Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 18 wrz 2005, 19:51
pippen
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 18 wrz 2005, 20:37
PJKM znowu ponad 6%Prawybory we Wrześni: Wygrana PO
Zakończone w niedzielę we Wrześni prawybory do parlamentu wygrała Platforma Obywatelska z wynikiem 26,87 proc. poparcia, a w prawyborach prezydenckich triumfował Donald Tusk z wynikiem 35,7 proc. poparcia.
Do urn poszło 14,49 proc. uprawnionych do głosowania.
W prawyborach parlamentarnych na drugim miejscu uplasowała się Samoobrona (15,18 proc.), a na trzecim Polskie Stronnictwo Ludowe (9,85 proc.) - poinformował PAP burmistrz Wrześni - organizator prawyborów - Tomasz Kałużny.
5-procentowy próg wyborczy przekroczyły także: PiS (9,79 proc.), SLD (8,95 proc.), SdPl ( 7,19 proc.), Platforma Janusza Korwin Mikke ( 6,29 proc.) i Partia Demokratyczna (5,23 proc.).
Poniżej progu wyborczego znalazły się: LPR ( 3,28 proc.), Polska Partia Pracy (2,04 proc.),Ruch Patriotyczny ( 1,02 proc.), Polska Partia Narodowa ( 0,66 proc.), Ogólnopolska Koalicja Obywatelska OKO (0,20 proc.), Polska Konfederacja - Godnośc i Praca ( 0,18 proc.), Narodowe Odrodzenie Polski ( 0,14 proc.) Dom Ojczysty (0,06 proc.)
W prawyborach prezydenckich, zwycięzcą został Donald Tusk na drugim miejscu uplasował Andrzej Lepper ( 15,35 proc.), na trzecim Marek Borowski ( 12,27 proc.)na czwartym Lech Kaczyński (12,09 proc.), na piątym Jarosław Kalinowski (7,12 proc.) na szóstym Janusz Korwin Mikke (4,55 proc.), naq siódmym Henryka Bochaniarz ( 2,47 proc.), a na ósmym Maciej Giertych ( 1,94 proc.), dziewiąty jest Liwiusz Ilasz (1,56 proc.) w pierwszej dzisiątce uplasował sie także Włodzimierz Cimoszewicz, mimo rezygancji z udziału w wyborach - ( 1,24 proc.).
Dalsze miejsca zajęli: Leszek Bubel (1,04 proc.) ,Jan Pyszko ( 0,68 proc.), Daniel Podrzycki (0,38 proc.),Stanisław Tymiński (0,30 proc.) Adam Słomka ( 0,24 proc.) i najmniejsze , mimo rezygnacji z udziału w wyborach, poparcie otrzymał Zbigniew Religa (0,20 proc.)
Od godziny 8.00 do 18.00, czyli do chwili zamknięcia lokali wyborczych, w prawyborach zagłosowało 5011 osób z 34 600 uprawnionych do głosowania.
Burmistrz Wrześni Tomasz Kałużny ocenił, że prawybory to znakomita, tania promocja miasta.
Wracając do prawyborów -naturalnie, ze nie są one wiarygodne, ale 6% popracie po raz drugi dla PJKM oznacza, że załozyciel potrafi dotrzeć do ludzi -pomyslec, co by było gdyby miał taki dostęp do mediów jak PD (:rotfl2:), która przy takiej medialnej kampanii nie potrafi uzyskać przyzwoitego wyniku.Janusz Korwin-Mikke pisze: Otóż przed kilkoma dniami zadzwoniła do mnie p. Redaktorka z ww. telewizji, oświadczając, że prosi mnie o wypowiedź na temat sytuacji partyj o mniejszym poparciu. Zaznaczam, że raz już odmówiłem - bo zaproszono mnie, bym powiedział coś w stylu: "Po co wy w ogóle startujecie, skoro nie macie szans?".
Tym razem było to sformułowane oględniej. Poza tym miała w tym wziąć udział Partia Demokratyczna - więc pomyślałem: nie ukrzywdzą swojej pupilki, która przecież jest w sondażach (tych prawdziwych - ale ONI je znają...) daleko za Platformą Janusza Korwin-Mikke. I nieopatrznie się zgodziłem.
Po spotkaniu w umówionym miejscu spytałem, ile ma trwać moja wypowiedź - i dowiedziałem się, że 10-15 sekund. W porządku. Odpowiedziałem więc na jedno pytanie w jakieś 13 sekund - i zacząłem się szarmancko żegnać. Na co p. Redaktorka wpadła w panikę i zaczęła mnie prosić, a potem wręcz żądać, bym jeszcze dalej mówił. Cel tego był ewidentny: niech sobie ten Korwin pogada z 5 minut, ja z tego wytnę jakieś najgłupsze 10 sekund... - takie ta służka reżymu dostała polecenie, więc bała się, że jak go nie wykona...
Po kilku odmowach zaczęła mnie więc nagabywać jak przedwojenna "panienka" z ul. Chmielnej (lub - jeśli ktoś woli - jak Cyganka nachalnie domagająca się wróżenia"). Powiedziałem więc kolejny raz "Nie!’ - a na pytanie: "Dlaczego?" - odparłem: "Bo jesteście chamy i to zmanipulujecie!".
Szczerze mówiąc, byłem przekonany, że kamery są wyłączone. Ciekawe, co należałoby zrobić, gdyby taka nieskrobana chamka weszła do mojego mieszkania na wywiad, wywiadu nie puściła, pokazała natomiast, jak wchodzę do ubikacji i spuszczam wodę?
A w dodatku TVP ordynarnie zełgała, że odmówiłem udzielenia wywiadu, choć się nań zgodziłem!!!
Cóż, są jeszcze sędziowie w Warszawie! Może nawet jacyś uczciwi?
kostek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 18 wrz 2005, 20:43
pippen
Post Wyświetl pojedynczy post autor: adammo » 18 wrz 2005, 20:50
adammo
kostek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 19 wrz 2005, 14:26
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 19 wrz 2005, 14:53
skorpss pisze:No cóż, UPR był dyskryminowany w mediach od początku swojego istnienia. Te wszystkie mendy pochowane w zarządach telewizji, powiązane z lewicą dobrze wiedzą, że gdyby Korwin doszedł do władzy wsadziłby całe to bydło tam gdzie jego miejsce - do więzienia. Dlatego blokują UPR i Platformę Korwina gdzie tylko można, w każdy możliwy sposób. Confused
pippen
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 19 wrz 2005, 16:17
Oczywiście, że tak, Zgadzam się w całości z Twoją wypowiedzią. Media nigdy nie były za Korwinem i UPR, a przecież tylko i wyłącznie dzięki mediom można dotrzeć do ludzi. Do tego dodajmy jeszcze wypowiedzi: "Nie głosuję na PJKM, ponieważ oni nie mają szans, zagłosuję na..." I tak w kółko.skorpss pisze:No cóż, UPR był dyskryminowany w mediach od początku swojego istnienia. Te wszystkie mendy pochowane w zarządach telewizji, powiązane z lewicą dobrze wiedzą, że gdyby Korwin doszedł do władzy wsadziłby całe to bydło tam gdzie jego miejsce - do więzienia. Dlatego blokują UPR i Platformę Korwina gdzie tylko można, w każdy możliwy sposób.
To najlepszy przykład manipulowania przez TV. Pokazuje również inteligencję Korwin - Mikke. (czy jak to ktoś woli "inteligentnego Leppera"kostek pisze:Janusz Korwin-Mikke napisał:
Otóż przed kilkoma dniami zadzwoniła do mnie p. Redaktorka z ww. telewizji, oświadczając, że prosi mnie o wypowiedź na temat sytuacji partyj o mniejszym poparciu. Zaznaczam, że raz już odmówiłem - bo zaproszono mnie, bym powiedział coś w stylu: "Po co wy w ogóle startujecie, skoro nie macie szans?".
Tym razem było to sformułowane oględniej. Poza tym miała w tym wziąć udział Partia Demokratyczna - więc pomyślałem: nie ukrzywdzą swojej pupilki, która przecież jest w sondażach (tych prawdziwych - ale ONI je znają...) daleko za Platformą Janusza Korwin-Mikke. I nieopatrznie się zgodziłem.
Po spotkaniu w umówionym miejscu spytałem, ile ma trwać moja wypowiedź - i dowiedziałem się, że 10-15 sekund. W porządku. Odpowiedziałem więc na jedno pytanie w jakieś 13 sekund - i zacząłem się szarmancko żegnać. Na co p. Redaktorka wpadła w panikę i zaczęła mnie prosić, a potem wręcz żądać, bym jeszcze dalej mówił. Cel tego był ewidentny: niech sobie ten Korwin pogada z 5 minut, ja z tego wytnę jakieś najgłupsze 10 sekund... - takie ta służka reżymu dostała polecenie, więc bała się, że jak go nie wykona...
Po kilku odmowach zaczęła mnie więc nagabywać jak przedwojenna "panienka" z ul. Chmielnej (lub - jeśli ktoś woli - jak Cyganka nachalnie domagająca się wróżenia"). Powiedziałem więc kolejny raz "Nie!’ - a na pytanie: "Dlaczego?" - odparłem: "Bo jesteście chamy i to zmanipulujecie!".
Szczerze mówiąc, byłem przekonany, że kamery są wyłączone. Ciekawe, co należałoby zrobić, gdyby taka nieskrobana chamka weszła do mojego mieszkania na wywiad, wywiadu nie puściła, pokazała natomiast, jak wchodzę do ubikacji i spuszczam wodę?
A w dodatku TVP ordynarnie zełgała, że odmówiłem udzielenia wywiadu, choć się nań zgodziłem!!!
Cóż, są jeszcze sędziowie w Warszawie! Może nawet jacyś uczciwi?
Mefiu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 wrz 2005, 16:38
Zaza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 19 wrz 2005, 17:07
*_For_zaza_Milan_* pisze:Wczoraj mi to koleś uświadomił. Że ja jak Kulczyk Wink mogłem sie dorobić dzięki komunistą.
pippen

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 19 wrz 2005, 22:54
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 20 wrz 2005, 10:05
Oczywiście, że czytałem. Polepszy się wszystkim, którzy nie boją się pracy i odpowiedzialności za swoje czyny. Pogorszy się jedynie wyłudzaczom, oszustom, leniom, cwaniakom i sporej grupie urzędasów, która straci robotę i będzie musiała znaleźć normalne zajęcie. Tylko Korwin proponuje radykalne rozwiązania ( zdecydowana obniżka podatków, uproszczenie przepisów, prywatyzacja słuzby zdrowia, wprowadzenie kary śmierci, likwidacja związków zawodowych itd. ). Tylko u Korwina możliwe jest wprowadznie prawdziwego wolnego rynku w Polscie. Bo obecnie go NIE MAMY tak naprawdę. To jest tylko teoria, wolny rynek niby mamy, ale jednak tak nie do końca, a taki twór nie może dobrze funkcjonować. Dlatego chyba będę głosował na Korwina, choć nie ukrywam, że nie podoba mi się czystka dokonan nie dawno w UPR.
pippen

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 20 wrz 2005, 15:04
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 20 wrz 2005, 15:09
skorpss pisze:Pomoże to i jednym, i drugim. Bogatym również więcej się w kieszeni zostawi ( dzięki niższym podatkom ), a oni te pieniądze będą mogli swobodoniej inwestować ( dzięki prostszym przepisom ) i będą mogli stwarzać więcej miejsc pracy ( dzięki niższym kosztom zatrudnienia ), dzięki czemu ci biedniejsi nie zostaną bez pracy
pippen

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 20 wrz 2005, 15:30
Człowieku, przecież nie każdy może zarabiać po 5 tys złotych. A w normalnym kraju ciężką pracą można to zmienić, ale obecnie jest to możliwe tylko w USA. Tam można stać się z pucybuta milionerem. A poza tym kto zarabia niecały tysiąc miesięcznie. Nauczyciele ? Gwarantuję ci, że każdy normalny belfer zarabia dużo więcej. A gdy będziemy mieli prawdziwy wolny rynek ceny będą dużo niższe niż obecnie, więc koszty życia będą dużo mniejsze. Każdy będzie mógł godnie żyć. Jeżeli na to zapracuje.pippen pisze:no dobra , a wiec biedniejsi dostaną miejsce pracy ? i co jeszcze?
a czy zarabiajac niecały 1 tys na miesiąc będa w stanie nawet jak im ZUS nieczego nie zabierze odłożyć na przysżłość, a służba zdrowia, a szkolnictwo?
do takich programów trzeba podchodzićżyciowo a nie podniecąć sie, że ktoś mówi, że "odgoni świnie od koryta"
skorpss
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio