Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 12

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lut 2006, 18:32

Ale Hunter zauwaz że znów Ukraina :roll: coś ostatnio są sobie pisani :win: a to młodzieżówka a to w grupie ME :wink: Będzie grał ten młody Ukrainiec pamietasz ? młokos z Dynama ? Calciomercato :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lut 2006, 14:24

Cos Hunter zaniedbał temat :P Azzurich :]

Już 1 marca Włosi zagraja z Niemcami w spotkaniu towarzyskim - to bedzie jeden z ostatnich (ostatni?0 taki sprawdzien kadry Lippiego. Z Niemcami - Włosi zagrają na Artemio Franchi we Florencji.

Powołani

Bramkarze: Buffon (Juventus), Amelia (Livorno) De Sanctis (Udinese).

Obrońcy: Barzagli (Palermo), Cannavaro (Juventus), Grosso (Palermo), Materazzi (Inter), Nesta (Milan), Oddo (Lazio), Pasqual (Fiorentina), Zaccardo (Palermo).

Pomocnicy: Barone (Palermo), Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Diana (Sampdoria), Gattuso* (Milan), Perrotta (Roma), Pirlo (Milan).

Napastnicy: Del Piero (Juventus), Gilardino (Milan), Iaquinta (Udinese), Toni (Fiorentina), Vieri* (Monaco).

Rino Gattuso i Bobo Vieri "nabawili sie urazów" i nie zagrają. Nie ma powołanie dla Gianluci Zambrotty ale wiadomo czemu - jak i dla Francesco Tottiego. Debiut ma szanse zaliczyć czesto asystujący w tym sezonie Manuel Pasqual z Violi. Jest Massimo Oddo co cieszy bo pokazał że zasługuje na gre w Azzurich. Może Lazio nie gdzie jakos specjalnie ale on gra najrówniej. Wraca Perrota ale to chyba nikogo nie dziwi. Nie ma Cassano :roll: a jest za to strzelający w tym sezonie w zasadzie tylko z "11" Iaquinta :wink: ale nie tyle jemu nie idzie to całe Udinese ma ciężkie czasy. Diana nie błyszczy forma. Materazzi nie gra regualrnie. A Luca sie zacią :wink:

Na podstawie tych powołań może już wywnioskować że ta grupa pojedzie na MŚ Plus Zambrotta i Totti oczywiście. Nie wiem czy Cassano powoła Lippi ale wiele wskazuje na to że nie. Zmienił klub by grac a tu prosze lipa :P

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 01 mar 2006, 9:38

Widać że Lippi nie powołał obecnie najlepszych tylko swoich ulubionych. Najbardziej dołuje mnie linia ataku. Iaquinta :?: :!: Kiedy on ostatnio bramke z gry strzelił
Albo Bobo z bobo jest taka sprawa jak u nas z Rasiakiem. Nie wiadomo jakby grał, czy by w ogóle grał to i tak ma pewne powołanie. Mam nadzieje że po tym meczu pare korekt będzie. Zgadzam sie ze slowami Rossiego który powiedział że lepsze byłoby powołanie i s[rawdzenie powracającego do znakomitej formy(a może już będącego0 Inzaghiego. No nic zobaczymy ,juz dzisiaj mecz a będe oglądal szczególnie niemców przecież to nasz rywal na mundialu.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 01 mar 2006, 10:08

Mnie najbardziej ciekawi zestawienie pomocy Włochów na to spotkanie :] Pirlo jest ostatnio wyraźnie pod formą, więc raczej rozpocznie spotkanie z ławki - tylko kto w jego miejsce? De Rossi czy Perrotta? :] Z chęcią zobaczyłbym tego pierwszego, bo w Derbach Rzymu zagrał naprawdę dobrze i widać, że chłopak ma potencjał, aby stać się liderem nie tylko w klubie, ale i reprezentacji :]

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 01 mar 2006, 10:22

yazid^ pisze:Pirlo jest ostatnio wyraźnie pod formą, więc raczej rozpocznie spotkanie z ławki - tylko kto w jego miejsce? De Rossi czy Perrotta?
tu jest sprawna podobna do Bobo.
Lippi mowił ze Pirlo to mozg zespołu takze nawet jezeli jest bez formy chyba zagra w pierwszym składzie.
De Rossi rzeczywiscie jest w wielkiej formie tak jak Perrotta ale czy Lippi wystawi ich od pierwszej minuty to pozostanie zagdaka pamietam w meczach grupowych kiedy to grali ze Szkocja De Rossi błyszczał w Romie a w tym meczu był cieniem samego siebie nic mu nie wychodziło i zsotał szybko zmieniony sadze ze on jeszcze nie gotowy na odgrywanie głownej roli w pomocy Squadry i dlatego stawiam na doswiadczonego Pirlo.

Prawdopodobne składy:
1 Buffon, 2 Zaccardo, 5 Cannavaro, 6 Nesta, 3 Grosso, 7 Camoranesi, 8 Pirlo, 4 De Rossi, 11 Gilardino, 9 Toni, 10 Del Piero. trener: Lippi

9 Lehmann, 3 Friedrich, 21 Metzelder, 29 Mertesacker, 16 Lahm, 26 Deisler, 8 Frings, 13 Ballack, 18 Borowski, 14 Asamoah, 11 Klose. trener:Klinsmann

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 mar 2006, 12:42

Kendo ale mimo wszystko Vincenzo Iaquinta to inna napastnik niż Pippo. W sumie też typowy środkowy napad. Strzelił ostatnio Interowi w popszedniej kolejce. Ale on strzela po urazie tylko z karnych jak Tavano 70% to "11" mertów - Wiesz Włosi już zaczeli dyskucje na temat Superpippo i Lippi może się ugnie. W sumie może by sie zapytać co tam robi Bobo i Alex a nie ma Pippo no tak :] W końcu też strzela a chyba tego się wymaga od nich ? (Vieri ma pecha ostatni mecz ligowy na ławce był oszczedzany a tu uraz na treningu kadry :roll:)

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Prawdopodobne składy:
1 Buffon, 2 Zaccardo, 5 Cannavaro, 6 Nesta, 3 Grosso, 7 Camoranesi, 8 Pirlo, 4 De Rossi, 11 Gilardino, 9 Toni, 10 Del Piero. trener: Lippi

Prawdopodobne skład ale to już raczej w 80% '11" na MŚ. Jedyna zagadka to to czy po wyleczniu urazu Gianluca Zambrotta zmiani w tym składzie Grosso czy Zaccardo ? w sumie mógł by Lippi spróbować gra linia obrony. [od prawej] Oddo - Nesta - Canna - Zambortta. Bo duet Palermo to mimo wszystko zagadka. I może jeszcze się zastanawiac jaka linia pomocy na MŚ z Gattuso czy bez. Wiekszośc spotkan grali Camoranessi, Pirlo, Gattuso. Ale De Rossi ostatnio wymiata. Nie wiedomo jak będzie potem. No i oczywicie Francesco Totti ząstapi w pierwszej "11" Del Piero. W tym meczu z Niemcami Alex zajmie za pewne jego miejsce grając - 4-3-1-2. W trójkącie Bercik - Alex -Luca - Del Piero cefnięty.

Pewnie Pasqual wystapi w tym meczu :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 mar 2006, 23:04

Ladnie Italia pograla.
Niemcy cieniutenko.Mam nadzieje ze nie wezma sie za to co potrafia najlepiej czyli wszczynanie wojen bo w pilke to oni marni sa.Jeden Ballack ktory dzisiaj zagral bardzo slabo nic im nie pomoze.

A Italii mozna tylko bic brawo za dzisiejszy mecz.Poczynajac od obrony (30 sekund po tym jak zszedle Nesta stracili bramke :P ) chociaz skrajni obroncy mnie nie przekonali poprzez pomoc a konczac na ataku.Ja ze swojej strony pragne wyroznic 4 zawodnikow.
Po pierwsze De Rossi bo strzelil gola i razem z Pirlo nie dali kompletnie pograc Ballackowi.
Po drugie Camoranesi.Moze nie za caloksztalt bo mial w tym meczu dlugie przestoje ale za dwie asysty do tego glowa przy bramkach De Rossiego i Del Piero.
Po trzecie Del Piero wlasnie za bramke i hasanie lewa strona boiska.Naprawde Alex wraca (wrocil) do wysokiej formy i jesli bedzie dalej tak gral to nie da wyjscia Lippiemu ktory bedzie zmuszony go zabrac na mistrzostwa.
Po czwarte Gilardino.Za bramke (dobitka po glowce Cannavaro) i wylozenie jak na tacy pilki Toniemu ktory podwyzszyl na 2:0.Pomine milczeniem jego fatalne pudlo w sytuacji sam na sam jeszcze w pierwszej polowie.Serce mi zamarlo gdy po interwencji jednego z Niemcow dlugo lezal na boisku i zwijal sie z bolu na szczescie wrocil do gry i to chyba nic powaznego.
Buffon znowu nie zachowal czystego konta ale przy bramce nie mial szans.Generalnie mial malo do roboty co jeszcze podwyzsza ocene jego interwencji przy strzalach Deislera w pierwszej polowie i Toniego w drugiej (wyrazna ochota na druga bramke nawet jesli mialaby byc to bramka samobojcza :P ).

Podsumowujac swietny mecz Wlochow i oby tak dalej.Z taka gra daleko zajda na MS.Oby forma i zdrowie kluczowych zawodnikow dopisalo.A jak jeszcze wroci Totti to bedzie w ogole pieknie :]

Forza Italia.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 mar 2006, 23:10

No i Włosi ograli Niemców 4;1 :twisted: wypunktowali ich - szybko zacza Gilardino a skończył Del Piero potem Huth ratuje honor :wink:

Gila na 1:0 na typowy snajper był gdzie powinień być :]. Potem Bercik wykłada piłke jak na tacy Luce Toniemu i 2:0 - Pięknie sie zachował że odegrał grali w końcu na stadionie Violi - Potem Camoronassi zgrywa głowa i De Rossi na 3:0 - mały spalony :roll: tak mi sie wydawało. i Del Piero na 4:0 - Bercik wrzuca na zamknięcie a Camoranesi zamyka akcje i zgrywa do środka. - 4:0 :shock: Potem Huth na 4;1 ...

Mecz w wykonaniu Włochów świetny - wszystko im wychodziło. Para Nesta Canna jak mur. Buffon wybraniał nawet strzały swoicj :lol: Toni sam by mu zasadził. Młode wilki Palermo Grosso Zaccardo pozytywnie :wink: Ogółem każdy zagrał max szczególnie pierwszą połowe. Z przodu switna współpraca w trójkącie Gila - Del Piero - Toni. Mózg Pirlo i obok dwa żądełka :lol: De Rossi Camoranesi :] Nic tylko Lippi może być szcześliwy. Bo od poczatku zagrali max. Nawet by może nie stracili bramki :P ale zmiany i wogóle troche ich wyluzowały :wink:

Mało pocieszenie po meczu Polaków :( warunki bojowe :( dobrze że jest wymuwka :wink: Francuzi dostali i strzela gracz Boro Szilard Nemet hehe Dobry goścu jest :) A Anglicy sami nie wierzyli że tak im będzie ciężko :lol: i wygrali ... piękna bramka . Pouso- czapki z głów - ale hukną jak Misza :roll:

Chłopaczek po takim meczu nikogo nie może krytykować a jak juz to Zaccardo gożej niż Grosso :P Prawa strona lepiej chodziła .... Ale zgodze się z tobą co do przednich formacji i duetu Pirlo - De Rossi.

Milan - Bayern i Juve - Werder to zwyciestwo co nie którym da dużo :wink:
Ostatnio zmieniony 01 mar 2006, 23:48 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adriano_FcI
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adriano_FcI » 01 mar 2006, 23:18

No brawo dla Włochów.. :wink:
No ale chyba troche niespodzianką jest to:
Argentyna wtopiła.. :evil:
Brazylia skromnie wygrała.. :roll:
Noi Francja ze Słowacją baty dostała... :shock: :P :shock:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 02 mar 2006, 11:26

Włosi mnie zaskoczyli i to pozytywnie. Cieszę się, że De Rossi znowu pokazał się z jak najlepszej strony, Pirlo też zagrał nieźle :] Tak przynajmniej wynikało ze skrótów, które miałem przyjemność oglądać. Bardzo dobrze współpracowała para Gilardino - Toni, no i Camoranesi, która już od kilkunastu miesięcy trzyma niezmienny, wysoki poziom. Co do Niemców - oni tak naprawdę za kadencji obecnego szkoleniowca nie grali jakiejś wyrafinowanej piłki i mecz ten obnażył wszystkie ich braki :]

Awatar użytkownika
Adriano_FcI
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adriano_FcI » 02 mar 2006, 12:10

yazid^ pisze: Tak przynajmniej wynikało ze skrótów, które miałem przyjemność oglądać.
Odchodząc od tematu to gdzie oglądałeś te skróty bo ja sobie chciałem ogladnąc i mi sie nie udało bo nie znalazłem.. :roll: :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 02 mar 2006, 12:24

Adriano_FcI pisze:Brazylia skromnie wygrała.. Rolling Eyes
Ja wiem czy można nazwać to wygraną :roll:
Sędzia wyczyniał cuda z tego co widziałem a i sami rosjanie bod bramką canarinhos nie byli lepsi.
Bramka Ronaldo bardzo kontrowersyjna- ja bym nie uznawał wg mnie wyraxna ręka. A i jeszcze ten nie podyktowany karny. Wygrana na papierze ale czy w meczu :?:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 02 mar 2006, 12:47

Wczoraj Azzurri pokazali ze bez Tottiego tez sa bardzo mocni :]
Tak grajacych Włochow to ja bardzo lubie ogladac swietnie wczoraj zagrali szczegolnie pierwsza połowe oborna nie do przejscia.
Jeszcze jakis czas temu martwiłem sie jak wypadna na Mundialu poczatki Lippiego nie najlepsze ale teraz widac ze juz graja według Marcello.
Trzech napastnikow z czego Alex bardziej jako rozgrywajacy spisuje sie swietnie do tego Gila i Toni ktorzy strzelaja regularnie w reprezentacji.
Pomoc tez bez zarzutow De Rossi powoli zaczyna odgrywac wazna role Pirlo az sie zdziwiłem dobrze zagrał ostatnio w klubie bez formy Camoranesi swietnie na skrzydle ogolnie wszyscy zagrali bardzo dobrze.
Oby tylko teraz do konca sezonu nikogo nie gnebiły kontuzje oby Lippi miał wszystkich zdrowych.

Co do meczu Brazyli to rzeczywiscie mieli sporo szczescia ze wygrali dawno nie widziałem by ktos tak marnował sytuacje jak wczoraj Rosjanie mieli ze 4 setki ale Rogerio swietnie bronił.

Forza Azzurri

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 mar 2006, 14:51

Czyli zgadzamy się co do jednego...Del Piero, który wg niektórych miał być najsłabszym ogniwem i grać fatalnie ( :roll: ) zagrał bardzo dobrze i był wyróżniającą się postacią.

Mecz bardzo ładny w wykonaniu Włochów. Taka forma cieszy. Del Piero na bank pojedzie na MŚ, szczególnie że Cassano niczego nie pokazuje. Atak i pomoc wspaniale ;) Obawiałem się o De Rossiego, ale widać że chłopak się nadaje. Camoranesi wiadomo, klasa sama w sobie. Gila i Toni ładnie, choć ten pierwszy czasami marnuje takie sytuacje, że aż żal się robi i Ibrahimović przypomina. Tyle. Bo właściwie wszystko już zostało napisane :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 mar 2006, 15:14

bagg pisze:Czyli zgadzamy się co do jednego...Del Piero, który wg niektórych miał być najsłabszym ogniwem i grać fatalnie ( Rolling Eyes ) zagrał bardzo dobrze i był wyróżniającą się postacią.

Nie rozumiem Cie ? wg których ? :roll: czy ktos tu uwazał że on bedzie najgorszy w tym meczu czy co :>?? Zreszta sam widziałes jak grał :P a takie zdanie nie mają sesnu tym bardzie jak Totti kontuzjowany :(

Włosi w ekstazie po tym meczu :P ale nie ma sie co dziwić zagrali naprawde swietnie i to każdy. Nie było jakis braków. A warto zauwazyć nie nie było Tottiego, Gattuso czy Zambrotty - a np. Oddo nie zagrał wcale. Mają Włosi siłe i tyle :P Na 99 dni przed Mundialem zaprezentowali najlepsza forme. Rozbili Niemców a juz nie długo Niemieckie kluby zawitaja do Włoch :]

bagg pisze:Gila i Toni ładnie, choć ten pierwszy czasami marnuje takie sytuacje, że aż żal się robi i Ibrahimović przypomina

Masz na myśli loba :P czy to wyłożenie piłki Luce Toniemu jak na tacy :P dobrze że sam nie strzelił ! Przeciesz grali na stadionie Violi i co kibiców mogło wiecej ucieszyć niż gol swojego idola ? :] Zlatan ? Uuuu chłopie Szweda szybko nie "pobije" :P on też wczoraj pokazał :P sam wiesz jak jest ze stutecznością :]

Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”