Sporty Walki - Strona 12

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Sporty Walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lut 2011, 19:26

Werdum wreszcie, bo już się nie mogłem doczekać kiedy wróci. Fajnie by było zobaczyć i rewanż z Fedorem- Fabricio, ale ja bym chciał zobaczyć Alistaira z Emelianenka. To Overeem jest najlepszy(przynajmniej w wadze ciężkiej), jedyne co mu brakuje to powalczyć w UFC. Na Caina jeszcze trochę będzie trzeba poczekać, a szkoda, bo Dana White wypromował Juniora dos Santosa do walki z nim, a tak szykuje się walka JdS-Lesnar.
Jeśli Fedor szykuję się do emerytury to ew. przeciwnicy w połfinale mogą mu ją przybliżyć.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2011, 19:28

Czecher też do tego tak podchodziłe jak TY, jednak na forum mma przeczytałem że warto na to patrzyć jak na kolejne walki a nie jak na turniej. Bo zobacz, mistrz S czyli Werdum walczy z Reemem, wygrany zostaje mistrzem S i będzie walczył na 99% w Fedorem.Wiec pas S zyska na tym cholernie, a z 2 połowki wyłoni się pretendent ktora stawi czoło mocnemu mistrzowi.Wielkie brawa dla Strickeforcie za pomysł.Oby się obyło bez kontuzji.

Jariznho wytłumacz mi dlaczego Twoim zdaniem Reem jest najlepszy w MMA? Od razu mówie że kolesia uwielbiam , jednak facet poza 1 dobrym rywalem(rogers) golił zazwyczaj samych ogórków.Ten turniej to szansa dla niego i on sam to wie, bo jego ostatnia walka z Duffym powinna się odbyć w szatni a nie na ringu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lut 2011, 19:46

MGiggs pisze:Czecher też do tego tak podchodziłe jak TY, jednak na forum mma przeczytałem że warto na to patrzyć jak na kolejne walki a nie jak na turniej. Bo zobacz, mistrz S czyli Werdum walczy z Reemem, wygrany zostaje mistrzem S i będzie walczył na 99% w Fedorem.Wiec pas S zyska na tym cholernie, a z 2 połowki wyłoni się pretendent ktora stawi czoło mocnemu mistrzowi.Wielkie brawa dla Strickeforcie za pomysł.Oby się obyło bez kontuzji.
No jezeli nie patrzec na to jako na turniej to ma to sens...

Overeem najlepszy :lol: wg mnie Cain jest obecnie nr 1, tylko ze kontuzjowany. Prosze Carwina wziac pod uwage. Dla mnie nawet Lesna jest porownywalny mimo wsyztsko z Reem

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lut 2011, 19:50

Lubie gości, którzy walczą na różnych frontach i są bardzo dobrze wyszkoleni technicznie. Jest jednym z najlepszych w używaniu różnych dźwigni, duszeń. Do tego jego kariera, grono świetnych zawodników, czy to w MMA czy K1. Remy, Aerts, Werdum, Liddell. Nie wszystkie wygrał, ale walczył prawie wszędzie, a takich gości stawiam wyżej niż ludzi walczących 2 razy do roku. K1, Strikeforce, Dream, Pride. Czy jest najlepszy, szanuję go bardziej i cenię od wielu wyżej stawianych.
Teraz dojdzie wreszcie do walki z Werdumem, w 2009 roku nie doszło do niej przez kontuzję Holendra, w zeszłym przez kontuzję Brazylijczyka.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2011, 19:58

Reem jest groszym technicznie bokserem od Fedora, jedynie co ma zdecydowanie najlepsze to walka w klinczu i te jego kolana.Dzwignie? Taki Werdum jest 2 klasy w tym lepszy i ogolnie jest najlepszym bjj obecnie w wadze cięzkiej.

Musisz rozróżnić 1.Sympatia to nie umiejętności.Reem jeśli pokona Werduma i Fedora wtedy będzie można powiedzieć że jest kapitalny.Poza Rogersem na razie golił ogórków którzy na widok jego bicepsów mieli pełniutkie majtki.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 lut 2011, 7:23

Koniec pewnej epoki... smutne lecz prawdziwe. Matke oszukasz, ojca oszukasz ale czasu nie!!! Fedor juz pozegnal sie z kibicami, szkoda ze z tak obita twarza... silva kontrolowal prawie, ze od poczatku pojedynek, niemilosiernie obijajac ostatniego imperatora w 2rundzie. pojedynek mogl zostac przerwany wczesniej ale wiadomo fedor to ikona. Z perspektywy czasu widac ze pojedynek z Werdumem to nie przypadek jak sie wydawalo niektorym. to juz nie ten Fedor, chyba nalezy konczyc i nie rozmieniac sie na drobne jak niektorzy, a sam zainteresowany chyba juz wypalony. Teraz zwyciezce turnieju nalezy upatrywac w osobie triumfatora fightu werdum-reem. Jednak mamy w polfinale rosjanina, eh szklana szczeka znowu dala o sobie znac

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 mar 2011, 15:46

Kojarzy ktoś Phila Davisa ? Ja go jeszcze nie widziałem nigdy, ale ponoć młody i zdolny :P Dziś ma walczyć z Nogueirą i kurs na Davisa zaskakująco (jak dla mnie) niski, bo w granicach 1,30. Na Brazylijczyka ponad 3,00. Przegrał ostatnio z Baderem i mówi się, że już będzie kończył, ale chyba coś jeszcze potrafi. Davis ponoć świetny w parterze, Nogueira raczej rzadko poddaje walki i ja bym mu dawał jednak większe szanse, choć jak mówię, nie znam tego Davisa.
Nie ma z nim szans Brazylijczyk ?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 25 mar 2011, 17:17

Davis dobry , jak bedzie sie tak dalej rozwijal to ma chyba najwieksze szanse z JJ bo rowniez ma kosmiczne warunki. Ostatnio udusił w fajny sposób Boetscha i wszyscy wieszczą mu czołówke LHW dlatego taki niski kurs i raczej Lil Nog nie ma szans.

Reem jest groszym technicznie bokserem od Fedora, jedynie co ma zdecydowanie najlepsze to walka w klinczu i te jego kolana.Dzwignie? Taki Werdum jest 2 klasy w tym lepszy i ogolnie jest najlepszym bjj obecnie w wadze cięzkiej.
hehe sorry ze odgrzebuje ale jak Fedor to lepszy technicznie bokser niz Reem to ty chyba piszesz o innym zawodniku. Fedor słynie z wysyłania zamachowych cepów a holender jest mistrzem w K1 i przypuszczalnie ma obok Caina najlepszą stójkę w całej wadze ciężkiej.Jezeli chcesz podejmowac jakakolwiek dyskusje to pierw z reedukuj się oglądając walki obu panów.
chyba nalezy konczyc i nie rozmieniac sie na drobne jak niektorzy
nastepna walka Fedora w lipcu i ma on wejsc jako rezerwowy do turnieju(jezeli wygra) takze mozliwe ze jeszcze go zobaczymy w turnieju jak ktos zlapie kontuzje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 mar 2011, 0:43

Etus zapraszam na dowolne forum z mma ze swoimi oglądania to będziesz wyglądał jak drewniany sracz na tym.Cain najlepsza stójka :nein: ....będziesz prawdziwym wymataczem.
Cain ma gorszą od rema fedora nie wspominajac o JDS czy nawet kongo.
Cain jest mistrzem bo ma genialne cardio, jest bardzo dobry we wszystkim ale nie jest genialny w niczym.nazywaniem go że ma najlepsza stójke wiem ze o MMA nie masz pojęcia

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 26 mar 2011, 1:38

yhym , to moze napisz to np. moderatorom z mma rocks ktorzy wypowiadaja sie w mediach jako eksperci , ze Cain ma slaba stojke idac twoim tokiem najlepsza stojke ma pewnie Carwin. ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 mar 2011, 17:41

Etus przestań sobie robić jaja, mieć najlepszą stójke a dobra to chyba różnica.Cain ma bardzo dobrą stójke , jednak taki JDS ma o wiele lepszą, Kongo z ktorym walczył Cain też, Fedor boks ma na rewelacyjnym(raczej miał) poziomie, znakomicie trzymana garda, tak samo Arlovski. Reem tez ma stójke bardzo dobra, lepszą od Caina jednak ręce i technika bokserska nie na poziomie Fedora.Najwiekszym atutem Reema jest siła oraz walka w klinczu i jego kolana.

Cain jest najlepszym zapaśnikiem w cięzkiej.Troszke Etusie merytorycznej wiedzy.Gdybyś napisał że Reem obok JDS ma najlepszą stójke nawe bym nie odpowiadał, jednak uznajać Caina za najlepszego w stójce wiem że chcesz sprowokować kogoś kto MMA troche zna.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 26 mar 2011, 20:57

JdS ma dobrą stójkę racja. Co do bokserskiej gardy to wiedz że w MMA się jej nie używa gdyż jest za duży zakres ciosów + rękawice do MMA są dużo mniejsze . Troszke MGiggsie praktycznej wiedzy. Stójka Fedora jest słaba i gdyby walczył z prawdziwymi fighterami (tacy jakich dostał ostatnio) to dużo szybciej można by się o tym przekonać , on nie dostał nagłego regresu , poprostu machanie cepami wystarczało na zawodników pokroju Rogers czy Arlovski dlatego teraz jak dostał od prawdziwych ciężkich po mordzie to ludzie piszą takie bzdury jak twoje "(raczej miał)".

Co do tych co mieli coś do powiedzenia w stójce kiedyś to zapomniałeś wymienić Cro Copa który kiedyś był niezłym rzeźnikiem a teraz dostaje od Schauba , to się nazywa regres.

niestety wyjezdzam z kraju wiec bez odbioru ;) peace ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 mar 2011, 0:45

Nie wiem skąd czerpiesz wiedze na temat MMA i nie chce wiedzieć.Stójka Fedora słaba-czas kończyć dyskusje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 maja 2011, 23:43

Szkoda mi troche Pudziana bo miał faceta na widelcu,nistety Angol był bardziej doswiadczony o kondycji nie wspominajac.Dla mnie Pudzian powinien sobie dac spokoj, bo nie wiem jakim torem ma isc jego kariera, no chyba ze obijanie takiej ,,zawodnikow,, jak najman.Pudzian w MM wyglada jak bramkarz z hokeja ktory przyszedl do pilki noznej. Ciesza wygrane Błachowicza i Kalidowa

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 22 maja 2011, 0:37

Wyszło to że Pudzian się do MMA nie nadaje. Jest typowym zawodnikiem "ulicznym" a nie prawdziwym fajterem . Niby trenował boks , a i tak to nic nie dało , mimo że okładał angola to ten stał i spokojnie dokończył runde. Kondycje to ma niczym nie pełnosprawny, druga runda to była parodia . Myślę że Świerczewski albo Hajto będą idealnymi przeciwnikami dla Pudziana .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”