Ogólna dyskusja o polityce - Strona 12

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 07 lip 2006, 21:22

Czy należenie do młodzieżówki PiS-u to byłby wstyd!? Rozumiem, że można mieć zastrzeżenia do Młodzieży Wszechpolskiej, ale do młodzieżówki PiS-u!? Za co!?
Marco_Van_Basten pisze:musiał działać zgodnie z programem PiS-u
Marcinkiewicz jest jednym z członków PiS-u!! Dziwne było, by gdyby działał z programem PO, czy SLD!? Nie uważasz!?
PS W końcu to program PiS-u i jego ludzie wygrali wybory... nie tak dawno temu
Ostatnio zmieniony 07 lip 2006, 21:30 przez stan_mic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 21:30

Babel pisze:Całe szczęście u mnie udało się z alergią.
W sumie u mnie też pewnie by to zadziałało, bo teraz to łykam prochy, biorę krople i chodzę z chusteczką. Fajowo :evil:
stan_mic pisze:Widzę, że poziom co niektórych forumowiczów poprostu... imponuje
I kto to mówi:
stan_mic pisze:Marcinkiewicz był (jest) świetnym premierem, ale jeżeli uznał, że jego czas minął to widocznie wie co robi!!
No chybo cię pokręciło :roll: Jeszcze niedawno mówił (bo o tej zmianie coś się mówiło od kilku dni) że nie da się i nadal będzie premierem. Chyba nie myślisz że to jest jego decyzja :zwała: Po prostu kaczki tak uznały i on musiał to zaakceptować. Jakby się nie zgodził to zaraz by wyciągnęli jakies brudy i tak czy inaczej długo na stanowisku by nie trwa(m)ł.
stan_mic pisze:Sorry, ale czy przespałem podpisanie nowej Konstytucji!?
Nie wiem co przespałeś, ale po wygraniu wyborów sami mówili że teraz nadchodzi IV RP :wink: Jak zwał tak zwał ale i tak nie jest dobrze :evil:
stan_mic pisze:Rozumiem, że można mieć zastrzeżenia do Młodzieży Wszechpolskiej, ale do młodzieżówki PiS-u!? Za co!?
Za obecne rządy :!: Jak nadal ich popierasz to Ci gratuluję i myslę że wiesz że jesteś w dużej mniejszości :zwała: A Marcinkiewicz był takim koniem pociągowym PiSu w sondarzach po wyborczych bo to jego ludzie najbardziej ze wszystkich polityków lubili a nie kaczki czy inne Dorny.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 07 lip 2006, 21:37

Nadal uważam, że to jego decyzja. A Ty myślisz inaczej!? Myślisz, że dostał list z pogruszkami, czy coś w tym stylu!? No to powodzenia. Pamiętaj, że to on był premierem i na co jak na co, ale na decyzję o swoim odejściu miał na pewno ostatnie zdanie.
Lukaz pisze:jesteś w dużej mniejszości
Hmm... Już kidyś to słyszałem!? Ale kiedy to było!?
Przypomnisz Mi może!?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 lip 2006, 21:41

stan_mic pisze:Nadal uważam, że to jego decyzja. A Ty myślisz inaczej!? Myślisz, że dostał list z pogruszkami, czy coś w tym stylu!? No to powodzenia. Pamiętaj, że to on był premierem i na co jak na co, ale na decyzję o swoim odejściu miał na pewno ostatnie zdanie.
Odejście wymusił na nim pan Jarosław K z tak uwielbianej przez Ciebie partii. List z "pogruszkami"? :wink:
Poniekąd Kaczyński wysyłał mu takie listy swoją postawą i niechęcia wobec jego działań i inicjatyw.
Prawda jest taka, ze Kazimierz jest za bardzo liberalny jak na PIS.
Na koniec.
Pogróżki.
Nie pogruszki.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 21:48

stan_mic pisze:Myślisz, że dostał list z pogruszkami, czy coś w tym stylu!?
Nie pisze o żadnym liście z pogróżkami, gruszkami czy innymi owocami, o walentynkowym czy świątecznym z życzeniami też nie :wink: Ale jak chyba wiesz to on nad sobą mimo że jest premierem ma pana Jarka K. który notabene jest premierem PiS - klubu Marcinkiewicza. Chyba nie myślisz że Jarek nie ma żadnego wpływu na to co się dzieje w PiSie. Wg mnie ma i to największy bo nie jest ważne kto świeci oczkami do ludu ale kto za nim stoi i pociąga za sznurki.

PS Przez avatara kojarzysz mi się z KJ :?

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 07 lip 2006, 21:56

Lukaz pisze:pana Jarka K. który notabene jest premierem PiS
Hmm... Jest prezesem PiS!! O ile mi wiadmo PiS jeszcze niema "wewnątrz partyjnego"... premiera

Ale czy Ty dziwisz się, że prezes największej partii w Sejmie ma wpływ na premiera!? W końcu to "jego" ludzie głosują za projektami premiera, więc naturalnym jest jego wpływ na politykę państwa!! Czy to dla Ciebie nie jest jasne!?
Teraz prawdopodobnie problem zniknie... Jarek Kaczyński zostanie premierem i powtórzy się sytuacja choćby zza czasów premiera Miller'a, który był jednocześnie prezesem SLD jak i premierem
Lukaz pisze:Przez avatara kojarzysz mi się z KJ
:think:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 lip 2006, 22:21

stan_mic pisze:Marcinkiewicz był (jest) świetnym premierem, ale jeżeli uznał, że jego czas minął to widocznie wie co robi!!

Uświadom mnie na czym opierasz swój pogląd, że jest on świetnym premierem?

stan_mic pisze:PiS ma prawo wyboru nowego kandydata i jeżeli wybór padł na Jarka Kaczyńskiego to trzeba to zaakceptować!! Obrażanie się na kogokolwiek, czy drwienie z tego wyboru jest, w tej sytuacji śmieszne, bo w końcu, czy tego chcecie, czy nie PiS nadal będzie rządził Polską!! Przynajmniej do następnych wyborów... a potem jeżeli tylko chcecie nowych władz to lećcie na wybory (o ile będziecie oczywiście mogli)!!

Oczywiście, że to jest normalne, a nawet zdrowe to, że Pan Prezes przejmie władze. Tylko się pytam dlaczego tak nagle? A moje drugie pytanie to to, czemu nie od poczatku tak było?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 22:23

stan_mic pisze:Hmm... Jest prezesem PiS!! O ile mi wiadmo PiS jeszcze niema "wewnątrz partyjnego"... premiera
Miało być 'prezesem', dobrze o tym wiesz :won:
stan_mic pisze:Teraz prawdopodobnie problem zniknie... Jarek Kaczyński zostanie premierem
No i dlatego ta zmiana nie jest przypadkowa, przecież Jarek od początku miał być premierem, ale oni woleli manipulować wyborcami bo obawiali się sondazy że nie zgarną w wyborach całej puli. Teraz wszystko wraca do punktu sprzed wyborów, jest jak kaczki sobie zaplanowały. Zresztą Marcinkiewicz był poniekąd niebezpieczny dla całego Pisu ze względu na swoją popularność, zaskakująco wysoką.
stan_mic pisze:Ale czy Ty dziwisz się, że prezes największej partii w Sejmie ma wpływ na premiera!?
No tak, bo jeśli ma mieć taki wpływ jaki miał to sam powinien zostać premierem a nie podejmować decyzje przywdziewając maskę Marcinkiewicza. Niektóre decyzje może i Marcinkiewicz podejmował sam ale każda sprzeczna z Jarkiem (nie PiSem i nie żadnym ich programem) źle mu wróżyła nw kontekście dalszego bycia premierem. W naszym kraju to premier jest najważniejszą postacią w kraju, nie prezydent czy jakikolwiek prezes żadnej partii.
stan_mic pisze:powtórzy się sytuacja choćby zza czasów premiera Miller'a, który był jednocześnie prezesem SLD jak i premierem
Miller... :rotfl4:

To tyle z mojej strony. Więcej nie odpisuję bo to drażniący mnie temat, jest wiele lepszych.

Pozdrawiam :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2006, 22:31

Babel pisze:Uważaj jeszcze cię namierza
:boje się:

Widze ze rozpetala sie mala wojenka :!:
Patrzac na wydarzenia ostatnich dni, to mysle ze Marcinkiewiczowi jednak ktos pomogl w podjeciu tej decyzji :!: wszak popoludniu mowil ze bedzie walczyl i nie da sie - a tu nagle zwrot o 180 stopni :?: i zlozenie rezygnacji po takiej heroicznej deklaracji :?:
Ciekawe jakie Kazimierz poda do ogolnej wiadomosci powody jego decyzji, poprostu tworzy sie cos w rodzaju rezimu kaczynskich - niedawno my jezdzilismy do Bialorusi a teraz chyba do nas beda jezdzic - w sumie juz przyjechali pomoc w "polskim homoseksualista" bodajze niemcy szwedzi

A moze Kaziu zmieni partie :?:

Pewnie u wiekszosci ludzi w Polsce teraz mala konsternacja, najpier odeszla Zyta - z "dziwnych" przycyzn, teraz Kaziu - niech jeszcze Religa dolaczy i bedzie ..... :pogrzeb: - niejako byli oni gwarantami normalnosci - wiekszej lub mniejszej a teraz co :?: gdy na stolkach siedza byli psedokibice, skinheadzi, czlowiek w gumofilcach i rownie wypaczone umysly proRydzykowskie :olaboga:
Przeciez kazdy z ich pomyslow jest bardziej poroniony :!:

rewolucja :?:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 lip 2006, 22:43

czeher pisze:rewolucja Question
jak zbrojna to ja mogę stanąć na czele :D w sumie łatwo było przewidzieć taki obrót sprawy. Te 2 knypki to za władzą to się nawzajem pozabijają. Był Saddam, Franco, Adlof i Mussolini, ale oni byli jednostkami a u nas się pojawiło 2 dyktatorów wspomaganych PE ,,krótka rączka" Gosiewski, Ludi Dorn, Zbyś Ziobro i inne oszołomy. Źle się dzieje w państwie polskim i nie zanosi się na poprawę :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lip 2006, 22:51

stan_mic pisze:Obrażanie się na kogokolwiek, czy drwienie z tego wyboru jest, w tej sytuacji śmieszne,
nie, śmieszne jest to, że najpier Kaziu "na bank" bedzie na dłuuuugo, a Jarek nie będzie na stołku, bo przecież brat musi do pałacu wskoczyć, teraz kiedy braciszek już w pałacu się rozpakował, to Kazia mozna odstawić a w jego miejsce drugiego "księzycowego" ludka wstawić. No i moze jeszcze śmieszne jest to co piszesz.
stan_mic pisze:Pfffff... Poziomem wiedzy też paru z Was nie imponuje!! A szkoda!!
przestań, a propos wiedzy, zajrzyj do słownika, pod i jak ironia, oraz pod s jak sarkazm. Masz zajęcie na wakacje.
stan_mic pisze:Marcinkiewicz jest jednym z członków PiS-u!! Dziwne było, by gdyby działał z programem PO,
a nie uważasz, że dziwne było jak Zyta z PO weszła do rzadu PiS-u ?
stan_mic pisze:Ale czy Ty dziwisz się, że prezes największej partii w Sejmie ma wpływ na premiera!?
niby nikt się dziwić nie powienien, bo przecież ten lider partii miał być tymże premierem, niestety pojawiła się mozliwość zarnięcia dubletu i prosze - po księżycu maja 2 najważniejsze stołki w państwie
stan_mic pisze:Jarek Kaczyński zostanie premierem i powtórzy się sytuacja choćby zza czasów premiera Miller'a, który był jednocześnie prezesem SLD jak i premierem
hehe, przecież od dawna się to praktykuje, że prezes partii wygrywającej wybor zostaje premierem.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 07 lip 2006, 23:05

No to teraz 'bracia' pokazali jednoznacznie, że maja swoich wyborców w kuprze...nie wiem czy mi sie wydawało, ale oni cosik przed wyborami mówili, że nie ma obawy przed przejęciem obu stanowisk czyt. premier&prezydent przez nich samych.. :warrior: Mark Twain zwykł mawiać, że lepsza złamana obietnica niż żadna, ale jakby zapoznał sie z tą sytuacją pewno zmieniłby zdanie.. :lol: w końcu ta niepisana umowa była odzewem na właśnie taki ewentualny obrót spraw..no i gdzie teraz schowała się duma tych "jednakowo odzianych panów"..można by powiedzieć, że właśnie spełnia się czarny sen większości Polaków..a nic na to nie wskazywało..PiS - partia zapowiadająca się jako rzetelna (wiem - sam sie z tego śmieje teraz :lol: ), z prezesem, który dla dobra kraju rezygnuje z teki prezesa Rady Ministrów, z "czystymi członkami" w szeregach, jakkolwiek by to nie zabrzmiało :lol: , z premierem, który przez długi czas utrzymywał zaufanie wyborców na najwyższym poziomie ze wszytkich prawoŻądnych..a tu nagle taki cios..tak się nie robi..ciekawe co na to koalicjanci..ciekawe czy było cosik na ten temat w tej umowie podpisanej ku naszej zgubie..świat staje na głowie..a przynajmniej Polska..
Pozdrawiam i życzę powodzenia w ciężkich czasach.. :lol:

BTW: Przy okazji wrócę do pewnej ciekawej rzeczy..przed wyborami ludzie związani z PiSem wyzywali na wszytkie możliwe sposoby, członków Samoobrony, LPRu, SLD i jeszcze kto im się tylko nawinął na lufę..a później gdy faqtycznie przydało im sie ich poparcie nagle wszyscy o wszytkim pozapominali, taka istna 'tabula rasa' i wszyscy sie do siebie uśmiechają i w ogóle jest 'yes, yes, yes' suuuper..teraz moje pytanie, które pewno zostanie bez odpowiedzi..do czego PiS by sie jeszcze posunął, żeby tylko na trochę jeszcze utrzymać się przy władzy i tym samym wypełnić od dawna zapowiadany plan, który później jak wszyscy wiedzą na jakis czas został przysłonięty łuną tajemnicy, 2w1? Wrogowie stają sie moimi przyjaciółmi, zło zamienia się miejscami z dobrem, czerwone zmienia się w białe..paranoja.. ciekawe czy te wcześniej zapowiadane i chwile później odwołane przez 'pierwszego' przedterminowe wybory nie były częścią taktyki...
[[*]]

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 08 lip 2006, 0:13

fieldy pisze:nie, śmieszne jest to, że najpier Kaziu "na bank" bedzie na dłuuuugo, a Jarek nie będzie na stołku, bo przecież brat musi do pałacu wskoczyć, teraz kiedy braciszek już w pałacu się rozpakował, to Kazia mozna odstawić a w jego miejsce drugiego "księzycowego" ludka wstawić
I to się właśnie nazywa polityka!! Nie jest to piękne zajęcie, ale liczy się dojście do celu!! PiS osiągnął go w jednych jak i drugich wyborach, więc nie można (wg mnie) ich teraz sądzić za sposób w jaki tego dokonali. Ich wyborcy liczyli na zwycięstwo PiS-u i się nie zawiedli.
fieldy pisze:i jak ironia, oraz pod s jak sarkazm
No nieźle!! Więc do słowa sarkazm (którym chwaliłeś się już jakiś czas temu) dołączyłeś słowo ironia, bravo!! Widzę, że nauka nie idzie w las!! Ale mam nadzieję, że w gimnazjach uczą więcej słów niż te dwa... Z drugiej strony przynajmniej wiesz gdzie ich szukać :lol:
fieldy pisze:nie uważasz, że dziwne było jak Zyta z PO weszła do rzadu PiS-u ?
Po pierwsze: Zyta już dawno nie była członkiem PO, gdy wchodziła do rządu... Po drugie: Nie robiła nic przeciwko programowi... PiS.
fieldy pisze:
stan_mic pisze:Jarek Kaczyński zostanie premierem i powtórzy się sytuacja choćby zza czasów premiera Miller'a, który był jednocześnie prezesem SLD jak i premierem
hehe, przecież od dawna się to praktykuje, że prezes partii wygrywającej wybor zostaje premierem.
Specjalnie dla Ciebie "pogrubiłem" słowo "choćby"... jak nie wiesz co to znaczy to zajrzyj do słownika... przecież już umiesz się nim posługiwać. Będzie pod literką "c"(wolę napisać na wszelki wypadek, bo jeszcze nie znajdziesz)!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 0:22

stan_mic pisze:I to się właśnie nazywa polityka!! Nie jest to piękne zajęcie, ale liczy się dojście do celu!! PiS osiągnął go w jednych jak i drugich wyborach, więc nie można (wg mnie) ich teraz sądzić za sposób w jaki tego dokonali. Ich wyborcy liczyli na zwycięstwo PiS-u i się nie zawiedli.
Jasne. Liczy się tylko osiągnięcie celu a sposób jest bez znaczenia. Cel uświęca środki. Makiawelizm w najczystszej postaci.
Tak w ogóle to wyborcy IMO liczyli na to, że PIS w zamian za ich głosy wykona obietnice. Po to mieli dojść do władzy.
stan_mic pisze:No nieźle!! Więc do słowa sarkazm (którym chwaliłeś się już jakiś czas temu) dołączyłeś słowo ironia, bravo!! Widzę, że nauka nie idzie w las!! Ale mam nadzieję, że w gimnazjach uczą więcej słów niż te dwa... Z drugiej strony przynajmniej wiesz gdzie ich szukać
No widzisz a Ty dalej nie radzisz sobie z ich rozpoznawaniem. Poproś fieldy'ego to może Cię nauczy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lip 2006, 0:26

stan_mic pisze:Ich wyborcy liczyli na zwycięstwo PiS-u i się nie zawiedli.
Chyba zapomniałeś o najważniejszym w polityce celem nie jest wygranie wyborów. Celem jest poprawa działania państwa w każdej dziedzinie życia. Równiez twojego. Wybory to nie MŚ w piłce nożnej, gdzie wygrywasz i jestes najlepszy. Tutaj za zwycięstwem kryja się żywi ludzie którym coś obiecano. Trzeba dalej spełnić te cele, a nie dorwać się stanowisk i nachapać się ile tylko można. Przynajmniej ja tak uważam. Politycy chyba jednak inaczej.
stan_mic pisze:Po drugie: Nie robiła nic przeciwko programowi... PiS.
Jest cos takiego jak program PiS? Bo wydaje mi się, że te ładne spoty reklamowe to jedyna rzecz która PiS zrealizował. "Ciemny, głupi lud kupi wszystko" - Jacek Kurski

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”