Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 lut 2006, 20:21

nasami pisze:ktory mowi ze jest lepszy od adriano i eto DROGBY
no bo jest.
nasami pisze:Mało tego pod koniec meczu za włosy pociągnał egipcjanina
ale tego jak Egipcjanie prowokowali , to już nie widziałeś :?:
niggaz pisze:Sędzia starał się pomóc gospodarzom co mnie bardzo irytowało, ale to nie pierwszyzna na takich imprezach. Gwizdał faule których nie było a nawet dawał za nie kartki.
i to jest choroba wielkich imprez. Sędzia zawsze ugnie się pod wpływem fanatycznych kibiców i będzie popełniał błędy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 lut 2006, 20:24

No niestety Egipt wygrał, ale samo spotkanie nie było jakimś porywającym widowiskiem. Po raz kolejny widać, że jednak Afryce dlako jeszcze do Europy. Indywidualnych graczy mają dobrych, ale jeśłi idzie o ich grę jako zespół to zupełna porażka. Może jedynie Egipt grał w miarę składnie i dlatego po części wygrał. :D

Muszę też wspomnieć o profesjonalnym komentarzu trenera Łazarka podczas spotkania. Jego 'złote myśli' pt. "ależ on ma chcicę na strzelanie goli" czy też "słonie tarzające się w głowie" . . . brak mi słów. Myślałem, że nie da się mówić większych głupot niż redaktor Szaranowicz, a jednak. Choć jak widomo Łazarek zawsze słynął z ciętego języka.

Gratulacje dla zwycięzców 8)

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 10 lut 2006, 20:25

Diamen23 jak mowisz ze Drogba jest lepszy do eto i adriano to nie mamy o czym rozmawiac nie znasz sie w ogole i tyle moze Rasiak jest lepszy tez od eto i adriano moze i tak pozdro :D

p.s.jak adriano jest taki slaby to po co masz go w avatarze wes se drogbe albo niedzielana albo ujka

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 lut 2006, 20:27

Niggaz pisze:Gwizdał faule których nie było a nawet dawał za nie faule.

Przykładem jest karny w dogrywce. Sędzia byłby dobrym magikiem skoro takie cuda wyczynia :lol:

Niggaz pisze:Sędzia starał się pomóc gospodarzom co mnie bardzo irytowało, ale to nie pierwszyzna na takich imprezach.

I to nie tylko w tym meczu. Najbliższym przykładem jest mecz z Senegalem- pod sam koniec faul w polu karnym- a sędzia udaje niewidomego :roll:
nasami pisze:No dobra ok ale poczekaj jeszcze pare tygodni i bedzie mowil ten wspanialy pilkarz ze jest lepszy od Henriego.
Na coś takiego się nie odważy 8) :lol:

POZDRO :D

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 lut 2006, 20:31

Miałem przyjemność ( a może i nie ) oglądać mecz finałowy i mogę stwierdzić jedno. Pan Sędzia robił wszystko aby pomóc Egiptowi w osiągnięciu celu. Karny był z kapelusza, ale to temat na dłuższą dyskusje. Słaby mecz Drogby. Didier to naprawdę wspaniały piłkarz, ale nie mogę mu wybaczyć jednej sytuacji stu procentowej zmarnowanej przez niego. Kto oglądał ten mecz to wie o którą sytuacje mi chodzi. Niewykorzystany karny też nie nastroił zbyt optymistycznie jego kolegów z drużyny. Zgadzam się z opinią jednego z przedmówców, że Egipt był najlepiej ustawianym taktycznie zespołem, natomiast moim skromnym zdaniem najbardziej efektowny futbol prezentowała drużyna Senegalu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lut 2006, 20:33

Diamen23 pisze:Dobry mecz także bardzo krytykowanego Jeana Tisse (nie wiem czy dobrze napisałem).
Tizie
mnie tam cieszy, ze Drogba nie trafił karnego, pomimo, że obaj kanonierzy strzelili :D
Sędzia miał kilka dziwnych zagrań :lol: ale ogólnie mi tam spasowało bo stawiałem na undera :lol:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 lut 2006, 20:35

nasami pisze:p.s.jak adriano jest taki slaby to po co masz go w avatarze wes se drogbe albo niedzielana albo ujka
nie napisałem , że jest słaby , po prostu w obecnej chwili Adriano jest bez formy i na chwilę obecną Drogba jest dla mnie lepszym zawodnikiem. Nie jestem ślepo zapatrzony klub i swoich ulubieńców i potrafię przyznać , że ktoś jest od kogoś lepszy :wink:
nasami pisze:Diamen23 jak mowisz ze Drogba jest lepszy do eto i adriano to nie mamy o czym rozmawiac nie znasz sie w ogole i tyle moze Rasiak jest lepszy tez od eto i adriano moze i tak pozdro
może i Eto'o strzela o wiele więcej goli , może i został królem strzelców , ale to Drogba doszedł do finału i zdobył srebro. Potrafił zmotywować swoich kolegów i pokazał , że jest wielkim kapitanem. Tego właśnie brakuje Eto'o.

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 10 lut 2006, 20:42

Moze i brakuje akurat tego ale umietnosciami pilkarskim wszystkimi (oprocz grania glowa) jest duzo lepszy eto.Poza tym nie mowilismy czy ktos jest lepszy umietnosciami czy forma bo to tez jest duża różnica.

p.s. eto jest liderem kamerunu ale kapitanem jest song wiec jak cos to on powieni ich zmotywowac

p.s.number 2. ja rozumiem ze moglbys to mowic gdyby wsk wygralo spokojnie z kamerunem a to byl tylko jeden karny!! wiec nie mozna powiedziec ze potrafil zmotywowac bo droga dedukcji mozna wziasc mecz polska-brazylia i powiedzmy jest remis i karne i strzela Ujek i polska wygrywa 5:4 bo Nie strzleil ostatniego karnego Ronaldinho i co Ujek juz wtedy jest od niego lepszy?? :D

p.s.number 3 nie chodzi mi o to ze eto wiecej strzleil goli chodzi mi o umietnosci czysto pilkarskie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2006, 20:46

Diamen23 pisze:może i Eto'o strzela o wiele więcej goli , może i został królem strzelców
Zgadnij z czego przede wszystkim rozlicza się napastników.
Diamen23 pisze:ale to Drogba doszedł do finału i zdobył srebro.
Wyeliminowanie o drodze Kamerunu w rzutach karny to kwestia szczęścia. Nie wydaje mnie się, aby szczęście w rzutach karnych za co za tym idzie możliwość awansu do finału było równie ważne jak umiejętności które prezentował.
Diamen23 pisze:Potrafił zmotywować swoich kolegów i pokazał , że jest wielkim kapitanem.
Zwłaszcza dzisiaj jak klękał i szalał po karnym z dupy. Jak popychał przeciwników i faulował. Zaiste wielki kapitan.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 11 lut 2006, 12:09

No to Egipt wygral "ANC 06". Meczu na zywo nie ogladalem bo poprostu pomylilem sie z godzina, ale na szczescie widzialem cala powtroke w nocy. Jak zawsze rzuyt karne zabieraja cala jakosc meczu i sprawiaja ze wygrywa ten kto ma wiecej szczescia. Tym razem trafilo na Egipt. To juz jest chyba 5 tytul Egiptu w historii :roll: Jak sie myle to poprawcie mnie. Wiem ze ostatnim razem wygrali w 1998 r.
Ten turniej to byl taki maly pokaz na co stac druzyny afrykanskie na MS. Nie podobala mi sie gra RPA, ktora nie jedzie na MS, ale zato zawsze byla i jest uwazana za jedna z najlepszych druzyn Afryki. Egipt mial latwa droge do finalu, ale pokonujac WKS pokazal ze zasluguje na zloty medal. :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 lut 2006, 14:32

Tak więc PNA dobiegł końca. Pora na trochę wspomień :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 lut 2006, 16:01

sbQ pisze:lepiej byś coś mądrego napisał na temat, a nie wklejasz zdjęcia - beze sęsu

A co jeszcze "sęsownego" można napisać :?: Że szkoda że to WKS nie wygrało :?: Szkoda kibicowałem Drogbie i jego ekipie no ale cóż- nie udało się.
sbQ pisze:Swoją drogą rzeczywiście szkoda, że Egipt nie awansował do MŚ, bo przynajmniej tutaj pewnie by nie mogli tej miernej aktorszczyzny uprawiać na boisku, przykład Amr Zaki i te jego upadki

To swoją drogą a druga sprawa jest taka jak by im poszło jak by sędziowie sprawiedliwie gwizdali. IMHO Egipcjanie powinni honorowo przekazać wygrany puchar któremuś sędziemu :lol:

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 08 sty 2008, 10:28

Na dwa tygodnie przed startem Pucharu Narodu Afryki Ulrich Stielike przestał pełnić funkcję selekcjonera Wybrzeża Kości Słoniowej. Jak poinformowała federacja WKS, Niemiec zrezygnował z powodów rodzinnych. Nowym opiekunem jednego z faworytów turnieju w Ghanie został Francuz Gerard Gili, który jest także opiekunem olimpijskiej reprezentacji Wybrzeża Kości Słoniowej.
Wielka szkoda ekipy WKS. Sa jednymi z głównych faworytów, jednak bez trenera który ich przygotowywał do tej imprezy może byc trudniej o końcowy sukces. Mam nadzieje ze mimo tej wiadomosci ekipa WKS sie nie posypie i dotrze bardzo daleko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sty 2008, 21:14

Bramkarze
Tony Sylva (OSC Lille), Bouna Coundoul (Colorado Rapids), Cheikh Tidiane Ndiaye (US Creteil).
Obrońcy
Habib Beye (Newcastle United), Ibrahima Faye (ES Troyes AC), Guirane Ndaw (FC Sochaux), Abdoulaye Diagne Faye (Newcastle United), Ibrahima Sonko (Reading FC), Mohamed Adama Sarr (Standard Liege), Souleymane Diawara (Girondins Bordeaux), Lamine Diatta (bez klubu).
Pomocnicy
Bayal Sall (AS Saint-Etienne), Pape Bouba Diop (Portsmouth FC), Ousmane Ndoye (Academica Coimbra), Malick Ba (FC Basel), Pape Waio Ndiaye (Genoa CFC), Babacar Gueye (FC Metz), Diomansy Kamara (Fulham Londyn), Frederic Mendy (SC Bastia).
Napastnicy
El Hadji Diouf (Bolton Wanderers), Mamadou Niang (Olympique Marsyliae), Henri Camara (West Ham United), Modou Sougou (Uniao Leiria).

Heniu powołał ostateczna kadre na PNA. Patrzać na poprzednia szeroka, to ze znanych brakuje mi Ferdinanda Coly. Inne nazwiska mi do głowy nie przychodza. Jest kilku znanych i napewn odobrych zawodnikow w każdej formacji. Szczegolnie ofensywa Diouf, Niang, Diomansy Kamara, oni beda ciagli cały wózek. Ciekawe w jakiej formie bedzie Henri, bo w WH ostatnio sie leczył i zbyt czesto sobie nei pograł.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Puchar Narodow Afryki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 sty 2008, 19:41

Na dniach zaczyna sie najwazniejsza impreza w Afryce.Sadze ze wiekszosc z Was czasami przelaczy na Eurosport i pooglada zmagania w Ghanie.
Wyrazajcie swoje opinie na temat Pucharu, Wasi faworyci, zawodnicy, polskie akcenty etc.
Zapraszam do dyskusji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”