne robi :lol:

btw - ja w NBA kibicuje ... Shaqowi :)

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 15 gru 2005, 21:53

moglbys w co 2.poscie tego nie pisac Question
bo to sie juz nudne robi Laughing
troche cie nie rozumiem
:roll:
Tak samo jak ty masz legia fans to ja tez jestem fanem klubu z mojego miasta i chce rozsławic ten jakże skromny klub :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 gru 2005, 23:52

Kendo pisze: Tak samo jak ty masz legia fans to ja tez jestem fanem klubu z mojego miasta i chce rozsławic ten jakże skromny klub Wink

Ale tego nie wypisuje się w poście, tylko w tzw. podpisie, którego zawartość zmieniasz w profilu.

Co do rozgrywek, to jestem fanem Dallas oraz Seattle.Jakoś w tym roku 'Ponaddźwiękowcy' nie mają takiego dobrego startu jak zawsze, więc muszą się bić o play-off a będzie raczej ciężko.Jak zwykle skuteczna gra Allena i Lewisa, dobrze gra malutki Ridnour, ale to jeszcze za mało.W drużynie Dallas natomiast jasno błyszczy gwiazda Dirka, ale poza nim mamy do czynienia z bardzo mądrze poukładaną drużyną.Póki co są na drugim miejscu w Southwest Division, tuż za San Antonio.Ogólnie ta dwójka prowadzi też na zachodzie.
Załączniki
podpis.jpg
podpis.jpg (13.38 KiB) Przejrzano 274 razy
Ostatnio zmieniony 16 gru 2005, 0:19 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”