LM: Chelsea Londyn - FC Barcelona 22 II 2006 - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2006, 11:04

Dużo już o meczu zostało powiedziane
Może trochę statystyk ....

:arrow: Barca ma korzystny bilns bramkowy, jesli chodzi o mecze z Chelsea na Camp Nou 14:2 8)
:arrow: Barca na 24 potyczki z drużynami z Anglii tylko raz przegrała [sezon 75/76 z Liverpoolem, w UEFA CUP] ma na swoim koncie 5 remisów i 18 wygranych meczy
:arrow: Barca grała 50 meczy z drużynami z anglii w europejskich pucharach, wygrała 24 mecze, 13 razy zremisowała i tyleż samo przegrała
:arrow: [teraz najlepsze] Chelsea grała w z hiszpańskimi drużynami 8 razy [na wyjazdach] i wygrała tylko raz - resztę meczy przegrała :lol:

Oczywiście statystyki nie mówią wszystkiego o meczu, o faworytach, ale warto znac kilka istotnych faktów :D

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 07 mar 2006, 11:26

w dzisiejszym rewanżu moim zdaniem Barca rozgromi Chelsea 3:0 to nie tylko dlatego ze im kibicuje i chciałbym takiego wyniku ale tez zawodnicy zmobilizują się podwojnie za rózne oszczerstwa w ich kierunku..
dobrze było by zacząć mecz od szybkiego gola to by uspokoiło Barce i dodało by im animuszu i grali by taka pilke jaka sie podoba kibicom.. to ze Barca wygra to jest więcej niz pewne...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 mar 2006, 11:55

fieldy pisze:Barca ma korzystny bilns bramkowy, jesli chodzi o mecze z Chelsea na Camp Nou 14:2
Statystyki sa statystykami i na szczescie tylko statystykami. Dzisaj moze byc calkiem inaczej. Ja stawiam na Chelsea. Od poczatku meczu zaatakuja jak wsciekle zwierzeta i nie popuszcza do konca meczu. To bedzie woja na Camp Nou, w ktorej jest fawotry, bo Barcelona ma przewage. Wygrali w Londynie i teraz graja u siebie, ale Chelsea jest tak nieprzewidywalne jak huragan Katrina i Barcelona jak bedzie grala z glowa to obroni sie przed tragicznymi konsekwencjami. Licze na 2:1 dla Chelsea i niech w dogrywce wygra lepszy. :arrow:
amen

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2006, 12:25

Akurat porównać do huraganu Catrina to można Barcelonę na Camp Nou a nie Chelsea na pewno. Chelsea jest nieprzewidywalna? Może troche, ale na pewno nie w takim stopniu jak Barca bo to Duma Katalonii gra bardziej kreatywnie a momentami nawet nonszalancko i to jest bardziej nieprzewidywalne. Mam nadzieję, że Chelsea zaatakuje. Jeżeli tak będzie to nie ma szans na to, aby Barcelona nie strzeliła bramek tam. Zresztą i tak strzeli. Dla 90 000 kibiców Barcelony padną bramki tak jak zawsze i z każdym padają. Chelsea to tylko drużyna i obowiązują ich te same zasady co każdego innego przeciwnika. Na Camp Nou będą ofiarą a nie łowcą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2006, 12:51

Dokładnie, to Barca będzie dyktowała warunki, maja zaliczkę z pierwszego meczu. Chelsea musi podjąć ryzyko, zaatakować. Bardzo możliwe, ze zawodnikom Chelsea cieżko bedzie sforsowac obrone Barcy, z kazdą upływająca minuta, beda coraz bardziej rozdraznieni, będą pojawiały się coraz brutalniejsze faule [ostatnio Chelsea jest znana z bezpardonowej gry] Nie będa mieli sposobu na Barce - to bedą faulowac.
Kiedy szansa bedzie im się wymykała [czytaj : mecz bedzie się kończył] Chelsea się odsłoni i wtedy Messi, Ronnie, Deco, czy Eto'o jedna akcja mogą ostatecznie ich pogrązyc.
Zapowiada się ciekawy pojedynek. Kto wygra ?
prekonamy się już niedługo
Obrazek

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 07 mar 2006, 14:35

Godzina 20.45 => Barcelona => Camp Nou => na trybunach ok. 98 tys. widzów => Markus Merk (Niemcy) =>FC Barcelona - Chelsea Londyn

O składzie gospodarzy można mówić dosyć pewnie:
Victor Valdes – Juliano Beletti, Carles Puyol, Rafael Marquez, Sylvinho – Jose Edmilson, Deco, Thiago Motta – Leo Messi, Ronaldinho Gaucho, Samuel Eto’o;

Kontuzjowany jest tylko Xavi Hernandez. Maxi Lopez z przyzwyczajenia zasiądzie na trybunach.

Goście (przewidywany):
Petr Cech – Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, John Terry, William Gallas – Claude Makelele, Frank Lampard, Eidur Gudjohnsen, Joe Cole, Arjen Robben – Didier Drogba;

Skład Londyńczyków bez zawieszonych Mikaela Essiena i Asiera Del Horno. Jeszcze do niedawna pod znakiem zapytania stał występ Lamparda z powodu kontuzji, ale raczej zagra.

Wielki mecz. Jeden zwycięzca. Jeden przegrany. Nic tylko czekać....

Visca el Barca :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2006, 16:14

saviola pisze:O składzie gospodarzy można mówić dosyć pewnie:
Victor Valdes – Juliano Beletti, Carles Puyol, Rafael Marquez, Sylvinho – Jose Edmilson, Deco, Thiago Motta – Leo Messi, Ronaldinho Gaucho, Samuel Eto’o;
Teoretycznie można mówić dosyć pewnie a jednak bardzo możliwe, że skład będzie wyglądał nieco inaczej niż ten zaproponowany przez Ciebie :] Przede wszystkim chodzi o boki obrony. Bardzo prawdopodobne jest, że zagra Oleguer zamiast Bellettiego a nigdy nie wiadomo też kogo wystawi Ryjek na lewej. Większość woli chyba Sylvinho, ale Gio też grywa nieźle ostatnio i nie będzie zaskoczeniem kiedy Mister postawi właśnie na niego. O Maxim nie warto wspominać w kontekscie jakiegokolwiek meczu a tym bardziej takiego jak ten. Argentyńczyk odejdzie z klubu jak tylko będzie okazja pozbycia się go.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2006, 16:17

Niggaz pisze:Większość woli chyba Sylvinho, ale Gio też grywa nieźle ostatnio
ja obydwu lubie :D
Niggaz pisze:O Maxim nie warto wspominać w kontekscie jakiegokolwiek meczu a tym bardziej takiego jak ten. Argentyńczyk odejdzie z klubu jak tylko będzie okazja pozbycia się go.
a z tego co pamietam to Maxi pomógł wygrac w zeszłym roku Barcie na Camp Nou - może go Ryjek da na ławke, aby postraszyć Mourinho :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2006, 16:23

Tak sądziłem, że fieldy to obu lubi z wiadomych powodów :wink: Swoją drogą dzięki za nich bo chyba jeszcze nie podziękowałem :lol: :wink:
Ja tam wolałbym zobaczyć od początku Sylvinho, który świetnie rozumie się z Ronaldinho i bardzo ładnie współpracują zawsze.
Sytuacji z Maxim ja tam szczerze nie obczajam. Grać nie będzie. Kiedy już siądzie na ławce to rodzina chyba otwiera szmpany bo to już jest rzadkie zjawisko. Myślałem, że odejdzie w zimie, ale nic z tego. W takim razie pewnie pożegnamy się w lecie bo gdyby miał być chociaż rezerwowym to grałby przynajmniej kilka minut do tej pory. Straszyć to może najwyżej czupryną :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2006, 16:45

już myślałem, ze się nie doczekam tych podziękowań, wciąż czekam za słowa w podzięce za Overmarsa i Petita :P
A my mamy Cesca tylko :D podstepem co prawda - wiec niech będzie, ze jest remis :D

mecz coraz bliżej, emocje coraz większe - niech tylko Szpaqu nie komentuje :D
Niggaz pisze:Sytuacji z Maxim ja tam szczerze nie obczajam. Grać nie będzie. Kiedy już siądzie na ławce to rodzina chyba otwiera szmpany bo to już jest rzadkie zjawisko. Myślałem, że odejdzie w zimie, ale nic z tego. W takim razie pewnie pożegnamy się w lecie bo gdyby miał być chociaż rezerwowym to grałby przynajmniej kilka minut do tej pory. Straszyć to może najwyżej czupryną
Maxi jest młody - może Wenger się nim zaintersuje :lol:
choć wcale bym nie chciał.
Mourinho przed meczem jakby chciał wyjśc na porządnego człowieka :D
mówi, ze wygra lepszy, że złego słowa na sedziów nie mówi przed meczem, że ma nadzieje obejrzeć ładne widowisko w wykonaniu ... obu drużyn... cos mi tu śmierdzi - pewnie przed meczem wyskoczy z jakimś oskarzeniem o potajemnym spotkaniu kogoś z Barcy z Merkiem :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2006, 16:51

Mourinho ma zamiar przed meczem wyjść na środek w celu zebrania dawki gwizdów i odciążenia własnego zespołu :lol: Fajnie. Chętnie sobie z chłopakami w pubie pokrzyczymy :P Niech tylko się teraz Jose wywiąże z tego co nam obiecał :lol:

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 07 mar 2006, 18:06

Niggaz, co do boków obrony :] też nie byłem pewien co pisze. Postawiłem na Belettiego bo w meczu w Londynie Robben często zakręcił Oleguerem, ale ogólnie był to dobry występ. Różne strony podają już prawdopodobne składy i najczęściej dochodzi do konfrontacji Beletti & Sylvinho z Oleguer & Gio. Mister jednak dobierze najlepsza parę :)

O tym że mecz jest wyjątkowy świadczy też skład loży dla VIP'ów :

- Pasqual Maragall - Prezydent Katalonii
- Joan Clos - Burmistrz Barcelony
- Joan Rangel - Delegat Rządu Hiszpanii w Barcelonie
- David Smith - Konsul Wielkiej Brytanii
- Jordi Roche - Prezydent Katalońskiej Federacji Piłki Nożnej
- Pedro Santana - Były prezydent Portugalii
- Bernnie Ecclestone - Szef Formuły 1
- Sean Connery - Aktor
- Johan Cruyff - Były piłkarz, a później trener Blaugrany
Nie trudno było też znaleźć typowania bukmacherów. Zdecydowanym faworytem jest Barca:
Betandwin - 1.85; 3.40; 3.80
Sportingbet - 1.90; 3.50; 3.75
Unibet - 2.00; 3.30; 3.70
Bet-at-home - 1.95; 3.20; 3.85
Toto-mix - 1.90; 3.55; 3.90
Milenium - 2.00; 3.30; 3.36
STS - 1.90; 3.20; 3.50
Profesjonał - 1.91; 3.30; 3.70
Już tylko ok. 2 godziny i 40 minut :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2006, 18:24

O godzinie 18:30 wychodzę z domu i nie wiem kiedy wrócę :] Znalazłem jednak jeszcze chwilę na to, aby napisać ostatnie kilka słów przed wielkim meczem. Przede wszystkim powinienem nam wszystkim życzyć wspaniałego widowiska bez żadnych zgrzytów. Wspaniałej atmosfery i genialnej gry obydwu drużyn. Dosyć mam jednak tej politycznej poprawności. Życzę Wam czyli kibicom Barcelony przede wszystkim wygranej naszego kochanego klubu. Niech to będzie dzień naszej dumy i naszej zemsty. Niech to będzie dzień radości każdego cules. Obyśmy dziś zobaczyli Wielką Barcelonę. Największą i najlepszą. Najsilniejszą. Niepokonaną. Grającą futbol nie z tej ziemi przy akompaniamencie 90 000 katalońskich i nie tylko gardeł. Niech to będzie taka Barca jaką kochamy. Niech to będzie nasz wieczór i nasze chwile chwały!

Blaaaaaaaaaaugraaaaaana al veeeeeeeeeeeeeeeeeeeent,
uuuuuuuun criiiiiiiit valeeeeeeeeeeeeeeent

Obrazek

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 mar 2006, 18:43

Jako kibic druzyny przeciwnej, oczywiscie 3mam kciuki za Chelsea. Jakze pieknie by bylo , gdyby po wspanialym meczu ekipy Mourinho Barca odpadla, gdyby te 90 000 tys gardel na Camp Nou zamilklo, gdybysmy zamiast zobaczyc ta "najwieksza i najlepsza, najsilniejsza, niepokonana" Barce, ujrzeli wielkich przegranych, ktorym kolejny raz nie powiodlo sie w Lidze Mistrzow :zwała: Oczywiscie, gdyby rozstrzygnelo sie to tylko, miedzy pilkarzami, bez pomocy sedziego dla jednej, lub drugiej strony. Coz, to ludzka rzecz - pomarzyc... :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 07 mar 2006, 19:19

no już za połtorej godziny wielki mecz, czekam na wspaniałe widowisko i wygraną Barcy :wink: Chciałbym aby obrona wygladała tak jak 2 tygonie temu tyle, że Sylvinho zamiast Gio, moim zdaniem jest lepszy w defensywie od holendra a w ataku są rownie dobrzy. Reszta to już pewnie wiadomo Deco z Mottą w środku, za nimi Edmilson. No i z przodu nasze "El Tridente" Ronnie-Eto'o-Messi. Mam nadzieję, że ten meczy ułoży się po naszej myśli i będize dobrze.

...Viscaa el Barca...

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”